Merhabalar detail forum ailesi. Bugün güzel havada başladığım araç temizliği yağmurlu hava ile biraz erken bitti. Yine de çoğu işlemi bitirdim sayılır.
1)Jant, lastik, davlumbaz temizliği için flowey R1. Yarım litrelik şişeye 1:20 oranında.
2) ön yıkama için ab magifoam ve fraber neve kullandım. Oranlar 2 litrelik el basınçlı pompaya 1:20 ab magifoam ve 1:20 fraber neve kullandım.
3) sonra temaslı yıkama sam's detailing şampuani kullandım. 5 litrelik kovaya 1:200 oranında kullandım.
Tam durulama aşamasına geçerken yağmur hafif atmaya başladı. Hızlı cila olarak turtle dry shine kullandım. Bölgesel kullanıp hemen su tuttum. Sonra komşunun brandalı garajında kurulmaya geçtim.
Kurulama havlusu wurties twisted duble plus kullandım.
İç mekan temizliğinde flowey İ2 1:20 oranında yarım litre şişeye doldurup kullandım. Paspaslar ve pedallar için sulandırılmış arap sabunu kullandım. Sonra cardub lastik parlatıcı vardı. Onunla paspaslar ve pedalları parlattim.
Lastikler için parlatıcı fraber gommanera kullandım. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım ( çok az miktarda). İç plastik aksamda meguiars suprema kullandım(çok az miktarda).
Araç kokusu için her zaman ki gibi 20 TL lik kahve çektirdim, iki üç gün kalır aracın içinde .