Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #9,461
Herkese selamlar, iyi forumlar.

Hafta sonu aracım çok kirli değildi ancak kova yapacak ortam olmadığı için birinci Ön yıkamayı biraz sert olması için autobrite magifoam ile yaptım duruladım ve ikinci ön yıkamayı ise adbl yeti active foam ile yaparak durulayarak kuruladım.

Lastiklerde Sonax xtreme jel kullanıldı, gayet uzun ömürlü en azından 1.5 hafta kadar çok pis ortamlarda gezilmediği sürece parlaklığı koruyor. bir alternatif olarak adbl Black water kullanıyorum ancak öncelikli tercihim sonax oluyor.

Kurulama sonrası Wax olarak @Sefa46 hocamdan aldığım Meguiars Xpress kullandım.

Geçtiğimiz haftalarda ADBL syntectic Wax kullanmıştım ve çok beğendiğimi yazmıştım yorumum hala geçerli ancak Meguiars XPressin silmesi çok daha kolay ve parlaklığı ile beni etkiledi. ADBL biraz daha yapay bir derinlik katarken Meguiars daha doğal bir parlaklık kazandırdı, toz tutma olarak 5. günde neredeyse hiç toz çekmemiş durumda daha ne isteyelim :) su testini deneyimleme durumu oluşmadı

Dış plastiklerde yine @Sefa46 hocamdan aldığım Meguiars 40 kullanıldı.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Herkese selamlar, iyi forumlar.

Hafta sonu aracım çok kirli değildi ancak kova yapacak ortam olmadığı için birinci Ön yıkamayı biraz sert olması için autobrite magifoam ile yaptım duruladım ve ikinci ön yıkamayı ise adbl yeti active foam ile yaparak durulayarak kuruladım.

Lastiklerde Sonax xtreme jel kullanıldı, gayet uzun ömürlü en azından 1.5 hafta kadar çok pis ortamlarda gezilmediği sürece parlaklığı koruyor. bir alternatif olarak adbl Black water kullanıyorum ancak öncelikli tercihim sonax oluyor.

Kurulama sonrası Wax olarak @Sefa46 hocamdan aldığım Meguiars Xpress kullandım.

Geçtiğimiz haftalarda ADBL syntectic Wax kullanmıştım ve çok beğendiğimi yazmıştım yorumum hala geçerli ancak Meguiars XPressin silmesi çok daha kolay ve parlaklığı ile beni etkiledi. ADBL biraz daha yapay bir derinlik katarken Meguiars daha doğal bir parlaklık kazandırdı, toz tutma olarak 5. günde neredeyse hiç toz çekmemiş durumda daha ne isteyelim :) su testini deneyimleme durumu oluşmadı

Dış plastiklerde yine @Sefa46 hocamdan aldığım Meguiars 40 kullanıldı.

Sefa bey candır.. Eline sağlık, güzel olmuş

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bugün aracımda Vonixx Blend Ceramic Carnauba Wax uygulaması yaptım uzun zamandır aracım ile uğraşamayınca bir de Şubat ayında 24 derece sıcağı Karadenizde görünce dönüşüm güzel olsun dedim detaylı dış temizliğini yaptığım aracı son olarak Vonixx Blend wax ile koruma altına aldım.Parlaklık görüntü süper su iticilikte gayet iyi.

Ufak bi sürahi testi
https://youtube.com/shorts/q0BetSL4Ns8?si=ez2dPqyANgyvp_JO

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Bugün araç için garaj yaptık. Demir borular 32 lik diye geçiyor. Sera yapımında kullanılan malzemeden. Branda en uygun olanından aldım. Demir boruların bükülmesi, yerinde kaynak, ustanın el emeği ve en uygun branda derken 20 bin'i buldu sayılır. Artık buz çözücü almama gerek kalmadı :) . Neyse ki ödemesi taksitle olacak

Mesut40

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar detail forum ailesi. Bugün araç için garaj yaptık. Demir borular 32 lik diye geçiyor. Sera yapımında kullanılan malzemeden. Branda en uygun olanından aldım. Demir boruların bükülmesi, yerinde kaynak, ustanın el emeği ve en uygun branda derken 20 bin'i buldu sayılır. Artık buz çözücü almama gerek kalmadı :) . Neyse ki ödemesi taksitle olacak
Kimse daha önce aracı için bu kadar faydalı bişey yapmamıştır sanırım süper olmuş.aracına bu kadar değer veren arkadaşlarla beraber olmak çok güzel.tebrikler

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Kimse daha önce aracı için bu kadar faydalı bişey yapmamıştır sanırım süper olmuş.aracına bu kadar değer veren arkadaşlarla beraber olmak çok güzel.tebrikler
Teşekkür ederim, iyi düşünceleriniz için. Diğer garajlar bizim sitedeki emekli büyüklerimizin garajları. Araya bende dahil oldum. :)

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
:
Sokakda herkes yapmış sanırsam, sen biraz geç kalmışsın abi :) Şaka bir yana güneşli havada da çok işe yarar, beyaz branda güneşi de çekmez. Hayırlı olsun

nodrac

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ab magifoam ile ön yıkama
Sonrasında nanolex ile kova yıkama
Arkasından nanolex matte final finish
Camlar k2 sprey
jant angel bilberry

lastk kısmına henüz birşey almadım.

Yıkadıkça birşeyler öğreniyoruz sağolsun Sefa Bey çok yardımcı oluyor :) alt kısımlarda siyah inatçı leke gördüm zift lekesiymiş onun için temizleme ürünü aldım. Bosch için foam lance siparişi verdim. Yağmurların bu şekilde nokta olması neden faydalı 5-6 saat sonra kayboldular.

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Gecen gun yaptığım Vonixx Blend Ceramic Carnauba Wax uygulamasinin ardindan yikamasini yaptim aracimi yikarken aldigim hazzi baska bi yerde almadigimi tekrar fark ettim.Bu sefer de ek olarak Gyeon Q2M Ceramic Detailer ile dış yüzeyi Leraton S4 ile de kapi iclerini koruma altina aldim.
İlk yikama

https://youtube.com/shorts/mynVh6zNgU0?si=nXaL3ggpkZ6spkvo

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Dün uzun süredir yapmak istediğim bir uygulamayı yaptım. 126, mart ayında boyanmıştı ancak kaputta ve bagajın üst kısmında zımpara isteyen yerler vardı. İlk defa vernik üzerine bu çapta zımpara yaptığım için biraz acemi işi de olsa sonuç beni tatmin etti. Zımpara çiziklerini de %90 civarını aldım özellikte kaputta bir kaç yerde daha vardı ancak zaten yıkamacılarda yıkandığından çok da üzerine gitmedim açıkçası. Yapmaya yapmaya unutmuşum. :smilex:
Zımpara Öncesi

2000 sulu zımpara + soft takoz

Orbital zımpara makinesi ile ıslak 3000 trizact

Menzerna 400 + Obey keçe sonrası

Bagaj zımpara öncesi

Islak 2000 + ıslak 3000 aynı sistemle

Daha sora orbital ile Menzerna 2500 ve 3800 uyguladım.
Final

BlackMegyy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Dün uzun süredir yapmak istediğim bir uygulamayı yaptım. 126, mart ayında boyanmıştı ancak kaputta ve bagajın üst kısmında zımpara isteyen yerler vardı. İlk defa vernik üzerine bu çapta zımpara yaptığım için biraz acemi işi de olsa sonuç beni tatmin etti. Zımpara çiziklerini de %90 civarını aldım özellikte kaputta bir kaç yerde daha vardı ancak zaten yıkamacılarda yıkandığından çok da üzerine gitmedim açıkçası. Yapmaya yapmaya unutmuşum. :smilex:
Zımpara Öncesi

Bagaj zımpara öncesi

Final

Maşallah @EmirhanYigiter hocam. Gözlerim bir an dmax ta yayinlanan antika araçların restoresine dalar gibi oldu. Ellerinize sağlık.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Zımpara Öncesi

Bagaj zımpara öncesi

Final

Eline sağlık Emir, döktürmüşsün yine. Çırak lazımsa bi alo de, gelmişken benim arabaya da girişelim, sıra gelirse sendeki işlere bakalım :D