Merhabalar detail forum ailesi. Herkesin iyi olması dileğiyle...
Yaklaşık iki hafta oldu terapiye gireli
. Bu hafta okullar tatil iken gündüz gözüyle keyifli bir detaya giriştim. İki gün art arda aynı paket araçtan yıkadım. Aynı ürünleri kullandim. Hava da güzel olunca bezler kurudu. Koyu renk olan biraderin aracı. Baya verimli bir terapi oldu diyebilirim
.
Her zaman ki gibi ilk olarak iç mekan temizliği flowey İ2 ile yapıldı. Temizlik için üç harfli marketlerde satılan 5 li paket halinde olan mikrofiber bezler kullanıldı. Araçların içi genelde çok tozlu ve kirli olmadığı için el faraşı ile süpürüp, nemli bez ile birikintileri alıyorum. Torpido da koruma olarak koch chemi TS, kapı eşikleri ve kapilardaki plastik aksamda koruma olarak meguiars suprema kullandım. Kumaşlarda ki lekeler için K2 lotar kullanıldı. Kalorifer ızgaraları da temizlendi.
Paspaslar, bagaj havuzu ve motor kısmı temizliğinde koch chemi gs kullanıldı. Detay fırçası, bez kullanıldı. Koruma olarak meguiars hyper dressing kullandım.
Lastikler, davlumbazlar ve jantlarda flowey R1, koch chemi gs, detay fırçası, cartainer lastik fırçası kullandım. ( Kova yıkamadan sonra temiz kovada kalan köpüklü su ile jant- lastik- davlumbazlari bez ve auto brite davlumbaz fırçası ile tekrar yıkadım. Bu arda iki temizlik arasında K2 roton da kullandım. )
Ön yıkama da alta ya 40 ml deturner ön yıkama şampuanı kullandım. Kol kası ile devam diyorum şimdilik
. Sonra kova yıkamaya geçtim. Kova şampuanı olarak fraber neve 40 ml kadar kullandım. Yıkama eldiveni prustar polar white wash mite, diğer eldiven ile de kapi altları ve tamponları geçtim. Kurulama havlusu virtues twisted duble plus kullandım. Katı wax olarak fusso coat soft99 uyguluyorum. Süperclean cila bezi ile. İkinci gün ( yani bugün, hava kapanmaya başlayınca fotoğrafları garajda çektim) . Koyu renk araç daha iyi parladı. Ya da bana öyle geldi.
. Sürekli beyaz araca gözüm alışmış olabilir
. Davlumbazlara koruma olarak meguiars 40 kullandım. Dış plastik aksamda koruma olarak koch chemi pss kullandım. En sonda pss kullanmıştım. Su iticiliği baya iyi. Fakat benim favorim meguiars 40
. Lastiklere meguiars enduranceyi nuri lef lef süngeri ile uyguladım. Koku olarak 30 gr kahve alıp aracın içine bıraktım. Saat 13.00 gibi başlayan temizlik 18.00 gibi bitti her iki günde. Baya terapiye doydum
.