Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #10,041
abicim eline ayagına sağlık cok güzel olmuş bu sogukta cok iyi uğraşmıssın ben şu sıralar gitmeye cok üşeniyorum hastayım yeni yeni geçiyor ondan sanırım :)
Soğukta zor oluyor valla hocam. Birde soğukta ne adam akıllı wax atılıyor ne de tam bir kurulama yapılabiliyor. Bu iş için hava bence ne sıcak olmalı ne de soğuk olmalı apar topar kurulayıp otoparka getirdim orada esip hasta etmesin beni diye. Geçmiş olsun tez şifalar

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Saat çok erken oldugu için kapıda yıkayamadım baskada vaktim olmadıgı için sabah işten çıkar çıkmaz yıkamaya gittim şarjlı hava pompamın şarjı ilk hava dolumunda bitti o yüzden mecbur ön yıkamayı petrol köpüğüyle yaptım. K2 Jant fırçam ömrünü doldurdu son yıkamada kırıldığı için çöpe attım jantları fırçalayamadım. Maroleximide kullanamadıgım için jant lastik davlumbaz temizliğini es geçtim hızlıca R1 sıkıp apc sıkıp petrol köpüğünü vurup duruladım. Hızlıca kurulayıp eve geçtim kapıda lastik parlatıcıyı sürdüm. Hiç hoşuma gitmedi bu yıkama kaba kirini attım sadece davlumbazlar vs kirli duruyordu. Eve gelince final touchla akan su lekelerini halledip bitirdim.
Birçok işlemi atladım hızlıca 1 saatte bitti.
Koch pss hala güzel duruyor boncuklanma devam ediyor çok sevdim pss yi. Blendde hala cok iyi durumda. Adbl hybrid glassı söylemeye gerek yok cok iyi. Jantlarda auto finesse mint rim wax var ondanda cok memnunum. Lastik parlatıcı olarak Magic dressing kullanıyorum aşırı memnunum dayanımı su itişi efsane. Tek sıkıntısı teker fırçamı ve tekeri sildiğim bezleri simsiyah yaptı. Banyoda malzemeleri yıkarken akan siyahlıklar banyoyuda mahvediyor.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Boyadan çıkalı 1.5 ay civarı oldu, boyanmış panellerde yansımayı getirmek adına polisaj yapmak için hazırlık yaptım.

Hazırlık sonrası sadece sol ön kapıya sulu 2000 geçtim kalan yerlere sadece Menzerna 400 ve 2500 geçtim.
Öncesi

Zımpara Sonrası

400 sonrası

Soft99 Fusso uygulayarak sonlandırdım.
Final

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kesinlikle katılıyorum. Alta foam atımı çok nizami çok iyiydi, bu o kadar nizami değil. Ama öyle nizami bir atım da aramıyorum açıkçası, açık kalan yeri tekrar geçiyorum gerekirse :) karışım düzgün ayarlanırsa pompa atımı da düzeliyor. Çok yoğun karışımda noktasal atıyor mesela. Biraz bol bol sıkıyorum sanırım, bana 2 lt falan yetiyor Golf e. 2. Bidonu da yarım hazırlıyorum, öyle gözüme çarpan yerlere sıkıyorum. Tek elle daha hafif pompa kullanım rahatlığını sevdim. Alta foam a dönersem de Xiaomiyi üstüne sabitleyecek bir mekanizma yapacağım kesinlikle.
Şarjlı köpük pompasının atımını merak eden varsa öylesine kendim için bir video çekmiştim youtube yükledim linkten bakabilirsiniz https://youtube.com/shorts/jYTBj3CSyNw?si=B8nKceTBvphS9reo
Az önce incegaraj ın storysinde gördüm, atım ağzını 30tl bütçe ile değiştirirmiş ve gördüğüm kadarıyla atımı çok güzel nerdeyse alta foam gibi olmuş. Yapım videosunu yakında paylaşacakmış sabırsızlıkla bekliyorum.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Herkesin iyi olması dileğiyle...
Yaklaşık iki hafta oldu terapiye gireli :) . Bu hafta okullar tatil iken gündüz gözüyle keyifli bir detaya giriştim. İki gün art arda aynı paket araçtan yıkadım. Aynı ürünleri kullandim. Hava da güzel olunca bezler kurudu. Koyu renk olan biraderin aracı. Baya verimli bir terapi oldu diyebilirim :) .

Her zaman ki gibi ilk olarak iç mekan temizliği flowey İ2 ile yapıldı. Temizlik için üç harfli marketlerde satılan 5 li paket halinde olan mikrofiber bezler kullanıldı. Araçların içi genelde çok tozlu ve kirli olmadığı için el faraşı ile süpürüp, nemli bez ile birikintileri alıyorum. Torpido da koruma olarak koch chemi TS, kapı eşikleri ve kapilardaki plastik aksamda koruma olarak meguiars suprema kullandım. Kumaşlarda ki lekeler için K2 lotar kullanıldı. Kalorifer ızgaraları da temizlendi.

Paspaslar, bagaj havuzu ve motor kısmı temizliğinde koch chemi gs kullanıldı. Detay fırçası, bez kullanıldı. Koruma olarak meguiars hyper dressing kullandım.

Lastikler, davlumbazlar ve jantlarda flowey R1, koch chemi gs, detay fırçası, cartainer lastik fırçası kullandım. ( Kova yıkamadan sonra temiz kovada kalan köpüklü su ile jant- lastik- davlumbazlari bez ve auto brite davlumbaz fırçası ile tekrar yıkadım. Bu arda iki temizlik arasında K2 roton da kullandım. )

Ön yıkama da alta ya 40 ml deturner ön yıkama şampuanı kullandım. Kol kası ile devam diyorum şimdilik :) . Sonra kova yıkamaya geçtim. Kova şampuanı olarak fraber neve 40 ml kadar kullandım. Yıkama eldiveni prustar polar white wash mite, diğer eldiven ile de kapi altları ve tamponları geçtim. Kurulama havlusu virtues twisted duble plus kullandım. Katı wax olarak fusso coat soft99 uyguluyorum. Süperclean cila bezi ile. İkinci gün ( yani bugün, hava kapanmaya başlayınca fotoğrafları garajda çektim) . Koyu renk araç daha iyi parladı. Ya da bana öyle geldi. :) . Sürekli beyaz araca gözüm alışmış olabilir :) . Davlumbazlara koruma olarak meguiars 40 kullandım. Dış plastik aksamda koruma olarak koch chemi pss kullandım. En sonda pss kullanmıştım. Su iticiliği baya iyi. Fakat benim favorim meguiars 40 :) . Lastiklere meguiars enduranceyi nuri lef lef süngeri ile uyguladım. Koku olarak 30 gr kahve alıp aracın içine bıraktım. Saat 13.00 gibi başlayan temizlik 18.00 gibi bitti her iki günde. Baya terapiye doydum :) .

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Dün temiz olarak garaja bıraktım aracı , :) sabah yağmur yağmış. Sanırım ne zaman detay temizlik yapmak için vakit ayarlasam sonraki gün yağmurdan nasibimi alıyorum :) . Mevsim olarak hava şartları normal. Sabahları 1-2 dereceleri görmeye başlayınca ve hazır okul tatil olmuşken kışlık lastiklere geçiş yaptım. Lastikçi Ahmet usta yıllardır tanıdığım ustadır. İnsan olarak da iyidir. Kışlık lastikler temiz ve lastik parlatıcı sürülmüş durumda bekliyordu.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Merhabalar detail forum ailesi.
Dün temiz olarak garaja bıraktım aracı , :) sabah yağmur yağmış. Sanırım ne zaman detay temizlik yapmak için vakit ayarlasam sonraki gün yağmurdan nasibimi alıyorum :) . Mevsim olarak hava şartları normal. Sabahları 1-2 dereceleri görmeye başlayınca ve hazır okul tatil olmuşken kışlık lastiklere geçiş yaptım. Lastikçi Ahmet usta yıllardır tanıdığım ustadır. İnsan olarak da iyidir. Kışlık lastikler temiz ve lastik parlatıcı sürülmüş durumda bekliyordu.
Hayırlı olsun hocam, bu sene lastik değişim fiyatlarındaki artış ne olmuş haftaya bende günah çıkarmaya gidecem

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben
Hayırlı olsun hocam, bu sene lastik değişim fiyatlarındaki artış ne olmuş haftaya bende günah çıkarmaya gidecem

Ben bugün Polatlıda 400 TL ye değiştirdim. Saklama dahil geçen yıl da bu fiyattaydi

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Teşekkür ederim, İsmail bey.
Bizde jant ebatlarına göre değişiyor :) , benden 600 aldı. Saklama dahil. :) . Normalde 800 dedi. Benim jantlar 17 inç. Liste fiyatına baktım, orada da aynı yazıyor. :) . Geçen sene 500 idi. Geçen senede 400 verdim diye hatırlıyorum.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Ben

Ben bugün Polatlıda 400 TL ye değiştirdim. Saklama dahil geçen yıl da bu fiyattaydi
Geçen sene 16 inç 500, 17 inç için de 600 lira sadece değişim için vermişim. Bakalım sosyete sanayisi maslak da durumlar ne olacak, @fserterr den haber bekliyorum

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Türkiye
Teşekkür ederim, İsmail bey.
Bizde jant ebatlarına göre değişiyor :) , benden 600 aldı. Saklama dahil. :) . Normalde 800 dedi. Benim jantlar 17 inç. Liste fiyatına baktım, orada da aynı yazıyor. :) . Geçen sene 500 idi. Geçen senede 400 verdim diye hatırlıyorum.
Jant ebatına göre ücret almak büyük saçmalık hiçbir mantığı yok.:noo:

Sadullah

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Az önce incegaraj ın storysinde gördüm, atım ağzını 30tl bütçe ile değiştirirmiş ve gördüğüm kadarıyla atımı çok güzel nerdeyse alta foam gibi olmuş. Yapım videosunu yakında paylaşacakmış sabırsızlıkla bekliyorum.

Güzel duruyor abi tavsiye eder misin alıp almamak arasında gidip geliyorum. Manuel kullanıyorum bir de şampuanda kararsız kaldım newmix snow foam kullanıyorum sulu maalesef ne alabilirim f/p ph nötr

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güzel duruyor abi tavsiye eder misin alıp almamak arasında gidip geliyorum. Manuel kullanıyorum bir de şampuanda kararsız kaldım newmix snow foam kullanıyorum sulu maalesef ne alabilirim f/p ph nötr
Öneririm hocam ben aldım kullanıyorum 1 aydır. Benzinlik yıkaması yapanlar için büyük kolaylık, pompalamayla uğraşmıyorsunuz

Sadullah

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Ben dükkanda yıkıyorum sadece köpük kıvamı tutturamadığım için makineden soğudum amatör olduğum için foam lancete baktım newmix in performansına çok iyiydi ama manuel el pompasında aynı performansı gösteremedi

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Havaların kötüleşmesiyle aracımız çok kısa sürede trafik filmi ve çamura batmıştı.

Önce kirleri yumuşatmak için su tuttum. Daha sonra jantlara Flowey R1, davlumbazlara K2 strong ve 3D orange degreaser kullandım.

30ml magifoam ve ik foam + xiaomi üçlüsüyle ön yıkama gerçekleştirip UFS kuzu postuyla ve workstuff eldivenim ile üstünden geçtim.

duruladıktan sonra klin duo eve kırmızı havlum ile kuruladım, kapı aralarını ucuz bezlerim ile kurulayıp sonra final touch ve baldwipe bezim ile parlattım.

aracın kaportasında meg xpress vardı, magifoam biraz ellediği için üzerine yanımda wax olmadığı için tüm kaportaya final touch attım.

Plastiklerin tamamını koch chemie PSS ile koruma altına aldım.

aracın içine çok zaman ayıramadım, gyeon interior bezim ve Auto finesse stripz ile hızlıca geçtim. Camları 3D 50 To 1 glass cleaner ve gyeon waffle bezimle sildim.

lastiklere meguiars endurance sürerek sonlandırdım.

Sonuçtan hava soğuk olduğu için çok memnun değilim çünkü soğuk hava da sürdüğümüz ürünlerin tepkimesini görmek zaman alıyor ve yeterli zaman olmadığından çok detay yapamıyorum. Hafta sonu yapacağım genel temizliğin bir ön hazırlığı gibi oldu