Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Yine bir uygulama günü ve yine işlemleri 2 güne ayırdım.

İlk gün önce benzinlik köpüğüyle ön yıkama , sonrasında flowey ev13 ile aracın kaportasına , 3d safe asid ve CG grime reaper ile jant davlumbaz temizliği ve BH surfex ile trim temizliği yaptıktan sonra canavar KC RRR ile fıslayıp üstüne azıcık şampuan ile tüm kaportada güzelce dekontamine işlemimizi yaptım. KC RRR suyla beraber fazla köpürdüğü için , üstüne azıcık ev13 ile tekrar eldivenle geçip hem rrr temas etmemiş yüzey kalmıyor hem kaportadan arındırma daha kolay oluyor.

resim kodu yapma

Bol suyla durulandıktan sonra soft 99 yumuşak kil ile camlar dışında her yeri killedim. Paspasları da surfex ile fırçaladıktan sonra kapalı garaja bıraktım

Aracı alırken seramik yaptırmamıza rağmen 1 yıllık araçta oluşan demir tozlarını net olarak görüyoruz. Bu arada kc rrr şuana kullandığım en iyi demir tozu temizleyici ürün diyebilirim.

2.Gün ise başta kovada 2 eldiven ile tekrar yıkayıp duruladıktan sonra tamamen kurulayıp önce boya düzeltme işlemiyle başlıyorum .Arkadaşımdan aldığım şarjlı orbital ve bendeki mini orbital ile bu işleri yapıyorum. Tabi ki profosyonel makine ve işlem gibi sonuç beklemiyorum fakat amacım özellikle ince çizikleri almak ve yüzeyi fiziksel olarak temizleyip hazırlamak oluyor.

Önce sert ped kc f6 uyguladıktan sonra son yıkama yapıp camları İnnovacar Dscale ile taze kireçleri aldıktan sonra yine tamamen kurulayıp cila pedi ve tac system refinish 3 uyguladım.

Pasta işlemi sonrası önce kaportası silip Nasiol prep clean ile yüzey kontrolü yaptım sonrasında tekrar deneme için 2:1 sulandırılmış ipa ile tekrar geçip Yüzeye ve plastiklere komple Tac system Moonlight uyguladım.

Fakat şöyle bir durum var , önceki sene moonlight yaptıktan sonra yüzeyde tam olarak sertleştiğini görüp hissebilirken bu sefer o sertleşmeyi anlayamadım. Tabi akşam üstüne kalıp soğuğun da etkisi olabilir ve ileride bunu göreceğiz.

En son lastiklere namı değer RAİD yani 3d md , davlumbazlara kc mp uygulayıp aracı kürleşmeye otoparka saklıyorum

direk upload

Tamamen içime sinen bir kış hazırlığı oldu. Darısı diğer kışlara

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugun aracın basına değil ama benim başıma yine bir magifoam kazası geldi.

Ben genelde büyük lt lik urunleri plastik bir kutu da sakliyorum. 5 lt lik magifoam bidonunda 1 lt kadar kalmisti bende yer acmak icin gecen ay onu shell in yesil cam suyu bidonuna koymustum. Bugun kutudan birsey almak actigimda bir baktim kutunun dibinde baya bir sivi var. Bir baktim magifoam siseyi delmis ve 1 lt sampuan akmis kutunun icine. Isin yoksa tum urunleri cikar , yika, kutuyu yika, yikadikca kopursun :((( magifoamin basima gelen bu 2. Sise delme olayi. Nasil bir kimyasal var arkadas bunda bole :(

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Ben genelde büyük lt lik urunleri plastik bir kutu da sakliyorum. 5 lt lik magifoam bidonunda 1 lt kadar kalmisti bende yer acmak icin gecen ay onu shell in yesil cam suyu bidonuna koymustum. Bugun kutudan birsey almak actigimda bir baktim kutunun dibinde baya bir sivi var. Bir baktim magifoam siseyi delmis ve 1 lt sampuan akmis kutunun icine. Isin yoksa tum urunleri cikar , yika, kutuyu yika, yikadikca kopursun :((( magifoamin basima gelen bu 2. Sise delme olayi. Nasil bir kimyasal var arkadas bunda bole :(
Magifoam çok masum bir ürün degil ben pek haz etmiyorum sonucta Alkali bir ürün madem boyle ürün alacaksam 5 Lt Autobrite ye 1950₺ vermek yerine ; 5Lt K2 Aktive ye 600₺ üzerine Vonixx Blend Ceramic Spray 580₺ üzerine Meg Endurance Jel 580₺ üzerine K2 Nuta Cam Temizleyici 180₺ alir alisverisimi tamamlarim :)

Kisisel tercihim bu yandadir.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Özel şişeye koymak lazım onları, içeriğinde kostik var yüksek ihtimalle, benzer şeyi valet pro billberry de yaşamıştım.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Magifoam çok masum bir ürün degil ben pek haz etmiyorum sonucta Alkali bir ürün madem boyle ürün alacaksam 5 Lt Autobrite ye 1950₺ vermek yerine ; 5Lt K2 Aktive ye 600₺ üzerine Vonixx Blend Ceramic Spray 580₺ üzerine Meg Endurance Jel 580₺ üzerine K2 Nuta Cam Temizleyici 180₺ alir alisverisimi tamamlarim :)

Kisisel tercihim bu yandadir.
sefa hocam cok haklisin :) ama meret kisin iyi is cikariyor :) genelde kisin kullandigim icin nerdeyse iki senedir urunde bitmedi bende yer acayim derken bize son sakasini yapti :) senin listeyi not ediyorum, bir dahakine tarifeni uygularim :)

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.

Hem magifoam sıkıntı hemde o shell şişesine güvenme hatasını bende yaptım flowey R1 delmişti altı pek sağlam bir şişe değil kapağı falan güzelde

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık hocam. Bu pompayı git gide beğenmeye başladım. Sarfiyatı alta foam a göre fazla geldi eyvallah. Ama tek elle daha hafif bir pompa ile dolaşmak çok daha rahat. Yan yattı su kaçtı derdi yok. Atım açısı falan da tatmin ediyor açıkçası. Alta foamda yaptığım karışıma yakın yapıyorum ve benzer köpük kıvamı veriyor

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Elinize sağlık hocam. Bu pompayı git gide beğenmeye başladım. Sarfiyatı alta foam a göre fazla geldi eyvallah. Ama tek elle daha hafif bir pompa ile dolaşmak çok daha rahat. Yan yattı su kaçtı derdi yok. Atım açısı falan da tatmin ediyor açıkçası. Alta foamda yaptığım karışıma yakın yapıyorum ve benzer köpük kıvamı veriyor
Hocam bu pompa çok mantıklı traş köpüğü gibi köpük atıyor ve atım açısıda kötü değil bir alta foam kadar değil ama gayet yeterli benim aracım c suv ve ön yıkama için 1.5L yetiyor. altafoam + kompresör maliyeti minimum 2000tl ben bunu 550tl ye temudan almıştım aradaki fiyat farkı çok ve bence değmez.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bu pompa çok mantıklı traş köpüğü gibi köpük atıyor ve atım açısıda kötü değil bir alta foam kadar değil ama gayet yeterli benim aracım c suv ve ön yıkama için 1.5L yetiyor. altafoam + kompresör maliyeti minimum 2000tl ben bunu 550tl ye temudan almıştım aradaki fiyat farkı çok ve bence değmez.
Kesinlikle katılıyorum. Alta foam atımı çok nizami çok iyiydi, bu o kadar nizami değil. Ama öyle nizami bir atım da aramıyorum açıkçası, açık kalan yeri tekrar geçiyorum gerekirse :) karışım düzgün ayarlanırsa pompa atımı da düzeliyor. Çok yoğun karışımda noktasal atıyor mesela. Biraz bol bol sıkıyorum sanırım, bana 2 lt falan yetiyor Golf e. 2. Bidonu da yarım hazırlıyorum, öyle gözüme çarpan yerlere sıkıyorum. Tek elle daha hafif pompa kullanım rahatlığını sevdim. Alta foam a dönersem de Xiaomiyi üstüne sabitleyecek bir mekanizma yapacağım kesinlikle.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
En son 2 hafta önce yıkadığım. Geçtiğimiz hafta çoluk çocuk adanaya git gel yaptığım pek göremediğiniz diğer aracımıza akşam detaylıca giriştim.

Uzun yoldan geldiğim için cam suyum bitmişti, su deposunu doldurup üzerine k2 nuta maxın tamamını boşalttım.

Temizlik öncesi durumumuz şöyleydi;

.

Benzinlikte ilk önce bir su tuttum, adanaya gitmeden önce araca adbl syntetic wax uygulamıstım. İlk suda gördüm ki bu wax daha en az 2 ay daha gidermiş. Su tutmadan önce jantlara flowey R1 kullandım. Araç elektrikli olduğundan diğer araçtaki gibi balata tozu asla olmuyor. Fırça kullanmıyorum bu sayede.

Arabada uzun zamandır sıcak altında yapışmış kirler olduğundan magifoamı çeyizden çıkarttım. İK foam içine 30 ml magifoam ve xiaomi ile aracı tamamen gezdim

Beni tanıyanlar bilir, çift kova kullanmam. kullananlara saygım vardır ancak benzinlik ortamında çok mümkün olmuyor böyle imkanlar. İki defa ön yıkama ve haftalık maintane yıkamaları ile çizilmeyi ciddi bir seviyede önlediğimi düşünüyorum. Ağır kirlerde Magifoamın kir sökücü gücüne inanıyorum, araçda zaten trafik filmi cok az denecek kadardı.

Yeni aldığım UFS Mop ile aracı komple eldiven kullanmadan mop ile gezdim. Çok rahattı gerçekten, artık sanırım çoğu zaman mop kullanacağım. Ufs in temasındaki yumuşaklığı da çok güzeldi.

UFS ile geçtikten sonraki halimiz şöyleydi;

Aracı duruladıktan daha sonra klin duo Evo kırmızı havlum ile aracı kuruladım. bu araçda çok kenar köşe olduğundan twist havlum çok takılıyor ve kopuyordu iplikleri. Klini iyi ki almışım hem kısa olduğu için sorun olmuyor hemde bütün aracı tek seferde kuruluyor. Kapı içlerini de eski bezlerim ile geçtim.

magifoam adbl sentetik waxı ellediği için @Sefa46 hocamdan zamanında aldığım meguiars xPressi gyeon baldwipe ile uyguladım. Purestar mavi bezimle buffladım.

Daha sonra aracımı kapalı otoparkıma getirdim. Kapalı otoparkımızda camlarını ADBL glass cleaner ile ve klin glass shine ile sildim kuruladım.

kapı aralarına, kromlara ve jantlara final touch attım. Hep meguiars endurance kullanırdım, bu sefer eskiden kalma sonax extreme parlak jant jelini kullandım.

kapı kolları, aynalardan akan suları final touch ile kuruladım temizledim.

aracın içinde shiny Garage interior cleaneri gyeon interior bezime sıkarak heryerini temizledim. Chemical guys vanilya ile güzel bir koku bırakarak sonlandırdım.

Finalden memnunum.

Son düzenleme:

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhabalar detail forum ailesi.
Yaklaşık 20 gün önce temizlik yapıldı. Bu süreçte Bartın İstanbul arası yolculuk yapıldı. Haliyle araç günlük kullanıma göre daha çok kirli idi.
İlk olarak iç mekan temizliği ile başladım. Araç içini el faraşı ile süpürdüm ve toplanan toz parçalarını nemli bir bez ile alabildiğini aldim. Çekiş gücü iyi bir minik süpürge edinme vakti gelmiş :) . Plastik aksamda flowey İ2 kullandım. Yarım litrelik şişeye 1:20 oranında sulandırılmış halde. İ2 nin ardından kuru bez ile geçtim. Koruma olarak meguiars suprema kullandım. Ardından kuru bez ile geçtim. Kapı kumaş döşemelerinde yarım litrelik şişeye 1:20 oranında sulandırılmış lotar kullandım. Ardından kuru bez ile geçtim. Paspaslari Koch chemi gs ile temizleyip su ile duruladim. Eski mikrofiber bez ile kurutup eski lastik parlatıcıyi sürdüm. Parlatıcı sadece sürerken parlıyor, sonra hiç sürmemiş izlenimi veriyor. :)
İkinci olarak Jant lastik ve davlumbazlari flowey R1 ve davlumbazlarda Koch chemi gs kullandım. R1 ' i bir litrelik şişeye 50 ml olarak ekledim. GS yi ise yarım litrelik şişeye 1:25 gibi bir oranla ekledim. İyice duruladim. Lastik fırçası cartainer den .
Üçüncü olarak ön yıkamaya geçtim. Köpük yapmadan önce K2 anti insect böcek temizleyici sıktım, araç yoldan geldiği için ön taraf sinek, böcek ile dolu idi. Sonra Alta'ya 40 ml magifoam ekledim. Kol kası geliştirme yaparak aracı on numara köpükledim. :) Sonra durulama aşaması.
Dördüncü bölüm de çift kova yıkamaya geçtim. Kova şampuani olarak @Emre. Kardeşimden aldığım ev17 yi denedim. Bu şampuan önceki kullandığım sam's detailing ve Fraber neve ye göre daha az köpük yapıyor. Temizliği iyi. Kayganlık hissiyatı bunda yok gibi, sam's bu konuda daha iyi. Kova olarak siralama yapacak olursam Neve ve sam's birinci ev17 ikinci olur. Tabi ki deneyimlediklerim bunlar . Yıkama eldiveni purestar polar white wash mite kullandım. Sonra kovada kalan su ile lastik-jant-davlumbazlari tekrar yıkadım. İyice duruladim. Davlumbazlarda jant fırçası sgcb 45 kullandım.
Kuruluma havlusu wurties twisted duble plus kullandım. En son bir gençleştirme iksiri yapmıştım havluya. :) İşe yaramış görünüyor. Kapı aralarıni ve altlarını bimden aldığım bez ile kuruladim.
Hızlı cila olarak meguiars X-press kullanıyorum. Önceki yıkamada da onu kullandım. Boncuklamasi mükemmel. Hızlı cilayi süper clean cila bezi ile sürüp, kuru mikrofiber bez ile tekrar geçtim. Kuru bez ile silerken kaputta kendimi gördüm:)
Dış plastik aksami korumada meguiars 40 kullandım. Camları K2 nuta ile hem içten hem dıştan sildim . Davlumbazlara eski bir lastik parlatıcım vardı onu sürdüm. Lastik parlatıcı tabiki efsaneyi kullandım. Meguiars endurance. Sünger olarak Nuri leflef süngeri kullandım. Emiş gücü az olduğu için daha az endurance kullandım. Bu arada endurance nin boncuklamasi çok iyi. Buraya kadar okuğunuz için teşekkür ederim, selamlar saygılar dilerim. İlk fotoğraflar da kirli hâli. Sonrası final.

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Size bir sorum olacaktı beze gençleştirme iksiri yaptım dediniz. Nasıl yaptınız acaba?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
En son 2 hafta önce yıkadığım. Geçtiğimiz hafta çoluk çocuk adanaya git gel yaptığım pek göremediğiniz diğer aracımıza akşam detaylıca giriştim.

Uzun yoldan geldiğim için cam suyum bitmişti, su deposunu doldurup üzerine k2 nuta maxın tamamını boşalttım.

Temizlik öncesi durumumuz şöyleydi;

.

Benzinlikte ilk önce bir su tuttum, adanaya gitmeden önce araca adbl syntetic wax uygulamıstım. İlk suda gördüm ki bu wax daha en az 2 ay daha gidermiş. Su tutmadan önce jantlara flowey R1 kullandım. Araç elektrikli olduğundan diğer araçtaki gibi balata tozu asla olmuyor. Fırça kullanmıyorum bu sayede.

Arabada uzun zamandır sıcak altında yapışmış kirler olduğundan magifoamı çeyizden çıkarttım. İK foam içine 30 ml magifoam ve xiaomi ile aracı tamamen gezdim

Beni tanıyanlar bilir, çift kova kullanmam. kullananlara saygım vardır ancak benzinlik ortamında çok mümkün olmuyor böyle imkanlar. İki defa ön yıkama ve haftalık maintane yıkamaları ile çizilmeyi ciddi bir seviyede önlediğimi düşünüyorum. Ağır kirlerde Magifoamın kir sökücü gücüne inanıyorum, araçda zaten trafik filmi cok az denecek kadardı.

Yeni aldığım UFS Mop ile aracı komple eldiven kullanmadan mop ile gezdim. Çok rahattı gerçekten, artık sanırım çoğu zaman mop kullanacağım. Ufs in temasındaki yumuşaklığı da çok güzeldi.

UFS ile geçtikten sonraki halimiz şöyleydi;

Aracı duruladıktan daha sonra klin duo Evo kırmızı havlum ile aracı kuruladım. bu araçda çok kenar köşe olduğundan twist havlum çok takılıyor ve kopuyordu iplikleri. Klini iyi ki almışım hem kısa olduğu için sorun olmuyor hemde bütün aracı tek seferde kuruluyor. Kapı içlerini de eski bezlerim ile geçtim.

magifoam adbl sentetik waxı ellediği için @Sefa46 hocamdan zamanında aldığım meguiars xPressi gyeon baldwipe ile uyguladım. Purestar mavi bezimle buffladım.

Daha sonra aracımı kapalı otoparkıma getirdim. Kapalı otoparkımızda camlarını ADBL glass cleaner ile ve klin glass shine ile sildim kuruladım.

kapı aralarına, kromlara ve jantlara final touch attım. Hep meguiars endurance kullanırdım, bu sefer eskiden kalma sonax extreme parlak jant jelini kullandım.

kapı kolları, aynalardan akan suları final touch ile kuruladım temizledim.

aracın içinde shiny Garage interior cleaneri gyeon interior bezime sıkarak heryerini temizledim. Chemical guys vanilya ile güzel bir koku bırakarak sonlandırdım.

Finalden memnunum.

abicim eline ayagına sağlık cok güzel olmuş bu sogukta cok iyi uğraşmıssın ben şu sıralar gitmeye cok üşeniyorum hastayım yeni yeni geçiyor ondan sanırım :)