Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

fserterr

Usta Detaycı
Üye
İl
Denizli
Öne çıkan konu #10,061
Geçen sene 16 inç 500, 17 inç için de 600 lira sadece değişim için vermişim. Bakalım sosyete sanayisi maslak da durumlar ne olacak, @fserterr den haber bekliyorum

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben o hatayı bir kere yaparım diye düşünüyorum hocam, Allah bir daha düşürmesin :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kar yağışından sonra araçla gezmek zorunda kaldık jantlar simsiyahtı kirden gözükmüyordu hazır işede gitmiyorken temizliğini yaptım .
Ön yıkamada 100 ml yakın magifoam koydum 700-800 ml su koydum kar köpüğü kıvamında oldu yaklaşık 5 sk dk beklettim 130 barlık makine ve kısa tetik tabancayla magifoamı yüzeyden zor attım. Resmen kaportaya yapışıyor çok güzel bi şampuan ama fiyattan dolayı birdaha tercih etmem. Jant lastik davlumbazı cok detaylı temizledim çok kirliydi ön yıkamayı yapıp duruladım temaslı yıkamasını yaptım sonlara dogru soguktan plastik aksamları fırçalayamamıştım kirler o yüzden duruyordu plastik aksamlarda. Soguktan fotoğraf bile çekemedim cok hızlı bi yıkama oldu. Kaba kiri fazlasıyla attım bir sonraki yıkamalar daha kolay olacaktır. Soguktan lastik parlatıcıyı bile sürmeyip hızlı bi kurulayıp hemen eve kaçtım :) Malesef tek fotoğraf bu :)

berkesennturk

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
54.000km gelen aracıma 10.000km bakımı yaptık motul 8100 5w30 acea a5/b5 onaylı aracına uygun yağ kullandık mann filitre kullandık ve hidrolik fren yağını bosch dot4 yağ ile değiştirdik erken abs devreye girme problemi çözülmüş oldu hidrolik fren yağını değiştirmek gerçekten önemli herkese tavsiye ederim.

hfurkan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haftasonu memleketteyken yeni aldığım mjjc foam cannon s v3 ile bosch aquatak 160 makinemi denedim. İkisinden de çok memnun kaldım. Rengi nedeniyle Trocu yıkayacaktım ama üç aydır yıkanmaması nedeniyle kısmet A4’e oldu. Ön yıkamada Valet Pro ANSF 1:3, temaslı yıkamada Meguiars sarı şampuan, üzerine Gyeon wet coat, lastiklere endurance kullandım. Beyaz rengine rağmen yine de iyi yansımalar oluştu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
54.000km gelen aracıma 10.000km bakımı yaptık motul 8100 5w30 acea a5/b5 onaylı aracına uygun yağ kullandık mann filitre kullandık ve hidrolik fren yağını bosch dot4 yağ ile değiştirdik erken abs devreye girme problemi çözülmüş oldu hidrolik fren yağını değiştirmek gerçekten önemli herkese tavsiye ederim.

Özgür garaj

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Evdeyken fitil temizliği ve bakımını aradan çıkarttım. Kış geliyor soğuklarda sertleşip gıcır gıcır ses yapabiliyor yapısı bozulabiliyor yumuşaması için güzelce temizleyip bakım ürününü sürdüm. Sunroof Yaz ortasından beri temizlenmiyordu serviste sürdükleri gres yağı bütün tozu toplamış aşırı kirliydi peçete ile kaba yagını alıp güzelce temizleyip tekrardan sıvı gres sıkıp bakımını yaptım. Kapı menteşe kısımlarınıda güzelce temizleyip bakım spreyi sıktım. Cam suyu bitmişti 5 Lt lik içme suyuyla K2 Nuta Max karıştırıp cam suyu deposuna koydum pek silecek kullanmıyoruz uzun süre gidecektir. Finalde pek fotoğraf çekemedim karanlık oldugu için.
Cartainerın kırmızı torpido fırçası, Meguiars Super Degreaser, Aralara elimin giremediği yerleri silmek için trim sökme aparatı, Koch Pss, Würth HHS2000, K2 Polo Protectant.
Kirli Halleri :

Temiz Halleri :
free resim

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ISPARTA
Evdeyken fitil temizliği ve bakımını aradan çıkarttım. Kış geliyor soğuklarda sertleşip gıcır gıcır ses yapabiliyor yapısı bozulabiliyor yumuşaması için güzelce temizleyip bakım ürününü sürdüm. Sunroof Yaz ortasından beri temizlenmiyordu serviste sürdükleri gres yağı bütün tozu toplamış aşırı kirliydi peçete ile kaba yagını alıp güzelce temizleyip tekrardan sıvı gres sıkıp bakımını yaptım. Kapı menteşe kısımlarınıda güzelce temizleyip bakım spreyi sıktım. Cam suyu bitmişti 5 Lt lik içme suyuyla K2 Nuta Max karıştırıp cam suyu deposuna koydum pek silecek kullanmıyoruz uzun süre gidecektir. Finalde pek fotoğraf çekemedim karanlık oldugu için.
Cartainerın kırmızı torpido fırçası, Meguiars Super Degreaser, Aralara elimin giremediği yerleri silmek için trim sökme aparatı, Koch Pss, Würth HHS2000, K2 Polo Protectant.
Kirli Halleri :

Temiz Halleri :
free resim
Pss fitilde toz toplama durumu nasıl

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kirli Halleri :

Temiz Halleri :
free resim
Eline sağlık, bende sunroofa temizlik yapmayı istiyorum ama hava soğuk ya ondan bu haftasonu hava biraz iyi olursa video eşliğiyle temizliği yapacağım değilse başka zamana yaparım :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eline sağlık, bende sunroofa temizlik yapmayı istiyorum ama hava soğuk ya ondan bu haftasonu hava biraz iyi olursa video eşliğiyle temizliği yapacağım değilse başka zamana yaparım :)
Havalar cok soguk vallahi 3 kat sweat giyip üstünede kalın iş montunu giydim öyle calıştım :) Video çok iyi olur :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İnce ince yağmur yağması kapının önündeki yol calısmasından dolayı arac oldugu yerde baya bi kirlenmişti petrolde hızlı bi ön yıkama yüzeysel jant temizliği ve temaslı yıkamayla hızlı bi yıkadım araç üstünde wax yok nedense daha cabuk kirleniyor gibi geldi normalde wax hızlı cila derken tozu üstüne çekerdi yüzeyde birşey yokken daha kötü oldu. Marolexin içinde 1 lt k2 active foam vardı üstüne 20 ml k2 pro bela ekleyip 1-1.5 lt su ekledim ön yıkama işi biraz karışık oldu :)
Jant temizleyici Flowey R1 1:5 kullandım temassız temizlikte bile cok iyi cok seviyorum R1’i. Lastiklerde çimento harç gibi pislikler vardı üstüne jant temizleyici sıkınca çıkar sandım ama lekelerin hepsi duruyordu. Lastik parlatıcı olarak Meguiars Silicone free kullandım. İlkten parlak gözüküyor ama birkaç saate tam oturuyor sıfır lastik görünümü oluyor dayanımı zayıf hidrofobisi aman aman güçlü değil ama finishinden dolayı cok seviyorum. 1-1.30 saatte hızlıca yıkadım maksat pis görüntü gitsin haftasonu aracı kullanıyoruz pis gezmeyelim :)

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Çok uzun zamandır forumda olmama rağmen daha önce hiç böyle bir paylaşımda bulunmamıştım.
Tüm öğrendiklerimi foruma borçluyum hepinize bu vesile ile de teşekkür etmiş olayım.

1 aydan fazladır temizleyemediğim iç menkanı kısıtlı zamanda olabildiğince hızlı bir şekilde temizlemeye çalıştım.
Koltuklar ve yerler şarjlı süpürge ile komple süpürüldü.
Koltuklar Valet pro Carpet Celaner ile hızlıca fırçalandı mikrofiber bez ile silindi.
Suya erişimim olmadığı için paspaslar Good Stuff Apc ile fırçalandı, mikrofiber bez ile silindi.
En son üzerine iç aksamda kullandığım Carpro Pearl spreylenerek silindi.

Göğüslük ve plastik aksamlar Koch Chemie Po ile Scrups pad'e uygulanarak silindi. Koruma olarak Carpro Pearl uygulandı.

Kısıtlı zamana rağmen havalandırma ızgaraları da boş geçilmedi :terlisırıtan:

Tam içime sinen bir temizlik olmasa da içerisi eski haline göre baya iyi bir duruma geldi.

ZaferT

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
ilk çeyizimi toparladıktan sonra en sonunda bugün uygulama fırsatı bulabildim vaktim kısıtlı olmasına rağmen yine de 2 kişi yaklaşık 3 saatimizi aldı.ilk olarak araca evin önünde bahçe hortumu ile bir su tuttum sonra lastik ve jantlara K2 Roton pro demirtozu temizleyici ve Sefa46 hocamın verdiği Flowey R1 i iyice sıktım Carteiner lastik fırçası ile de fırçaladım ve su ile duruladım.ön yıkamayı da K2 Active foam 1:10 şeklinde Polham şarjlı köpük püskürtücü ile aracı köpükledim 2 defa da anca tüm aracı köpükleyebildim.ve aracı bahçe hortumu ile duruladım.temaslı yıkama için fra-ber bersolwax seramik içerikli şampuan ile 1:10 şeklinde şarjlı pompa ile aracı 1 seferde köpükledim.yıkama kovasına su doldurdum Klin softy wash pad ile her panelde kovada durulama yaparak temaslı yıkamayı bitirdim ve aracı tekrar duruladım. Adam's garage superior twist drying towel bez ile kurulama işlemini yaptım camlarıda K2 nuta pro cam temizleyici ile carbon window cloth bez ile sildim .kaportayı Gyeon quick detailer hızlı cilayı premium polish towel baldwipe bez ile sürme işlemi yaptım parlatma için premium buffing towel bez ile iyice parlattım.dış plastik aksamlar içinde meguiars 40 kullandım aracın içini de carteiner detay fırçası ve K2 oskar ve mikrofiber bir bez ile yaptım sonuç benim çok hoşuma gitti mutluyum :)))

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Herkes iyidir inşallah.
En son ki terapiye yaklaşık 17 gün önce girdik :) .
Bu süreçte yağmurlu havada il dışı yapıldı ve çoğunlukla şehir içi kullanıldı. Aracın kirli halinin fotoğraflarıni da ekliyorum.

İlk olarak araç içindeki her bölgeyi el faraşı ile bir kenara süpürme yapıp sonra komşunun aracında ki üç harfli marketlerde satılan çakmaklık girişle çalışan süpürge ile süpürdüm. Sonra iç temizlikte flowey İ2 (1 :20 oranında) kullanıldı, sık sil tarzı ile üç harfli marketlerde satılan mikrofiber bez ile silindi. Koruma olarak sadece kapı eşiklerine meguiars suprema kullandım. Beze her eşik için bir fıs sıkıldı. Önceki temizlikten kalan korumalar yerinde sayılır. Kapı eşiklerini yeniledim. Özellikle kışın çok etkileniyor :) .
Paspaslarda kc gs kullanıldı (1:15 oranında). Hatta ön sol paspasin temizlenme aşamasını çektim :) . GS nin köpürmesi gayet başarılı.

Jant, lastik ve davlumbazlari ilk olarak su tutup olan çamuru, tozu, birikintileri indirdim :) . Sonra flowey R1 (1:10 oranında) , kc gs , cartainer lastik fırçası, detay fırçası kullanıldı. Motor kısmı temiz sayılır. Araç yıkama sonrası kaput altını kurularken , tozunu aldım :) .

Ön yıkamada deturner ön yıkama şampuanı kullandım alta foam ile. ( 35 ml ). Kol kası yardımıyla aracı köpükledim :) . Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Kova şampuanı olarak fraber neve ( 30 ml ) kullandım. Yıkama eldivenim prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini , diğer eldiven ile de dış plastik aksamı, tamponları yıkadım. Sonra kovada kalan su ile jantları, lastikleri ve davlumbazlari tekrar geçtim. Auto brite davlumbaz fırçası, sgcb 45 jant fırçası, eski bir mikrofiber bez ile ulaşılamayan yerlere ulaşıp jant kolları arkasını da yıkadım. Sonra aracı wirtues twisted duble plus ile kuruladim. Kapı aralarını, bagaj çevresini, dış plastik aksamı, tamponları quicksilver( bim bezi) ile geçiyorum :) . Camları K2 nuta içten- dıştan geçtim. Koruma artık yerinde :) . Fusso coat soft99 baya gider gibi :) .
( Her yıkamada uygulama yapa yapa ya tuttu ya da boşa gitti) . Dış plastik aksamda ve davlumbazlarda koruma olarak meguiars 40 kullandım. Lastik parlatıcı olarak fraber gommanera kullandım ( kışın kullandığım ürün) .
Tabiki gündüz 3 gibi başlayan temizlik akşam 7 gibi bitmiş oldu. Haftanın yorgunluğunu atmış olduk :) . En son da koku olarak 50 liralık kahve çektirmeyi unutmadım :) . Fotoğraflar karanlığa kaldı. Herkese mutlu detaylar :)

kmlyn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Al benden de o kadar. Cuma akşamı aracı yıkadım. Cumartesi de kil yapar polisaja geçerim diye niyetine girdim. Cumartesi pazar hep yağışlıydı hava. Cumartesi hafif yağış varken kil işini yarı yarıya hallettim çok şükür. Havalar müsaade edince kalan kil işini bitirip inşallah polisaja geçeceğim. Ardından da eskilerden elimde olan colli 915 le tamamlamayı düşünüyorum.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hava durumuna bakarım yağışlı gösterir ve yağış olmaz. Ne zaman bakmadan iş yaparım hiç sekmez ertesi gün veya en geç 2 gün sonra yağar. Murphy, duyuyorsan senin ben kanunlarını seveyim :)

Eaglemre

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hava durumuna bakarım yağışlı gösterir ve yağış olmaz. Ne zaman bakmadan iş yaparım hiç sekmez ertesi gün veya en geç 2 gün sonra yağar. Murphy, duyuyorsan senin ben kanunlarını seveyim :)
Yagmur yine iyi, gecen hafta oglen 13-14c idi , arabayi yikadim cilaladim, aksamina kar yagdi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yagmur yine iyi, gecen hafta oglen 13-14c idi , arabayi yikadim cilaladim, aksamina kar yagdi
Efem ben sadece yağmur yağdırabiliyorum. Siz sanırım Zeus'un akrabasısınız. :D :D :D
Şimşek çaktıran, yıldırım düşüren, fırtına çıkaran ve tsunami yaratan diğer kahramanları da bulursak güçlerimizi birleştirebiliriz :D :D