Merhabalar detail forum ailesi.
Herkes iyidir inşallah.
En son ki terapiye yaklaşık 17 gün önce girdik
.
Bu süreçte yağmurlu havada il dışı yapıldı ve çoğunlukla şehir içi kullanıldı. Aracın kirli halinin fotoğraflarıni da ekliyorum.
İlk olarak araç içindeki her bölgeyi el faraşı ile bir kenara süpürme yapıp sonra komşunun aracında ki üç harfli marketlerde satılan çakmaklık girişle çalışan süpürge ile süpürdüm. Sonra iç temizlikte flowey İ2 (1 :20 oranında) kullanıldı, sık sil tarzı ile üç harfli marketlerde satılan mikrofiber bez ile silindi. Koruma olarak sadece kapı eşiklerine meguiars suprema kullandım. Beze her eşik için bir fıs sıkıldı. Önceki temizlikten kalan korumalar yerinde sayılır. Kapı eşiklerini yeniledim. Özellikle kışın çok etkileniyor
.
Paspaslarda kc gs kullanıldı (1:15 oranında). Hatta ön sol paspasin temizlenme aşamasını çektim
. GS nin köpürmesi gayet başarılı.
Jant, lastik ve davlumbazlari ilk olarak su tutup olan çamuru, tozu, birikintileri indirdim
. Sonra flowey R1 (1:10 oranında) , kc gs , cartainer lastik fırçası, detay fırçası kullanıldı. Motor kısmı temiz sayılır. Araç yıkama sonrası kaput altını kurularken , tozunu aldım
.
Ön yıkamada deturner ön yıkama şampuanı kullandım alta foam ile. ( 35 ml ). Kol kası yardımıyla aracı köpükledim
. Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Kova şampuanı olarak fraber neve ( 30 ml ) kullandım. Yıkama eldivenim prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini , diğer eldiven ile de dış plastik aksamı, tamponları yıkadım. Sonra kovada kalan su ile jantları, lastikleri ve davlumbazlari tekrar geçtim. Auto brite davlumbaz fırçası, sgcb 45 jant fırçası, eski bir mikrofiber bez ile ulaşılamayan yerlere ulaşıp jant kolları arkasını da yıkadım. Sonra aracı wirtues twisted duble plus ile kuruladim. Kapı aralarını, bagaj çevresini, dış plastik aksamı, tamponları quicksilver( bim bezi) ile geçiyorum
. Camları K2 nuta içten- dıştan geçtim. Koruma artık yerinde
. Fusso coat soft99 baya gider gibi
.
( Her yıkamada uygulama yapa yapa ya tuttu ya da boşa gitti) . Dış plastik aksamda ve davlumbazlarda koruma olarak meguiars 40 kullandım. Lastik parlatıcı olarak fraber gommanera kullandım ( kışın kullandığım ürün) .
Tabiki gündüz 3 gibi başlayan temizlik akşam 7 gibi bitmiş oldu. Haftanın yorgunluğunu atmış olduk
. En son da koku olarak 50 liralık kahve çektirmeyi unutmadım
. Fotoğraflar karanlığa kaldı. Herkese mutlu detaylar