Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #10,101
Selamlar,

Evimizin diğer aracını uzun bir süredir yıkamamıştık. Üzerindeki ADBL syntetic wax anlamadığım şekilde hala çok iyi durumdaydı, üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen hâlâ yıkama esnasında boncuklandı ve kolay yıkamamı sağladı.

Önce jantlara flowey r1 sıktım ve biraz beklettim. Ardından davlumbaz ve jantlara biraz 3D orange degreaser kullandım. Lastikleri 3D orange degreaser ile cartainer fırçam ile fırçaladım. purestar fırçam ile temizledim.

Devamında sadece araca bir su tutup kirleri yumuşattım. Jantlara magifoam atıp biraz beklettim ardından tüm aracı 50ml magifoam ve ik foam + xiaomiyle gezdim.

Adams Garage twist havlum ile hızlıca kuruladım, kapı aralarını ucuz havlularım ile kurulayıp hiçbirşey yapmadan benzinlikten ayrıldım ve kalan işlemlere otoparkımızda devam ettim.

Jantları final touch ile güzelce temizledim ve kuruladım. Meguiars endurance ile lastikleri koruma altına aldım.

Camları ilk önce 50 to 1 HD cleaner ile temizledim sonra başka bir bez ile ADBL hybrid glass ile koruma altına aldım.

Kaportada ilk defa Meguiars 3 in 1 kullandım. Applikatör ile güzelce bastırmadan ovalayıp uyguladım tüm panellere uyguladıktan sonra biraz bekledim sonra buffladım.

Meguiars 3 in 1 biraz daha kapatıcı ve koruyucu bir ürün ancak hidrofobisini artırmak ve güçlendirmek için üzerine gyeon baldwipe ile ADBL syntetic wax uyguladım ve başka bir buff bez ile parlattım.

Boya adeta kayıyor, üzerinde bez durmuyor. uzun zamandır bu hissiyatı yakalayamamıştım. İki ürün ile birlikte parlaklık ise çok başka bir seviyeye geldi.

Dış plastik ve iç kapı eşik marşpiyel plastiklerini meguiars 40 ile koruma altına aldım.

Jantlara da ADBL syntetic wax uyguladıktan sonra aracımın iç detayına geçiyorum.

İçerisini dyson süpürgem ile güzelce süpürdükten sonra ADBL interior QD ve ADBL fırçam ile kapı eşiklerini gezdim ve sildim.

Konsol ve plastik bölümlerde ADBL interior qdyi beze sıkarak sildim ve temizledim. Tüm plastikleri k2 Polo ile en son ADBL wax eldivenimi kullanarak koruma altına aldım.

En son Shell den bir alana bir bedava kampanyasından aldığım anti friz cam suyunu boşaltarak kışa hazır hale geldik ❄️.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir buçuk ay önce kaputun bir kısmına Autobrite Hardcoat, kalanına da Sonax Xtreme Ceramic Detailer uygulamıştım.

Bugünkü yıkamanın ardından test etme fırsatım oldu. Ön yıkamayı kuvvetli bir şampuan olan Nanolex Prewash Concentrate ile yaptım. Temaslı yıkamayı da Vonixx v-floc + beyaz sirke karışımıyla yaptım.

Fotolarda kameraya göre çizginin solundaki kısım Autobrite, sağ taraf ise Sonax. Malesef Sonax’tan eser kalmamış.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bir buçuk ay önce kaputun bir kısmına Autobrite Hardcoat, kalanına da Sonax Xtreme Ceramic Detailer uygulamıştım.

Bugünkü yıkamanın ardından test etme fırsatım oldu. Ön yıkamayı kuvvetli bir şampuan olan Nanolex Prewash Concentrate ile yaptım. Temaslı yıkamayı da Vonixx v-floc + beyaz sirke karışımıyla yaptım.

Fotolarda kameraya göre çizginin solundaki kısım Autobrite, sağ taraf ise Sonax. Malesef Sonax’tan eser kalmamış.

Test çok güzel olmuş Hard coat güzel gözüküyor tabi fiyatı biraz daha uygun olsa daha iyi olurdu :)

Onur1986

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Gece sıkıntı basınca araca gittim. Büyük ırk köpek sahibi olanlar bilir. Araçta köpek havuzu olsa da o kıllar koltuk araları, halı, tavan her yere ulaşıyor nasıl oluyorsa. Arka koltukları komple temizleyip, camdan dışarı bakmayı seven ve oyundan sonra bol salya akıttığı kafayı camdan çıkartıp etraftan gelen kokuları almak için tabi, kapı üstü kötü durumdaydı. Gece otoparkta kafa lambasıyla foto çektiğimden net çıkmadı ama ön yolcu koltuğu uzun zamandır sağlam bir temizlik görmemişti. Yüzde 50 50 fotoğraf çekince ben de şaşırdım.

bkiselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Selamlar, yaklaşık 2 hafta önce yıkanan aracımı yağmurlar dinince detaylı yıkama fırsatı buldum. Aracın üzerinde yaklaşık 1 aylık Abdl Sentetik Wax var ve hala çok iyi
durumda olduğundan dolayı yenilemedim. Zaten waxı yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve dolabımın enlerinden oldu. Herkese keyifli detaylar.

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhaba,
Geçtiğimiz hafta aracımı değiştirdim. Yeni araca eski sahibi adam akıllı temizlik maalesef pek yapılmamış sadece görünen yüzeysel yerler temizlenmiş belli. Aracın kuytu köşelerinde artık taşlaşmış kum birikintileri vardı. İlk müsaitliğimde bir yerden başlamak gerekli diyerek işe giriştim.
Döşemeler ve koltuklar Valet Pro Carpet Cleaner 1:20 ile fırçalandı, silindi.
Tüm plastik aksamlar Superclean Scrup Pad Pro ve uygun detay fırçalarıyla Koch Chemie Pol Star 1:10 kullanılarak temizlendi. Sonrasında CarPro PERL 1:5 ile koruma altına alındı.
Direksiyonun deri kısmı ve diğer deri aksamlar Colourlock deri fırçası ile Koch Chemie Pol Star 1:10 kullanılarak fırçalandı.
Direksiyondan aşırı kir çıktı. Çıkan kirleri gördükçe yorgunluğumun azaldığını hissettim. :terlisırıtan:
Temizlenen deri kısımlar Gyeon Leather Coat ile koruma altına alındı.
Dip, köşe bucakta bulunan yıllardır el değmemiş yerlerde bulunan kirler Apc ve Pol Star kullanılarak detay fırçası ile temizlendi. Bir kısmı çıkmadı onlarla daha müsait bir zamanda uzun uzun ilgilenmek gerekecek.
Camlar Superclean Carbon cam bezi ile Amway Loc cam temizleyici 1:3 ile silindi.
Pek fotoğraf çekemesemde çektiğim bir kaç taneyi paylaşmak isterim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dün, cam temizleyici, antifirizli cam suyu tükettim. Ürünler bitince hoşuma gidiyor. Bugünde depoda 13 yaşında bir yağmur damlası kaydırıcı gördüm. Yahu şişenin dibinde 3 parmak ürün var ben niye bunu köşeye atmışım şunu bir tüketmeyi deneyeyim dedim ve ürünü 4 cama sürdüm. Yine bitmedi :D :D :D
Az ürün ile çok fazla alan kaplanabildiği için bitirememişim :D :D
Validenin otomobile sürer artık onun üzerinde de tüketirim herhalde. Aslında video çekecektim ama baktım ki otoparkta gelen giden bitmiyor bende neyse dedim bu seferde böyle olsun.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
En son terapiyi 30 Kasım'da almışım :) . Bugüne kadar olan zaman diliminde mevsim şartları gereği araç kirlendi. Hazır ev halkı güne gitmişken bana da arac temizliği için gün doğdu :) .

Her zaman ki gibi ilk olarak iç mekan temizliği ile başladım. El fırçası ile araç içini bir kenarda olacak şekilde süpürdüm. Sonra @escaba_tr kardeşimin ( hediyesi olan, teşekkür ediyorum) boşa çıkan Sinbo marka çakmaklıktan çalışan süpürgesi baya işimi kolaylaştırdı. Sonra iç plastik aksam temizliğinde geçen sene indirim zamanı aldığım adbl qd interior u kullandım. Yumuşak uçlu detay fırçası ile denedim. Ürün köpüren bir ürün. Fırça ile kullanmak bana biraz zor geldi :) , ben genelde sık sil tarzı ürüne alışkınım. Belki scrup ped veya daha kalın uçlu detay fırçası ile daha iyi olabilir. Ben daha önce flowey İ2 kullanıyordum. Temizlik açısından eş değer geldi. Qd nin kokusu güzel, biraz keskin bir kokusu var. Qd yi uzun süreli kullanınca daha net yorum yaparım. Torpidoda koruma ürünü olarak koch chemi TS, kapı eşiklerine ve diğer plastik aksamda koruma olarak meguiars suprema kullandım.

Paspaslari koch chemi gs ile temizledim (1:10 oranında) . Davlumbazlari koch chemi gs ile lastikleri ve jantları flowey R1 ile temizledim. (1:10 oranında). Ön yıkama şampuanı olarak alta foama 40 ml magifoam ekledim. Onunla aracın lastiklerine kadar köpükledim kol kası yardımıyla :) . Su tutarken fuso nun etkisi hala devam ediyordu.

Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Evde kullanılma süresi dolan :) temizlik kovalarından birine 30 ml Fraber Neve ekledim. Bol köpüklü oldu. Kokusu güzeldir. İki tane eldivenim var. Prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini ve camları, diğer yıkama eldiveni ile dış plastik aksamı, tamponları, davlumbazlari, lastikleri tekrar yıkadım. Detay fırçası ile cam kenarlarını , far kenarlarını , stop çevresini, kapı kollarını, ... yıkadım.
Sgcb 45 jant fırçası ile jantları kovadaki köpüklü su ile yıkadım. Kurulama havlusu virtues twisted duble plus, ucuz olan bim havlusu ile kapi aralarını, dış plastik aksamı, lastikleri ve jantları kuruladim. Camları dıştan ve içten K2 nuta ile geçtim. Dış plastik aksamı meguiars 40 ile korumaya aldım. Davlumbazlara ve lastiklere meguiars all season dressing( yağlı bir ürün :) ) kullandım. Kaporta yüzeyine koruma Adbl sprey sentetik wax kullandım, süperclean cila bezi ile. Kokusu çok güzel :) . Tabiki en son olarak 50 liralık kahve çektirip araç içinde unuttum :) .

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
En son terapiyi 30 Kasım'da almışım :) . Bugüne kadar olan zaman diliminde mevsim şartları gereği araç kirlendi. Hazır ev halkı güne gitmişken bana da arac temizliği için gün doğdu :) .

Her zaman ki gibi ilk olarak iç mekan temizliği ile başladım. El fırçası ile araç içini bir kenarda olacak şekilde süpürdüm. Sonra @escaba_tr kardeşimin ( hediyesi olan, teşekkür ediyorum) boşa çıkan Sinbo marka çakmaklıktan çalışan süpürgesi baya işimi kolaylaştırdı. Sonra iç plastik aksam temizliğinde geçen sene indirim zamanı aldığım adbl qd interior u kullandım. Yumuşak uçlu detay fırçası ile denedim. Ürün köpüren bir ürün. Fırça ile kullanmak bana biraz zor geldi :) , ben genelde sık sil tarzı ürüne alışkınım. Belki scrup ped veya daha kalın uçlu detay fırçası ile daha iyi olabilir. Ben daha önce flowey İ2 kullanıyordum. Temizlik açısından eş değer geldi. Qd nin kokusu güzel, biraz keskin bir kokusu var. Qd yi uzun süreli kullanınca daha net yorum yaparım. Torpidoda koruma ürünü olarak koch chemi TS, kapı eşiklerine ve diğer plastik aksamda koruma olarak meguiars suprema kullandım.

Paspaslari koch chemi gs ile temizledim (1:10 oranında) . Davlumbazlari koch chemi gs ile lastikleri ve jantları flowey R1 ile temizledim. (1:10 oranında). Ön yıkama şampuanı olarak alta foama 40 ml magifoam ekledim. Onunla aracın lastiklerine kadar köpükledim kol kası yardımıyla :) . Su tutarken fuso nun etkisi hala devam ediyordu.

Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Evde kullanılma süresi dolan :) temizlik kovalarından birine 30 ml Fraber Neve ekledim. Bol köpüklü oldu. Kokusu güzeldir. İki tane eldivenim var. Prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini ve camları, diğer yıkama eldiveni ile dış plastik aksamı, tamponları, davlumbazlari, lastikleri tekrar yıkadım. Detay fırçası ile cam kenarlarını , far kenarlarını , stop çevresini, kapı kollarını, ... yıkadım.
Sgcb 45 jant fırçası ile jantları kovadaki köpüklü su ile yıkadım. Kurulama havlusu virtues twisted duble plus, ucuz olan bim havlusu ile kapi aralarını, dış plastik aksamı, lastikleri ve jantları kuruladim. Camları dıştan ve içten K2 nuta ile geçtim. Dış plastik aksamı meguiars 40 ile korumaya aldım. Davlumbazlara ve lastiklere meguiars all season dressing( yağlı bir ürün :) ) kullandım. Kaporta yüzeyine koruma Adbl sprey sentetik wax kullandım, süperclean cila bezi ile. Kokusu çok güzel :) . Tabiki en son olarak 50 liralık kahve çektirip araç içinde unuttum :) .

@Erkan KOCAKAYA okurken yıkamaya fırsat bulamadığım aracımı yıkamışım gibi oldum, eline koluna sağlık süpürgenin işine yaramasına sevindim, güle güle kullan hocam.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Abicim eline koluna saglık cok güzel olmuş. Bizim buralarda hava iki haftadır durup durup çiseliyor o yüzden araç yıkayamıyoruz ama senin yazıları okurken yıkamış kadar oldum :) Quick detailer ürünleri ile biryerleri fırçalarsan veya bezle silersen sonrasında koruma uygulamaya gerek yoktur zaten adı üstünde hızlı temizleyici hem temizleme hem koruma özelliği vardır. Bilgin olsun ekstra zahmet çekme diye söylüyorum abicim cansın hayırlı aksamlar

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Abicim eline koluna saglık cok güzel olmuş. Bizim buralarda hava iki haftadır durup durup çiseliyor o yüzden araç yıkayamıyoruz ama senin yazıları okurken yıkamış kadar oldum :) Quick detailer ürünleri ile biryerleri fırçalarsan veya bezle silersen sonrasında koruma uygulamaya gerek yoktur zaten adı üstünde hızlı temizleyici hem temizleme hem koruma özelliği vardır. Bilgin olsun ekstra zahmet çekme diye söylüyorum abicim cansın hayırlı aksamlar
Güzel dileklerin için ben teşekkür ederim, bir bilgi daha öğrendik :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhabalar. Akşam üstü aracı yıkamak için malzemeleri hazırlayıp petrole uğradım.Hava soğuk ama güzel vakit geçirdim.Aracım epey kirli ve çamurluydu.
Ön yıkama olarak ilk etapta Auto brite citrus wash epoca pompa ile uyguladım 1/30 sulandırarak.Aracı duruladım ve Sonrasında 20 ml magifoam 2 lt su olarak alta foam ile tekrar bir ön yıkama yaptım ve tekrar duruladım.Araçta fazlaca su lekesi mevcuttu ve korumanın su iticiliği azalmıştı asidik yıkama yapmam gerekti fireball ph3 şampuanı sprey şişe ile araca uygulayıp tekrar duruladım. Devamında Temaslı yıkamaya geçtim nanolex pure şampuan, tek kova çoklu eldiven yöntemiyle aracı yıkadım.Koruma tekrar kendini gösterdi boncuklama ve su itiş gayet başarılıydı.Nanolex pure biraz perdeleme yapsada bu şampuandan memnunum.Camlara Adbl hybrid glass , Lastiklere carpro darkside kullanarak dış aksamı bitirdim

İç aksamda ise nanolex interior cleaner kullandım paspaslara ise carpro perl. Herkese hayırlı akşamlar..

foto captura

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa

Eline sağlık Erkan hocam. Dış yüzeyde kullandığın detay fırçası hangisi acaba?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Eline sağlık Erkan hocam. Dış yüzeyde kullandığın detay fırçası hangisi acaba?
Teşekkür ederim, cartainer üçlü seti, siyah saplı olandan almıştım. Orta sert olanı dış yüzeyde, en yumuşak olanı içte, en sert olanını ise jant ve motor bölümünde ( çizik oluşturacak kadar sert değil) kullanıyorum.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Teşekkür ederim, cartainer üçlü seti, siyah saplı olandan almıştım. Orta sert olanı dış yüzeyde, en yumuşak olanı içte, en sert olanını ise jant ve motor bölümünde ( çizik oluşturacak kadar sert değil) kullanıyorum.

En soldaki beyaz kıllı fırçayı dış kaportada kullaniyorsun dimi hocam?