Öne çıkan konu
#10,121
Bir buçuk ay önce kaputun bir kısmına Autobrite Hardcoat, kalanına da Sonax Xtreme Ceramic Detailer uygulamıştım.
Bugünkü yıkamanın ardından test etme fırsatım oldu. Ön yıkamayı kuvvetli bir şampuan olan Nanolex Prewash Concentrate ile yaptım. Temaslı yıkamayı da Vonixx v-floc + beyaz sirke karışımıyla yaptım.
Fotolarda kameraya göre çizginin solundaki kısım Autobrite, sağ taraf ise Sonax. Malesef Sonax’tan eser kalmamış.
Bugünkü yıkamanın ardından test etme fırsatım oldu. Ön yıkamayı kuvvetli bir şampuan olan Nanolex Prewash Concentrate ile yaptım. Temaslı yıkamayı da Vonixx v-floc + beyaz sirke karışımıyla yaptım.
Fotolarda kameraya göre çizginin solundaki kısım Autobrite, sağ taraf ise Sonax. Malesef Sonax’tan eser kalmamış.
Fotoya göre kırmızı çizginin sol tarafı halen 2 ay önce uyguladığım Hard Coat. Sağ tarafı ise 15 gün önce uyguladığım polytop maximus.
Hard coat %85-90 oranında gücünü koruyor. 1 yıl dayanabileceğini zannetmiyorum. Polytop’tan eser yok tabi bunu zaten bekliyorum. (Çok belli olmuyor ama çizginin sağında su olduğu gibi duruyor)
Sonrasında yeni bir denemeye başladım.
Sol ön kapıya Deturner Wet Coat
Sağ ön kapıya Gyeon Wet Coat
Sol arka kapıya Vonixx Spell
Sağ arka kapıya Polytop Maximus uyguladım.
Aracın geri kalanına da Atas idrolak uyguladım. Tavana uygulamadım çünkü akarak diğer ürünleri perdeleyebilirdi. Bakalım dayanımları nasıl olacak. İlk izlenim olarak Deturner beni oldukça şaşırttı. Su itişi Gyeon’un bile üzerinde.
Su itiş performansları şöyle sıralayabilirim.
Deturner > Gyeon > Vonixx > Polytop = Atas

Jantlara GYEON Iron Wheel Cleaner Redefined, lastiklere CarPro ReTyre, davlumbazlara Polham ile Magifoam (30 cc/1.5 lt su) uyguladım. Maxshine jant fırçası, Parlatanadamlar davlumbaz fırçası ve kısa saplı jant fırçası, Cartainer lastik fırçası kullandım.