Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #10,161
Herkese selamlar,

Trafik filmi olmayan birkaç haftadır biraz yatan birazcık gezen aracımızı havaların biraz iyi olmasıyla akşam biraz soğuk olmasına rağmen yıkayayım dedim.

Başlangıç öncesi kir durumumuz şu şekildeydi;

Jantlara Flowey R1 sıkıp üzerinden mikrofiber jant temizleyici fırçam ile geçtim.
Ön yıkama şampuanı olarak Autobrite superfoam kullandım. Ürün gerçekten kokusuyla, zemine tutanmasıyla ve temizlik gücüyle beni çok etkiledi. PH nötr olmasına rağmen işini fazlasıyla yerine getirdi. Favori ön yıkama şampuanım oldu gibi gözüküyor. @Sefa46 Şampuan yanıltmadı hocam : )

Hava soğuk olduğu için ön yıkamada 10 dakika kadar bekleyip ön yıkama esnasında tavanı ve ön camı temaslı UFS Mop ile geçtim. O sırada jantlara biraz daha çalıştım.

Ön yıkama sonrasında yeni aldığım dirt guardlı CG kovama evde hazırladığım sıcak su ve good stuff aqua soft 50-60 ml şampuan ile temaslı yıkamaya geçerek önce üstleri en son altları olacak şekilde 2 eldiven şeklinde temaslı yıkamamı tamamlayıp duruladım. Good stuff aqua soft gerçekten çok güzel bir şampuanmış, kayganlığı kokusu ve temizliği üst seviyede. Beğendim.

Kurulamada hava soğuk olmasına rağmen Adams garage twist havlum ile tek seferde kurulama yapabildim. Sonrasında jantları farklı bez ile kurulayıp, kapı içlerini kuruladıktan sonra jant ve kapı aralarına 3D Final Touch kullanarak parlattım.

Camlarda ADBL hybrid glass vardı, kaportada zeminde Meg 3in1 üzerine ADBL syntetic wax vardı. Etkileri hiç kaybolmamış gibiydi ama yine de Gyeon baldwipe ile son bir ADBL syntetic wax attım. Purestar luxury buffing bez ile buffladım. Camları ise ADBL hybrid glass olduğu için tekrar temizlememe yada silmeme ihtiyaç kalmadı.

En son lastikler biraz kuruyunca Meg endurance atıp finale varmış bulunuyorum. Güzel ve etkili bir PH nötr yıkamaydı. Tek eksisi hava biraz soğuktu : ) ama üşümenin üzerine sıcak suyla temaslı yıkamanın zevki paha biçilemez : )

Son düzenleme:

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Bugün yaklaşık 10 gündür yıkanmayan aracımı yıkadım.
Kullandığım ürünler ve malzemeler
K2 Pro Bela
(ön yıkama basınçlı pompaya 2 lt ye 35 ml., kovaya da temasli yıkama için 10 lt ye 25 ml)
Polham 2 lt basınçlı pompa
Noname gri yıkama eldiveni
Nasiol 50x60 kurulama havlusu
Jant ve davlumbaz temizliği için 3D orange degreaser 1:10 sulandırılmış
Lastik ve davlumbaz parlatıcı olarak Atas plak2 1:3 sulandırılmış halde.
Aracın torpido ve iç plastiklerine 2 yıkama önce bakım yaptığım için sadece nemli microfiber bezle üzerinden tozunu aldım. Sanırım bir sonraki yıkamada tekrar bir koruma uygulaması yaparım. Atas plak2 torpido sütü kullanıyorum bu arada. Gayet iyi iş çıkarıyor. Aracın üzerindeki kışlık lastikler 8 yaşında olmasına rağmen lastikleri taktırdığım lastikçi bu kadar iyi durumda olmalarına şaşırmıştı. Her sezon sonunda korumayı plak2 ile yapıp sakladım çünkü.
Yıkama öncesi birkaç foto

Bunlar da yıkama sonrası birkaç foto

Son düzenleme:

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Bugün yaklaşık 10 gündür yıkanmayan aracımı yıkadım.
Kullandığım ürünler ve malzemeler
K2 Pro Bela
(ön yıkama basınçlı pompaya 2 lt ye 35 ml., kovaya da temasli yıkama için 10 lt ye 25 ml)
Polham 2 lt basınçlı pompa
Noname gri yıkama eldiveni
Nasiol 50x60 kurulama havlusu
Jant ve davlumbaz temizliği için 3D orange degreaser 1:10 sulandırılmış
Lastik ve davlumbaz parlatıcı olarak Atas plak2 1:3 sulandırılmış halde.
Aracın torpido ve iç plastiklerine 2 yıkama önce bakım yaptığım için sadece nemli microfiber bezle üzerinden tozunu aldım. Sanırım bir sonraki yıkamada tekrar bir koruma uygulaması yaparım. Atas plak2 torpido sütü kullanıyorum bu arada. Gayet iyi iş çıkarıyor. Aracın üzerindeki kışlık lastikler 8 yaşında olmasına rağmen lastikleri taktırdığım lastikçi bu kadar iyi durumda olmalarına şaşırmıştı. Her sezon sonunda korumayı plak2 ile yapıp sakladım çünkü.
Yıkama öncesi birkaç foto

Bunlar da yıkama sonrası birkaç foto

Elinize sağlık unicorn gibi kırk yılda bir gördüğüm kırmızı superblerden birini forumda görmek hoşuma gitti . Çok güzel maşallah

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Elinize sağlık unicorn gibi kırk yılda bir gördüğüm kırmızı superblerden birini forumda görmek hoşuma gitti . Çok güzel maşallah
Teşekkür ederim. Araç 2016 model. O yıl satılan Superb lerin sadece 7 tanesi kırmızı. Birisi de bana nasip oldu. 9 yıldır severek biniyorum. Takip ettiyseniz 1,5 ay önce ilk defa küçük bir polisaj yaparak ilk günkü haline getirdim çok şükür. Doğru yıkama ve her 3-4 ayda bir wax la korumaya alınca uzun süre böyle diri kalıyor. Bakımları da düzenli olunca saat gibi işliyor maaşallah. Araç 105 bine geldi trigerini değiştirmek için ustaya götürdüm triger sapasağlam dedi. Tek bir çatlama bile olmadığını söyledi. Gözün kapalı 50 bin km daha gider dedi. Aynı kışlık lastiklere güzel bakınca 8 yıldır kullanıyor olmak gibi. :melekx:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Az önce otomobilin içini süpürdüm, silecek suyunu tamamladım. Paspasları temizledim. Böylelikle bugün 2 üründen daha kurtulmuş oldum :)
Deri döşeme için japon markanın ürününü aradım bulamadım, arama çalışmalarım hafta sonu da devam edecek. Pes etmedim, bulduğum gibi kullanacağım. :)

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan

Kar hasarından sonra bugün tedavi olmak için istanbul yolunu tuttum. Etrafımda kiminle görüştüysem hatta bulunduğum yerdeki 1-2 kaportacı bile buraya yönlendirdi. Cidden işlerinde titiz ve iyiler. Benim gibi başına tahlihsiz bi durum olursa şiddetle tavsiye ederim. Oto yılmaz göçük merkezi istanbulda

sajmora98

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Bugün en son 30 gün önce yıkanan aracımızı tekrar fırsat bulunca yıkadık.
Öncelikle lastikleri Cartainer lastik fırçası ve Shiny Garage lastik temizleyici kullanarak temizledik akabin de davlumbazlara bir tur Megifoam sıkıp kirleri çözmesini beklerken jant içlerine de Flowey R1 sıktım, bir tur durulama yaptıktan sonra tekrar davlumbazlara köpük sıkıp Autobrite davlumbaz fırçası ile davlumbaz içlerini temizlemek istedim ama fırça tahmin ettiğimden büyük ve düşündüğüm kolaylığı sağlamadı araç davlumbazları geniş olsa bile fırça cidden büyük :D neyse jant içlerini de yine tChibo fırça ile geçip durulama ile bu kısmı bitirdik.

Asıl deneyimlemek istediğim elim de 3 tane köpük pompası varken bu da olsun bakalım diye aldığım ürün Pholham Şarjlı köpük pompası.. :)
Uzun bir video çekmiştim ama foruma eklemeyi başaramadım malesef.. Kısaca 1.5L karışıma 30ml Megifoam ile sedan bir aracı tam tur dönebilmek mümkün ama köpük seyrek geliyor diye düşünülürse aslında çokta seyrek degildi ama ben yanımda getirdiğim 30ml Megifoam ile 2. şişeyi doldurup bir tur daha döndüm ve sonuç benim için şimdi yeterli idi :) Şarj konusu fazlası ile yeterli peş peşe iki araba yapabiliyormuş onu görmüş oldum ve pompa beklentimden iyi köpük yapıyor çok hoşuma gitti sanırım diğerleri bir süre dolapta kalır Pholham ile devam gittiği yere kadar :)

2 Tur Pholham ile döndükten sonra köpük performansı video ekleyemedik fotoğraf ile gösterelim..

30 gün önce uygulanmış ADBL Sentetik wax.. bolca yağmur çamur çeşitli hava koşullarına maruz kalsa da ilginc bir şekilde 1 ay sonunda su itişi vardı.
boncukların formu tam olarak iyi degil gibi olsa da fena bir performansı yok..

Yalnız forumda ki beyaz araçlarda ki bahsedilen durumlardan sonra abimin diğer aracına uygulamakta çekiniyoruz şimdilik siyahta gözlemlediğimiz bir durum yok gibi.. Tekrar bir turda Sentetik waxı tazeledim bu sefer bir önce ki uygulamada Buff bezini klasik GSM yüksek bezlerden seçmiştik ama bu kez Nasiol boldwipe tipinde kısa tüylü bez ile fazlalığı alıp parlatmasını yapmak bir nebze kolay oldu her ne kadar bez boya yüzeyinde kayıp gitmese de silinebildi ama gözlemlediğim bir durum uygularken sıkıp silmek kolay fakat parlatma ve fazlalığını alma kısmında kısa tüylü bezde olsa biraz boyayı çizecekmiş hissi veriyor bez kayıp gitmedikce.. :) Fazla uzattım son olarak Sentetik waxın artı yönleri bana göre dayanım süresi şartlara ve sonuca bakılırsa çok iyi ve finalde bıraktığı parlaklık siyah renkte çok belirgin güzel sonuç veriyor..

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana

Aylardır doğru düzgün yıkama bile görmemiş olan aracımın bugün detaylı bir yıkamasını yaptım. Fotoğraf işleri ile şimdilik aram iyi olmadığı için 2 tane çektik.

Öncelikle aracın jant lastik davlumbaz temizliğini yaptım. Waxpro jant temizleyicisi, mikrofiber jant fırçası ve detay fırçası kullandım. Genel olarak ön yüzeyleri temizlendi fakat kolların arkası ve detay görmemiş iç yüzeydeki artık kurum olmuş kirlere sanırım düzenli temizlik ile müdahale edebileceğim.
Sonrasında bir ön yıkama, aracın altının sıcak su ile yıkanması ve ardından demir tozu temizliği yaptım. Araç resmen ağladı.
Sonrasında temaslı yıkama yaptım. Bunun için vonix v floc şampuan ve nasiol yıkama eldiveni kullandım.
Çok kötü olan yüzeyde akıp gitmeyi istemeyen suya hemen yıllar önce favorilerimden olan 1:10 sulandırılan Atas idrolak ile fıslayıp duruladım. Kurulama bezi olarak LE Black hole Evo kullandım. Eskiden kullandığım Uber Blue performansını hatırlattı.
İç tarafta koltuklar, paspaslar ve taban halısını süpürge çektikten sonra parlamış olan direksiyona kc po içerikli köpük şişesi deri fırçası ile yumuşak müdahalelerde bulunuldu. Direksiyonun tekrar matlaşması çok güzel oldu.
İç plastiklerde Fra-ber brilliant aeresol, camlarda ise 1:1 ipa ve Carbon bez kullandım.
Aracıma tekrar kavuştum diyebilirim;)

Son düzenleme:

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Detaylı bir yıkama başlangıcı sonrası aracımı
garajımda bir aydır yatırdım ve elimden geldikçe yanına inip ilgilendim canım ne zaman isterse :)

Neler yapıldı açıklamam gerekirse.

Jantların pianoblack olması sebebi ile sentetik fırça kullanmıyorum. Bu sebeple kollar ve dış kısımları mikrofiber yapıda olan Work Stuff Hurricane ile iç kısımları yün olması sebebiyle daha pratik bulduğum Flexipads yün jant eldiveni ile temizleyip duruladım. Marolex içerisine Flowey B33 ile yapmış olduğum köpüğü fıslayarak lastik fırçası ile lastiklerin temizliğini yaptım. Davlumbaz içlerinide köpük pompası ile geçtikten sonra büyük boy Mothers davlumbaz fırçası ile girebildiğim ölçüde temizlemeye çalıştım. Bir önceki aracımda bu fırça bana baya kolaylık sağlarken davlumbaz aralarının nispeten yeni aracımda daha az alan olması sebebiyle kendime sentetik jant fırçaları edindim. Bknz. Stokları Serelim. :rolleyes:

Gelelim ana gövdeye.

Araçta komple Stek marka PPF koruma mevcut. Üzerinde başkaca bir koruma olmadığı için benzinlik köpüğü diye tabir edilen köpük ile ilk ve son olarak komple köpükleme sure ön yıkama işlemini gerçekleştirdim. Akabinde Flowey 2.5 kova şampuanı ve Carpro Dabdab ikilisi ile temaslı yıkamasını gerçekleştirdim, Tamamen durulanması ve davlumbaz içlerine doyasıya su tutmak amacıyla 3 kere durulama yaptıktan sonra aracı kurulama peronuna aldım. Klin Korea Draying Duo 90X70 twisted havlu ile 2 dakikada komple aracı kuruladım. Gelelim asıl beni uğraştıran kısma. Jantların kolları, iç kısımlarını kurulamak çok vaktimi alıyor ama sonrasında o iç çemberi tertemiz görmek beni en keyiflendiren kısım. Neyse jantları kurulduktan sonra kapı, bagaj içlerini bi güzel bim mikrofiber bezleri ile kuruladım. Özellikle aracı gece yıkamaya gidiyorum hem kalabalık olmuyor hemde sanki gece fazla toz olmuyor alanda gibi hissediyorum. Kurulama işleri bittikten sonra çokta kirli olmayan iç kısımı nemli bir bezle geçtikten sonra hemen yola koyulup evin yolunu tutuyor ve garaja çekiyorum. Ne olur ne olmaz diye garajda kaporta kısmına pompa ile su fıslayıp olası toz zerrrelerinden kurtulmak için su fıslayıp nazikçe toz alma işlemi yapıyorum. Genelde çevre yolundan eve ulaşım sağladığım için toz olmuyor. Sonrasında bir önceki aracımdan kalan Sio2 ve Carnauba destekli Vonixx Blend sıvı sprey cilayı komple araca geçtim. Bir önceki aracımda gerek kalıcılık ve su iticiliğinden çok memnun kaldığım bir üründür. Ppf üzerine uygulanabiliyor ve destek sağlayan bir ürün diyebilirim. Özellikle yaz aylarında uzun yol öncesi yıkamamda ön kısma uygulayıp sinek vs pisliklerini uğraş gerektirmeden söküp atabiyordum. Parlaklıkta gayet hoş bu arada. Elim değmişken jantlarada ürünü uyguladım. Gyeon Soft Wipe ile Blend’in son parlatmasını yaptım.

Lastiklerde ise şu yeni nesil kutulu fırçalı Carpro aplikatörü ile Darkside kullandım. Satin bir finiş bırakıyor beğeniyorum kalıcılığı fena değil. Sıçratma Enduranceye göre az ama bundada var. Davlumbaz içlerine 3D Magic Dressing uyguladım,

Gelelim içine;

Direksiyon derisini Autoglym Leather Cleaner ve Work Stuff Scrubber Pad ile yaptım. İlk Scrub Pad deneyimim oldu detay fırçası bizi çok yoruyormuş bunu anladım. Matlık çok hoş oldu, ilk günkü gibi… Emektar Autoglym dibi görünce dipteki ürünü Work Stuff’un köpük şişesine koyup kullandım. Koltuklara stoktaki Gyeon Leather Cleaner Mild ile sık sil şeklinde deri fırçası ile müdahale ettim, Temiz ve mat görünen özellikle sürücü koltuğu uygulama sonrası bezi hafif kararttı. Görüntüye bakmadan 3 aylık perfiyotta deri temizliği yapılmalı diyorum. Aracın koltukları komple gyeon ile geçtikten sonra koltukları, kol dayama ve deri direksiyonu mikrofiber el pedi kullanarak Colourlock Leather Shield ile koruma altına aldım.
Kapı içini, eşikleri Valet Pro Classic APC fıslayarak Work Stuff albino fırçaları ile fırçalayıp nemli bezle sildim. Güzel mat bir yüzey bıraktı.

Ön camı içeriden silmek tam bir zulüm. Kirlenme, el izi vs gibi sebep olmadıkça ellememek gerek diye düşünüyorum. Bende bi kaç iz olduğu için carpro markasının cam silme mitt i kullandım çok büyük kolaylıkmış.

Camda çizik olayına gıcık olan ve mümkün mertebe silecek kullanmaktan kaçınan biri olarak cam su itici olmazsa olmazım. Elimde çok az miktarda kalan favori ürünüm Qtechniq G5 i camlara uygulamak için yüzey temizliği şart. Bu sebeple yine favori ürünüm 3D Eraser ile temizlik yaptım. Ürün asidik bir ürün olduğu için eliniz hızlı olmalı. Ürünü cila pedi ile cama daireler uygulayarak temizleme işlemini yapıyorsunuz. Akabinde en fazla 2 dk bekleyip su ile kontamine etmeniz gerekiyor. Tecrübeme dayanarak bu ürünle cam üzerinde lokal değil komple çalışmanızı öneriyorum. Neyse Eraser uygulamasından sonra camları 1:1 İPA ile temizledikten sonra Gtechniq G5 i camlarımıza sürüp 20 dk sonra siliyoruz. Çok uzattım ama aklıma gelmeyen bi çok yeride elden geçirdim. Benden bu kadar, kalın sağlıcakla. :)

Hilmi

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Eskisehir
Detaylı bir yıkama başlangıcı sonrası aracımı
garajımda bir aydır yatırdım ve elimden geldikçe yanına inip ilgilendim canım ne zaman isterse :)

Neler yapıldı açıklamam gerekirse.

Jantların pianoblack olması sebebi ile sentetik fırça kullanmıyorum. Bu sebeple kollar ve dış kısımları mikrofiber yapıda olan Work Stuff Hurricane ile iç kısımları yün olması sebebiyle daha pratik bulduğum Flexipads yün jant eldiveni ile temizleyip duruladım. Marolex içerisine Flowey B33 ile yapmış olduğum köpüğü fıslayarak lastik fırçası ile lastiklerin temizliğini yaptım. Davlumbaz içlerinide köpük pompası ile geçtikten sonra büyük boy Mothers davlumbaz fırçası ile girebildiğim ölçüde temizlemeye çalıştım. Bir önceki aracımda bu fırça bana baya kolaylık sağlarken davlumbaz aralarının nispeten yeni aracımda daha az alan olması sebebiyle kendime sentetik jant fırçaları edindim. Bknz. Stokları Serelim. :rolleyes:

Gelelim ana gövdeye.

Araçta komple Stek marka PPF koruma mevcut. Üzerinde başkaca bir koruma olmadığı için benzinlik köpüğü diye tabir edilen köpük ile ilk ve son olarak komple köpükleme sure ön yıkama işlemini gerçekleştirdim. Akabinde Flowey 2.5 kova şampuanı ve Carpro Dabdab ikilisi ile temaslı yıkamasını gerçekleştirdim, Tamamen durulanması ve davlumbaz içlerine doyasıya su tutmak amacıyla 3 kere durulama yaptıktan sonra aracı kurulama peronuna aldım. Klin Korea Draying Duo 90X70 twisted havlu ile 2 dakikada komple aracı kuruladım. Gelelim asıl beni uğraştıran kısma. Jantların kolları, iç kısımlarını kurulamak çok vaktimi alıyor ama sonrasında o iç çemberi tertemiz görmek beni en keyiflendiren kısım. Neyse jantları kurulduktan sonra kapı, bagaj içlerini bi güzel bim mikrofiber bezleri ile kuruladım. Özellikle aracı gece yıkamaya gidiyorum hem kalabalık olmuyor hemde sanki gece fazla toz olmuyor alanda gibi hissediyorum. Kurulama işleri bittikten sonra çokta kirli olmayan iç kısımı nemli bir bezle geçtikten sonra hemen yola koyulup evin yolunu tutuyor ve garaja çekiyorum. Ne olur ne olmaz diye garajda kaporta kısmına pompa ile su fıslayıp olası toz zerrrelerinden kurtulmak için su fıslayıp nazikçe toz alma işlemi yapıyorum. Genelde çevre yolundan eve ulaşım sağladığım için toz olmuyor. Sonrasında bir önceki aracımdan kalan Sio2 ve Carnauba destekli Vonixx Blend sıvı sprey cilayı komple araca geçtim. Bir önceki aracımda gerek kalıcılık ve su iticiliğinden çok memnun kaldığım bir üründür. Ppf üzerine uygulanabiliyor ve destek sağlayan bir ürün diyebilirim. Özellikle yaz aylarında uzun yol öncesi yıkamamda ön kısma uygulayıp sinek vs pisliklerini uğraş gerektirmeden söküp atabiyordum. Parlaklıkta gayet hoş bu arada. Elim değmişken jantlarada ürünü uyguladım. Gyeon Soft Wipe ile Blend’in son parlatmasını yaptım.

Lastiklerde ise şu yeni nesil kutulu fırçalı Carpro aplikatörü ile Darkside kullandım. Satin bir finiş bırakıyor beğeniyorum kalıcılığı fena değil. Sıçratma Enduranceye göre az ama bundada var. Davlumbaz içlerine 3D Magic Dressing uyguladım,

Gelelim içine;

Direksiyon derisini Autoglym Leather Cleaner ve Work Stuff Scrubber Pad ile yaptım. İlk Scrub Pad deneyimim oldu detay fırçası bizi çok yoruyormuş bunu anladım. Matlık çok hoş oldu, ilk günkü gibi… Emektar Autoglym dibi görünce dipteki ürünü Work Stuff’un köpük şişesine koyup kullandım. Koltuklara stoktaki Gyeon Leather Cleaner Mild ile sık sil şeklinde deri fırçası ile müdahale ettim, Temiz ve mat görünen özellikle sürücü koltuğu uygulama sonrası bezi hafif kararttı. Görüntüye bakmadan 3 aylık perfiyotta deri temizliği yapılmalı diyorum. Aracın koltukları komple gyeon ile geçtikten sonra koltukları, kol dayama ve deri direksiyonu mikrofiber el pedi kullanarak Colourlock Leather Shield ile koruma altına aldım.
Kapı içini, eşikleri Valet Pro Classic APC fıslayarak Work Stuff albino fırçaları ile fırçalayıp nemli bezle sildim. Güzel mat bir yüzey bıraktı.

Ön camı içeriden silmek tam bir zulüm. Kirlenme, el izi vs gibi sebep olmadıkça ellememek gerek diye düşünüyorum. Bende bi kaç iz olduğu için carpro markasının cam silme mitt i kullandım çok büyük kolaylıkmış.

Camda çizik olayına gıcık olan ve mümkün mertebe silecek kullanmaktan kaçınan biri olarak cam su itici olmazsa olmazım. Elimde çok az miktarda kalan favori ürünüm Qtechniq G5 i camlara uygulamak için yüzey temizliği şart. Bu sebeple yine favori ürünüm 3D Eraser ile temizlik yaptım. Ürün asidik bir ürün olduğu için eliniz hızlı olmalı. Ürünü cila pedi ile cama daireler uygulayarak temizleme işlemini yapıyorsunuz. Akabinde en fazla 2 dk bekleyip su ile kontamine etmeniz gerekiyor. Tecrübeme dayanarak bu ürünle cam üzerinde lokal değil komple çalışmanızı öneriyorum. Neyse Eraser uygulamasından sonra camları 1:1 İPA ile temizledikten sonra Gtechniq G5 i camlarımıza sürüp 20 dk sonra siliyoruz. Çok uzattım ama aklıma gelmeyen bi çok yeride elden geçirdim. Benden bu kadar, kalın sağlıcakla. :)

Maşallah herşey çok güzel

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bugün arkadaşımın arabasını yıkadık. Kendisine 2 hafta önce adbl synthetic spray wax uygulamıştık. Açıkçası boncuklanması çok iyi gerçekten beni şaşırtan bir ürün oldu. Adbl ceramic qd’yi de kullanmıştım ama açıkçası onu çok beğenmemiştim. Bu ürün baya baya iyi.

Eaglemre

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün teçhizatı babamın aracı için hazırladım :)

arac nerdeyse 3 aydir filan yikanmiyor ve oldukca kirliydi. 2 kez magifoam ile on yikama yapmama ragmen hala bazi yerlerdeki alttaki trafik filmini tam olarak cozemedim.

korumasiz araclarda kir daha fazla isliyor boyaya ve cikarmasi cidden zor oluyor.

Temasli yikama sonrasi birde deturner hizli cila uyguladik , mal boncuk :)

kaptik_virusu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
3 haftanın ardından kaldığım yerden devam ediyorum. Araç müthiş kirliydi. Çamur sprey sıkılmış gibiydi. Ön yıkama yine Magifoam, çift kova ise vonixx + beyaz sirke. Çizginin sol tarafında halen 3,5 ay önce uygulanan autobrite hard coat, sağ tarafında ise Deturner Wet Coat var. Hard coat bir tık daha zayıflayarak %60-70 seviyesinde gücünü koruyor. Deturner ise bu şartlarda beni şaşırttı %85-90 seviyesinde gücünü koruyor.

Ardından kapı testine geçiyorum. 3 hafta önce sol ön kapıya Gyeon Wet coat, sol arka kapıya Vonixx spell uygulamıştım. Wet Coat neredeyse %90 seviyesinde gücünü koruyarak çok da şaşırtmadı. Vonix spell ise %10 seviyesinde ancak gücü var.

Sağ ön kapıya Deturner Wet Coat, sağ arka kapıya polytop maximus uygulamıştım. Deturner %60-70 seviyesinde gücünü koruyor. Polytop ise nerdeyse yok hükmünde.

1 ay sonra kaldığınız yerden devam ediyoruz. Bu sefer araç çok kirli olmadığı için ön yıkmayı Koch GSF ile yaptım. Temaslı yıkama vonixx vfloc. Çizginin solundaki hard coat’da pek bir değişiklik yok %55-60 gücünü koruyor. Sağ tarafta ise Deturner Wet Coat %40 gibi gücünü koruyor. Hard coat 4,5 aylık. Deturner 7 haftalık.

Sol kapıda 7 haftalık Gyeon Wet coat var. %40-50 oranında gücünü koruyor.

Sağ kapıda 7 haftalık Deturner Wet Coat var. %20-25 gücünü koruyor. Bu fotolar suyu tuttuktan 1-2 saniye kadar sonra çekildi.

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
2 haftadır tatilde olduğumdan araçlarla uğraşmıyorum fakat bu sürede ailem yeni araç aldı. Mazda CX5 2.0 benzin awd bayada hoşuma gitti, çok keyifli ve rengide çok hoş metalik simli mavi renkte. burdada 1-2 ürün sipariş ettim en azından iç temizliğini yapacağım, boyasıyla uğraşamayacağım çünkü baya bir fırça çiziği var sanırım hep otomatik fırçalı yıkamaya girmiş, onu araç türkiye’ye geldiğinde halledeceğim.

tiny file upload