Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bugün de hava muhalefeti sebebiyle aracımıza ne yapamadığımızı konuşalım. : ) 1 Ay'dan fazla olacak galiba hiç elimi süremedim.
Diğer aracımız daha da kötü durumda ondaki trafik filmini B33 bile sökemeyecek bence :)Çok işimiz var, sabırsızlıkla güzel havaları bekliyoruz.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün de hava muhalefeti sebebiyle aracımıza ne yapamadığımızı konuşalım. : ) 1 Ay'dan fazla olacak galiba hiç elimi süremedim.
Diğer aracımız daha da kötü durumda ondaki trafik filmini B33 bile sökemeyecek bence :)Çok işimiz var, sabırsızlıkla güzel havaları bekliyoruz.

Bu ara bende cam temizliği yapıyorum. Silecek suyu dolduruyorum. Karda sürüş sonrası aracın altına üstüne su tutuyorum. 3 gündür su tutamadım, ilk fırsatta su tutacağım.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Neden altına ve üstüne su tutuyorsunuz ? Çürümeye engel olmak için mi ?
Karlı havalarda karı eritmek için kullanılan bir solisyon var,oda arabanın alt takımındaki plastiklere zarar veriyor,bir arkadaşım mekanik parçalardada uzun zaman durunca zarar verdiğini söylemişti..ama plastik parçalara çok zarar verir

Eaglemre

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Karlı havalarda karı eritmek için kullanılan bir solisyon var,oda arabanın alt takımındaki plastiklere zarar veriyor,bir arkadaşım mekanik parçalardada uzun zaman durunca zarar verdiğini söylemişti..ama plastik parçalara çok zarar verir
Ankarada nerdeyse bir haftadır -5 -10 hava sıcaklıkları. Araca su tutmayı bıraktım, bagajdaki ve kapı bölmelerindeki ürünler şişelerinde donmuşlar :)

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Ankarada nerdeyse bir haftadır -5 -10 hava sıcaklıkları. Araca su tutmayı bıraktım, bagajdaki ve kapı bölmelerindeki ürünler şişelerinde donmuşlar :)
İyi geceler. Naçizane tavsiyem kış aylarında sert iklime sahip şehirlerde araçlarınızda olan ürünleri evde muhafaza edin. +5 +10 dereceler oluştuğunda yine bagajınıza geri koyabilirsiniz. :melekx:

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Kış şartları geçince aracın altına su tutturacagım sadece ama yeterli oluyordur umarım yılda 1 yapmaya karar verdim bunu

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Neden altına ve üstüne su tutuyorsunuz ? Çürümeye engel olmak için mi ?
Çürümesin, paslanmasın diye su tutuyorum :) Elimin ve fırçanın uzandığı yerleri de fırçalıyorum. Doktorum benim için rahat bırakın, dilediği yerleri yıkasın, fırçalasın, su tutsun dedi. Beni tanıyanlar artık bir şey demiyor :D :D

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbulda kar yağışı sona erdiği için aracıma temassız olarak ön yıkama yaptım tuz ve diğer kimyasalların arınması için. jantlara ve davlumbazlara 1:5 flowey r1 ve 50 ml ad citrus wash karışımı uyguladım. Kaportaya ise 2 defa ik foam plus ile magifoam uyguladım. Su ile durulayıp bitirdim. Herhangi bir kurulama temas vs yapmadım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kar kış soğuk havalar derken 1-1.5 aydır içini temizlemiyordum havalar biraz ısınınca içini hallettim güneş açana kadarda binmeyi düşünmüyorum :)
Plastiklere Koch Po 1:10
Deri Temizliğinde Koch Po 1:10
Kumaş Koltukları ADBL Bonnet
Taban Halısı Temizliği ADBL Bonnet
Cam Temizliğinde K2 Nuta
Ekran ve Gösterge Temizliğinde K2 LCD
Plastik Bakım Koch TS
Deri Bakım Deturner Leather Protectant
Detay Fırçaları, Scrup Ped, Carbon Cam Bezi, Purestar İç Mekan Bezleri,

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Dün akşam glaco de cleaner'ı bitirince, 500ml hacimli şişesinin içine 150ml yağmur kaydırıcı ve su ekledim. Yağmur kaydırıcı bu karışım öncesi tipik bir yağmur kaydırıcı gibi kokuyordu ama su ile karışım sonrası kokusu değişti. Neyse artık hayırlısı dedim. Ve bugün, bu zihni sinir procesi (bilenler bilir, prof. zihni sinir proje demez, proce der :) ) tuttu mu, yani yağmur kaydırıcı etkili cam temizleyici yapabildim mi ? diye deneme yaptım. Koruma olmayan cam da 5 defa aynı bölgeye uygulama yaptım eh işte anca bir kıpırdanma oldu diyebilirim.
Yaptığım karışımı çöpe dökmektense bari temizleyici gibi kullanayım dedim. Bitsin, başka bir yağmur kaydırıcıyı bu uğurda detailing tanrılarına kurban edeceğim :D :D Bu sefer 1:1 karışım yapacağım. Yine olmaz ise Başka bir yağmur kaydırıcıyı kurban edeceğim. Ha bu arada bu ürünleri kullandım ve etkilerini beğenmedim. Çöpe atmaktansa bari böyle değişik denemeler yapayım dedim.
Ha bu arada, otomobilin dışı zımpara gibi oldu. Sabah su tutayım dedim ama akaryakıt istasyonunda kuyruk vardı. Neyse artık ilk fırsatta yıkamam lazım yoksa uykularım kaçar. (derde bak ya tövbeler tövbesi)

Dip Not: Geçenlerde aradığım Japon prensini buldum. Deri döşemeler ellerimden öper. Onları da ihmal ettim. Bari bu ikisi bir arada ürünle hem temizlik hem koruma yapayım niyetindeyim.

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbulda kar yağışı sona erdiği için aracıma temassız olarak ön yıkama yaptım tuz ve diğer kimyasalların arınması için. jantlara ve davlumbazlara 1:5 flowey r1 ve 50 ml ad citrus wash karışımı uyguladım. Kaportaya ise 2 defa ik foam plus ile magifoam uyguladım. Su ile durulayıp bitirdim. Herhangi bir kurulama temas vs yapmadım.

Hocam 1-2 gün sonra yağışlar başlayacak ancak aracın üzerinde yoğun kar pisliği var tuz vs.
Bu şekilde temassız 2 defa magifoam yapayım diyorum, temaslı yıkamayacağımdan dolayıda yüzeyde çok hafif kir kalır gibi ama yoğun kiri temizlenmiş olur. Yıkamadan sonra kurulama yapmayacağım bende hafif kalan kiri yüzeyde gezdirmemek için. Kurulama yapmayınca su lekesi oluşdu mu sizde?

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam 1-2 gün sonra yağışlar başlayacak ancak aracın üzerinde yoğun kar pisliği var tuz vs.
Bu şekilde temassız 2 defa magifoam yapayım diyorum, temaslı yıkamayacağımdan dolayıda yüzeyde çok hafif kir kalır gibi ama yoğun kiri temizlenmiş olur. Yıkamadan sonra kurulama yapmayacağım bende hafif kalan kiri yüzeyde gezdirmemek için. Kurulama yapmayınca su lekesi oluşdu mu sizde?
Aslında su lekesi oluşuyor tabi ama kayda değecek kadar değil.Temassız yıkandığı için yüzeyde kesinlikle kir kalıyor kurulayıp çizmektense kurulamadan hafif su lekesiyle gezmek daha avantajlı.Kalan su lekesi temaslı yıkamayla yok oluyor zaten baktım olmuyor asidik yıkama yapar bitiririm olayı. Çok trafik filmi yok benim aracımda direk temaslı yıkarım kir birikmeye başladığında.Aslında temassız yıkama genel olarak yapmıyorum ama bazen bu tarz nedenlerden ötürü mecbur kalıyorum. Çok kaba kir varsa araçta bir tur apc ile de yıkanabilir. K2 pro apc neutral ,Nanolex apc , Auto brite citrus wash trafik filmini iyi çözüyor etek altı kısımlar çok kirliysede düzenli kullanıyorum bu üçlüyü tavsiye ederim.

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Bugün akşam saatlerinde arabayı yıkamaya karar verdim. Önce el süpürgesi ve faraş kullanarak koltuklar ve taban halılarının toz toprak taş ne varsa temizledim. Sonra ön yıkama ve temaslı yıkama faslı. Durulayıp kurulayıp eve. Yıkama esnasında birkaç foto çektim ama final fotoları maalesef geceye kaldığı için yok. Gelelim kullandığım malzemelere ilk önce jant ve davlumbaz içlerine 1/7 karışım 3D Orange Degreaser sıktım, ön yıkama şampuanı K2 bela yı 25 ml ve 2 kapak beyaz sirkeyi polham 2 litrelik pompa ile kullandım(gayet yeterli bir köpük yaptı :melekx:) Temaslı yıkamada yine 10 litrelik vileda kovasına 10 ml ve 2-3 kapak beyaz sirke koyup gri renk markasını hatırlamıyorum mikrofiber eldiven kullanarak yaptım(bu kadar az bir şampuan bile öyle çok köpürdü ki çok güzel) Temaslı yıkamada tüm yüzeyi, kapı fitilerinin olduğu bölgeleri, arka bagaj kısmındaki fitillerin olduğu bölgeyi, ön kapılar açılınca arada kalan bölümü de güzelce köpük köpük yaptım. Sonra neredeyse hiç kirli olmayan köpüklü su ile eldiven kullanarak jant lastik temizliğini yaptım. Güzelce durulayıp nasiol küçük havlu ile hiç sıkmadan kuruladım. Uzun tüylü tarafla dışta ne kadar alan varsa kaporta, cam plastik aksam kuruladım Kısa tarafıyla da içeride koltukların üzerinden geçtim, torpido, kolçak, kapı eşikleri vb kuruladım. Koruma olarak da dış plastikler, lastikler ve iç plastik torpido, kapı eşiklerini Atas Plak2 ile koruma altına aldım. Tatlı bir yorgunluk oldu:sevilenx::sevilenx::sevilenx:

Edit: 6 Aralık ta araca uyguladığım Collinite915 araç üzerinden sizlere ömür. Bizim gibi detay meraklılarına yeni iş çıktı. Yenileriz olur biter yine dolgun kırmızı geri gelir :kalplix:

Son düzenleme: