Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hem temizlik hem de koruma özelliği olan Japon prensini deri döşemede kullandım. Neyse ki, beklediğimden az kir çıktı. Zira, uzun süredir deri döşemeye ilgi gösterememiştim.
Bu arada, ürünün hafif ve güzel bir kokusu var. Koltuklarda yumuşacık ve ilk günkü gibi oldu.

google picture hosting

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
En son 1.5 ay önce yıkanmıştı kar kış tuz köy yolları derken baya batmıştı içi dışı dün akşam içini güzelce temizleyip korumaya almıştım fotoğraflamayı unutmuşum bugün dışını yaptım araç kendine geldi en son adbl sentetik uygulamıştım kar kış tuz derken etkisini yitirmiş varla yok arası bişey. Tekrar wax uygulanması lazım ama bugün vaktim olmadı bir sonraki yıkamada waxınıda atacağım inş.
Kullandığım Malzemeler :
ADBL Typhoon Apc
ADBL Wheel Warrior Gel Jant Temizleyici
ADBL Tire Coat Lastik Parlatıcı
ADBL Blackouter Dış Plastik koruyucu
ADBL Promitt Eldiven
Vonix v Floc
Bilthammer Auto Foam
Flowey R1
Work Stuff Thunder Jant Fırçası
Work Stuff Albino 40MM Detay Fırçası
Parlatanadamlar Davlumbaz Fırçası
Soft Detay Fırçası
Jant Eldiveni
Purestar Wash Pad
Purestar Duplex Twist Towel
Meguiars 40 Vinly Rubber
3D Final Touch
Nilfisk Core 130
Kısa Tetik
Dancing Boar Foam Lance
Kirli Halleri
img img img img img img
Temiz Halleri

ADBL BlackOuterın dış plastikteki etkisi (Dış plastikleri fırçalamama rağmen hala pislik kalmış nedenini anlamadım sanırım tuzdsn kaynaklı leke gibi bişey kaldı)

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
En son 1.5 ay önce yıkanmıştı kar kış tuz köy yolları derken baya batmıştı içi dışı dün akşam içini güzelce temizleyip korumaya almıştım fotoğraflamayı unutmuşum bugün dışını yaptım araç kendine geldi en son adbl sentetik uygulamıştım kar kış tuz derken etkisini yitirmiş varla yok arası bişey. Tekrar wax uygulanması lazım ama bugün vaktim olmadı bir sonraki yıkamada waxınıda atacağım inş.
Kullandığım Malzemeler :
ADBL Typhoon Apc
ADBL Wheel Warrior Gel Jant Temizleyici
ADBL Tire Coat Lastik Parlatıcı
ADBL Blackouter Dış Plastik koruyucu
ADBL Promitt Eldiven
Vonix v Floc
Bilthammer Auto Foam
Flowey R1
Work Stuff Thunder Jant Fırçası
Work Stuff Albino 40MM Detay Fırçası
Parlatanadamlar Davlumbaz Fırçası
Soft Detay Fırçası
Jant Eldiveni
Purestar Wash Pad
Purestar Duplex Twist Towel
Meguiars 40 Vinly Rubber
3D Final Touch
Nilfisk Core 130
Kısa Tetik
Dancing Boar Foam Lance
Kirli Halleri
img img img img img img
Temiz Halleri

ADBL BlackOuterın dış plastikteki etkisi (Dış plastikleri fırçalamama rağmen hala pislik kalmış nedenini anlamadım sanırım tuzdsn kaynaklı leke gibi bişey kaldı)
Eline sağlık üstad. Benim plastiklerde de benzer durum var, en son yıkadığımda çok tatmin olmamıştım. İkinciye yıkayacağım bakalım gidecek mi, sadece tuz atmıyorlar tuzla birlikte karı eriten bir solüsyon da kullanıyorlarmış. Onun yapışmasından dolayı hemen çıkmıyor kaportadan. Çizmemek için neyle fırçaladın plastikleri ? Sentetik fırçayla mı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Eline sağlık üstad. Benim plastiklerde de benzer durum var, en son yıkadığımda çok tatmin olmamıştım. İkinciye yıkayacağım bakalım gidecek mi, sadece tuz atmıyorlar tuzla birlikte karı eriten bir solüsyon da kullanıyorlarmış. Onun yapışmasından dolayı hemen çıkmıyor kaportadan. Çizmemek için neyle fırçaladın plastikleri ? Sentetik fırçayla mı
Ön yıkamada dokunmadım temaslı yıkama sırasında Work stuff albino ile fırçaladım. Fırça ne sert ne yumuşak çizecek bi yapısıda yok cok güzel severek kullanıyorum

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hazır havayı güneşli ve sıcak yakalamışken bugun detaylı bi yıkama yaptım. Jant-lastik & Davlumbaz temizliği , genel yıkama derken en son cam temizliği yaptım. Cam Keçesi ve kireç temizleyici ürün ile bütün camları temizledim. Ön camda silecek izi vardı o da neredeyse tamamen gitti

Küçük küçük su benek izleri vardı camların etrafında, hepsi tamamen gitti güzel oldu.(fotoda camda yansıyanlar duvardaki izler )

Yan camları kendi ürünümle , ön cam & farları ve sanrufu nasiol glasshield wipe-on mendil ile koruma altına alıp hem ürünü denemiş olduk

Öncesinde ipa ile silip clean beziyle sildikten sonra kurutup , 2 numaralı bez ile tekrar silin deniyor. Fakat spreyli glasshield gibi , bu üründen sonra da tekrar pamuklu bezle silmemiz gerekiyor yoksa hafif noktalı iz kalıyor. Bu arada ürünü alalı sanırım 2 yıl oldu ve anca kısmet oldu , bezler hala kurumamış. Bu konuda açıkçası pek ümidim yoktu . Nasiol glasshield Wipe-On mendili de deneyimleyip , görmüş oluruz.

En son motor kısmı temiz olduğundan , nemli bezle komple tozunu alıp Koch chemie MP ile koruma altına alıp , plastiklere car pro perl , boyaya İGL ecocoat premier ile korumaya aldık.En son da jantlara 3d ft , lastiklere 3D magic dressing ile bitirip kapalı otoparkta dinlenmeye yatırdık.

Uzun zaman sonra komple detay olduğundan , bundan sonra daha rahat binecek kıvama geldi

AB01

Acemi Detaycı
Üye
İl
Adana
2 haftadır yağmur çamur derken yıkanmayan ve üzerindeki kiri 1 hafta taşıyan araca bugün hızlı bir yıkama yaptım.
Önce jantları ve lastikleri wax pro jant temizleyicisi ile temizledim. Mikrofiber jant fırçası ve detay fırçası kullandım.
Sonrasında k2 bora ile ön yıkama yaptım. Akabinde de fraber bersolux ile temaslı yıkama.
İyi bir kurulamadan sonra ADBL sentetik sprey wax uyguladım.
Lastiklere de hızlı olarak atas pneubell sprey ile parlatma yaptım.
Benzinlikte 1 saatte yapılacak Max işi yaptım.
Aracın boyası çok kötü durumda. Önümüzdeki süreçte pasta yapılıp boyası toparlanacak sonrasında da seramik koruma yapılacak. Buna rağmen sentetik waxın yüzey hissiyatı ve parlaklığı bence hiç fena değil.
Bugüne dair fotolar aşağıda.

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Gündüzleri benzinlikler dolu olduğu için yaz takviminde gece yıkamayı tercih ediyorum. Sahur da bahane oldu, öncesinde bir girişeyim istedim.

Ön yıkama da AB citrus wash 1.7 sulandırarak kordon altına IK 360 sprey ile attım.

Jantlara Flowey R1,

Lastiklere K2 strong apc sulandırılmış ve cartainer fırçayla geçtim,

Ön yıkama da 60ml magifoamı citrusun üzerine attım.

Ufs mop ile tavanını gezdim, tavan komple cam olduğu için ön yıkamada Ufs ile aradan çıkarttım.

CG dirt guardlı kovamda 50ML Vonix v floc ile çift eldiven ile gezdim.

Gyeon silk dryer ile kuruladım, silk dryer yeni favori havlum. Hem hafif hem ebati çok büyük hemde hiç iz bırakmıyor performansı çok iyi. Twiste gerçekten gerek var mı bilmiyorum.

Kapı aralarını kurulayıp final touch attım.
Jantları kurulayıp final touch attım. Daha sonra garaja çektim.

Garajda lastikler kurumuştu, üzerine meguiars
all season sürdüm. All seasonu sürmek enduranceye göre daha pratik açıkçası, sevdim ürünü,

Kaportada bir zamandan kalma ADBL syntetic wax vardı son magifoam ile kendisine veda ettik.

Meguiars surface prep ile kaportayı prepleyip üzerine Carnauba tabanlı chemical guys brazil kullandım. Bu waxın yeri bende bir başka. Biraz yaz havası getireyim dedim. ADBL daha soğuk duruyor verdiği derinlik ile, carnauba tabanlı waxların yeri ayrı.

Alman cila silme bezim ile silip Purestar luxury buffing ile buffladım. Üzerinde bezi durmuyordu kaportanın, yağ gibi oldu.

Ön Cama Auto Brite clearview ile giriş seviyede polisaj yaptım, ardından kurulayıp ADBL hybrid glass cleaner attım.

Yan camlarda hybrid glass cleanerin etkisinde hiçbir azalma yoktu, yenilemedim.

Plastiklere meguiars 40 sürdüm,

En son aracın içini gyeon interior bezim ve Auto finesse spritz ile tozunu alıp korumaya aldık.

Sonuçtan memnunum :) cümleten Hayırlı sahurlar

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Kaç yıl önce aldığım 5 lt şampuanı nihayet dün bitirdim :) :) :) Türlü türlü sebeplerden şampuanı az kullanmıştım. Son 1 yıldır yaptığım yıkamalarda ürünü kullanınca en nihayet ürün dün bitti. Dün, 2 otomobili peş peşe yıkayınca ben de bittim. Neyse, an itibariyle fena değilim.
Bu arada, dün demirtozu temizleyicilerden de bir tanesini bitirmiş oldum. (bak hele, lan olm senin kaç tane demirtozu temizleyicin var da bir tanesi bitti diyorsun, bu nasıl iş...)
Fotoğraf çekmek için maalesef mecalim kalmadı. Maalesef jantları istediğim gibi temizleyemedim. Daha doğrusu ürüne çok güvendim ama jantlar uzun süredir temizlenmediği için maalesef ürün %100 temizlik yapamadı. Hatta 1 tur daha ürünü jantlara sıktım, elimden geldiğince fırçaladım ve biraz daha kir temizlemeyi başardım ama genele bakınca kıyıda köşede halen yapışmış kirler var. Bana en acilinden ya sert bir diş fırçası ya da aynı işi yapabilecek bir fırça lazım. Gerçi diş fırçası almak daha hesaplı olabilir :D
Otomobilin geneline de demirtozu sıktım. Hiç beklemediğim şekilde otomobilin her yeri kıpkırmızı oldu. Bu arada, bu anlattığım otomobil validenin otomobili. Temizliği benim ellerimden öptüğü için maalesef anca mecalim olduğunda ve vaktim olduğunda ilgilenebiliyorum. Bir sonraki yıkamayı anca 1 ay sonra yapabileceğimi düşünüyorum. O zamana kadar yine çok kirlenecektir. Bari bu süreçte susuz kalmasın diye üzerine ıslak yüzeyde aktive olan hızlı cila kullandım. O ürünü kendi aracımda da kullandım. Herhalde bir sonraki yıkamada o ürünü de bitrimiş olurum. (bitireceğim de elime ne geçecek, aynı üründen 2 tane daha hiç açılmamış var :D :D :D )