Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,261
Bende @sajmora98 gibi beyaz vw cc araca sahibim. Parlaklığı önceliklendirirsem alabileceğim en iyi sıvı wax ürünü sizin yorumunuza göre Vonixx Blend gözüküyor.
Peki katı Vonixx Blend ve sıvı Vonixx Blend arasındaki farkı deneyimleme şansınız oldu mu? Hangisi neden daha iyidir merak ettim.
@Cilacı hocam sizinde yorumunuzu alabilir miyim
Hocam katı blendi kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım. Son dönemlerdeki sıvı waxların dayanımının iyileşmesi ve boncukların yapısının daha uzun süre kendini koruması nedeniyle katı waxa tekrar dönmem diye düşünüyorum

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende @sajmora98 gibi beyaz vw cc araca sahibim. Parlaklığı önceliklendirirsem alabileceğim en iyi sıvı wax ürünü sizin yorumunuza göre Vonixx Blend gözüküyor.
Peki katı Vonixx Blend ve sıvı Vonixx Blend arasındaki farkı deneyimleme şansınız oldu mu? Hangisi neden daha iyidir merak ettim.
@Cilacı hocam sizinde yorumunuzu alabilir miyim
İkisinide kullandım sanki katı olanda biraz daha kapatıcılık özelliği var gibi gözlemledim parlaklık ve su iticilik arasında bir fark gözlemleyemedim. Blend katı waxın detaylu incelemesi mevcut @Sefa46 hocam incelemişti bu konuya bir göz atın bence.
bence
Vonixx Blend Ceramic ve Carnauba Paste Wax İncelemesi

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu

Siyah polomuzu uğurladıktan sonra bir çılgınlık yapalım dedik, 1.4TSİ İbiza Cupra aramıza katıldı. 2CR Ankara’da 30.000₺ harcama yapıldıktan sonra korkuttuğu için 1 hafta sonra veda ettik.
Yeni araç 1.2 Tsi Lounge 2016 75.000KM polo
Orjinal detroit, orjinal arka gti tampon, orjinal gti marşpiyeller, ön üç far da dahil ppf kaplama vs… Şimdilik yolumuza bu evlat ile devam ediyoruz :)

Son düzenleme:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Siyah polomuzu uğurladıktan sonra bir çılgınlık yapalım dedik, 1.4TSİ İbiza Cupra aramıza katıldı. 2CR Ankara’da 30.000₺ harcama yapıldıktan sonra korkuttuğu için 1 hafta sonra veda ettik.
Yeni araç 1.2 Tsi Lounge 2016 75.000KM polo
Orjinal detroit, orjinal arka gti tampon, orjinal gti marşpiyeller, ön üç far da dahil ppf kaplama vs… Şimdilik yolumuza bu evlat ile devam ediyoruz :)
Hayırlısı olsun kazasız belasız inş araç çok tanıdık geldi plakasından ben bu aracı biliyorum ama nerden diye düşünüyorum şuan:sırıtan1:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Karabulut projects den bilebilirsiniz, teşekkür ederim. Cümlemize
Baktım hocam şimdi instadan eski sahibiyle ortak arkadaşlarımız var. Hatırlıyorum plakasından yabancı gelmedi çünkü.vag severiz yıllardır vazgeçmedik 2017 senesinden polomu hatırlattı bana düğün masrafı için satmıştım. Detroit bu aracın can damarı :)

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Baktım hocam şimdi instadan eski sahibiyle ortak arkadaşlarımız var. Hatırlıyorum plakasından yabancı gelmedi çünkü.vag severiz yıllardır vazgeçmedik 2017 senesinden polomu hatırlattı bana düğün masrafı için satmıştım. Detroit bu aracın can damarı :)

Kesinlikle katılıyorum, birde orjinal detroit olunca çok farklı oluyor:)

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese hayırlı günler, hayırlı iftarlar,

Adana’dan selamlar. Burası yıkama cennetiymiş ama bizden saklanmış :)) neredeyse heryerde benzinlik var ve en az 6-7 peronu var. 2 su aldım, 30 tl tuttu. Burası biraz pahalı istasyonmuş, ucuz olana gitsem 20 liraya bitecekti iş :) İstanbul’da en son iki su için 120 verdim.

İftara yakın bir şansımı deneyeyim nasıl olacak dedim ama İstanbuldan daha rahat olacağını bilmiyordum. Kimseler yok etrafta

Bir süre burada kalacağımdan, bagajda yanımda kovamı, Chemical guys Mr. Pink ön yıkama şampuan, vonix V Floc Final touch, meg allseason ve fırça getirdim. Ve birkaç havluyla bez.

Arabayı yola çıkmadan önce yıkamıştım temelinde CG brazil carnauba vardı ama tekrar yenilemiştim. Bu sebep ile yanıma wax almadım. Yolda kış şartları ve 1000 km lik bir yol olduğundan kirlenmeler oldu tabi, yolda giderken orta şeritte tuz losyonu atan belediye kablonu içimi cızlattı :)

burada uygun gördüğüm boş bir yerde aracı yıkamak için xiaomi ik foam ile Mr Pink attım. Durulayıp sonra v floc ile temaslı yıkama gerçekleştirdim. Koruma olduğundan güzel ve kolay yıkama oldu. Twist havlum ile kurulayıp final touch ile detayları yaptım.

Lastiklerde meg all season vardı 1000 km sonrası hala ilk sürdüğüm gibiydi, su vurup geçtim hiç yenilemedim veya fırçalamadım.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Memleketimin havası da çok güzeldir (Bu aralar:)). Hal böyle olunca çoğu vatandaş aracını kendi yıkamayı seviyor, benzinlikler de bu konuda imkan sunuyorlar.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese hayırlı günler, hayırlı iftarlar,

Adana’dan selamlar. Burası yıkama cennetiymiş ama bizden saklanmış :)) neredeyse heryerde benzinlik var ve en az 6-7 peronu var. 2 su aldım, 30 tl tuttu. Burası biraz pahalı istasyonmuş, ucuz olana gitsem 20 liraya bitecekti iş :) İstanbul’da en son iki su için 120 verdim.

İftara yakın bir şansımı deneyeyim nasıl olacak dedim ama İstanbuldan daha rahat olacağını bilmiyordum. Kimseler yok etrafta

Bir süre burada kalacağımdan, bagajda yanımda kovamı, Chemical guys Mr. Pink ön yıkama şampuan, vonix V Floc Final touch, meg allseason ve fırça getirdim. Ve birkaç havluyla bez.

Arabayı yola çıkmadan önce yıkamıştım temelinde CG brazil carnauba vardı ama tekrar yenilemiştim. Bu sebep ile yanıma wax almadım. Yolda kış şartları ve 1000 km lik bir yol olduğundan kirlenmeler oldu tabi, yolda giderken orta şeritte tuz losyonu atan belediye kablonu içimi cızlattı :)

burada uygun gördüğüm boş bir yerde aracı yıkamak için xiaomi ik foam ile Mr Pink attım. Durulayıp sonra v floc ile temaslı yıkama gerçekleştirdim. Koruma olduğundan güzel ve kolay yıkama oldu. Twist havlum ile kurulayıp final touch ile detayları yaptım.

Lastiklerde meg all season vardı 1000 km sonrası hala ilk sürdüğüm gibiydi, su vurup geçtim hiç yenilemedim veya fırçalamadım.

Bende yaz ın memlekette 2defa yıkamıştım, birsürü petrol ve dediğiniz gibi istanbula göre hem ucuz hemde boştu çoğu. Şahsi yıkama alanım gibi rahat rahat yıkıyordum

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bende yaz ın memlekette 2defa yıkamıştım, birsürü petrol ve dediğiniz gibi istanbula göre hem ucuz hemde boştu çoğu. Şahsi yıkama alanım gibi rahat rahat yıkıyordum
Suyu da kireçsiz güzel bir su hocam. Adanalılar normalde çeşmeden içiyormuş zaten içme suyunu. Su ucuz olunca kuyudan çekme konusu da yok sanırım. Yıkama sonrası bir tane leke kalmadı veya oluşmadı

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Bayram sonuna kadar araç temizlemeye vaktimiz olmadığı için bu hafta sonu iftar öncesi minik bir terapi yaptık :) . Hemde hafta içi temin ettiğim polham şarjlı pompayı denemek istiyordum :) .

İç temizlikde hızlı bir süpürme, kapı eşiklerini flowey İ2 ile temizleyip meguiars suprema ile korumaya aldım. Diğer plastik aksamların nemli bir bez ile tozunu aldım. Önceki temizlikten kalan koruma halen iyi duruyor.

Paspaslari koch chemi gs ile temizleyip meguiars hyper dressing ile korumaya aldım.

Jant-lastik-davlumbaz temizliğinde meguiars whell brigthener - flowey R1 -koch chemi gs ve alta foama 1 litre su ve 10 ml magifoam ekleyip kullandım. Lastikleri cartainer lastik fırçası, jantlarda detay fırçası, sgcb 45 jant fırçası, davlumbazlarda uzun saplı davlumbaz fırçası, fırça ile ulaşılamayan yerleri, jant kolları arkasını mikrofiber bez ile temizledim.

Ön yıkamada yeni aldığım polham şarjlı el pompasına 20 ml magifoam ( kendisi 1,5 litre) ekledim. Bol köpüklü yapınca aracın yarınsinda bitti, sonra aynı şekilde bir daha hazilayinca kalan yarısını da bol bol köpükledim. İlk kullanım biraz acemiliğime geldi :) . Büyük kolaylık :) . Kol kası ve alta ile yapılan köpüklemede iyiydi fakat yorucu idi :) . Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Kova şampuanı olarak fraber neve 30 ml kullanarak başladım. Yıkama eldiveni prustar polar white wash mite ile kaput yüzeyini, dış plastik aksamda başka bir eldiveni kullandım. Detay fırçası ile stopları, tamponları, yan ayna etrafını, plakalık çevresini, silecek etrafını, ... geçtim. Kurulama havlusu virtues twisted duble plus ile kaput yüzeyini kuruladim. Dış plastik aksamı, kapı aralarını başka bir bez ile kuruladim. Camları dıştan ve içten K2 nuta ile geçtim. Hızlı cila olarak ADBL sentetik sprey wax uyguladım. Aslında bir yıkama daha giderdi fakat bazı yerlerde ki etkisi azalmıştı, bende tüm aracta kullandım :) . Süperclean cila bezi ile kullandım. Dış plastik aksamda koruma olarak meguiars 40 herhangi bir sünger ile, lastiklerde meguiars enduranceyi lef lef süngeri ile kullandım. Bu süngerleri yikamiyorum. Sadece o ürünler için kullanıyorum. Başka ürün teması olmuyor.
Koku olarak bu sabah 50 liralık kahve çektirip bıraktım aracın içine.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Erkan KOCAKAYA Şarjlı pompa ile her yeri traş köpüğü gibi yapmak isteyince bende de otomobilin yarısına gelince şişedeki karışım bitmiş oluyor. Ama hızlı hareket edip otomobilin her yerini geçince 1 şişe yetiyor. Yine köpük eşit oluyor ama her yer traş köpüğü gibi olmuyor.
Kullanım sonrası sadece su ile bir müddet çalıştırıyorum ki şampuan kuruyup bir yerleri tıkamasın. Hoş ben bu konuda gerekli özeni göstersem de epey şanssızım, illa o pompa bozulur, tıkanır. Hayırlısı artık.
Bu arada, paylaşımlarından çok keyif alıyorum, okumak ve fotoğraflara bakmak terapi gibi geliyor. :) Ben artık eskisi gibi fotoğraf çekmiyorum, video da çekmiyorum. Öyle olunca çünkü çok vakit gidiyor.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
@Erkan KOCAKAYA Şarjlı pompa ile her yeri traş köpüğü gibi yapmak isteyince bende de otomobilin yarısına gelince şişedeki karışım bitmiş oluyor. Ama hızlı hareket edip otomobilin her yerini geçince 1 şişe yetiyor. Yine köpük eşit oluyor ama her yer traş köpüğü gibi olmuyor.
Kullanım sonrası sadece su ile bir müddet çalıştırıyorum ki şampuan kuruyup bir yerleri tıkamasın. Hoş ben bu konuda gerekli özeni göstersem de epey şanssızım, illa o pompa bozulur, tıkanır. Hayırlısı artık.
Bu arada, paylaşımlarından çok keyif alıyorum, okumak ve fotoğraflara bakmak terapi gibi geliyor. :) Ben artık eskisi gibi fotoğraf çekmiyorum, video da çekmiyorum. Öyle olunca çünkü çok vakit gidiyor.
Hakan hocam güzel düşünceler için teşekkür ederim. Bir sonraki yıkamada önerdiğin şekilde deneyeceğim. Yoğun çalışma temposu arasında detay yapmak terapi gibi geliyor. Birde aracı temiz görmek çok güzel bir duygu veriyor. Sağlığın nasıl oldu, Hakan hocam. İyisindir inşallah.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Geçen haftaki yağışlardan sonra resmen arabanın üstünde çamur vardı dün sabah iş çıkışı fırsat bulunca yıkayayım dedim akşamına yağmur yağdı araç tekrar kirlendi :)
2 hafta önce aracı bakıma vermiştik yetkili serviste aracı yıkamışlar özellikle söylemiştim araç yıkanmasın diye not almışlardı aracı teslim almaya gidince yıkamışlar ve güneşte şampuan kurumuş sanırım üstünde ve iyi silinmediği için hep kireç lekesi gibi izler vardı. Asidik yıkama yaptım allahtan kurtulduk izlerden. Vonix Native katı waxınıda yaptım. Dayanım 2 yıkama ama parlaklık ve derinlik üst düzey. Lastiklere Deturner tire creamy dressing kullandım cok seviyorum bu parlatıcıyı. Adbl Blackouter yüzeyde hala duruyor 3 hafta önce uygulamıştım 2 yıkama geçti üstünden hala etkisi devam ediyor sevdim bu ürünü.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Geçen haftaki yağışlardan sonra resmen arabanın üstünde çamur vardı dün sabah iş çıkışı fırsat bulunca yıkayayım dedim akşamına yağmur yağdı araç tekrar kirlendi :)
2 hafta önce aracı bakıma vermiştik yetkili serviste aracı yıkamışlar özellikle söylemiştim araç yıkanmasın diye not almışlardı aracı teslim almaya gidince yıkamışlar ve güneşte şampuan kurumuş sanırım üstünde ve iyi silinmediği için hep kireç lekesi gibi izler vardı. Asidik yıkama yaptım allahtan kurtulduk izlerden. Vonix Native katı waxınıda yaptım. Dayanım 2 yıkama ama parlaklık ve derinlik üst düzey. Lastiklere Deturner tire creamy dressing kullandım cok seviyorum bu parlatıcıyı. Adbl Blackouter yüzeyde hala duruyor 3 hafta önce uygulamıştım 2 yıkama geçti üstünden hala etkisi devam ediyor sevdim bu ürünü.

Parıl parıl parlıyor maşallah. Asidik yıkama olarak ne şampuan kullandınız?

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam arkadaşlar. Havanın güzel oluşunu fırsat bilip aracın motorunu temizledim.Motora yıkama yapmayı sevmediğim için ulaşabildiğim bölgeleri elimden geldiğince temizlemeye çalıştım.
Nanolex professional apc 1/5 oranında kullandım. Koruma olarak meguiars engine dressing tercih ettim. Buyrun finaller :gulumsemex: