Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Öne çıkan konu #10,301
Divortex Car Wash V2 Red Light ön yıkama şampuanını 5L olarak 6 ay önce 155tl ye almıştım hatta sıcak fırsatlardada paylaşmıştım ama hemen stok tükenmişti bu gün onu kendimce test edip sizlerle paylaşmak istedim. 1500ml şarjlı köpük pompasına 50ml şampuandan koyup bu testi gerçekleştirdim etek altları epeyce kirli ve trafik filmliydi o yüzden sonuç beni çokta şaşırtmadı :) şampuan superfoam veya bora ayarında bence kuvvetli ama magifoam kadarda değil.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğinize sağlık. Dediğiniz gibi yazlık bir şampuana benziyor söktüğü kir bakımından..Bora bu kiri sökerdi bence daha demin daha kirli aracımdaki trafik filmini %90 söktü 2 lt suya 50 ml uyguladım. Yerli ürünlerin tek kötü yanı uygulama önerileri içeren videolalar çekmemeleri ürünü iyi tanıtamamaları testler yapıp paylaşmamaları . Direk düz mantık fırçasız yıkama köpüğü , cilalı köpük vs diye pazarlama stratejisi yanlış. İnşallah detailing sektörü ülkemizde iyi seviyeleri gelir diye umuyorum ama zor bir spreyle motoru temizliyoruzcular, kirli lastiği ayna gibi parlatanlar, çakmakla boyayı çizip kapatıcı sürenler vs önde götürüyor sektörü. O yüzden yerli ürün almamaya gayret gösteriyorum. Çünkü profesyonellik sıfır:confused:

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
@Cilacı, dediklerinize katılıyorum foruma katılmadan önce kendi çapımda detayla uğraşırken epey bir yerli ürün denedim fakat nafile çoğu ürün o anı kurtarmak için fakat dvx bu şampuanını beğendiğimi söyleyebilirim en azından fp bir şampuan benim için.

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Sessizliğimi yeni bir macera ile bozayım :) Yeni almış olduğum aracıma ppf kaplatmayı düşünürken neden kendim kaplamayayım diye çıktığım yolda aracımın 3 kapısını ve kaputunu kapladım. Zaman buldukça tamamını yapma planım var tabi tampon vs zor olabilir ama denemekten zarar gelmez :)
Elinize sağlık, bende kaput ve farlar için kendim denemek istemiştim lakin biraz iyi markaların satışı yok tüketiciye, siz hangi ürünü kullandınız ve nasıl temin ettiniz acaba?

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık, bende kaput ve farlar için kendim denemek istemiştim lakin biraz iyi markaların satışı yok tüketiciye, siz hangi ürünü kullandınız ve nasıl temin ettiniz acaba?
Bilindik markaların maalesef tüketiciye satışı yokmuş, ben yaşadığım ilde bulunan güvendiğim bir uygulamacının kullandığı ürünü satın aldım aslında metraj olarak değil de rulo ürün satın alınmak istenildiğinde çeşitlilik artabiliyor ancak ilk defa uygulama yapıyordum becerememe ihtimalime karşın metraj olarak Dby detailingden satın aldım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bilindik markaların maalesef tüketiciye satışı yokmuş, ben yaşadığım ilde bulunan güvendiğim bir uygulamacının kullandığı ürünü satın aldım aslında metraj olarak değil de rulo ürün satın alınmak istenildiğinde çeşitlilik artabiliyor ancak ilk defa uygulama yapıyordum becerememe ihtimalime karşın metraj olarak Dby detailingden satın aldım.

istanbuldaki dükkanların satacaklarını sanmıyorum, dby'nin youtube videolarını boş zamanlarda izliyorum güzel çalışıyorlar..Alışveriş sitelerinde satanlar var lakin biraz no name güvenebilecek ürünler değil.

Muhammed06

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
istanbuldaki dükkanların satacaklarını sanmıyorum, dby'nin youtube videolarını boş zamanlarda izliyorum güzel çalışıyorlar..Alışveriş sitelerinde satanlar var lakin biraz no name güvenebilecek ürünler değil.
Şansınızı denemekte yarar var ummadığınız yer satabiliyor.

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haftasonu aracımı detaylı yıkadım
Flowey R1, Carpro Retyre, AB Magifoam, K2 Bora, Carpro Reset, Gyeon Wetcoat, Valetpro Glass Cleaner, Carpro Darkside ürünlerini kullandım. Ortamın müsaitliğinden de faydalanarak video çekimleri alıp amatör bir video hazırladım. İzleyenlerin yorumlarını bekliyorum

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Flowey R1, Carpro Retyre, AB Magifoam, K2 Bora, Carpro Reset, Gyeon Wetcoat, Valetpro Glass Cleaner, Carpro Darkside ürünlerini kullandım. Ortamın müsaitliğinden de faydalanarak video çekimleri alıp amatör bir video hazırladım. İzleyenlerin yorumlarını bekliyorum

Eline emeğine sağlık, güzel bir terapi olmuş. Yerin uygun olması da isabet olmuş. :nazar:

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli

Çok güzel olmuş elinize sağlık

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Hocam eline saglik. Birkac hafta oncesine kadar bende ayni yerde aracimi yikiyordum hic rast gelmedim benim gibi detayciya. Gerci sen benden bir kac adim ondesin. Ama senin gibi arkadasi o mekanda gormek bile beni cok sevindirirdi.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline emeğine sağlık, güzel bir terapi olmuş. Yerin uygun olması da isabet olmuş. :nazar:
Elinize sağlık o kadar işin arasında çekim yapabilmeniz takdire şayan:) bir tavsiyem de olucak fitillere basınclı suyu yakın tuttgunuzu farkettim fitiller yırtılabilir ben yırttım bir kez böyle cam fitilini malesef.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bir arkadaşın yeni aldığı araca Polisaj+ Seramik kaplama yaptım. Kapı araları, Depo kapağı ve Motor kısmını güzelce temizleyip korumaya aldım. Hem akşama kaldığım için hemde aracın renginden dolayı kili yaparken cok zorlandım zift varmış birkaç yerde görmedim bayağı uğraştırdı onlar. Aracın heryerinde sürtme izi vardı boyacıda boya koduna özel boya yaptırdık boyacı sağolsun rengi ayarlayamamış rotus yaptığımız yerler dikkatli bakınca hala belli oluyor.
Flowey R1
Adbl Typhoon Apc
Work Stuff Thunder Fırça
Adbl Rimtector
K2 Roton
Riwax Kil
Cam Pastası Adbl Glass Polish
Carpro Cam Keçesi
Liquid Elements Kurulama Havluları
Liquid Elements Pasta Grubu
Liquid Elements Rotary ve Orbital Makine
Liquid Elements Pedler
Ufs Rotary Keçe
K2 Klinet Yüzey Temizleyici
Nasiol Bez
Adbl Pasta ve Seramik Bezleri
Cetaform R11 Işık
Tecpo Çalışma Işığı
Adbl Hybrid Glass
Deturner Tire Creamy
K2 Aluchroom

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Bir arkadaşın yeni aldığı araca Polisaj+ Seramik kaplama yaptım. Kapı araları, Depo kapağı ve Motor kısmını güzelce temizleyip korumaya aldım. Hem akşama kaldığım için hemde aracın renginden dolayı kili yaparken cok zorlandım zift varmış birkaç yerde görmedim bayağı uğraştırdı onlar. Aracın heryerinde sürtme izi vardı boyacıda boya koduna özel boya yaptırdık boyacı sağolsun rengi ayarlayamamış rotus yaptığımız yerler dikkatli bakınca hala belli oluyor.
Flowey R1
Adbl Typhoon Apc
Work Stuff Thunder Fırça
Adbl Rimtector
K2 Roton
Riwax Kil
Carpro Cam Keçesi
Liquid Elements Pedler
Ufs Rotary Keçe
Nasiol Bez
Cetaform R11 Işık
Tecpo Çalışma Işığı
Adbl Hybrid Glass
Deturner Tire Creamy
K2 Aluchroom

emirhan ellerine sağlık güzel işler yapıyorsun keyifle takip ediyorum.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Flowey R1
Adbl Typhoon Apc
Work Stuff Thunder Fırça
Adbl Rimtector
K2 Roton
Riwax Kil
Carpro Cam Keçesi
Liquid Elements Pedler
Ufs Rotary Keçe
Nasiol Bez
Cetaform R11 Işık
Tecpo Çalışma Işığı
Adbl Hybrid Glass
Deturner Tire Creamy
K2 Aluchroom

Emirhan eline sağlık çıtayı iyice yükselttin tebrik ediyorum. Eğer birdaha rötuş boyası ihtiyacın olursa aracın boya koduna göre sıkıntısız set halinde rötuş boya kiti gönderimi yapmakta olan https://colorndrive.com/tr firmasını tavsiye ederim.Kullanıyorum ve çok memnunum.

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam eline saglik. Birkac hafta oncesine kadar bende ayni yerde aracimi yikiyordum hic rast gelmedim benim gibi detayciya. Gerci sen benden bir kac adim ondesin. Ama senin gibi arkadasi o mekanda gormek bile beni cok sevindirirdi.
Hocam teşekkürler sabah 7-8 gibi gidiyorum genelde sakin olsun diye o saatte orda olmuyorsanız denk gelememişizdir

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan eline sağlık çıtayı iyice yükselttin tebrik ediyorum. Eğer birdaha rötuş boyası ihtiyacın olursa aracın boya koduna göre sıkıntısız set halinde rötuş boya kiti gönderimi yapmakta olan https://colorndrive.com/tr firmasını tavsiye ederim.Kullanıyorum ve çok memnunum.
Abi teşekkür ederim bu siteyi biliyorum aslında fiyattan dolayı buraya yanasmamıştık bide boyacı evime yakın olunca direk orayı önermiştim arkadas yaptırmış getirmiş ama renk farkı bariz vardı. Bu siteden aldırıp deneyeyim bakalım sonuç nasıl olucak

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Flowey R1
Adbl Typhoon Apc
Work Stuff Thunder Fırça
Adbl Rimtector
K2 Roton
Riwax Kil
Carpro Cam Keçesi
Liquid Elements Pedler
Ufs Rotary Keçe
Nasiol Bez
Cetaform R11 Işık
Tecpo Çalışma Işığı
Adbl Hybrid Glass
Deturner Tire Creamy
K2 Aluchroom

Eline sağlık üstad. Aracın rengi metalik gözüküyor, opak değil. Sedefli renkte hiçbir zaman rötuş tutmaz, mat kalır her zaman. Yaşadığın böyle birşeyse ton farkı o yüzdendir.
Sedefli boyayı ancak sprey ile atarsan içindeki metallerde bir noktaya birikme olmaz ve mat gözükmez

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Aşağı yukarı her gün nasiol'un kokusunu sıkıyorum. (#reklamdeğildir) Koku ile ilk tanışanın tepkisi maalesef bu ne şeklinde oluyor :( Hatta batikon mu döküldü diyen bile oldu. :(
Koku işi görecelidir, lakin ben maalesef kokuyu beğenmedim :(