Merhabalar detail forum ailesi.
Umarım herkes iyidir. Bayramdan önce terapiye girmiştik. Yaklaşık 4 hafta sonra hafta sonu da hava yağışsız olunca terapi yapayim dedim. Artık yaşlanıyorum

sanırım, hem iç detay hem dış detay aynı gün içinde olmuyor ( gün içindeki rutin işleri de ekleyince zaman uzuyor).
Cumartesi saat 15.00 ile 18.00 arası araç içini temizledim.
Araç içini çakmaklıktan çalışan simbo süpürge ile süpürdüm. Çok kirli olmadığı için şimdilik baya işimi kolaylaştırıyor.
En çok temas edilen yerler olan kapı eşiklerini ve kapı plastik aksamlarını
flowey İ2 (1:15) ile temizledim. Buralarda koruma olarak meguiars suprema kullandım. Sonra ön koltukların altında toz olan yerleri yine i2 ile geçtim. Plastik yerleri suprema ile koruma altına aldım. Bagaj kısmına da el attim. Aynı işlemlerden geçti bagaj. Torpidonun ve konsolun alt kısmının tozunu nemli bez ile aldım. Oralar temiz idi. Pedalları i2 ile temizledim. Pedaldaki kauçuk yerlere meguiars 40 i fırça ucu ile, yine pedaldaki krom görünen yerleri K2 alluchrom ile parlattım. Ön kapılardaki kolçağin kumaş kısımlarını K2 lotar ile geçtim. Paspaslari ise koch chemi gs (1:20) ile temizleyip koruma olarak meguiars hyper dressing kullandım. Araç içine 50 liralık kahve alıp koku kısmı ile terapinin yarısını bitirdim

.
Pazar günü saat 15.30 gibi başlayan dış temizlik 20.00 gibi bitti.
Lastikleri, davlumbazlari, jantları flowey R1 (1:10, lastiklere ve jantlara), koch chemi gs ( sadece davlumbazlara) , meguiars whell brigthener( jantlara) polhammobile şarjlı pompaya 1,5 litre su ve 30 ml deturner ön yıkama şampuanı ekledim, cartainer lastik fırçası, auto brite davlumbaz fırçası, jant fırçası olarak kumaş şeklinde temu dan aldığım jant fırçası, detay fırçası, jant kolları arkası için ve fırça ile ulaşılamayan davlumbaz içleri için bez kullandım.
Ön yıkamaya geçince 40 ml deturner ön yıkama şampuanı, modifiye edilmiş alta foam, şarjlı pompa almıştım daha önce, bu üçlü ile ön yıkama yaptım ve duruladim. Sonra altaya fraber neve ekledim, bu sefer tamponları, plakalık etraflarını, yan ayna çevrelerini, arka stopların çevrelerini, silecek etrafını, ön cam çevresini, yan cam fitilerini detay fırçası ile köpük sık - fırçala ile temizledim. Sonra yine buraları duruladim. Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Kovaya 30 ml fraber neve ekledim. İki eldivenim var, prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini diğer eldiven ile de dış plastik aksamı ve tamponları yıkadım. Kuruluma havlusu olarak virtues twisted duble plus kullandım. Dış plastik aksamı ve kapı aralarını başka bir bez ile kuruladim. Sonra dış plastik aksamda , tamponlarda, davlumbazlarda koruma olarak meguiars 40 kullandım. Camları K2 nuta ile geçtim. Hızlı cila olarak en son ki terapide Adbl sentetik sprey wax kullanmıştım. Etkisi devam ediyor

. Lastik parlatıcı olarak meguiars endurance ( lef lef sünger ile ) kullandım. Son olarak ön taraftaki krom parçayı K2 alluchrom ile parlattım ( daha önce almam gerekiyormuş

) .