Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #10,621
Şarjlı hava üfleyiciden memnun musunuz nasıl performansı bende arayıştayım.
Haziran 2024 te aldım. Aldım alalı neredeyse her hafta kullanıp şarj ettim. Şarj performansı hala ilk günkü gibi.

Araba kurulamaya yetecek bir performansı tabiki yok ama ön ızgara, kapı kolları, jant bijon araları, motor temizliğinde suları atmada başarılı be bu işlemler için yeterli düzeyde.

aldığım satıcının linkini bırakıyorum.

AliExpress'te az önce şunu buldum: 2.518,93TL | Hava Üfleyici 140000 RPM Turbo Fan El Mini Turbo Blower Endüstriyel Güçlendirici Şiddetli Fan Turbo Jet Fan Toz Üfleyici Temizleme Aracı
Hava Üfleyici 140000 RPM Turbo Fan El Mini Turbo Blower Endüstriyel Güçlendirici Şiddetli Fan Turbo Jet Fan Toz Üfleyici Temizleme Aracı - AliExpress 202216001

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bugün Tokat ta batmış bir Megane ı tekrar hayata döndürdüm kirli halini çekemedim kusura bakmayın :D

Yaptığım İşlemler
  • İlk olarak aracın biraz soğumasını bekledim daha sonra da sadece su ile ön yıkama yaptım.
  • Kaportaya ve jantlara ADBL Vampire Demirtozu uygulaması yaptım
  • Aracı tekrar duruladım ve K2 Neorim ile Cartainer kahverengi sert fırça ile jantların yüzeyini bugün cilakutusundan aldığım mikrofiber jant fırçası ile jantın içindeki çamurları macwag lastik ve davlumbaz fırçası ile lastik ve davlumbazları fırçaladım
  • 4 jant ve lastiği bitirdikten sonra durulayıp aracı tekrar ıslattım marolex axel 3000 ile ADBL Yeti kullanarak aracı döndüm
  • Horizon yıkama eldiveni ile temaslı yıkamasını yaptım araç çok kirli olduğu için marşpiyelleri eski kullandığım eldiven ile yaptım
  • Kfz Euphrate bez ile kurulamasını yaptım
  • Superclean 800gsm cila havlusu ile ADBL Sentetik wax ın uygulamasını yapıp parlatmasını yaptım
  • Jant bezi ile jantlara da ADBL Sentetik Wax uyguladım
  • Lastik parlatıcı takozu ile lastiklere çift kat CarPro Dark Side uyguladım
  • Cam temizliği için Superclean karbon bez ile Meguiars D120 ile temizledim su iticilik kazanması için de camlara da ADBL Sentetik Wax uyguladım
Buraya kadar okuduğunuz için Değerli Abilerime ve kardeşlerime çok teşekkür ederim bende kendime göre yaptığım işlemleri anlatmak istedim tekrar çok teşekkür ediyorum :D

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
10 gün, 1000km ve uzun yol sonucu oluşan kirimizden arındık ve terapi olduk :)
ön yıkama 2L su 100ml nasiol cleanion pro (güzel iş yaptı ıslak mendil ile etek altını sildiğimde hiç kir gelmedi)
temaslı yıkama k2 bela
jant lastik 3d orange degreaser ve flowey r1
diğerleri fotoğraflarda mevcut iç temizliği eklemeyi unutmuşum sadece flowey i2 ile temizlik yaptım.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Uzun bir aradan sonra (ne ben ne de araç çok alışkın değil ) sonunda aracı yıkadım. Ülkemizdeki ve özellikle şehrimizdeki su sıkıntısı nedeni ile yıkama periyotlarını azalttım.

Vakit kısıtlı olduğundan önce/sonra işlem esnasında fotoğraf çekemedim. Tüm işlem 2.5 saat sürdü.

Uygulamalar:
  • Lastik temizliği: 3D Orange Degreaser APC + Fırça : Adbl Tire and Rubber
  • Jant temizliği: K2 Roton (demir tozu giderici) Jo Moyner Soft Touch Fırça ile
  • Jant yıkama: ADBL Yeti + Koch Chemie NMS karışımı + Jo Moyner Soft Touch Fırça ile
  • Ön yıkama: ADBL Yeti + Bear Force Foam Lance ile
  • Temaslı yıkama: Koch Chemie NMS + Gyeon Smoothie Eldiven
  • Jant koruma: Polytop Hybrid Sealer (hızlı cila)
  • Kaporta Kurulama: CarPro Dhyradate Kurulama Havlusu
  • Kaporta: Vonixx Blend Ceramic Spray Wax
  • Lastik parlatma: Sonax Xtreme Jel

Son düzenleme:

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Binanın otoparkında yağış sonrası tavandan arabanın üstüne beton suyu damlamış inş yıkamayla falan geçer olmadı tonyinle girişeceğim bakalım

Bugün arabanın tavanına otoparkın tavanından akan kireçli acayip sıvıyı temizlemeye giriştim.
Yağış sonrası bu hale gelmişti

Önce newmix şampuanla temassız yıkama yaptım ve akıntı olan kısımları silip ne kadar temizlendiğine baktım durum pek iç açıcı değildi.

resim url alma

Ardından kısım kısım tonyin water spot remover püskürttüm kısa bir süre bekleyip bu sefer benzinlik köpüğü ile köpükleyip temaslı yıkama yaptım

Tonyin iş yaptı, arka cam ve bagaj kapağındaki lekeleri temizledi, ayrıca lekeli zemine sıktığımda yoğun bir köpürme yaptığını gözlemledim ancak tavandakilerin tamamını almayı başaramadı, elimde ürün kalmadığından aracı kurulayıp otoparka geçtim.

Garajda önce menzerna 2500 ve rupes mid-cut sarı ped denedim ama lekeleri %100 almadı, doğru açıyla baktığımda lekelerin hala orada olduğunu görünce direk menzerna 400 ve nasiol yün ped ile giriştim.Lekeler bu yöntemle tamamen temizlendi.
Tekrar benzinlik,temaslı ve temassız yıkama,kurulama, sonax bsd ve sonax lastik parlatıcı ardından final.

Son düzenleme:

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Aracımın tüm camlarına ve sunroof camına Soft99 Ultra Glaco uygulaması yaptım.

Camlarda uzun süredir Glaco kullandığım için etkisi zayıflamıştı; yağmurlar başlamadan önce yenilemek istedim. Camların durumu iyi olduğundan pasta veya kil uygulamasına gerek görmedim.

İzlediğim adımlar
  1. K2 Nuta Cam Temizleyici ile yüzeyi sildim.
  2. 3D Orange APC (seyreltilmiş) ile temizledim.
  3. Su ile duruladım.
  4. IPA ile silme işlemi yaptım.
  5. Tekrar su ile duruladım.
  6. Ultra Glaco uyguladım, 10 dakika bekledikten sonra mikrofiber bez ile kalıntıları sildim.
  7. 1 saat sonra ön cama ikinci katı uygulayarak işlemi tamamladım.

ilk bahara kadar dayanmasını ön görüyorum. Bakalım ömrü nasıl olacak.

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bugün aracımın 40.000de olan bujilerini değiştirdim. En son Ataşehirde yetkili serviste değişmişti ama doğru bujiyi sisteme değiştirdik diye girip bile isteye yanlış buji takmışlar. Çıkarttığım bujiler 1.6 16v motorun bujileriydi. Yetkili servise de güvenemiyoruz artık. 1.3 TCe aracı olan varsa doğru buji NGK 90912(SILZKFR8D7G). Yedek parçacıların sitelerinde hep farklı bujiler çıkıyor arattırdığımda. NGK sitesinden doğru olanı buldum. Eğer güvenilir kaynaktan NGK 90912 bulamazsanız en yakın Mercedes yetkili servisinden A004 159 76 03 kodlu birebir aynı bujiyi alabilirsiniz. Renault yetkili servisleri en az 1100tl fiyat verirken Mercedes servisleri 675tl fiyat veriyor. NGK olarak bulabilirseniz dahada ucuza alırsınız.

Bujilerden bir tanesinin alanı çok kısıtlı olduğu için bilgilendirme videosu çekmek istedim.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yağmur sonrası yine temizlenip paklandık
Şampuan, K2 Akra ve Sonax xtreme ile jant ve lastik temizliği
Magifoam ile ön yıkama Adbl Shampoo ile temaslı yıkama
Magifoamdan kalan şampuan ile paspas temizliği :)
Ve Purestar dublex ile kurulama
Finaller

Son düzenleme:

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yağmur sonrası yine temizlenip paklandık
K2 Akra ve Sonax xtreme ile jant ve lastik temizliği
Magifoam ile ön yıkama Adbl Shampoo ile temaslı yıkama
Magifoamdan kalan şampuan ile paspas temizliği :)
Ve Purestar dublex ile kurulama
Finaller
Hocam K2 Akra lastik temizlemede nasıl bir performans veriyor. Normalde motor temizligi icin kullaniliyor icerigi lastikler icin zararlı olmasın. Eger iyi ise bizde kullanalim:)

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam K2 Akra lastik temizlemede nasıl bir performans veriyor. Normalde motor temizligi icin kullaniliyor icerigi lastikler icin zararlı olmasın. Eger iyi ise bizde kullanalim:)
Hocam lastik temizleyici yerine kullanmıyorum da lastik temizleyicim bittiğinde yağ ve kir çözme özelliği olduğundan dolayı şampuanımla beraber sıkıp fırçalıyorum yani aslında şampuanımla temizliği yapıyorum yağ kir pislik için sıkıyorum :)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bgn araçları yıkayım diye malzemeleri hazırlarken bir baktım ki neorim şişeyi delmiş ve detay çantasının içine yarım litre akmış, çantanın altında da dışarı sızmış, dolap rafını filan baya açmış. Atmak zorunda kaldım. Çanta içindeki adbl syntetic wax şişesini, deri temizleyici köpük pompasını da alttan temas ederek delmiş ve ürünün içine karışmış. Tabi onlar da çöp oldu. Wax padleri vardı onları da ince ince parçalamış. Çantayı baya bir yıkadım ama tam anlamıyla tüm neorimi durulayamadım. Siz siz olun bu jant ve apc leri kullanacak kadar şişeye alıp geri kalanını kendi şişelerinde saklayın. Araba yıkamadan yoruldum resmen

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bgn araçları yıkayım diye malzemeleri hazırlarken bir baktım ki neorim şişeyi delmiş ve detay çantasının içine yarım litre akmış, çantanın altında da dışarı sızmış, dolap rafını filan baya açmış. Atmak zorunda kaldım. Çanta içindeki adbl syntetic wax şişesini, deri temizleyici köpük pompasını da alttan temas ederek delmiş ve ürünün içine karışmış. Tabi onlar da çöp oldu. Wax padleri vardı onları da ince ince parçalamış. Çantayı baya bir yıkadım ama tam anlamıyla tüm neorimi durulayamadım. Siz siz olun bu jant ve apc leri kullanacak kadar şişeye alıp geri kalanını kendi şişelerinde saklayın. Araba yıkamadan yoruldum resmen
Gecmis.olsun hocam.neorim.hangi siseyi delmis

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gecmis.olsun hocam.neorim.hangi siseyi delmis
Daha önce 1:10 gs ve citrus pre washu uzun zamandır kullandığım bir köpük atan şişem vardı ona koymuştım. Apc lerde birşey olmuyor diye güveniyordum ama Onu neorim delmiş , hadi o tamam da sonaxın küçük yeşil torpido temizleyivi vardı o kendi şişesindeydi onu da alttan temas ederek delmiş, yine aynı şişeye sentetik wax vardı onu da delmiş. Deri temizleyici bildiğin normal 200ml lik Köpük pompalı şişedeydi onu da alttan delmiş. 2 haftadır hiç bakmıyordum. Muhtemelen 10 gün filan temas etti.