Merhabalar detail forum ailesi.
Yine bir pazar terapisi ile buradayız.

Her zaman ki gibi önce iç temizlik ile başladım. Araç içini çakmaklıktan çalışan simbo süpürge ile süpürdüm. Sonra içerdeki tüm plastik aksamı ve vitesin oradaki konsolu adbl qd ve mikrofiber bez ile temizledim. Koltukların minder kısımları ve sırt kısımlarını, kapı kol dayama yerindeki kumaş kısımları K2 lotar ile yüzeysel geçtim. Torpidonun tozunu nemli bez ile aldım. Sonra paspaslari detay fırçası yardımıyla ve mikrofiber bez ve de koch chemi gs ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım. Bagaj havuzuna ve motor kısmına da aynı işlemi uyguladım.
Lastikleri, davlumbazlari ve jantları sırayla flowey R1, koch chemi gs, flowey R1 ve polham şarjlı pompaya 20 ml fraber neve ekleyip köpükledim. Lastik yanaklarını cartenier lastik fırçası ile, jantları detay fırçası ile, davlumbazlari ve jant kolları arkasını mikrofiber bez ile jant içlerini mikrofiber olan jant fırçası ile temizledim.
Ön yıkamada fraber neve kullandım. Alta foama 30 ml ekleyip şarjlı pompa ile hava verip tüm aracı köpükledim. Polham şarjlı da kalan köpük ve detay fırçası ile cam kenarları, stop çevresi, ön panjur, silecek etrafı, yan ayna çevresi, ön cam üstü, spoiler çevresi, ... gibi olan yerleri detaylandirdim.
Çift kova yıkamada meguiars deep crystal şampuanı kullandım. Kovaya 50 ml ekledim. Yıkama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini diğer eldiven ile dış plastik aksamı yıkadım. Kurulama havlusu olarak virtues twisted duble plus ile kaporta yüzeyini ve camları, diğer bez ilede kapı aralarını, bagaj kapağı aralarını ve kaput altındaki silecek çevresini kuruladim. Camları K2 nuta ile geçtim. Dış plastik aksamı, tamponları ve davlumbazlari meguiars 40 ile korumaya aldım. Üzerinden kuru bez ile geçtim ki fazla sürülen meg 40'ı da almak için, hatta daha mat bir görünüm kazanıyor kuru bez ile geçince. Kaporta yüzeyine katı wax uyguladım. Bu sefer wax olarak gyeon q2 wax kullandım. Oval bir ped ile sürüp, nasiol cila bezi ile üzerinden geçtim. Ben beğendim, gayet başarılı bir wax. Lakin fiyat olarak da baya başarılı

, daha uygun olan wax ile de aynı görüntü yakalanabilir diye düşünüyorum. Hidrofobisi hakkında bilgim yok, sonraki yıkamada bu konuda ki performansıni yorumlarım. Wax için Sefa beye teşekkür ederim. Sefa bey ne önerdi ise başarılı.
Lastiklerde sonax ekstrem jel kullandım, lef lef sünger ile. Yaklaşık son 6-7 yıkamada lastik parlatıcı olarak sonax tercih ettim. Uzun yolculuklar ve tozlu yollar sonrasında bile kendini belli ediyordu. Fırsat olursa önümüzdeki yaz başından bugünlere kadar meguiars endurance kullanıp seneye bugünlerde ikisini karşılaştırma yapabilirim, diye düşünüyorum. Kısmetse diyelim. Bu yıkamaya ekstra olarak direksiyon ve kolçak temizliğini de ekledim. Uzun süredir direksiyon temizliği yapmamıştım. Yaz boyunca terli eller ve deniz sonrası eller ile temas olunca direksiyonun kirlendiğini düşünüp temizlik yaptım. Bu yaz şöyle bir durumda oldu. Ben aracı alalı iki yıl oldu. İki yılda 5-6 kez floweyler ile direksiyon temizliği yaptım sayılır. Bu yaz direksiyonu garantiden yeni değişen C4 ile direksiyon karşılaştırma yaptığımda ürünlerin işe yaradığını gördüm. Aslında foto ve video bile çektim. Fotolarda aynı ışık ile çekme fırsatım olmayınca yinede işe yaramış görünüyor. Videoyu ise yükleme yapamadım. Bu ürünler bitince başka ürünleri deneyeceğim. Flowey deri temizleyici ve koruyucudan memnunum fakat başka ürünlere de şans vermek gerektiğini düşünüyorum. Hatta deri konusunda uzman olan ürünler tercih edilebilir. Ben zamanında çok uygun diye almıştım.

Terapinin sonunda koku olarak 50 liralık kahve çektirmiştim(dün), onu araca bırakıp terapiyi sonlandırdim. Saat 14.30 gibi başlayıp, 19.30 gibi bitirdim.
Son dört foto, yeni değişen direksiyon fotosu.