Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Öne çıkan konu #10,661
Berke sonuç cok iyi olmuş eline sağlık. Bizim araçlarda genelde az çizik varmış gibi gözüküyor sebebi ise kullandığımız waxlar hızlı cilalar çizikleri kapatıyor. Demirtozu kil ipa sonrası yüzeyden waxlar gidince gerçek yüzey gözüküyor.
emirhan çok teşekkür ederim benim şikayetçi olduğum konu hare ve hologramlardı wax cila vs attığımda maskeleniyordu ancak gitmiyorlardı :) oksidasyon oluşmuş hareli katmanı aldık turtlewaxın polish kullandığımız ürünü beklediğimden çok çok iyi sonuç verdi.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
bu günde ön arka difüzörü yeniledim, eskileri çöpe attım. Bunların malzeme kalitesi iyi değil ve boyaları çok adi belirli bir süre sonra kendi kendine boyası atıyor ve nikelaj görünümlü egzoz uçları kararıyor. benim araç için başka seçenek yok sadece bunlar var ve görüntüyü tamamlıyor yoksa araç çok boş görünüyor gözüme o yüzden yeniliyim dedim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Yaklaşık 1-1.5 aydır yıkanmıyordı köy yağmur çamur derken aşırı kirlenmişti. Fabrikadan gelen lastikleri bitikti onların yerine Kumho Ps71 taktık. Eski aracımızdada onu almıştım fiyat performans olarak hakikaten güzel lastik. Ön yıkama jant lastik davlumbaz temaslı yıkama vs rutin temizlik yapıldı sonrasında ön ve arka cama cam kili uyguladım. Cam kili sonrası cam pastası uygulayıp geçen gün aldıgım bosch aerotwin sileceği taktım. sonrasında angelwax darkangel uyguladım. Camlara yağmur kaydırıcı olarak adbl hybrid glass. Jantlara parlaklık katsın diye poorboys wheelwax katı wax uyguladım. Lastiklere auto finesse satin uyguladım. Pek ümidim yoktu bu lastik parlatıcıdan ama hakikaten güzel finishini sevdim. Son fotoğraftada periyodik bakımı yetkili serviste yapıldı ve arka balata değişti.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yaklaşık 1-1.5 aydır yıkanmıyordı köy yağmur çamur derken aşırı kirlenmişti. Fabrikadan gelen lastikleri bitikti onların yerine Kumho Ps71 taktık. Eski aracımızdada onu almıştım fiyat performans olarak hakikaten güzel lastik. Ön yıkama jant lastik davlumbaz temaslı yıkama vs rutin temizlik yapıldı sonrasında ön ve arka cama cam kili uyguladım. Cam kili sonrası cam pastası uygulayıp geçen gün aldıgım bosch aerotwin sileceği taktım. sonrasında angelwax darkangel uyguladım. Camlara yağmur kaydırıcı olarak adbl hybrid glass. Jantlara parlaklık katsın diye poorboys wheelwax katı wax uyguladım. Lastiklere auto finesse satin uyguladım. Pek ümidim yoktu bu lastik parlatıcıdan ama hakikaten güzel finishini sevdim. Son fotoğraftada periyodik bakımı yetkili serviste yapıldı ve arka balata değişti.
Emirhan eline emeğine sağlık çok güzel olmuş maşallah cam için pembe renk mi kullandın kili öğrenebilir miyim:D

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Şöför tarafındaki sileceğe kuş boku ve çamuru silerken yanlışıkla silecek lastiğini bozmuştum. Geçen hafta da yağmurlar başlarken yeni silecek takımını alıp bugun bi hazırlık yaptım.

1 ay 2 bin km sonrasında yıkamamızı gerçekleştirdik. Yine yağmur yağacağı için çok detaya girişmeden , dışını ilk citrus prewash üstüne flowey ev17 , kovayla ev13 ile yıkayıp lastik-jant ön yüz temizliği yaptım. Lastikler hafif çamurlu olduğundan da çok temizlenmedi apc ile tek kat fırçalamada.

En son bütün camları fraber DSCALE ile kireç temizliği yaptım ve kapalı garajda ilk ipa ile silip sonra yeni silecek takımını taktım.

Ucuz diye inwels aldım , ilk defa 0 aracımda silecek değişmiş olduk.

Motoru kapıları sildiğim ıslanan havluyla tozunu alıp , lastiklere yalandan yıllanmış newmixi sürdük. Sanırım yarın yağmurda etkisi gider :utan::sırıtan1:

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhabalar detail forum ailesi, bu aralar mevsim normalleri gereği havalar yağışlı olduğu için araca sadece cam suyu ilavesi yapabildim :)

Ben de gecen gun bulasik tabletini kaynar suda icini eritip ekledim simdilik guzel gidiyor abi :)

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Ben de gecen gun bulasik tabletini kaynar suda icini eritip ekledim simdilik guzel gidiyor abi :)

Güzel taktik :) , çözüm çözümdür :)
Eskiler cam suyuna kışın piril koyarmiş donmasını önlemek için ve camı da iyi temizler derlerdi.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Dikkatli kullanın o tabletlerin pH değeri oldukça yüksek diye biliyorum camda uzun süreli kullanımda sorun çıkarma ihtimali yüksek

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Elinize, emeğinize sağlık. Glass Shield için sileceklerde ses yaptığına dair bir kaç yorum okumuştum, böyle bir tecrübeniz oldu mu?
teşekkürler, henüz yeni uyguladım böyle bir tecrübem olmadı ama forumda bunu şikayet ederek cam için ürün aradığımı söylemiştim bu ürün önerildi

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Park halindeki aracıma 1 ay önce ego otobusu sürtmüştü. Onarımını yaptırdıktan 1 hafta sonra da komşum geri geri yanaşırken dokundurmuş, panjuru kırmış.
Üstüne bol bol sadaka verdikten sonra bi süre yaptırasım gelmedi, üst üste olunca birazda soğumuştum açıkcası :)
Bugün sabahtan kaportacımın yolunu tuttum, orjinal çıkma panjur ayarladık. Far ayaklarından biri kırıktı onları kaynattırdım. Usta montajı yaparken bende plakalıkları
söküp altını apc ile temizledim. Montajı gerçekleştirdikten sonra gözüme hoş gelmesi adına hızlı bir yıkama yaptım.