Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

canekin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Pek foto çekme fırsatı olmadı ama kaç zamandır havaları ve zamanları denk getirmeye çalışıyordum.

Sonunda büyük gün geldi.

2 gün önce tam başlarken yarım kaldığı için zaten inceden yıkaması yapılmıştı.Biraz toz vardı.
O nedenle basınçlı su tuttuktan sonra direkt Auto Finesse Iron Out ile demir tozu temizliğine başladım ama pek bir şey çıkmadı, araç 6000km ye geldi 1 kere istanbul git/gel (1900km), 1 kere izmir git/gel (900km),1 kere denizli git/gel (600km) yapmam rağmen çok az morarma oldu açıkcası.
neyse Onu durulayıp, 3M kilin çok sertleştiğini görünce ilk defa denemek için SPTA in kil bezini aldım. bolca şampuanlı spreyleyerek iki yüzeye tüm aracı kil yapmış oldum. tabi 2 panelde 1 sabunları duruladım.
Son olarak araç yeni olduğundan az silme yıkama çiziği dışında sorun olmadığı için mavi shane mate pad le ,Koch Chemie m3.02 (hare giderici) ince pasta uygulaması yaptım,yine SPTA in 1100w lık orbital makinesiyle.

tüm yüzeyleri bir kaç defa Nasiol Clean ile güzelce sildikten sonra da, Gyeon Mohs Evo uyguladım.

Camlar ve cam tavanı 2 hafta sonra yapacağım. Camlar 6000Km de maalesef boyadan daha kötü şekilde kireçten etkilenmiş durumda. Onlara da kil yaptım ama koruma bugün yapamayacağım için çok üstüne düşmedim açıkcası. Daha sıkı bir kireç çıkarma oprasyonu bekliyor camları ve cam tavanı bir kaç hafta içinde.

Yarın bir kaç foto çekebilirsem ayrıca eklerim.

Büyük çırak rüzgar çok diye mesai yapmadı bugün ama küçük çırak yalnız bırakmadı, pastayı sildi arkamdan

Not: sıfır açtığım yeni polisaj pedini bahçenin kirpisi dişlemiş ben mohs u sürerken.
Polisaj işim bitince yürüme yolunda kenara koymuştum, havalar ısındı diye acıkmış ortaya çıkmış, sağolsun sıfır pedi haşat etmiş

Hain kirpinin işleri

Ertesi gün yola çıkıp dönüşte de yağışa kaldığımız için maalesef aracın fotoğrafını çekemedim ama bir kısmı yağışlı 150km yol yapmama rağmen neredeyse hiç kir birikmemesi güzeldi

Şuraya söz verdiğimiz gibi uygulama sonrası için 1-2 foto bırakalım bari.
Gerçi daha bu fotoğrafları çekmem bitmeden yağmur başladı yine yıkadıktan 30dk sonra

taha06

Çaylak Detaycı
Üye
Bugün değil, ama bu hafta hazır havalar ısınmışken ve 20 C sıcaklıkları görünce kışın kirlerini temizledim. Bir gün içini süpürmekle başladım. Halılardaki taş ve tozları fırça yardımıyla kaldırıp makineyle çektim. Ertesi gün önce direksiyondan başladım. Köpük şişesiyle pol star sıkıp fırçaladım. İlk defa kullanıyorum. Direksiyonda beyaz nokta lekeler vardı, yine var çıkaramadım

Direksiyon öncesi/sonrası:

Torpido öncesi/sonrası

Kapı öncesi/sonrası

Kış kirleri :sarki:

Yeni fırçalarımı deniyorum. Davlumbaz fırçasının sığmadığı yerler oldu, ilk kullanım için olmasa da olurmış sanki dedim ama zamanla alışıp göreceğim :) kısa olan fırça ise yüzey alanı detay fırçasına göre büyük olduğu için lastik ve jantın ön kısımlarında işi çok rahatlattı

Ön yıkama için Flowey ev13 ve valet pro ph nötr kullanıyordum. Bunlarda genelde 60 ml civarı koyuyordum (kir durumuna göre bazen 70 ml)
Magifoam denemek için bir miktar aldım. Foam lance ile 50 ml magi + 600 ml su toplam 650 ml karışım yaptım. Yüzeyde kalma süresini çok beğendim. Normalde logolar, ızgaralar vs fırçalanacak yerler için foam lance şişenin dibinde biraz bırakıp yanımda gezdiriyordum. Bu sefer yüzeyden akmadığı için tekrar tekrar sıkmaya gerek kalmadı.

Kir çözmesi:

Ön yıkamadan sonra demir tozu sıktım. Jantta çıkmayan balata tozları ve kaputta taş izlerinde kızarmalar oldu. Sağ arka jant ve arka tamponda yoğun demir tozu varmış

Bunu da duruladıktan sonra çift kova yıkamasına geçtim. Purestar mikrofiber eldiven ve superclean twist eldiveni denedim. Purestar eldiven içindeki süngerden dolayı mıdır nedir yüzeyde köpük bırakmadı hepsini içine çekti. Köpük köpük yapamadım sevmedim eldiveni :sırıtan1: ama kurulama havlusu güzel. Bu aşamalarda her zamanki gibi :smilex: akşam olup hava karardığı için malesef fotoğraf çekemedim

Pehlivan_m

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Bugün değil, ama bu hafta hazır havalar ısınmışken ve 20 C sıcaklıkları görünce kışın kirlerini temizledim. Bir gün içini süpürmekle başladım. Halılardaki taş ve tozları fırça yardımıyla kaldırıp makineyle çektim. Ertesi gün önce direksiyondan başladım. Köpük şişesiyle pol star sıkıp fırçaladım. İlk defa kullanıyorum. Direksiyonda beyaz nokta lekeler vardı, yine var çıkaramadım

Direksiyon öncesi/sonrası:

Torpido öncesi/sonrası

Kapı öncesi/sonrası

Kış kirleri :sarki:

Yeni fırçalarımı deniyorum. Davlumbaz fırçasının sığmadığı yerler oldu, ilk kullanım için olmasa da olurmış sanki dedim ama zamanla alışıp göreceğim :) kısa olan fırça ise yüzey alanı detay fırçasına göre büyük olduğu için lastik ve jantın ön kısımlarında işi çok rahatlattı

Ön yıkama için Flowey ev13 ve valet pro ph nötr kullanıyordum. Bunlarda genelde 60 ml civarı koyuyordum (kir durumuna göre bazen 70 ml)
Magifoam denemek için bir miktar aldım. Foam lance ile 50 ml magi + 600 ml su toplam 650 ml karışım yaptım. Yüzeyde kalma süresini çok beğendim. Normalde logolar, ızgaralar vs fırçalanacak yerler için foam lance şişenin dibinde biraz bırakıp yanımda gezdiriyordum. Bu sefer yüzeyden akmadığı için tekrar tekrar sıkmaya gerek kalmadı.

Kir çözmesi:

Ön yıkamadan sonra demir tozu sıktım. Jantta çıkmayan balata tozları ve kaputta taş izlerinde kızarmalar oldu. Sağ arka jant ve arka tamponda yoğun demir tozu varmış

Bunu da duruladıktan sonra çift kova yıkamasına geçtim. Purestar mikrofiber eldiven ve superclean twist eldiveni denedim. Purestar eldiven içindeki süngerden dolayı mıdır nedir yüzeyde köpük bırakmadı hepsini içine çekti. Köpük köpük yapamadım sevmedim eldiveni :sırıtan1: ama kurulama havlusu güzel. Bu aşamalarda her zamanki gibi :smilex: akşam olup hava karardığı için malesef fotoğraf çekemedim
Elinize sağlık güzel günlerde kullanın örnek bir çalışma olmuş.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Cümleten selamın aleyküm. Yaklaşık 4-5 aydır detaydan uzak kalmıştım yeni iş, hava şartları, taşınma süreci vs derken bayadır el sürmemiştik arabaya.
2 Ön yıkama K2 bora ile 1 temaslı yıkama Le Kova şampuanı ile, Le apc ile dış bakalit temizliği,
Jantlara flowey r1 lastiklere auto brite lastik temizleyici davlumbazlara Le apc.
Temizlik sonrası rutin kurulamayı yapıp camlara Adbl hybrid glass, Kaportaya Angelwax darkangel, jantlara poolboys jant waxı, lastiklere meguiars endurance, davlumbazlara adams davlumbaz koruyucu, dış plastiklere koch dış plastik koruyucu.
Araba kendine geldi bende asırı yoruldum heryerin ağrıyor içinide yarım oburgun inş :)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Askerlik sonrası kolları sıvadık, difüzör ve egzozla başladık. Arka tampon söküldü, difüzör ve egzoz uçlarımız çıkarıldı, orijinal difüzör aldığım için mevcut braketleri kullanabilip sorunsuz ve görece zahmetsiz bir şekilde montajımızı gerçekleştirdik, sonrasında da hemen egzozcuya geçip egzozlarımızı da yerleştirdik. Görüntü içime sindi.

sonrasında apr filtremizi takmaya geçtik, açıkçası görüntü de ses de performans da çok iyi oldu. İlk karbon parçamızı hayırladık :)

haftasonu rahmet gösteriyor, sonrasında güzel bir detay yapıp yazlık lastiklere de geçeriz inşallah.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
bu haftaki mekanik ve kozmetik güncellemelerden sonra eski difüzör, egzoz uçları ve hava filtre kitimiz depoya kaldırıldı. Tabi kaldırılmadan önce bir elden geçtiler. Egzoz ve difüzörleri kc gs ile yıkadım. Difüzöre meguiars hyper dressing; egzozlara da k2’nin metal pastasını uyguladım. Hava filtresinin de bakımını yapıp, dış plastiğini k2 motor temizleyici ile temizledim.

FreeCaptiv3

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracımın 10 bin km bakımı geldiğinden MANN filtreler ve LiquiMoly TopTec 4200 5w30 yağ ile bakımını gerçekleştirdim. Daha önceleri Castrol kullanıyordum ama psikolojik midir yoksa taze yağın özelliği midir bilinmez aracımın daha sessiz çalıştığını gözlemledim. Ayrıca bulunduğum ilçeden Konya merkeze giderken ortalama yakıt tüketimim 5.0 idi. Yağ değişimi sonrası 4.6 olarak göründü yol bilgisayarında. Açıkçası yağdan oldukça memnun kaldım. Ayrıca kabin filtrem de Wunder marka sözde karbonlu tip filtreydi. Onu da MANN anti-alerjenik filtre ile değiştirdim. Kabin içi hava kalitem arttı diyebilirim. :) Psikolojik de olabilir, bilemiyorum :)