Pek foto çekme fırsatı olmadı ama kaç zamandır havaları ve zamanları denk getirmeye çalışıyordum.
Sonunda büyük gün geldi.
2 gün önce tam başlarken yarım kaldığı için zaten inceden yıkaması yapılmıştı.Biraz toz vardı.
O nedenle basınçlı su tuttuktan sonra direkt Auto Finesse Iron Out ile demir tozu temizliğine başladım ama pek bir şey çıkmadı, araç 6000km ye geldi 1 kere istanbul git/gel (1900km), 1 kere izmir git/gel (900km),1 kere denizli git/gel (600km) yapmam rağmen çok az morarma oldu açıkcası.
neyse Onu durulayıp, 3M kilin çok sertleştiğini görünce ilk defa denemek için SPTA in kil bezini aldım. bolca şampuanlı spreyleyerek iki yüzeye tüm aracı kil yapmış oldum. tabi 2 panelde 1 sabunları duruladım.
Son olarak araç yeni olduğundan az silme yıkama çiziği dışında sorun olmadığı için mavi shane mate pad le ,Koch Chemie m3.02 (hare giderici) ince pasta uygulaması yaptım,yine SPTA in 1100w lık orbital makinesiyle.
tüm yüzeyleri bir kaç defa Nasiol Clean ile güzelce sildikten sonra da, Gyeon Mohs Evo uyguladım.
Camlar ve cam tavanı 2 hafta sonra yapacağım. Camlar 6000Km de maalesef boyadan daha kötü şekilde kireçten etkilenmiş durumda. Onlara da kil yaptım ama koruma bugün yapamayacağım için çok üstüne düşmedim açıkcası. Daha sıkı bir kireç çıkarma oprasyonu bekliyor camları ve cam tavanı bir kaç hafta içinde.
Yarın bir kaç foto çekebilirsem ayrıca eklerim.
Büyük çırak rüzgar çok diye mesai yapmadı bugün ama küçük çırak yalnız bırakmadı, pastayı sildi arkamdan
Not: sıfır açtığım yeni polisaj pedini bahçenin kirpisi dişlemiş ben mohs u sürerken.
Polisaj işim bitince yürüme yolunda kenara koymuştum, havalar ısındı diye acıkmış ortaya çıkmış, sağolsun sıfır pedi haşat etmiş
Hain kirpinin işleri
Ertesi gün yola çıkıp dönüşte de yağışa kaldığımız için maalesef aracın fotoğrafını çekemedim ama bir kısmı yağışlı 150km yol yapmama rağmen neredeyse hiç kir birikmemesi güzeldi