Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

alivasvialpp

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Öne çıkan konu #10,841
Uzuuun bir aradan sonra havaların da biraz müsade etmesiyle bayram şekerine hazırlık yaptık. Tekerleklerde koch chemie gs, carpro reyre ve auto brite purple rain ile giriştik. Ön yıkamada auto brite citrus, foam lance da carpro descale, kovada koch chemie gsf kullandım. Kurulama sonrasında araçta baya bi kireç lekesi vardı. Carpro spotless ile onları hallettik ardından vonixx blend sprey wax la bi güzel parlattık. En son lastiklere carpro darkside kullanarak 6 saatlık dış yıkamayı bitirdik güzel spor oldu :)

whatsapp resim linki
Kireç lekeleri için carpro descale yeterli olmadı mı, temaslı yıkamada da kullansanız yetmiyor mu? Spotless 2.0 performansından memnun musunuz?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Mevsim şartları gereği araç kısa zamanda çok kirleniyor. Hazır ara tatil olmuş iken ve de Ramazan ayı itibariyle tüm günü araca ayırma fırsatı yakaladım.
İlk olarak aracını içini bölge bölge el süpürgesi ile süpürüp çakmaklık girişi ile çalışan Sinbo süpürge ile süpürme işlemini bitirdim. Temu dan aldığım basit şarjlı üfleme makinesi ile bölge bölge tozları üfleyip, temizliğe giriştim.
İç mekanı komple vonixx sintra'yı beze sıkıp sildim. Hatta en son aracı sintra ile geçtikten sonra, en çok kirlenen sağ arka kapı eşiğini tekrar sintra ile yarısını sildim, durumu özetlemek adina fotoğrafladım. Bezin kuru olan yeri ile üsten geçtim. Sintra'yı bekletmemek gerekiyor diye okudum nette. Koruma olarak torpido da KC TS, diğer palstik aksamlarda meguiars suprema kullandım. Vonixx sintra yi beğendim, ben 1:30 oranında sulandırıp kullandım. Araç içi çok kirli değil idi. Daha önce flowey i2 kullanıyordum, ona göre fazlasıyla mat bir yüzey bırakıyor. Konsantre bir ürün olması avantaj.
Kumaş kısımları temiz sayılır idi, yinede yüzeysel K2 lotar ile geçip, soft99 barrier fabric uyguladım, bakalım nasıl sonuç verecek, bende merak ediyorum.
Camları içerden K2 nuta ve karbon cam bezi ile geçtim.
Paspaslari ve motor bölümünü KC GS ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım.
Lastiklere, jantlara, davlumbazlara ilk olarak polham şarjlıya 40 ml magifoam ekleyip köpükledim. Sonra su tutup kiri indirdim. Sonra lastiklere ve davlumbazlara KC GS, jantlara flowey R1 ve detay fırçası, cartenier lastik fırçası, jant kollarına mikrofiber bez ile detaylıca giriştim :) . Su tutup temizledikten sonra jantlara adbl rimtector sıktım, tekrar su tuttum. Bu kış iki kere kullandım rimtector u , ben beğendim, dayanım benim için ideal. Ben genelde kışın 6-8 haftada bir yıkarım. Her yıkama yenilerim diye düşünüyorum.
Ön yıkamadan önce polham şarjlıda kalan magifoam i, araç bel altında olan dış plastik aksama , dodiklere, ön ve arka tampona kullandım. Sonra buralara su tutup, modifiyeli alta foama hazırladığım 40 ml magifoam ile tüm araca ön yıkama için köpükleme işlemi yaptım. Sonra detay fırçası ile ayna kenarlarına, stop çevrelerine, cam kenarlarına ve bel altı plastik aksama, tamponlara detay fırçası ile giriştim :) .
Çift kova yikamada fra-ber neve kullandım, 50 ml. Yıkama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini, diğer eldiven ile dış plastik aksamı ve tamponlari yıkadım. Kuruluma havlusu olarak virtues twisted duble plus ile kaporta yüzeyini ve camları, diğer bez ile dış plastik aksamı, kapı aralarını, bagaj kapağı aralarını kuruladim.
Her yıkamada özellikle katı wax kullanmayı severim :) . Gyeon q2 katı wax uyguladım. Dış plastik aksama ve davlumbazlara meguiars 40 uyguladim, camları K2 nuta ile geçtim. Lastik parlatıcı olarak sonax xtreme jel kullandım, Nuri lef lef süngeri ile :) . Bu işlemleri yaparken eldiven kullanmayı ihmal etmeyiniz. Kamu spotuda geçelim. :) . Koku olarak yarın ilk işim 50 liralık Türk kahvesini çektirip araç içinde 3-4 gün tutmak olacak. Buraya kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim, herkesin kandilini kutlar, mutlu ve sağlıklı huzurlu bayramlar dilerim.

Son düzenleme:

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Merhabalar detail forum ailesi. Mevsim şartları gereği araç kısa zamanda çok kirleniyor. Hazır ara tatil olmuş iken ve de Ramazan ayı itibariyle tüm günü araca ayırma fırsatı yakaladım.
İlk olarak aracını içini bölge bölge el süpürgesi ile süpürüp çakmaklık girişi ile çalışan Sinbo süpürge ile süpürme işlemini bitirdim. Temu dan aldığım basit şarjlı üfleme makinesi ile bölge bölge tozları üfleyip, temizliğe giriştim.
İç mekanı komple vonixx sintra'yı beze sıkıp sildim. Hatta en son aracı sintra ile geçtikten sonra, en çok kirlenen sağ arka kapı eşiğini tekrar sintra ile yarısını sildim, durumu özetlemek adina fotoğrafladım. Bezin kuru olan yeri ile üsten geçtim. Sintra'yı bekletmemek gerekiyor diye okudum nette. Koruma olarak torpido da KC TS, diğer palstik aksamlarda meguiars suprema kullandım. Vonixx sintra yi beğendim, ben 1:30 oranında sulandırıp kullandım. Araç içi çok kirli değil idi. Daha önce flowey i2 kullanıyordum, ona göre fazlasıyla mat bir yüzey bırakıyor. Konsantre bir ürün olması avantaj.
Kumaş kısımları temiz sayılır idi, yinede yüzeysel K2 lotar ile geçip, soft99 barrier fabric uyguladım, bakalım nasıl sonuç verecek, bende merak ediyorum.
Camları içerden K2 nuta ve karbon cam bezi ile geçtim.
Paspaslari ve motor bölümünü KC GS ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım.
Lastiklere, jantlara, davlumbazlara ilk olarak polham şarjlıya 40 ml magifoam ekleyip köpükledim. Sonra su tutup kiri indirdim. Sonra lastiklere ve davlumbazlara KC GS, jantlara flowey R1 ve detay fırçası, cartenier lastik fırçası, jant kollarına mikrofiber bez ile detaylıca giriştim :) . Su tutup temizledikten sonra jantlara adbl rimtector sıktım, tekrar su tuttum. Bu kış iki kere kullandım rimtector u , ben beğendim, dayanım benim için ideal. Ben genelde kışın 6-8 haftada bir yıkarım. Her yıkama yenilerim diye düşünüyorum.
Ön yıkamadan önce polham şarjlıda kalan magifoam i, araç bel altında olan dış plastik aksama , dodiklere, ön ve arka tampona kullandım. Sonra buralara su tutup, modifiyeli alta foama hazırladığım 40 ml magifoam ile tüm araca ön yıkama için köpükleme işlemi yaptım. Sonra detay fırçası ile ayna kenarlarına, stop çevrelerine, cam kenarlarına ve bel altı plastik aksama, tamponlara detay fırçası ile giriştim :) .
Çift kova yikamada fra-ber neve kullandım, 50 ml. Yıkama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile kaporta yüzeyini, diğer eldiven ile dış plastik aksamı ve tamponlari yıkadım. Kuruluma havlusu olarak virtues twisted duble plus ile kaporta yüzeyini ve camları, diğer bez ile dış plastik aksamı, kapı aralarını, bagaj kapağı aralarını kuruladim.
Her yıkamada özellikle katı wax kullanmayı severim :) . Gyeon q2 katı wax uyguladım. Dış plastik aksama ve davlumbazlara meguiars 40 uyguladim, camları K2 nuta ile geçtim. Lastik parlatıcı olarak sonax xtreme jel kullandım, Nuri lef lef süngeri ile :) . Bu işlemleri yaparken eldiven kullanmayı ihmal etmeyiniz. Kamu spotuda geçelim. :) . Koku olarak yarın ilk işim 50 liralık Türk kahvesini çektirip araç içinde 3-4 gün tutmak olacak. Buraya kadar sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim, herkesin kandilini kutlar, mutlu ve sağlıklı huzurlu bayramlar dilerim.

Hocam eline koluna sağlık, hakkını vermişsin

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Babako

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yağmur çiseltili bayram günü. Sıkıldım oturmaktan dedim gideyim bir kiri sökülsün, uzun yol yaptı en son ocağın başında yıkamıştım.
Ön yıkama Polhamla Adbl Yeti
Çift kova Divortex washberry
Lastkl parlatıcı Adbl Tire
Üzerinde gyeon wetcoat var eski yıkamadan kalan harici korumasız, yoruldum yeni koruma yapamadım, belki yarın.
Okuduğunuz için teşekkürler.

canekin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Pek foto çekme fırsatı olmadı ama kaç zamandır havaları ve zamanları denk getirmeye çalışıyordum.

Sonunda büyük gün geldi.

2 gün önce tam başlarken yarım kaldığı için zaten inceden yıkaması yapılmıştı.Biraz toz vardı.
O nedenle basınçlı su tuttuktan sonra direkt Auto Finesse Iron Out ile demir tozu temizliğine başladım ama pek bir şey çıkmadı, araç 6000km ye geldi 1 kere istanbul git/gel (1900km), 1 kere izmir git/gel (900km),1 kere denizli git/gel (600km) yapmam rağmen çok az morarma oldu açıkcası.
neyse Onu durulayıp, 3M kilin çok sertleştiğini görünce ilk defa denemek için SPTA in kil bezini aldım. bolca şampuanlı spreyleyerek iki yüzeye tüm aracı kil yapmış oldum. tabi 2 panelde 1 sabunları duruladım.
Son olarak araç yeni olduğundan az silme yıkama çiziği dışında sorun olmadığı için mavi shane mate pad le ,Koch Chemie m3.02 (hare giderici) ince pasta uygulaması yaptım,yine SPTA in 1100w lık orbital makinesiyle.

tüm yüzeyleri bir kaç defa Nasiol Clean ile güzelce sildikten sonra da, Gyeon Mohs Evo uyguladım.

Camlar ve cam tavanı 2 hafta sonra yapacağım. Camlar 6000Km de maalesef boyadan daha kötü şekilde kireçten etkilenmiş durumda. Onlara da kil yaptım ama koruma bugün yapamayacağım için çok üstüne düşmedim açıkcası. Daha sıkı bir kireç çıkarma oprasyonu bekliyor camları ve cam tavanı bir kaç hafta içinde.

Yarın bir kaç foto çekebilirsem ayrıca eklerim.

Büyük çırak rüzgar çok diye mesai yapmadı bugün ama küçük çırak yalnız bırakmadı, pastayı sildi arkamdan

Not: sıfır açtığım yeni polisaj pedini bahçenin kirpisi dişlemiş ben mohs u sürerken.
Polisaj işim bitince yürüme yolunda kenara koymuştum, havalar ısındı diye acıkmış ortaya çıkmış, sağolsun sıfır pedi haşat etmiş

Hain kirpinin işleri

Ertesi gün yola çıkıp dönüşte de yağışa kaldığımız için maalesef aracın fotoğrafını çekemedim ama bir kısmı yağışlı 150km yol yapmama rağmen neredeyse hiç kir birikmemesi güzeldi

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Rain-x'in buğu önleyicisini sürdüm (reklam değildir). Fakat, hiç sürmeseydim de olurmuş dedim. Denemek için klimayı kapattım, kısa süre sonra camlarda buğu oldu. Bir şeyi yanlış ya da eksik mi yaptım nedir. Bir daha uygulama yapacağım. Umarım bu sefer olur.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Arka paspaslar şaft üzerindeki parça ile geçmeli şekilde idi, arka paspaslarin geçme yerlerinin paspasa tutan yeri zayıf ve zamanla deforme olduğu için hem güzel görünüm olsun, hemde biraz sağlam tutunsun diye , netten en ucuz dişi erkek cırt, cirtlarin arkasında kendinden yapışkanı var fakat yeterli değil. Sonra ayakkabı tamircisinden siyah çıt çıt aldım, cirtlari tutturmak için. Cırtlari yapıştırdım, çıt çıt için ince uçla yer açtım, şarjlı matkap ile. Sonra çıt çıtlari takıp çekiç ile sağlam olsun diye çekiçledim. Sonra el atmişken koch chemi gs ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım paspaslari.

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Araba yine bir kaza yüzünden 8 gündür servisteydi. 1 ay önce zamanım olmadığı için demir tozu-kil temizliği yapmadan Dkchemie Hybrid Care uygulamıştım. Serviste 2 kez kostikli köpükle yıkandığı için az bir dayanımı kalmıştı. Dün akşamüstü arabayı alınca hızlıca yıkadım. 1:5 sulandırılmış Hybrid Care ile korumayı tazeledim.

Babako

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araca değilde setüstü ocağa gözümü diktim. Instagramda bir hanımefendinin "eşimin bakım malzemesiyle ocak temizliyorum" şeklinde videosuna denk gelmiştim, kullandığı ürün Vonixx Makker idi, forumdaysa selam olsun kendisine. Ordan ilham alıp başladım girişmeye.
Uygulama Öncesi

Sonrası

Detay malzemeleriniz evde göze batmaya başladıysa bu tarz ev uygulamalarını tavsiye ederim en az bir ay unutturma garantili :)

Son düzenleme:

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Gündüz çocukla uğraşmaktan fırsat kalmayınca yıkama işi akşam karanlığa kaldı. Ama iyi oldu benzinlikler boştu.
Önce jantlara sonax jant canavarı uyguladım.

Bu ürünü çok seviyorum diğer demir tozlarına göre daha güçlü hemen etkileşime giriyor ve çabuk kurumuyor. Sadece jantlarda kullanılıyor boyalı yüzeylere sıkılmıyor. Ama fiyatı biraz pahalı.

Elimde baya bir daha önce bir heves alıp daha sonra kaporta da kullanmaktan vazgeçtiğim hamburg brothers marka renkli şampuanlar var. Jant, lastik ve davlumbaz temizliğinde kullanmaya karar verdim. Mavi olanını polham 1.5 litrelik şarjlı pompa ile uyguladım.

Daha sonra jant aralarını mikrofiber jant fırçası ile lastikleri de fırça ile temizledim. Davlumbaz fırçamı evde unutmuşum. Bazen davlumbaz içleri gözüme kötü gözüktüğünde lastik parlatıcıyı su ile karıştırıp sıkıyorum. Yıkama sonunda aynı taktiği uyguladım.

Önden Guela 2 litrelik şarjlı pompa ile 50 ml magifoam uyguladım ve kirin akmasını bekleyip duruladım.

Daha sonra uzun zamandır merak ettiğim FRA-BER Bersolwax şampuanı yine guela 2 litrelik şarjlı pompaya 40 ml ekleyerek uyguladım. Autoglym mikrofiber yıkama eldiveni ile köpüğü yayıp durulama yaptım.

Bildiğiniz gibi bu şampuan gyeon bathe plus alternatifi. Hissiyatı ve köpürmesi bathe ile benzer kıvamda. Etkisi beklediğimden iyi olmakla beraber bathe kadar olduğunu düşünmüyorum. Ancak fiyatına göre iyi bir alternatif.

Son durulamayı yaptıktan sonra genelde susuz yıkama için kulladığım Carpro ech2o yu 1:200 seyrelterek hızlı cila olarak uyguladım. Carpro dhydrate ile kurulayıp slopes w08 ile lastikleri parlattım. Sonunda karanlığa kaldığım için detaylı fotoğraflar çekemedim. Ama akşam için iyi bir aktivite oldu.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Önümüzdeki hafta içi hava iyi görünüyor. Bugün de terapi için vakit olunca ,haftaya temiz başlamış olmak adına detaya 13.30 gibi başlayıp, 18.30 gibi bitirdim. Düzenli temizlenen araç detayı çok yorucu olmuyor. Birde detay için en güzel havalar, biraz güneş var gibi, soğuk esen rüzgar eşliğinde detaya başladım.
İç detay;
1) Sinbo çakmaklık girişli süpürge ile süpürdüm.
2) Şarjlı hava üfleyici ile kalan tozları yerinden ettim.
3) Mikrofiber bez ve ADBL qd ile iç aksamda kumaş yerler hariç her yeri geçtim.
4) Mikrofiber bez ve K2 lotar ile kapıdaki kumaş yerleri yüzeysel geçtim.
5) Paspaslari koch chemi gs, mikrofiber bez ve detay fırçası ile temizleyip meguiars 40 ile korumaya aldım. Meg 40 i sünger ile sürüp başka bir mikrofiber bez ile fazlalığı aldım.(Bu bezi tüm meg 40 uygulama sonrası kullandım).
Dış detay;
6) Jant, lastik ve davlumbazları;
Polham şarjlıya 35 ml magifoam eklediğim köpük ile köpükledim. Biraz bekleyip su tutup kaba kiri aldığı kadar aldım.
Sonra koch chemi gs, flowey R1, meguiars wheelbrighter, detay fırçası, tıraş köpüğü fırçası, mikrofiber bez, sgcb 45 jant fırçası ile temizliği bitirdim. En son jantlara adbl rimtector uyguladım. Önceki yıkamada da uygulama yapmıştım, çok kayıp yok fakat tazelemek iyidir. :)
7) Polham da kalan magifoam içerikli köpük ile dış plastik aksamı köpükledim.
Biraz bekleyip su tutup kiri aldığı kadar aldım.
8) Ön yıkama için modifiyeli alta foama 40 ml magifoam ekleyip, tüm aracı köpükledim. Dış plastik aksamı tıraş köpüğü fırçası ile , cam kenarlarını, stop çevrelerini, silecek çevresi ve cama temas eden yeri, ön tamponddaki ince yerleri detay fırçası ile detayladım.
9) Çift kova yıkamada fra-ber neve kullandım(50 ml ). Yıkama eldiveni olarak prustar polar white wash mite ile kaput yüzeyini diğer eldiven ile dış plastik aksamı temaslı yıkadım.
10) Virtues twisted duble plus ile kaporta yüzeyini, dış plastik aksamı, kapı aralarını, bagaj kapağı aralarını diğer bez ile kuruladim. Jantları ve davlumbazlarıda başka bir mikrofiber bez ile kuruladim.
11) En son ki yıkamada katı wax kullanmıştım, gyeon q2. Hidrofobisi devam ediyor idi. Üstüne meguiars xpress sprey sıvı wax uyguladım. Detay sonunda wax uygulaması olmazsa olmaz :) .
Dış plastik aksama ve davlumbazlara meg 40 uygulamasını sünger ile yapıp mikrofiber bez ile üstünden geçtim.
Lastiklere ise sonax xtreme jeli Nuri lef lef süngeri ile uyguladım. Tüm bu işlerde pudrasız nitril eldiven de olmazsa olmaz :)
12) Bu arada her bölgede yapılan temizlik sonrasi kullanılan bezleri ve fırçaları su altında temizleyip kenara aldım. Hatta alta foamda kalan magifoamli köpük ile bazı kirli bezleri de temizledim, evin dış kapısı önünde olan paspasida o magifoam ile fırçaladım, baya temiz oldu.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Geçen hafta detaylı cam temizliği yaptım.

Yüzeyi şampuanlı su ile temizleyip Soft99 Glaco pastayı uyguladım. Ardından su ile pasta kalıntısını temizleyip IPA ile tam temizlik işlemini yaptım. Ardından ADBL Hybrid Glass ile koruma altına aldım.

Temizlik, Glaco Pasta, Ipa işlemleri aşağı video da.

https://youtube.com/shorts/pmkKjTCoBqM?si=mvc99d84kIVQzGdc

gokayBB

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Araca değilde setüstü ocağa gözümü diktim. Instagramda bir hanımefendinin "eşimin bakım malzemesiyle ocak temizliyorum" şeklinde videosuna denk gelmiştim, kullandığı ürün Vonixx Makker idi, forumdaysa selam olsun kendisine. Ordan ilham alıp başladım girişmeye.
Uygulama Öncesi

Sonrası

Detay malzemeleriniz evde göze batmaya başladıysa bu tarz ev uygulamalarını tavsiye ederim en az bir ay unutturma garantili :)
Hangi malzemeyi kullandınız burada?

alivasvialpp

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Pazar günü arabaya detaylı dış temizlik yapmış olmama rağmen salı günü sitenin çimlerini biçmişler ve hep arabaya yapışmış. Mecburen tekrar yıkamak zorunda kaldım.
-Kaporta temizdi fakat yapışan ot-çim vb yüzünden ön yıkamada biraz koch gs de ekledim pompaya. Haricinde v-floc ve reset ekledim.
-Peşine ön yıkamayı bitirdim ve zaten geriye pek bişey kalmamıştı. Bu yüzden tek kovada (10 litre) 25ml carpro şampuan ve Carpro dabdab ile temaslı yıkama yaptım.
-Duruladıktan sonra LE blackhole evo ile kuruladım
-Lastiklere ön yıkama köpüğü sıkmamıştım sadece su ile durulayıp geçtim ve pazar günü uyguladığım nasiol detailershine aynen duruyordu. Son fotoğrafta belli oluyor. (İndirimden almıştım 350₺ye bence iyi performans)
Shorts ve reels videolarını linklerden izleyebilirsiniz :)

https://youtube.com/shorts/ZjHL5Olt3rg?si=hWoaCYKIywM-ATYC

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Hafta sonu yetişmeyen motor temizliğini öğle arası otoparkta yapayım dedim. Ee custom susuz motor temizleme ile temizleyip macwag motorcare ile korumaya aldım. Özellikle macwag motorcare den çok memnunum. Yapısı itibari ile koch chemie mp yi andırıyor. Oturduğum yerde inşaat olmasına rağmen son uygulamadan sonra baya görevini yapmış.