Merhabalar detail forum ailesi.
En son ki terapiyi 12 nisanda yapmışım. Hava şartları ve bizimde yoğun çalışma temposu olunca , detay bugüne kadar kaldı. Havalar ısınınca detayı iki güne yaydım. Dün akşam üstü, iç temizliği yaptım. Her bölgeyi fırça süpürge ile süpürüp, simbo çakmaklık girişli süpürge ile süpürdüm. Şarjlı hava üfleyici ile gözden kaçan tozları aldım. Temizlik aşamasında çizilme minimum olsun diye. Sonra iç plastik aksamı vonixx sintra(1:30) ve mifrofiber bez ile temizledim, torpido dahil. Ekranlar da dahil. Torpidoyu ve torpido altını koch chemi ts ile korumaya aldım. Diğer plastik aksam olan kapıları ve eşikleri megiuars supreme ile korumaya aldım. Koltukları k2 lotar ile temizleyip soft 99 kumaş koruyucu ile korumaya aldım. ( 3-4 ay önce de uyguladım, bir sonraki terapide değerlendirmesini yaparım) . Camları içerden k2 nuta ile sildim.
Bugün akşam üstü , saat 17.00 gibi dış detaya başladım. İlk olarak jant, lastik ve davlumbaz temizliği yaptım. İlk olarak polham şarjlı pompaya 30 ml fraber neve ve içine 10 ml koch gs ekledim. Bu karışım ile lastiklere ön yıkama formatında uyguladım. Sonra koch chemi gs, flowey r1, megiuars wheelbrigther kullanıp, cartenier lastik fırçası, detay fırçası, erkelerin traş olurken kulladığı traş fırçası ile lastik, jant ve davlımbazları temizledim. Jantların içini elim geçtiği kadarıyla mikrofiber bez ile temizledim. Araç yaklaşık 10 haftadır yıkanmadığı için kirler adeta yapışmış gibi idi. Bu arada motor bölümünü arada temzilediğim için genelde temiz oluyor sayılır. Sonra modifiyeli alta foama ve polham şarjlıya 30 ml neve+10 ml gs ekleyip ön yıkama yaptım. Sonra durulayıp, bel altına tekrar aynı karışımı uyguladım, detay fırçası ile dış plastik aksamı, silecek altlarını, yan ayna çevresini, stop çevresini, cam çıta kenarlarını, ön logo çevresini, ön tamponu, arka tamponu detayladım. Bu arada jantlara 1:2 sulandırılmış k2 roton uyguladım. Sonra tekrar durulama yapıp , çift kova yıkamaya geçtim. Şampuan olarak megiuars crystal shampoo kullandım, 50 ml. Bu arada jantlara adbl rimtector uyguladım. Kaporta yüzeyinde prustar polar white wash mite' yi, dış plastik aksamda diğer eldiveni kullandım. Kurulama havlusu olarak kaportada ve camlarda virtues twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını, bagaj aralarını, dış plastik aksamı başka bir havlu ile kuruladım. Dış plastik aksamı ve davlumbazları megiuars 40 ile korumaya aldım. 10 dk sonra gibi mikrofiber bez ile üstünden geçtim, meg 40 ın. Camları k2 nuta ile geçtim. Kaporta yüzeyinde wonixx blend kullandım, sıvı olanı. Nasiol cila bezi ile. En son olarak lastik parlatıcı sonax ekstrem jeli nuri lef lef süngeri ile uyguladım. Tüm bu işlemleri yaparken nitril eldiven kullanmayı ihmal etmedim.
Koku olarak yarın 100 liralık kahve çektirip araçta 4-5 gün tutarım. Herkse keyifli detaylar.

Yeni plakalıklar için Enes e tekrar teşekkür ediyorum.