Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Öne çıkan konu #1,101
Öncelikle herkese merhaba,
Detay uygulamalarını sık aralıklarla yapsam da foto hiç paylaşmamıştım. Bu paylaşımla siftah yapmış olmak istedim.
-Öncelikle VP Snow Neutral Foam+Autobrite Direct All Purpose Cleaner ikilisi ile ön yıkamayı yaptım. 2 lt. secho ya 2oo ml. VP ile 20 ml. AD dolduruyorum. Tüm aracı dolanabiliyorum. @Pro hocam 1:10 ceviz ile ön yıkama uygulaması sonuçlarını bu ürünler bitince paylaşacağım.
-Ardından da pasta uygulaması yapacağım için benzinlikteki köpük ile aracı yıkadım.
-3D Final Touch+Kil eldiveni ikilisi ile kil işlemini tamamladım.
-AF Oblitarate ile börtü, böcek ve zift temizliği yapıldı.
-Gtechniq Mf2 bez ile aracı kuruladım.
-İşyerinin otoparkına gelince 3D Speed ile pasta uygulamasını gerçekleştirdim.
-Wax olarak da 3D Poxy uyguladım.
-Camları 3D 50:1 Glass Cleaner ile temizledim.
-Trim parçalara geçen hafta Meguiars Ultimate Protectant uygulamıştım. Bugün oralara girişmedim.
-Lastiklere sarp uyguladım. Açıkçası parlaklık olarak beni çok mutlu etmiyor. Bitmesini bekliyorum.
-Dasboard a da KC Refresh Cocpit Care uyguluyorum. Üründen gayet memnunum :)
-Deri olan direksiyonun temizliği için de 3D Liquid Leather kullanıyorum. Mat bir görüntü bırakıyor ve temizliği de gayet iyi.
Tüm bunları anlattıktan sonra bolca foto beklediğinizi biliyorum ancak işi tamamladıktan sonra forumda paylaşım yapmak aklıma gelince bir kare çektim :)

Ekli dosyayı görüntüle 1233
Ellerine sağlık o kadar uygulama sonrasi 1 foto hiç olmadı , bu güzelliği neden bizden saklıyorsun.. Ceviz prewashi denemeni bekliyorum.. :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Detay uygulamalarını sık aralıklarla yapsam da foto hiç paylaşmamıştım. Bu paylaşımla siftah yapmış olmak istedim.
-Öncelikle VP Snow Neutral Foam+Autobrite Direct All Purpose Cleaner ikilisi ile ön yıkamayı yaptım. 2 lt. secho ya 2oo ml. VP ile 20 ml. AD dolduruyorum. Tüm aracı dolanabiliyorum. @Pro hocam 1:10 ceviz ile ön yıkama uygulaması sonuçlarını bu ürünler bitince paylaşacağım.
-Ardından da pasta uygulaması yapacağım için benzinlikteki köpük ile aracı yıkadım.
-Trim parçalara geçen hafta Meguiars Ultimate Protectant uygulamıştım. Bugün oralara girişmedim.
-Lastiklere sarp uyguladım. Açıkçası parlaklık olarak beni çok mutlu etmiyor. Bitmesini bekliyorum.
-Deri olan direksiyonun temizliği için de 3D Liquid Leather kullanıyorum. Mat bir görüntü bırakıyor ve temizliği de gayet iyi.
Tüm bunları anlattıktan sonra bolca foto beklediğinizi biliyorum ancak işi tamamladıktan sonra forumda paylaşım yapmak aklıma gelince bir kare çektim :)

Eline sağlık, keşke daha çok resim cekseydin.Parlayan beyazlar her zaman ayrı bir ilgi çeker buralarda @Pro :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

eline koluna saglık. çok hoş olmuş :alkis:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
400 bin kilometre olduk. Devirdaim pompası su kaçırdığı için sabah erkenden sanayiye gittim.
Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, mazot filtresi, akü kutup başları, marş otomatiği, devirdaim pompası, devirdaim borusu ve vantilatör kayışı değişti, alt takımın kuru yağlaması yapıldı, alarm tamir edildi.

Motor dikey konumda olduğu için ön tarafı neredeyse komple sökmek gerekiyor.

250 bin kilometrede değişen devirdaimin hali. Yeni takılan ürün de GMB marka fakat Japan yazmıyor. Bakalım bu ne kadar dayanacak.

1 aydır yıkamıyordum. Ufak bir temizlik yapıp sağındaki soluındaki boya transferlerini Menzerna 2500 ile yok ettim.

Stickerı da yapıştırdım :)

Corolla'yı en son geçen sene Temmuz ayında yıkamıştım. O günden beri cam suyunu tamamlamak haricinde elimi sürmedim. Tam ekipmanı toplayacakken onu da ufaktan temizleyeyim dedim. Abim genelde benzinlikte yıkıyor ve jantlarla pek ilgilenmiyor. Bu sebeple bayağı demir tozu birikmiş. Atas Forclean ve süngerle ne kadar uğraşsamda jantlarda istediğim sonucu alamadım.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Eibach 30mm yaylarımızı taktık yol tutuşu daha da güçlendi. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok güzel olmuş kesenize bereket :alkis:hatırlatmakta fayda var biliyorsunuzdur belki ama 10-15 gün sonra 500-1000 km sonra rot-balans ve far ayarı kontrolünde fayda var.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Çok güzel olmuş kesenize bereket :alkis:hatırlatmakta fayda var biliyorsunuzdur belki ama 10-15 gün sonra 500-1000 km sonra rot-balans ve far ayarı kontrolünde fayda var.
Yapıldı hocam çok sağolun. Far ayarına gelince arabada yeni nesil akıllı Led Matrix far var sonradan ayar yapılamıyor kendisi duruma göre ayarlıyor :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Yapıldı hocam çok sağolun. Far ayarına gelince arabada yeni nesil akıllı Led Matrix far var sonradan ayar yapılamıyor kendisi duruma göre ayarlıyor :)

Matrixe dikkat etmedim de hocam yeni takılıp yapıldıysa ayar, spor yaylar 10-15 gün içerisinde araç ağırlığına alışıp belirli bir düzeyde 0.5 0.7 mm gibi biraz daha alçalma sağlıyor,bu da yürüyene yansıyor tekrar kontrolde fayda var siz bilirsiniz tabiii, kazasız belasız günlerde :)

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
30 bin olmasını bekliyorum şu an çok iyi durumda lastikler Primacy 3 var

Bende de astra k ve Primacy 3 var hocam. En ufak acil frende kızaklıyor lastikler. Forumlarda araştırırsanız kötü yorumları okursunuz muhtemelen.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Bende de astra k ve Primacy 3 var hocam. En ufak acil frende kızaklıyor lastikler. Forumlarda araştırırsanız kötü yorumları okursunuz muhtemelen.
Yok hocam kötü zaten lastikler iyi değil büssürü Astra k arkadaşım var Sport contac öneren çok var onu düşünüyorum ama şu an bende o fren durumunda güvensizlik henüz başlamadı ama tabiki ilk zamanlarki ses konforu gitti sertleşti sanırım