Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Öne çıkan konu #5,481
Koray hocam kutup yorumuna bayıldım. Sesli güldüm valla:heyecan:

Bidahakine yakın kadraj çekim yapacağım :)

Kwazar için sizinle aynı fikirdeyim köpük kıvamını tam istediğim şekilde alamadım. Ama denemelerim devam ediyor. Birşey bulursam sizi de bilgilendiririm :)

Ben beyaz olan başlığın içini çıkarıp 5 kat bulaşık süngeri koydum banamısın demedi valla alet :)
Birde xiaomi pompa aldım bunun içinde kullanmaya. Tam kıvam almadan makinayıda delmek istemiyorum :taraa:

Bugünden yağmurlu bir fotoğrafımızda olsun..

içindeki aparatları çıkartıp bulaşık süngeri değilde daha iyi bir keçe koymak lazım bende var yakın zamanda deneyeceğim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bugün evde kalmayı planlıyordum ancak sabah dışarı çıkmışken aradan da motoru çıkardım. Fotoğraf kaliteleri çok düşüyor malesef görüntü baya bozuluyor.
İlk durum bu şekilde

Motor soğurken izalasyona 1:20 VP CC geçtim. Pek istediğim gibi olmadı, koltuk temizliği için makineyi kullanırsam aradan çıkartmayı düşünüyorum baya tozluydu çünkü yeterince temizlenmedi.

Yıkama kısmında ilk önce uzaktan basınçlı su tuttum ardından elimdeki ön yıkama köpüğü ile kaput altı ve motora giriştim. Kaba bir fırçalama ardından tekrar duruladım.

Ardından 3D Orange Degreeser, KC GS ve VP Bilberry ile heryere fıslayıp giriştim.
Fırçalama ve durulama sonrası hava tutup alabildiğim kadar suları kuru bezle aldım.

Forumdan aldığımız KC MP'yi fısladım ve yayılması için biraz hava tuttum. Sonrasında 10 dakika kadar bekleyip kabasını aldım.
Finaller

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Bugün evde kalmayı planlıyordum ancak sabah dışarı çıkmışken aradan da motoru çıkardım. Fotoğraf kaliteleri çok düşüyor malesef görüntü baya bozuluyor.
İlk durum bu şekilde

Motor soğurken izalasyona 1:20 VP CC geçtim. Pek istediğim gibi olmadı, koltuk temizliği için makineyi kullanırsam aradan çıkartmayı düşünüyorum baya tozluydu çünkü yeterince temizlenmedi.

Yıkama kısmında ilk önce uzaktan basınçlı su tuttum ardından elimdeki ön yıkama köpüğü ile kaput altı ve motora giriştim. Kaba bir fırçalama ardından tekrar duruladım.

Ardından 3D Orange Degreeser, KC GS ve VP Bilberry ile heryere fıslayıp giriştim.
Fırçalama ve durulama sonrası hava tutup alabildiğim kadar suları kuru bezle aldım.

Forumdan aldığımız KC MP'yi fısladım ve yayılması için biraz hava tuttum. Sonrasında 10 dakika kadar bekleyip kabasını aldım.
Finaller

Çok guzel olmuş eline sağlık artık haraketlenmeye başladın galiba :D motor sesi kesiciyi bnm de yıkamam lazım işallah koltukları söktüğüm zaman halledeceğim :D

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Çok guzel olmuş eline sağlık artık haraketlenmeye başladın galiba :D motor sesi kesiciyi bnm de yıkamam lazım işallah koltukları söktüğüm zaman halledeceğim :D
Okullar bir kapansın da kendime geleceğim. Motora uzun süredir girişmek istiyordum ama bir türlü cesaret edememiştim. Yıkama ve koruma yenilemesinden başka bir şey yapamıyorum. Bu yaza başlarken nasipse bir 3800'le komple girişip koruma yenileyesim var, hayırlısı bakalım.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Okullar bir kapansın da kendime geleceğim. Motora uzun süredir girişmek istiyordum ama bir türlü cesaret edememiştim. Yıkama ve koruma yenilemesinden başka bir şey yapamıyorum. Bu yaza başlarken nasipse bir 3800'le komple girişip koruma yenileyesim var, hayırlısı bakalım.
o düşünce bende 1 aydır var bende Koch M3 ile girişiğ yeniliycem ama işallah olur yakın zaman da :D

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
o düşünce bende 1 aydır var bende Koch M3 ile girişiğ yeniliycem ama işallah olur yakın zaman da :D
Geçenlerde ufak bir çizik vardı. Onu aldım 3 aşamayla, diğer kısımlarla ton farkı oldu. Öyle olunca demekki 3800 istiyor dedim. 1 senede bile fark olduysa her sene 3800 yolu göründü demektir. :komik::komik:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ön yıkama:Flowey ev13(peçete testi baya başarılı çok az kir çıktı sadece tavanda biraz kir kaldı tavandan ürün iyi akmadığı için herhalde ya da tavan sıcak olunca çabuk kurumuş da olabilir)
Çift kova:Flowey 2.5( temizlik gücü iyi kayganlık orta koku muazzam)
Jant:Cg signature fırça vs kullanmadım bir de ürünü pek bekletemedim benzinlikte sıra vardı temiz görüntü güzel
Cam:Flowey S3 beğendim normal camsil ile farkı var mı ya böyle ürünlerin diyenler için evet kesinlikle var
Glaze:Cg Glossworks (babam süpermiş bu yav dedi:komik:)
Telefonu evde unuttuğum için öncesi fotoğrafları çekemedim bu yüzden konu açmadım buraya yazdım
Babam arabayı yıkamacıya vermiş bir defa baktım çizikler var şok oldum:eek: Neyseki babamdan söz aldım amcamın evi bahçeli orada bir polisaj gelecek:mutlu:
Göçük düzeltme ve arka çamurluklardaki sürtmeler için servise götürdük bugün adam diyor abi araba yaldır yaldır parlıyor sürekli boyaya elledi kaygan olunca hoşuna gitti herhalde:komik: Onlara göre parlak bana göre çizik:D
Çok konuştum finallere geçelim efenim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ön yıkama:Flowey ev13(peçete testi baya başarılı çok az kir çıktı sadece tavanda biraz kir kaldı tavandan ürün iyi akmadığı için herhalde ya da tavan sıcak olunca çabuk kurumuş da olabilir)
Jant:Cg signature fırça vs kullanmadım bir de ürünü pek bekletemedim benzinlikte sıra vardı temiz görüntü güzel
Cam:Flowey S3 beğendim normal camsil ile farkı var mı ya böyle ürünlerin diyenler için evet kesinlikle var
Telefonu evde unuttuğum için öncesi fotoğrafları çekemedim bu yüzden konu açmadım buraya yazdım
Babam arabayı yıkamacıya vermiş bir defa baktım çizikler var şok oldum:eek: Neyseki babamdan söz aldım amcamın evi bahçeli orada bir polisaj gelecek:mutlu:
Göçük düzeltme ve arka çamurluklardaki sürtmeler için servise götürdük bugün adam diyor abi araba yaldır yaldır parlıyor sürekli boyaya elledi kaygan olunca hoşuna gitti herhalde:komik: Onlara göre parlak bana göre çizik:D
Ellerine sağlık, jant temizleyicisinden sonra fırçayla girmek bizim gibi detaycılar için fanteziye giriyor zaten. Şahsen bende fırçayla girince, fırçaya nerdeyse kir gelmiyor.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Klimamız onarıldı.

Geçen sene götürdüğüm iki tamirci ön konsolun sökülmesi gerektiğini ve minimum 1500-2000 liraya hallolalacğını söylemişti. Bugün gittiğim usta pek soyguncu birine benzemiyordu. Detaylıca incelediğini, radyatör ve kompresörde sıkıntı olmadığını ve evaporatörü kontrol edeceğini söyledi. Ön konsolu sökmeden yarım saatlik uğraşla evaporatörü söktü.

Kaçağın sebebi belli oldu :)

Evaporatör tamir için başka bir yere götürüldü. Ne yapıldığını bilmiyorum. Usta 150 liraya tamir ettirdiğini söyledi sadece. Fotoğrafa bakacak olursak; bu parçaya ne yapılmış olabilir? Gördüğüm kadarıyla kaçak olan noktaya ek yapılıp kelepçe sıkılmış. Onarım sonrası kaçak testi yapıldı ve bir probleme rastlanmadı. Klima şuan buz gibi üflüyor. Umarım uzun süre böyle devam eder. Tüm bu işlemler 600 lira tuttu.

Yağ kaçağımız artmaya başladı. Yarın kaçak bulunup triger, yağ ve filtreler değişecek.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık, jant temizleyicisinden sonra fırçayla girmek bizim gibi detaycılar için fanteziye giriyor zaten. Şahsen bende fırçayla girince, fırçaya nerdeyse kir gelmiyor.
Düzenli temizlendiği için gelmiyor olabilir ama bir uzun yoldan sonra veya kışın 1 ay yıkamadığın durumlarda gerekiyor ya da demir tozu sökücü gerekiyor Cg signature de aslında fırça istiyor biraz ama fırçasız da en azından görüntüdeki yağı kiri akıtması başarılı benzinlik için ideal:arkadass:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@EmirhanYigiter eline sağlık kardeşim pırıl pırıl çıkmış motor ve izolasyon malzemesi. Motorplastı ertesi gün silmiştim baya bol sıkıp. Dayanım farkını merak ediyorum ara ara durumunu paylaşırsan sevinirim :) şu zamana kadar gözlemlediğim kadarıyla o doğal mat siyah görüntü hep korunuyor, üzerinde çok çok hafif bir toz oluyor ki bu üfleme ile gidebilecek seviyede az. Çok başarılı buldum motorplast ı.

@Dr HCD yine girişmişsin maşallah eline sağlık :D S3 performansı düşük bulunsa da o standart cam spreylerinden farkını ortaya çıkarmaya yetiyor. Maşallah siyah yine tüm adaletiyle ortada :)

@Emre Mert yaz geliyor klima şart, gözünüz aydın :) diğer kaçaklar da umarım kısa zamanda çözülür, kocaman maşallah araca. Büyük emek var :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Emre Mert geçmiş olsun, genelde kaynak yapılır yüksek ihtimal öyle bişi yaptırılmış gibi duruyor
Teşekkürler Özgür abi. Kaynak sıkıntı yaratır mı sence?

@EmirhanYigiter eline sağlık kardeşim pırıl pırıl çıkmış motor ve izolasyon malzemesi. Motorplastı ertesi gün silmiştim baya bol sıkıp. Dayanım farkını merak ediyorum ara ara durumunu paylaşırsan sevinirim :) şu zamana kadar gözlemlediğim kadarıyla o doğal mat siyah görüntü hep korunuyor, üzerinde çok çok hafif bir toz oluyor ki bu üfleme ile gidebilecek seviyede az. Çok başarılı buldum motorplast ı.

@Dr HCD yine girişmişsin maşallah eline sağlık :D S3 performansı düşük bulunsa da o standart cam spreylerinden farkını ortaya çıkarmaya yetiyor. Maşallah siyah yine tüm adaletiyle ortada :)

@Emre Mert yaz geliyor klima şart, gözünüz aydın :) diğer kaçaklar da umarım kısa zamanda çözülür, kocaman maşallah araca. Büyük emek var :)
Çok teşekkürler. Yağ kaçağı külbütör kapağı contasından gibi görünüyor. Umarım sürpriz bir şey çıkmaz :)

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhabalar maşallah aracınız adı gibi inci gibi parlıyor bir sorum olacaktı size müsadenizle.
Yanlıs hatırlamıyor ise glaze üstü fusso12 sürmüstünuz dayanımı nasıl oldu acaba merak ediyorumda benim araç siyah opel kış'ın hem parlasın hem dayansın karadeniz yağmuruna diye düsünüyorum

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar maşallah aracınız adı gibi inci gibi parlıyor bir sorum olacaktı size müsadenizle.
Yanlıs hatırlamıyor ise glaze üstü fusso12 sürmüstünuz dayanımı nasıl oldu acaba merak ediyorumda benim araç siyah opel kış'ın hem parlasın hem dayansın karadeniz yağmuruna diye düsünüyorum
Teşekkür ederim:) glaze üzeri fusso uygulayalı 16 gün oldu(kaputa) fusso taş gibi duruyor daha, tahminim 3 ay dayanır ama sadece tahmin ediyorum:D Bu arada şu dipnotu ekleyeyim kaputa glaze üzeri fusso tavana sadece fusso attım kaputta dokunma hissiyatı daha kaygan 3 3,5 ay dayansa bile ben sırf kayganlık için glaze üzerine atmayı tercih ederim kayganlık benim için çok önemli:arkadass: