Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

fletner

Amatör Detaycı
Üye
Dualarınız için müteşekkirim:arkadass:Benden geçti hocam da Rabbim inşallah size gönlünüzde ki tipi uçurmayı ve bu mesleği ebediyen sürdürmenizi nasip etsin.
Burada gökyüzü sevdalısı insanları görmek güzelmiş.Zamanında son dlr2 aşamasında süreci tam bitirecekken ortaya çıkan olumsuzluklar nedeni ile ben de bu sevdamı noktalamış bi insanım.En güzel meslek olsa gerek.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Tavsiyeleriniz üzere diabloyu edindim ve dün 1:3 seyreltme oranıyla kullanma şansım oldu. Ön jantta yine aynı seyreltme oranıyla kc reactive wheel cleaner diğer ön jantta da diablo kullandım. İkisini de temas ederek temizledim detay fırçası ve jant fırçasıyla. Sonuçlar aynı. Reactive bir miktar su iticiliğini de canlandırdı. Diablonun kokusu muazzam içesim geliyor ama onun dışında Demir tozu sökücü kullanmak benim için daha verimli sanırım. Alu siparişi verdim 2 litre. 1:3 oranla 8 litre gibi bir Demir tozu sökücüm olacak. Bir sene götürür beni :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tavsiyeleriniz üzere diabloyu edindim ve dün 1:3 seyreltme oranıyla kullanma şansım oldu. Ön jantta yine aynı seyreltme oranıyla kc reactive wheel cleaner diğer ön jantta da diablo kullandım. İkisini de temas ederek temizledim detay fırçası ve jant fırçasıyla. Sonuçlar aynı. Reactive bir miktar su iticiliğini de canlandırdı. Diablonun kokusu muazzam içesim geliyor ama onun dışında Demir tozu sökücü kullanmak benim için daha verimli sanırım. Alu siparişi verdim 2 litre. 1:3 oranla 8 litre gibi bir Demir tozu sökücüm olacak. Bir sene götürür beni :)
Yaptığınız testler güzel test yapacağınızın habercesi. :) Ancak 2 ürün farklı katogariler de olduğu için tam anlamıyla karşılaştırma olmamış, Diablo jant temizleyicisi ve koruma dostu ama KC'nin ürünü ise demir tozu temizleyicili bir jant temizleyicisi arasında farklar var yani. :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Yaptığınız testler güzel test yapacağınızın habercesi. :) Ancak 2 ürün farklı katogariler de olduğu için tam anlamıyla karşılaştırma olmamış, Diablo jant temizleyicisi ve koruma dostu ama KC'nin ürünü ise demir tozu temizleyicili bir jant temizleyicisi arasında farklar var yani. :)
Bu daha çok hangi işlem bana göre onu belirlemek içindi :) Demir tozu mu jant temizleyici mi onu belirleyip tarafımı seçmek için Böyle bir karşılaştırma yaptım :). Demir tozu kullanımı benim için daha pratik ve daha etkili seri olmam gerektiği için. jant temizleyiciyi de lastiklerde kullanırım bundan sonra ya da Demir tozu temizliğinden sonra hızlı bir detay yaparım fırça+diablo ile :)

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Bugün 150 km yol gelerek Seat Öztürkler bayiisine bakıma geldik 2 araç.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bu daha çok hangi işlem bana göre onu belirlemek içindi :) Demir tozu mu jant temizleyici mi onu belirleyip tarafımı seçmek için Böyle bir karşılaştırma yaptım :). Demir tozu kullanımı benim için daha pratik ve daha etkili seri olmam gerektiği için. jant temizleyiciyi de lastiklerde kullanırım bundan sonra ya da Demir tozu temizliğinden sonra hızlı bir detay yaparım fırça+diablo ile :)
Demirtozu sökücü ürünler, rutin yıkamalarda kullanıldığında, kaliper, disk, kampana vs metal yüzeylerde paslanmaya neden olabiliyor. Uzun süredir yıkanmayan, ağır kirli jantlarda kullanılabilir ama bizim araçlarımız zaten yıkamalar arası çok fazla kirlenmediğinden, demirtozu sökücüyü her yıkamada kullanmak hem ekonomik değil, hem de uzun vadede faydalı değil. Temassız yıkamalarda güzel temizlik yapan, demirtozu sökücü olmayan jant temizleyiciler de var. Flowey R1'in bu konuda iyi olduğunu gösteren karşılaştırma konuları vardı. Bir araştırın isterseniz.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Demirtozu sökücü ürünler, rutin yıkamalarda kullanıldığında, kaliper, disk, kampana vs metal yüzeylerde paslanmaya neden olabiliyor. Uzun süredir yıkanmayan, ağır kirli jantlarda kullanılabilir ama bizim araçlarımız zaten yıkamalar arası çok fazla kirlenmediğinden, demirtozu sökücüyü her yıkamada kullanmak hem ekonomik değil, hem de uzun vadede faydalı değil. Temassız yıkamalarda güzel temizlik yapan, demirtozu sökücü olmayan jant temizleyiciler de var. Flowey R1'in bu konuda iyi olduğunu gösteren karşılaştırma konuları vardı. Bir araştırın isterseniz.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Ben 2 yıldır bir sorun yaşamadım Demirtozu sökücülerde. Forumda sorun yaşamayan hocalarımız da vardı. Sulandırarak kullanıyorum maliyet açısından çok ucuz oluyor aslında. Diablo daha maliyetli bu durumda :) yine de tedbirli olmak adına iki Yıkamada bir uyguluyorum. Ancak şöyle bir şey de var, bir hafta da geçse üç gün de geçse Demirtozu sökücü istiyor benim aracım eşşek gibi Balata tozu salıyor özellikle ön jantlar:)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Demir tozu temizleyiciler ekonomik olarak kötü olduğuna aşinayız ancak rutin kullanımlar da tam olarak zarar verdiğini kanıtlayan test var mı ? Sırf size inat olsun diye yazmıyorum, sadece ortak bir fikir elde amaçlı bilgi veriyorum. En son @Detail 35 abi şöyle bir yorum da bulunmuştu:

Ben her yıkamada demitrozu temizleyici kullanıyorum jantlara. Bir zararını görmedim hoşuma gidiyor görüntü ve yaptığı temizlik. Babamın aracı w204 kasa ne paslanma ne oksiklenme hiç bişey olmuyor. Ürün sarfiyatını azaltmak adına 2 yıkamada 1 yapabilirsiniz
Ben zararı olduğunu düşünüyordum ancak son 3 4 yıkamadır aracıma 1:1 oranda R10 uyguluyorum, bir zararını görmedim.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
İlinizde yok sanırım Seat yetkili servisi. Hayırlı olsun :nazar:
malesef yok vw servisine götürüyordum evimin karşısında ancak daha önceden de diğer arkadaşlarımızın aracını getirdik, yaklaşımları tavırları üslupları ve çalışma ahlaklarını çok beğendiğim için bundan sonra tüm yıllık bakım ve diğer konularda buraya geleceğim.teşekkür ederim

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Demir tozu temizleyiciler ekonomik olarak kötü olduğuna aşinayız ancak rutin kullanımlar da tam olarak zarar verdiğini kanıtlayan test var mı ? Sırf size inat olsun diye yazmıyorum, sadece ortak bir fikir elde amaçlı bilgi veriyorum. En son @Detail 35 abi şöyle bir yorum da bulunmuştu:

Ben zararı olduğunu düşünüyordum ancak son 3 4 yıkamadır aracıma 1:1 oranda R10 uyguluyorum, bir zararını görmedim.
Her araçta, kesin oluyor demedim, diyemem zaten. O yüzden "paslanmaya neden olabiliyor." diye yazmıştım gözden kaçtı herhalde. Her tecrübenin kanıtlayıcı testi yok maalesef, elimizde kamera ile dolaşamıyoruz. @Ozgur_gs_91 'in 3 serisi aracında böyle bir uzun dönem gözlemi vardı, hatta sonrasında paslanan parçaları boyamıştı. Konuyu kendisi bulabilir ise link paylaşır belki.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Sokağa çıkma yasağı olacak diye sınavdan önce koştur koştur araba yıkamaya gittim ancak daha yarıdayken iptal olduğunu öğrenmem çok manidar oldu. :yazik: 16 Niasanda uyguladığım kiwamiden sonraki ilk yıkamam galiba. Uzun süredir yağmur yağdığından dokunmamıştım, en azından öyle hatırlıyorum. :komik: Önceki halini çekmedim ancak bol bol çamur yağdığından normal yağmur kiri vardı. Yol yapmadığından trafik filmi yok denecek kadar azdı.
Ön yıkama olarak Flowey EV13 1:20 Kwazar ile yaptım ardından uzun süredir girmediğim detaylara giriştim. Kir çözmesini pek beğenmedim 1:15 veya 10 denemek lazım. Ben ANSF 1:10 da daha iyi kir söküyordum. Ancak yarı fiyatına olunca yeni alımda kesin EV13 alırım. EV13 çok uzun süre yüzeyde kurumadan çalışabiliyor, o yönünü çok beğendim.

Durulama sonrası beyaz Kiwami'nin son hali bu şekilde, tavan kaput öldü denilebilir haricinde iyiydi.

Turşu kovalarımız çift kovaya hazır :halay:

Temaslı yıkama sonrası Kiwami'nin durumu.

Ardından Purestar Dublex ile kuruladım, çok beğendim ancak biraz hantal kalıyor 90x70. Bez de zaten fazla ıslanmadı. Korumalı bir aracı küçük boyu ile rahat kurularsınız. İz bırakmadan güzel kuruluyor.
Camlar silindi, dış plastiklere PSS uygulandı NMPC'ye göre daha mat güzel bir finishi var, ben daha çok beğendim hele ki şişeye canyon başlık taktım tadından yenmiyor fıslayınca. Lastiklere de yine Magic Dressing uygulandı.
Sonuçlar da bu durumda.

Cata 50W günışığı 4200LM projektör denemelerimde de ışığı biraz uzaktan tutarsanız çizikleri yan açılardan görebiliyorsunuz. Bulunduğum yerin aydınlatması zayıf olduğu için ortamda uzaktan dahi açtığımda çizik harici kusurları çok rahat fark edebiliyorsunuz. Pek denemeye vakit bulamadım ancak stoplarda ince çizikler olduğundan orada deneme fırsatım oldu. Onlarda da durum bu şekilde.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Her araçta, kesin oluyor demedim, diyemem zaten. O yüzden "paslanmaya neden olabiliyor." diye yazmıştım gözden kaçtı herhalde. Her tecrübenin kanıtlayıcı testi yok maalesef, elimizde kamera ile dolaşamıyoruz. @Ozgur_gs_91 'in 3 serisi aracında böyle bir uzun dönem gözlemi vardı, hatta sonrasında paslanan parçaları boyamıştı. Konuyu kendisi bulabilir ise link paylaşır belki.
Bmw F30 balata değişimi ve kalipper boyama bahsettiğin konu bu sanırım. Evet paslandırma yapıyor ister istemez bu demirtozu ürünleri. Yüzeyde vernik yoksa kaplamayı alıyor yavaş yavaş.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aynen abi dediğin gibide olabilir, sonuçta her marka aynı vernik veya boyayı atmıyor. Açıklayıcı yorumun için teşekkürler, ben yinee çekiniyorum kullanmaktan.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Ben 2 yıldır bir sorun yaşamadım Demirtozu sökücülerde. Forumda sorun yaşamayan hocalarımız da vardı. Sulandırarak kullanıyorum maliyet açısından çok ucuz oluyor aslında. Diablo daha maliyetli bu durumda :) yine de tedbirli olmak adına iki Yıkamada bir uyguluyorum. Ancak şöyle bir şey de var, bir hafta da geçse üç gün de geçse Demirtozu sökücü istiyor benim aracım eşşek gibi Balata tozu salıyor özellikle ön jantlar:)
Merhaba,
Demirtozu temizleyici ve jant temizleyiciler aynı kategoride değil. O yüzden bu kıyaslamanın çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Siz çok fazla balata tozu ürettiğini ve 3 günde bile demirtozu ihtiyacı olduğunu söylemişsiniz ama bu mümkün değil. O balata tozları verniğe saplanmış halde olmadigi için normal yıkama tamamını temizler. Bizim arabalarda yılda 2 defa demirtozu temizliği yapmak yeterli oluyor.

Ayrıca janta kil ve temizlik polisajı yapıp flowey r1 ile devam ederseniz hem istediğiniz kadar hızlı temizlik yaparsınız hemde elle yüzey kontrolü yapmaya imkanınız olur. O zaman gerek olup olmadığını kendiniz de görmüş olursunuz.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Davlumbaz temizliği önceden çok dikkatimi çekmiyordu bir kere yapınca müptelası oluyormuş insan gelen geçen arabanın davlumbazlarına bakar oldum :D Benim arabam temiz diyenin “Sağlıklı atın dişlerine bakıldığı gibi” davlumbaz içlerine bakıp “doğrudur” (kirli davlumbaz cevabı) yada “evet abi haklısın” gibi duruma göre cevaplar verir oldum :)

Dün de müşteri aracının dışını yıkarken benim fındıkta 3 aydır yata yata baya tozlanmış üstünde ki kaba tozu alayım elim değmişken mothersla da davlumbaz aralarına gireyim dedim.

Lastik ve davlumbazlara önce 1:1 sulandırdığım Divortex Red Shine sürdüm & fısladım. Kuruyunca da ne akla hizmet yaptığımı anlamadım 3D Magic Dressing sürdüm. Önce de onu sürebilirdim ama o an kolayıma Divortex gelmişti :D

Arabayı garaja koymadan önce wet coat uygulamıştım. Etkisi hala devam ediyor. Etmemesi problem olurdu gerçi.

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Davlumbaz temizliği önceden çok dikkatimi çekmiyordu bir kere yapınca müptelası oluyormuş insan gelen geçen arabanın davlumbazlarına bakar oldum :D Benim arabam temiz diyenin “Sağlıklı atın dişlerine bakıldığı gibi” davlumbaz içlerine bakıp “doğrudur” (kirli davlumbaz cevabı) yada “evet abi haklısın” gibi duruma göre cevaplar verir oldum :)

Dün de müşteri aracının dışını yıkarken benim fındıkta 3 aydır yata yata baya tozlanmış üstünde ki kaba tozu alayım elim değmişken mothersla da davlumbaz aralarına gireyim dedim.

Lastik ve davlumbazlara önce 1:1 sulandırdıpım Divortex Red Shine sürdüm & fısladım. Kuruyunca da ne akla hizmet yaptığımı anlamadım 3D Magic Dressing sürdüm. Önce de onu sürebilirdim ama o an kolayıma Divortex gelmişti :D

Davlumbazımız çoğu zaman geleceğimizden temiz ve parlak :heyecan:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Lastik ve davlumbazlara önce 1:1 sulandırdıpım Divortex Red Shine sürdüm & fısladım. Kuruyunca da ne akla hizmet yaptığımı anlamadım 3D Magic Dressing sürdüm. Önce de onu sürebilirdim ama o an kolayıma Divortex gelmişti :D

Arabayı garaja koymadan önce wet coat uygulamıştım. Etkisi hala devam ediyor. Etmemesi zaten problem olurdu gerçi.

Gecmis olsun davlumbaz zehrini de yutmuşsun artik...

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Arabayı garaja koymadan önce wet coat uygulamıştım. Etkisi hala devam ediyor. Etmemesi zaten problem olurdu gerçi.

Abi ellerine sağlık, bende ilk baştan beri davlumbaz temizliği yapıyorum çok eğlenceli oluyor. :D Sende abi zehiri kapmışsın. :)