1 yıldır yapmayı planladığım cam çizikleri için bugün seryum oksit işlemi yaptım. Uzun yolda acele ile süratli gidip tüm cam sinek dolunca dinlenme tesisinde sadece ön camı yıkatmışlar, fırçaya büyük ihtimal taş girdiği için ön camın orta kısımlarını bol ve derin olarak çizmişler. Onun haricinde de bu araca yılda bir el atıyorum, demirtozu kil ve wax işlemi yapıyorum, zaten yıkamacılarda dolanıyor.
Konumuza gelelim.

Bu sefer akıllandığımdan hırdavatçıdan hışır örtü aldım. Anti statik olmadığından dolayı yüzeye yapışmıyor bol bol hava alıyor, bir kaç yerden tutturmakta fayda var.
Ön camda bahsedilen çizikler yan şoför camında ise fitil izleri mevcuttu, onları çekmeyi unutmuşum.
Seryum uygulaması sonrası
Maskeleme söküldükten sonra durum bu şekilde, çok yüksek oranda etrafı kirletmeyi önledi ancak poşet çok ince olduğu için pedin vurduğu yerlerde poşet hemen yırtıldı. Pedin değebileceği yerlere de fazladan bant çekmekte fayda var.
Uygulamanın sonunda ped velcroyu bıraktı, demek ki seryum yaparken de yedekli çalışmakta fayda var.
Yıkama öncesi kirler bu durumda
Jantlar da oldukça kirliydi, FB ile jant temizliği
Koch Chemie FB ile demirtozu temizliği, yaklaşık 1 yılda çıkan demir tozu
2 senedir VP mavi kil yapıyorum ancak geçen sene çok az kir çıkmıştı o yüzden bu yıl 3D Final Touch ile kil eldiveni kullandım devamında tekrar durulayıp kuruladım.
M700 ile yüzey temizliği ardından FK1000P uyguladım.
Final