Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Biraz kirlettim. Yıkamaya fırsatım olmadı :(
Ancak, 7 eylülde uyguladığım lastik ve dış plastik parlatıcı/koruyucu ürünün etkisi bugün ve hatta 1500 küsür km sonrasında halen etkisini sürdürüyor. Bu ürün birde 3 defa yağışlı havada sürüşe maruz kaldı.
Ben pes ettim o etmedi, ne biçim iş anlamadım.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Biraz kirlettim. Yıkamaya fırsatım olmadı :(
Ancak, 7 eylülde uyguladığım lastik ve dış plastik parlatıcı/koruyucu ürünün etkisi bugün ve hatta 1500 küsür km sonrasında halen etkisini sürdürüyor. Bu ürün birde 3 defa yağışlı havada sürüşe maruz kaldı.
Ben pes ettim o etmedi, ne biçim iş anlamadım.
Abi komşun falan olsam şimdi inip m700 le korumayı silicem :D :D
Ne güzel ya köpükten araba gözükmüyor . :)
AB Foam Lance'i çok sevdim abi, ne kadar ürün kullanırsam o kadar da köpük elde ediyor. (B33 1:25)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi komşun falan olsam şimdi inip m700 le korumayı silicem :D:D

AB Foam Lance'i çok sevdim abi, ne kadar ürün kullanırsam o kadar da köpük elde ediyor. (B33 1:25)
Bana da fenalık geldi artık. Hafta içi yıkama fırsatım olursa hafta içi yıkayacağım ve etkisinin bitmesini ümid ediyorum. Etkisi lastikte mat ve hidrofobik olarak devam ediyor. Dış plastiklerde kir toplamamış ama etkisi azalmış.
Bitsede yeni birşeyler sürsem ve video paylaşımı yapabilsem :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bana da fenalık geldi artık. Hafta içi yıkama fırsatım olursa hafta içi yıkayacağım ve etkisinin bitmesini ümid ediyorum. Etkisi lastikte mat ve hidrofobik olarak devam ediyor. Dış plastiklerde kir toplamamış ama etkisi azalmış.
Bitsede yeni birşeyler sürsem ve video paylaşımı yapabilsem :)
Videolarını ve testlerini heyecanla bekliyorum abi. :)

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Geçen haftalarda bizim ufakligin bolca çizilen Jant kapaklarını değiştirdim. İnternette uzun araştırmalarım sonucu ithal bu Jant kapaklarını buldum. Ürün göbeğinde logo olmadan geliyor onları da milimetresine göre yine internetten aldım. Uzaktan ceik Jant havasi veriyor ben oldukça beğendim. Krom cam çıtları, kapı kolları ve bagaj kromaji aldım. Cam çitaları tam geldi ve beğenerek taktim ama bagaj çıtası muhtemelen eski kasaya ait. İade etmemek adına idareden taktim :) kapı kolları zaten uymuyor. 2010 üzeri yarisi olan var ise hediye edebilirim:)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
1 yıldır yapmayı planladığım cam çizikleri için bugün seryum oksit işlemi yaptım. Uzun yolda acele ile süratli gidip tüm cam sinek dolunca dinlenme tesisinde sadece ön camı yıkatmışlar, fırçaya büyük ihtimal taş girdiği için ön camın orta kısımlarını bol ve derin olarak çizmişler. Onun haricinde de bu araca yılda bir el atıyorum, demirtozu kil ve wax işlemi yapıyorum, zaten yıkamacılarda dolanıyor.
Konumuza gelelim. :D
Bu sefer akıllandığımdan hırdavatçıdan hışır örtü aldım. Anti statik olmadığından dolayı yüzeye yapışmıyor bol bol hava alıyor, bir kaç yerden tutturmakta fayda var.

Ön camda bahsedilen çizikler yan şoför camında ise fitil izleri mevcuttu, onları çekmeyi unutmuşum.

Seryum uygulaması sonrası

Maskeleme söküldükten sonra durum bu şekilde, çok yüksek oranda etrafı kirletmeyi önledi ancak poşet çok ince olduğu için pedin vurduğu yerlerde poşet hemen yırtıldı. Pedin değebileceği yerlere de fazladan bant çekmekte fayda var.

Uygulamanın sonunda ped velcroyu bıraktı, demek ki seryum yaparken de yedekli çalışmakta fayda var.

Yıkama öncesi kirler bu durumda

Jantlar da oldukça kirliydi, FB ile jant temizliği

Koch Chemie FB ile demirtozu temizliği, yaklaşık 1 yılda çıkan demir tozu

2 senedir VP mavi kil yapıyorum ancak geçen sene çok az kir çıkmıştı o yüzden bu yıl 3D Final Touch ile kil eldiveni kullandım devamında tekrar durulayıp kuruladım.

M700 ile yüzey temizliği ardından FK1000P uyguladım.

Final

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hızlı benzinlik yıkaması yaptım, bir de kardeşime video çektirttim taze çıktı buyrun efem:kovboyyx: ilk izlenmelerde çözünürlük düşük oluyor sonra artıyor
Bir de final fotosu ekleyeyim gün batımında

Hava durumunda yağmur yoktu akşamına 10 dk yağmur yağdı şansım yok:keyifsizx:
Elinize sağlık doktorum, yine güzel bir uygulama ve uygulama videosu gelmiş :) bir uygulamada tahminen ne kadar shinee wax kullandınız ve ömrü kaç yıkama oluyor :)

Uzuuun uzun aradan sonra yeniden merhaba. Son 2 ay epey hareketli gecti benim icin ama onları bir konu açıp anlatırım sanıyorum, burayı meşgul etmeyeyim. Dün akşam 2,5 aydır yıkanmayan Polo'yu benzinlikte olabildigi kadar yikamaya calistim. Istanbul'a döndüğüm icin bundan sonra evde Karcher'e veda, Goztepe Clas petrole merhaba :)

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tornado Polo'yu özledik :) mk5 golf varken mat siyah yerleri parlatmak ayrı bi zevk verirdi :D o dönem bolca böyle siyah kapı bandı tampon bandı kullanmış markalar :) malesef kış geliyor 1-2 aya ben de benzinlik yıkamalarına geçeceğim :(
1.5-2 aydır yıkanmayan fioyumu bugün hızlı bir şekilde yıkayıp duruladım. 2 3 haftaya tam detaylı bir şekilde yıkayıp konusunu atıcağım. :)

Özledik konunu kardeşim :) yeni ürün uygulamalarını da merakla bekliyorum :)
1 yıldır yapmayı planladığım cam çizikleri için bugün seryum oksit işlemi yaptım. Uzun yolda acele ile süratli gidip tüm cam sinek dolunca dinlenme tesisinde sadece ön camı yıkatmışlar, fırçaya büyük ihtimal taş girdiği için ön camın orta kısımlarını bol ve derin olarak çizmişler. Onun haricinde de bu araca yılda bir el atıyorum, demirtozu kil ve wax işlemi yapıyorum, zaten yıkamacılarda dolanıyor.
Konumuza gelelim. :D
Bu sefer akıllandığımdan hırdavatçıdan hışır örtü aldım. Anti statik olmadığından dolayı yüzeye yapışmıyor bol bol hava alıyor, bir kaç yerden tutturmakta fayda var.

Ön camda bahsedilen çizikler yan şoför camında ise fitil izleri mevcuttu, onları çekmeyi unutmuşum.

Seryum uygulaması sonrası

Maskeleme söküldükten sonra durum bu şekilde, çok yüksek oranda etrafı kirletmeyi önledi ancak poşet çok ince olduğu için pedin vurduğu yerlerde poşet hemen yırtıldı. Pedin değebileceği yerlere de fazladan bant çekmekte fayda var.

Uygulamanın sonunda ped velcroyu bıraktı, demek ki seryum yaparken de yedekli çalışmakta fayda var.

Yıkama öncesi kirler bu durumda

Jantlar da oldukça kirliydi, FB ile jant temizliği

Koch Chemie FB ile demirtozu temizliği, yaklaşık 1 yılda çıkan demir tozu

2 senedir VP mavi kil yapıyorum ancak geçen sene çok az kir çıkmıştı o yüzden bu yıl 3D Final Touch ile kil eldiveni kullandım devamında tekrar durulayıp kuruladım.

M700 ile yüzey temizliği ardından FK1000P uyguladım.

Final

Seryum olayını baya sevdin, çok güzel görünüyor :) buluştuğumuzda focus'u inceleyim. fotolarda bile fark bariz belli oluyor. 5 serisine gelince de eline sağlık yine canlanmış araç :) yıllık dozunu almış. fk1000p konusunda da beyaza güzel gitmiş tam yıllık güzel tercih olmuş, bi ara da benim beyazda mı denesek :D :D :D

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Elinize sağlık doktorum, yine güzel bir uygulama ve uygulama videosu gelmiş :) bir uygulamada tahminen ne kadar shinee wax kullandınız ve ömrü kaç yıkama oluyor :)

Tornado Polo'yu özledik :) mk5 golf varken mat siyah yerleri parlatmak ayrı bi zevk verirdi :D o dönem bolca böyle siyah kapı bandı tampon bandı kullanmış markalar :) malesef kış geliyor 1-2 aya ben de benzinlik yıkamalarına geçeceğim :(
Seryum olayını baya sevdin, çok güzel görünüyor :) buluştuğumuzda focus'u inceleyim. fotolarda bile fark bariz belli oluyor. 5 serisine gelince de eline sağlık yine canlanmış araç :) yıllık dozunu almış. fk1000p konusunda da beyaza güzel gitmiş tam yıllık güzel tercih olmuş, bi ara da benim beyazda mı denesek :D:D:D
Müsait olduğumuz en kısa zamanda. :D

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Seryum olayını baya sevdin, çok güzel görünüyor :) buluştuğumuzda focus'u inceleyim. fotolarda bile fark bariz belli oluyor. 5 serisine gelince de eline sağlık yine canlanmış araç :) yıllık dozunu almış. fk1000p konusunda da beyaza güzel gitmiş tam yıllık güzel tercih olmuş, bi ara da benim beyazda mı denesek :D:D:D
Teşekkür ederim, bir uygulamada 25 ml civarı shinee wax gidiyor. Ömrü 1 ay civarında

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bizim ufakliga devam ettim
Bugün. Işık paketi yaptım :) led far, turuncu gündüz farı, les bagaj ışığı , les iç aydınlatma, led geri vites ışığı. Led farı seçerken düzgün bisey almaya çalıştım ki karşıdan gelen adam kufur etmesin(ben ediyorum) farlara 600tl geri kalanına 250 TL verdim. Led beyaz ışık bence arabaya sınıf atlatıyor ve kalite hissi uyandırıyor. Ben beğendim sadece turuncu gündüz farından emin olamadım. Aslında onları da beyaz led yapacaktım ama Toyota ve Honda’da kararma yapıyor gibi bisey söyledi eleman nedense pek önermedi . Yorumlarınızı beklerim :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Bizim ufakliga devam ettim
Bugün. Işık paketi yaptım :) led far, turuncu gündüz farı, les bagaj ışığı , les iç aydınlatma, led geri vites ışığı. Led farı seçerken düzgün bisey almaya çalıştım ki karşıdan gelen adam kufur etmesin(ben ediyorum) farlara 600tl geri kalanına 250 TL verdim. Led beyaz ışık bence arabaya sınıf atlatıyor ve kalite hissi uyandırıyor. Ben beğendim sadece turuncu gündüz farından emin olamadım. Aslında onları da beyaz led yapacaktım ama Toyota ve Honda’da kararma yapıyor gibi bisey söyledi eleman nedense pek önermedi . Yorumlarınızı beklerim :)
güle güle kullanın odak çizgisi nasıl dağılma varmı farın arkasından çekseydiniz fotoyu daha net fikir edinebiliriz.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
güle güle kullanın odak çizgisi nasıl dağılma varmı farın arkasından çekseydiniz fotoyu daha net fikir edinebiliriz.
Yok hocam çizgi çok net. Daha ucuz bir ürünü de denedik onda hiç çizgi yok ve ışık tamamen dağılıyordu ve muhtemelen karşıdan geleni çok rahatsız edecekti. O fotoyu da atacağım ozaman tamamdır :)

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
paneller suyu, kiri tutmasın diye temizlerken kc pw hızlı cila vs ile silip geçerim hep, bende de tonla var bu namussuzlardan, içeri almışken menzerna power lock ultimate protection seal (boya koruma) uyguladım -öncesinde aşındırmadan tabi :D- üzerindeki ince plastik katman yıpranmış, yer yer çatlamış ve zımpara gibi olmasına rağmen ürünün verdiği parlaklık ve kayganlık inanılmaz. o kapak daha dikken bile kayamaz normalde o yüzeyde. parlaklığını bilirdim de kayganlık çok garip geldi yıllardır kullanmama rağmen.

gif:

Son düzenleme:

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
hocam hayırlı olsun, turuncular ve içerideki ışığın tonu çok güzel olmuş da farlar 6000 kelvinin üzerinde mi, fotoğraflar mı yanıltıyor acaba? sivas gibi yerde kışın zorlar 6000k+ üstü. gerçi led'de 4300k üretimi yok gibi bir şey maliyetten ötürü ama yakından takip etmiyorum yenilikleri. çizgi diyecektim bir de ama bahsetmişsiniz zaten hassasiyet sahibi biri olarak. :alkıssx: