Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Hava sıcaklıklığı ortalamaları 8-10 derecelere düşünce bir daha boş vakit bulamam diye kışlık lastiklerimi taktım. Michelin Ps3 ler 4. senesinde kemik gibi sertleşme yolunda ilerliyorlar. Aslında 3 yıldır kullanıyorum. Lastikler 2016 üretim ancak ben aracı 2017 de 0 km olarak aldım. Neyse seneye yazın da idare etsin sonra değiştireceğim.

Kışlıkları çıkardığımda temizlemeye vaktim olmadığı için kirli bırakmıştım. İlk önce onları temizledim.

Olay mahalli

Temizlenmiş ve bsd atılmış halleri

Kışlıklar aracın üzerine takıldıktan sonra sıra yazlıkları temizleyip kaldırmaya geldi. Onlar da çok kirliydi.

Normalde bu kadar Demir tozu çıkmazdı. Bu görüntüler aslında bir aldatmaca. Eğer Demir tozu sökücü sıkmadan önce kuvvetli bir şampuan ile ön yıkama yapsaydım ancak görünenin üçte biri kadar kızarma olurdu

Ellerim kirli olduğunda arada fotoğraf çekemedim.

Temizlenmiş, bsd atılmış ve kaldırılmaya hazır yazlık Jant ve lastiklerim.

Bir Maşallah alırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Maşallah tertemiz miss gibi güzel olmuşlar.

DENİZLİ

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir

Haftasonu uğraşı ön yıkama VP Foumola 1
Jantlara VP Dragons demir tozu çift kova yıkama VP Concentrated ardından ipayla temizlik son olarakta VP Beading Marvellous katı wax jantlara da BSD uyguladım @Tonyukuk07 hocam sağolsun cam silmeyi beceremezdim Carbon cam bezlerine bayıldım

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Bugün @ugurus ’la birlikte İzmir’de kış sezonu kendini tam anlamıyla göstermeden Glaze+ Show Wax keyfi yapalım dedik. Wax uygularken deprem öyle bir şiddetli vurdu ki ayakta zor durduk, araba bile sağlı sollu sallandı. Geriye bu resim kaldı.
Araba çukulata soslu , hindistan cevizli lokum gibi kokuyordu, son dokunuşları yapamadık ama acayip parlıyordu , depremden dolayı keyfimiz kaçtı:keyifsizx::confused: ama glaze + wax uygulaması eğlenceliydi, :cool:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

Haftasonu uğraşı ön yıkama VP Foumola 1
Jantlara VP Dragons demir tozu çift kova yıkama VP Concentrated ardından ipayla temizlik son olarakta VP Beading Marvellous katı wax jantlara da BSD uyguladım @Tonyukuk07 hocam sağolsun cam silmeyi beceremezdim Carbon cam bezlerine bayıldım

CarbonFaser bezleri beğenmeniz mutlu etti güzel detaylarda kullanın hocam.

araba çok güzel kazasız belasız keyifli sürüşleriniz olsun :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Bizim ufakligin kalan led işlerini hallettim. Sinyaller led oldu. Daha önce turuncu yaptığım gündüz farlarını pek beğenmemiştim Bekide yaris için biraz fazla kacmisti. Onlar da beyaz led oldu. 4 sinyal 2 gündüz farına 350 lira verdim

Elinize sağlık. Naçizane bir eleştirim var. İlk yaptığım yorumda da belirttiğim üzere turuncular daha çok hoşuma gitmişti benim. Ne bileyim ön tarafa bir hareket ve sıcaklık katmıştı.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Bizim ufakligin kalan led işlerini hallettim. Sinyaller led oldu. Daha önce turuncu yaptığım gündüz farlarını pek beğenmemiştim Bekide yaris için biraz fazla kacmisti. Onlar da beyaz led oldu. 4 sinyal 2 gündüz farına 350 lira verdim
Hepsi beyaz bence daha güzel olmuş :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Evet abi forumda yapan vardır belki diye pot kirmamak adına söylemek istemedim ama laf aramızda hafif müptezel işi olmustu önceki :):)
Bazı otomobillere yakışıyor ama bu tabi otomobilin önden görüntüsü ve park lambasının konumu ile de alakalı. Ama ben hiçbir zaman turuncuyu sevmedim :(

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abi çok iddialı olmustu ya yaris icin :):)
Bazı otomobillere yakışıyor ama bu tabi otomobilin önden görüntüsü ve park lambasının konumu ile de alakalı. Ama ben hiçbir zaman turuncuyu sevmedim :(
Sanırım çok önceleri bir BMW kullanıcı olduğum için turuncu ışıklara karşı bir sempatim var. O sebeple yakıştırmış olabilirim. Burada önemli olan sizin gözünüze nasıl göründüğü. Allah kaza bela vermesin. Maşallah aracınıza :nazar:

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
çin'den foam lancer gelince, savaş baltalarını çıkarmış ve 1:10 gibi b33'le 307'ye girişmiştim. baktım clio da var, köpük ve zemin müsaitken kabası gitsin diye nasiplendirdim garibimi de. bear force, bosch 130 bar ile iyi iş yaptı, 130 diyorum da geçici düzende 1/2 hortum 20 metre filan herhalde, 100 bar alıyorsam iyidir. basınçla köpüklenme değişir mi bilemem, deneyip göreceğiz 180 vs ile de düzen oturunca.

bu noktada bi daha baktım eldivensiz gitmeyecek bi şeyler var 307'de, araba zaten yine boyaya gireceği -ön kapının çıta üzerinde darbe yansımayı bozmuş misal- ve üzerinde de hare vs olduğu için meguiars ultimate quik wax ile kalan kabayı da sildim zorlamadan. bez biraz kirliydi. üzerindeki kc pw hala tam sökülmemişti bu arada. biraz daha beklemek gerek belli ki. ön camdaki ve far-stop çiftlerindeki menzerna plup da yerli yerindeydi tabi.

en son ikisini de aşırı kc pw'ledim gene çünkü niye pw'lemeyeyim? :D yalnız fotoğrafı gece modunda çekmişim 46 numara ellerimle, ışığını ayarlayınca normal gibi oldu denebilir:

iki kere farklı yönlere kasıp bükülen plaka, depodaki yenisini arabaya yaklaştırmamam için kesik at başı gibi aracın en önünde arz-ı endam etmekte ve onun hemen arkasında da plaka dolayısıyla hafif kasmış tamponumuz var. :):( lastiklerde belki ay, belki aylar öncesinden 3d magic dressing vardı, o an bakmadım ama fotoğraflarda nasılsa bakabilirsiniz. plastikler de valet pro black to the future'lanmıştı ama o zamanlar benjamin franklin 6 falandı herhalde.

aracı kurulamadan öylece bıraktım bu arada. suyla kuruladım ama fotoğraf yok, birkaç damla bi şey kalmıştı zaten. kepçeydi, kamyondu işler yoğun olunca iyi idare ediyoruz şimdilik ama bakalım; dediğim gibi düzenim oturursa daha verimli ve yerinde şeyler yapabilir, paylaşabilirim umarım. bu arabayı tek bir kez yıkadığım dönemde, küçük kepçeyi bundan daha çok yıkadım misal. :) ladies&küçükler önden.

iyi forumlar.

Son düzenleme:

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Tavsiye için teşekkürler bezleri sertleştiren en büyük etken kireç demekki üründe kireç miktarını nötralize ederek çalışıyor. Şebeke suyu Bina girişinde kireç çözücü filitre sistemimiz var ama yinede Bu ürünü denemek istiyorum.

DENİZLİ
Büyük ihtimalle sizin dediğinizin de büyük payı var hocam kireç yüzünden böyle sert çıkıyorlar.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
çin'den foam lancer gelince, savaş baltalarını çıkarmış ve 1:10 gibi b33'le 307'ye girişmiştim. baktım clio da var, köpük ve zemin müsaitken kabası gitsin diye nasiplendirdim garibimi de. bear force, bosch 130 bar ile iyi iş yaptı, 130 diyorum da geçici düzende 1/2 hortum 20 metre filan herhalde, 100 bar alıyorsam iyidir. basınçla köpüklenme değişir mi bilemem, deneyip göreceğiz 180 vs ile de düzen oturunca.

bu noktada bi daha baktım eldivensiz gitmeyecek bi şeyler var 307'de, araba zaten yine boyaya gireceği -ön kapının çıta üzerinde darbe yansımayı bozmuş misal- ve üzerinde de hare vs olduğu için meguiars ultimate quik wax ile kalan kabayı da sildim zorlamadan. bez biraz kirliydi. üzerindeki kc pw hala tam sökülmemişti bu arada. biraz daha beklemek gerek belli ki. ön camdaki ve far-stop çiftlerindeki menzerna plup da yerli yerindeydi tabi.

en son ikisini de aşırı kc pw'ledim gene çünkü niye pw'lemeyeyim? :D yalnız fotoğrafı gece modunda çekmişim 46 numara ellerimle, ışığını ayarlayınca normal gibi oldu denebilir:

iki kere farklı yönlere kasıp bükülen plaka, depodaki yenisini arabaya yaklaştırmamam için kesik at başı gibi aracın en önünde arz-ı endam etmekte ve onun hemen arkasında da plaka dolayısıyla hafif kasmış tamponumuz var. :):( lastiklerde belki ay, belki aylar öncesinden 3d magic dressing vardı, o an bakmadım ama fotoğraflarda nasılsa bakabilirsiniz. plastikler de valet pro black to the future'lanmıştı ama o zamanlar benjamin franklin 6 falandı herhalde.

aracı kurulamadan öylece bıraktım bu arada. suyla kuruladım ama fotoğraf yok, birkaç damla bi şey kalmıştı zaten. kepçeydi, kamyondu işler yoğun olunca iyi idare ediyoruz şimdilik ama bakalım; dediğim gibi düzenim oturursa daha verimli ve yerinde şeyler yapabilir, paylaşabilirim umarım. bu arabayı tek bir kez yıkadığım dönemde, küçük kepçeyi bundan daha çok yıkadım misal. :) ladies&küçükler önden.

iyi forumlar.[/QUOTEllerine sağlık iki araç aynı anda yıkamak YORUCU OLUR maşallah diyelim.

iyi forumlar.
Ellerine sağlık iki araç aynı anda yıkamak yorucu olur maşallah diyelim.güle güle kirlet.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Aracı en son 3 Ekimde yıkayıp FK1000P uygulamıştım. O günden bu yana hiç yıkama yapamadım. Şöyle bir boncukları izleyemedim, ben bakana kadar wax öldü. Hala suyu itmeye devam ediyor ve 10/3-4 arası bir kayganlığa sahip olsa da boncuklanma sıfıra kadar gelmiş. Çok kirliydik çok, yıkamaya gittim hidrofor bozulmuş çeşmeden az su akıyordu jantları kovayla su atarak temizledim, baktım olacak gibi değil foameri kapıp benzinliğe koştum. Ön yıkamayı yaptıktan sonra geri gelip çift kovayı yaptım. Sonra kovayla su dökerek duruladım ve kuruladım. Bunca şeyin üstüne derse de geç kaldım. :sussx: Bare Bonesi ilk defa kullandım, acele acele çok inceleyemesem de davlumbazlardaki pis görüntüyü çok güzel engelliyor.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Diff yağını değiştirmek için kapağını söktüm. Geçen seneye göre yağ daha kötü durumda ve mıknatıs üzerinde fazlaca metal parçası var. Duruma göre komple dışarı alabilirim ayna ve örümcek dişlilerini kontrol etmek için.

Yağı ne koymuştunuz, tam sentetik değilse o tip bir yağ ile koyup deneyin. Motulün yağları gibi.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Dün peşpeşe 2 otomobil yıkadım. Biraz ağırdan alayım terlemeyeyim dedim ama yok yine suya düşmüş gibi oldum.
Netice itibariyle Duster'ın üzerine 22 gün önce uyguladığım cila B33 ile sizlere ömür oldu. Bende flowey X50 bitsin diye üzerine X50 uyguladım. Aynı eşkilde X3'e de tac system quartz max uygulamıştım, rutubet yüzünden kaput ve tavanda etkisi yok olmuştu. Yan panellerde etkisi devam ediyordu. Ona da flowey X50 uyguladım ve nihayet dün hem shell easy clean jant temizleyici ve flowey X50'yi bitirdim. Bunların etkisi bitince sıradaki ürünlerden devam edeceğim. Sadece flowey ve etkisi biten cila için video çektimç Derleyip toplayıp hepsini paylaşacağım.
Abi X50'yi bitirdiğine göre bir kutlama olmuştur evde. :smilex: Sırada hangi belalımız var. :terlisırıtan: