Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #6,581
Aslanımı yıkadım. Oturduğum bölgede Belediyenin kış ortasında yaptığı altyapı çalışması nedeniyle yollar sulu çamur içinde. Bu nedenle aracın alta bakan kısımları çok kirlendi.
Tabii ki bize de temizlemek düştü.

Kirli hallerimiz.

Ceviz ve Valet pro citrus pre wash karışımı sonrası kirler akarken.

Sonrasında b33 ile giriştim. 70 ml b33 930 ml su karışımı ile güzel sonuç aldım. Ancak 100 ml yapsam daha iyi olurdu sanırım.

Basınçlı su sonrası

Temaslı yıkamada chemical guys maxi suds II kullandım. Bu şampuanın korumaya zarar verdiğini bilerek kullandım. Aracın üzerinde bir önceki yıkamadan kalma soft99 6 ay hızlı cilası vardı. B33 ile yaptığım ön yıkamadan sonra boncuklanma görünüyordu ancak temaslı yıkamadan sonra maxi suds korumayı neredeyse süpürdü.

Temaslı yıkama ve durulama sonrasında Koch pw geçtim 10 ml pw yaklaşık 990 ml su kullandım. Boncuklar geri geldi.

Kaputta koruma var. Pw’nin Koruma filmi üzerinde ki performansı.

Kurulamaya en büyük yardımcım.

Sonunda albino aslanım temizlendi.

İyi geceler pozumuz. Bir maşallahı esirgemeyin lütfen.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam davlumbazları sıfır takıyorsun sonra yıkadım diye atıyorsun ama neyse yemiş olalım biz de. :melekx:
Ellerine sağlık baya ugraştırmış. Sonuca değmiş maşallah arabaya.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Kısıtlamada ne yapayım ne yapayım gittim Duster ve Outback'in dıştan camlarını sildim. İç kısmını süpürdüm. Bir kaç senedir bitiremediğim arexons cam temizleyiciyi yine bitiremedim. Eve geldim evde 2 cam sildim yine bitmedi. İnatla dibinde kaldı :D :D
Würth koku vardı onu da otomobillere sıktım. Baktım bitmedi depoya gittim biraz orada kullandım. Baktım yine bitmedi bu seferde apartmanda her daim illa bir koku oluyor bende apartmana boca ettim. Neyseki ağır koku değil. Bir seferde apartman okyanus esintisi koksun :D (bazen ayak kokuyor, bazen koyun kokuyor, bazen patlamış mısır kokuyor :D :D bir seferde okyanus esintisi koksun :D )

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Kısıtlamada ne yapayım ne yapayım gittim Duster ve Outback'in dıştan camlarını sildim. İç kısmını süpürdüm. Bir kaç senedir bitiremediğim arexons cam temizleyiciyi yine bitiremedim. Eve geldim evde 2 cam sildim yine bitmedi. İnatla dibinde kaldı :D:D
Würth koku vardı onu da otomobillere sıktım. Baktım bitmedi depoya gittim biraz orada kullandım. Baktım yine bitmedi bu seferde apartmanda her daim illa bir koku oluyor bende apartmana boca ettim. Neyseki ağır koku değil. Bir seferde apartman okyanus esintisi koksun :D (bazen ayak kokuyor, bazen koyun kokuyor, bazen patlamış mısır kokuyor :D:D bir seferde okyanus esintisi koksun :D )
Senin bu ayak kokuları ile bir sorunun var galiba abi:taraa:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Senin bu ayak kokuları ile bir sorunun var galiba abi:taraa:
Ayak kokuları, ter kokuları, yemek kokuları, çöp kokuları...vs
Apartmana wurth koku sıktım şimdi sağolsun birisi baharatlı bir yemek yapıyor bütün apartman kokudan nasiplenmiş. Aspiratör (fransızca süpürge anlamına geliyor) kullanmayanlara hasta oluyorum :(

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bugün boş durduk mu? Tabi ki hayır.

Davlumbazlara barebones uyguladım. Elimde 250 ml kadar kalan ve kullanmaya kıyamadığım barebones stoğumu @MoonDance dostum sayesinde yenilediğim için artık daha rahat kullanabilirim.

Meguiars sünger pede sıkarak uyguladım. Böylece sarfiyat daha az oluyor.

Test alanımız.

Sonra da tüm davlumbazlar bareboneslendi.

Sonra ne yaptım lastikleri parlatayım dedim. Sonax jel lastik parlatıcı kullandım.

Tüm lastiğe uyguladıktan sonra bez ile son bir final yaptım. Yoksa hafif sıçratma yapıyor. Hem de görüntüsü biraz satinleşiyor. Sağ taraf bez ile geçilmiş sol taraf ise geçilmemiş görüntüsü.

Paspaslarda chemical guys ın mat renew ürününü kullandım. Açıkçası gerekli bir ürün değil aradaki farkı görün ona göre siz de kararınızı verin.

Paspaslardaki deformasyonu gizlemiyor bu arada.

Sağ taraf uygulanmış sol taraf uygulanmamış.

Direksiyona colourlock hafif deri temizleyici ve ardından deri kalkanını uyguladım. @zizoum Mustafa dostuma bu ürünleri test amaçlı bana verdiği için teşekkür ederim.

Direksiyonumun derisini hep spritz ile temizler ve korurdum. Evet yanlış okumadınız Auto Finesse SPRİTZ.

Ancak deri iyi durumdaymış. Yani belki temiz duruyor ama zamanla çatlama yapabilir diye colourlock ürünlerine geçeceğim ben de.

Ortada çok hafif fark olduğunu görebilirsiniz. Sağ taraf temizlenmiş sol taraf temizlenmemiş.

Son olarak deri kalkanını uyguladım ve bitirdim. Finalleri flaş ile çektiğimden biraz parlak çıkmış olabilir. Ancak son derece mat ve güzel bir görüntü oluştu.

Bir de geçen gün forumumuzdan tanıdığınız @cerrah hocam yaris aracının kapı plastiğine colourlock hafif deri temizleyici ile temizlemiş ve son derece muazzam bir fark ortaya çıkmıştı. Ben de merak ettim ve kapı kartonunda hafif deri temizleyiciyi denedim. Bu arada sadece spritz var kapıda.

Sol taraf temizlenmiş hali.

Motoru da yıllar öncesinden kalma est :sussx: ile şöyle bir sildim onu unutmuşum sonradan ekledim :utan:

Sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim :opucukx:

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Davlumbazlara barebones uyguladım. Elimde 250 ml kadar kalan ve kullanmaya kıyamadığım barebones stoğumu @MoonDance dostum sayesinde yenilediğim için artık daha rahat kullanabilirim.

Test alanımız.

Sonra ne yaptım lastikleri parlatayım dedim. Sonax jel lastik parlatıcı kullandım.

Tüm lastiğe uyguladıktan sonra bez ile son bir final yaptım. Yoksa hafif sıçratma yapıyor. Hem de görüntüsü biraz satinleşiyor. Sağ taraf bez ile geçilmiş sol taraf ise geçilmemiş görüntüsü.

Paspaslarda chemical guys ın mat renewe ürününü kullandım. Açıkçası gerekli bir ürün değil aradaki farkı görün ona göre siz de kararınızı verin.

Direksiyona colourlock hafif deri temizleyici ve ardından deri kalkanını uyguladım. @zizoum Mustafa dostuma bu ürünleri test amaçlı bana verdiği için teşekkür ederim.

Direksiyonumun derisini hep spritz ile temizler ve korurdum. Evet yanlış okumadınız Auto Finesse SPRİTZ.

Ancak deri iyi durumdaymış. Yani belki temiz duruyor ama zamanla çatlama yapabilir diye colourlock ürünlerine geçeceğim ben de.

Ortada çok hafif fark olduğunu görebilirsiniz. Sağ taraf temizlenmiş sol taraf temizlenmemiş.

Son olarak deri kalkanını uyguladım ve bitirdim. Finalleri flaş ile çektiğimden biraz parlak çıkmış olabilir. Ancak son derece mat ve güzel bir görüntü oluştu.

Bir de geçen gün forumumuzdan tanıdığınız @cerrah hocam yaris aracının kapı plastiğine colourlock hafif deri temizleyici ile temizlemiş ve son derece muazzam bir fark ortaya çıkmıştı. Ben de merak ettim ve kapı kartonunda hafif deri temizleyiciyi denedim. Bu arada sadece spritz var kapıda.

Motoru da yıllar öncesinden kalma est ile şöyle bir sildim onu unutmuşum sonradan ekledim

Elinize saglik hocam :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Test alanımız.

Paspaslarda chemical guys ın mat renewe ürününü kullandım. Açıkçası gerekli bir ürün değil aradaki farkı görün ona göre siz de kararınızı verin.

Motoru da yıllar öncesinden kalma est ile şöyle bir sildim onu unutmuşum sonradan ekledim

Ellerine sağlık çok güzel uygulama olmuş. Barebonesi denemeyi arzu ediyorum bende Ömden adresi atıyorum

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Temizlik yaptım.....
Davlumbaz,rot,rot başı ne varsa temizlemeye çalıştım...
Arka stopları söktüm montaj alanlarını ve stopları temizledim....
Motor kısımları temizledim...
Azıcık....

Far söküldü temizlendi,
Far montajının yapıldığı alan komple temizlendi

..
Ön sis far sökümü ve temizliği yapıldı.

Elinize sağlık. Böyle temizlikleri görünce ya da kendim yapınca istemsiz olarak rahatlıyorum. Alkışlıyorum sizi.
Bu arada kullanılan ürünleri de paylaşırsanız bizim için de faydalı olur.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Sağolasın Sefa hocam :)

Maşallah:nazar:
Ellerine sağlık, okurken için açıldı. İşte arabanın altı böyle ilk alındığından beri yıkansa tertemiz kalır ne güzel görüntüler öyle. Tekerine taş değmesin
Aynen öyle Hurşit dostum sıfır alındığından beri alt kısımlara biraz özen gösterilirse temiz kalabiliyor.

En sevdiğim detaylar, altı temiz araba yolda giderken bile belli ediyor kendini :) maşallah
Kesinlikle Can. Bazen görüyorum araba yıkamadan çıkıyor, arkadan bakıyorsun alt taraf kahverengi. :yuksekaglax:

@_CaN_ davlumbazlar ve alt kısımların temizliğine dibim düştü :) tebrik ederim elinize sağlık
Teşekkür ederim :)
Ellerine sağlık abe heyran:kop: O davlumbazlar ne öyle Can maşallah araba yıllardır temiz kondisyonda:)
Teşekkür ederim abe heyrağğn :opucukx:

Bu kirlere Pre Wash sıkmak gibi bir fantemiz var niyese, böyle araç çamurlar içinde olucak ben sadece sprey ile Pre Wash sıkıcam. :D:D Ellerine sağlık Can abi, alt takımlarının bu kadar temiz olmasının sebebini her sene sıfır taktırdığını söylemen lazım :D
Sercan sana özelimi açtım her sene alt takımı değiştirtiyorum kimseye söyleme dedim ama olmadı şimdi bu :mad:

Teşekkür ederim Sercan'ım :opucukx: