Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

tolu_en

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugünde aracıma iç kapı kolu açma ve tavan tutamaklari için nubuk koruyucu taktım.

TRY 58.13 20%OFF | Araba iç kolu koruyucu kapakları iç kapı kol dayama paneli çekme Trim gri bej siyah otomatik sol sağ kapı çatı kapakları peluş
3.79US $ 20% OFF|Car Interior Handle Protector Covers Inner Door Armrest Panel Pull Trim Gray Beige Black Auto Left Right Door Roof Covers Plush|Interior Door Handles| - AliExpress
Bak bu parçalar fena değilmiş. Bende mi alsam ne etsem :) Güle güle kullan :)

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Yazlık Jant lastik takımına geçtim.

Kışlık Jant lastik takımımı temizleyip kaldırdım.

Temizlikte ceviz, AutoFinesse iron out ve Valet Pro Bilberry kullandım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
WR4 dişleri kopmasa birde. Maşallah yazlık jantlar ile daha yakışıklı.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Yaklaşık 1000 km uzun yol ve toplamda bir aylık kir pas sonrasında temizlik çok iyi geldi. Açıkçası fotoğraflar cumartesi gününe ait paylaşmak bugüne nasip oldu.Sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek iş dönüşü benzinlikte davlumbaz içlerine varana kadar gönlümce dış temizlik yaptım. Kimsenin gelmemesi ve acele olmadan araba yıkamak büyük bir terapi derken belim, kollarım ve sırtım et kesmiş hala ufak ufak ağrı sızı mevcut. :rahattx:
Kasım ayında yapmış olduğum Fusso Coat işini hala yapıyor ama boncuklanma tatmin edici değil. Havanın ısınması ile daha pratik olan Wet Coat’a devam ederim diye düşünmekteyim.

Ön Yıkama : Kwazar pompa + Flowey B33
Çift Kova. : Sonax Red Summer + Gyeon Smoothie eldiven

Kurulama : Liquid Elements Black Hole + Soft 99 kırmızı + Carbon Cam Bezi

Davlumbaz için Mothers Davlumbaz Fırçası kullandım. Yazlık jant kombinine geçeceğim için lastikleri b33 ile yumuşak kıllı halı fırçası ile temizledim.

Ayak üstü çekebildiğim fotoğraflar bu kadar oldu kusura bakmayın.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Maşallah abi eline sağlık o nasıl yağ filtresi öyle benim arabanın karteri o kadar :deli:
yükleme yeri

Hocam bizim araçlar mercedes om664 motor. 7.5 litre yağ alıyor. Yağ filtresini de böyle büyük yapmışlar valla :)
Bu arada gazyağıyla yağ değişimi öncesi motor içi nasıl temizlenir sen bilirsin hocam.

Son düzenleme:

Nymphetamin

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Bugünde aracıma iç kapı kolu açma ve tavan tutamaklari için nubuk koruyucu taktım.

TRY 58.13 20%OFF | Araba iç kolu koruyucu kapakları iç kapı kol dayama paneli çekme Trim gri bej siyah otomatik sol sağ kapı çatı kapakları peluş
3.79US $ 20% OFF|Car Interior Handle Protector Covers Inner Door Armrest Panel Pull Trim Gray Beige Black Auto Left Right Door Roof Covers Plush|Interior Door Handles| - AliExpress
Harika parçalarmış vergi vs kaça geldi totalde ? Türkiyede var mı acaba ?

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
yükleme yeri

Hocam bizim araçlar mercedes om664 motor. 7.5 litre yağ alıyor. Yağ filtresini de böyle büyük yapmışlar valla :)
Bu arada gazyağıyla yağ değişimi öncesi motor içi nasıl temizlenir sen bilirsin hocam.
Yağ
yükleme yeri

Abi motor yağı değişiminden önce yağ kapağından bir miktar gazyağı ekleyerek rölantide 10 15 dk civarı çalıştırıyorum. Bu esnada kesinlikle gaza basmıyorum ve aracı yürütmüyorum. Sürenler, hatta 150 200km yapan saykolar olmuş bir şey olmuyor demişler ama bu motor için çok çok sakıncalı. Yağı, değiştireceğim konumda yapıyorum ayrıca bu işi, lifteyse liftte rampadaysa rampada çünkü ardından motoru stop edip yağı hemen sıcak sıcak boşaltıyorum, en önemli kısım zaten burada yağı sıcakken boşaltmak. Ardından kaldıysa elimde ve ortam/zaman müsaitse bir miktar gazyağını daha yukarıdan boşaltıyorum alttan kalan tortuyu da akıtıyor. Ondan sonra araçtaki yağ filtresini çıkarıp, çöpe atmalık ucuz bir yağ filtresi takıyorum bir de en ucuzundan 10w40 yağ koyup 15, 20, 30 dk artık o sana kalmış çalıştırıp tekrar o yağı boşaltıyorum o da genelde simsiyah çıkıyor. Bu sayede dip köşe kalan gazyağı kalıntıları da mümkün mertebe gidiyor. Ondan sonra esas yağımı ve yağ filtresini koyarak bitirmiş oluyorum. Benim aracımın yağ kapasitesi 4 litre, 0.5 litre civarı gazyağını göz kararı koyuyorum (bir kere abartıp 1 litre belki de daha fazla koydum bişey olmadı ama hiç olmayacağı anlamına gelmiyor) Seninki 7.5 litre yağ alıyormuş (tekrardan hey maşallah :deli:) yağ çubuğu seviyesini kontrol ederek maksimum çizgisinin biraz üzerine çıkacak kadar koysan yeterli olur o da takriben senin canavarın karterine ve yağ hacmine göre 0.75-1 litre civarı olur.