Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
80000/ 5.yıl bakımı :) + devirdaim takozu denilen zımbırtı ufak ufak su/antifirz kaçırıyordu, sert plastik malzeme olduğu aşırırı sıcaklar sonrası, tabanda dalgalanma olmuş ve aralardan azar azar sızıntı yapıyordu, plastik olması conta ile kurtarma imkanını ortan kaldırıyor...

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Yıllık yazmışsınız meraktan soruyorum, bu araçların bakımları normal civic gibi 10k-12 ay şeklinde mi

Allah kaza bela vermesin güzel araç.
teşekkürler. aynen o şekilde. 10k-12 ay. fakat parçalar vs farklı oluyor. mesala motor yağı type 2 diye geçiyor, diğer marka yağlar konulmuyor. honda kendi etiketi altında gönderiyor.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
teşekkürler. aynen o şekilde. 10k-12 ay. fakat parçalar vs farklı oluyor. mesala motor yağı type 2 diye geçiyor, diğer marka yağlar konulmuyor. honda kendi etiketi altında gönderiyor.
Dacia'da 20000 yada her yıl hangis, önce dolarsa mantığında :) 20bin gidecek yağda bilemedim :D Bende o yüzden 10binde bir yapıyorum. :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
hocam aracınız hızlı bir araç normal bakım gibi 10 bin çok geç değil mi ben sakin kullandığım dönemlerde bile 7-8 bini geçmemeye çalışıyorum yağ ısısı aracın gidişi çok değişiyor 10 bine yaklaşırken bile

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dacia'da 20000 yada her yıl hangis, önce dolarsa mantığında :) 20bin gidecek yağda bilemedim :D Bende o yüzden 10binde bir yapıyorum. :)
Hocam Motul da bazı yağlarında 20k da veya yılda bir değişmesini öneriyor. Yeni nesil tam sentetik yağlarda 10k da değiştirmek bana anlamsız geliyor. Bence gönül rahatlığıyla 20k binebilirsiniz :)

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
hocam aracınız hızlı bir araç normal bakım gibi 10 bin çok geç değil mi ben sakin kullandığım dönemlerde bile 7-8 bini geçmemeye çalışıyorum yağ ısısı aracın gidişi çok değişiyor 10 bine yaklaşırken bile
araç stock olduğu için belirlenen sürelerde gitmek yeterli diye düşünüyorum. yüklersem daha öne alınabilir. zaten bu araçlarla km yapmıyor çok fazla genelde kullananlar. benim aracın son bakım 19 bin küsürde yapılmış şimdi yıldan dolayı 27 de girdi mesala. kuzenimdede 2015 typer var. oda 2 yılda 1500 km anca yaptı. her zaman kullanmıyor çoğu kişi.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam Motul da bazı yağlarında 20k da veya yılda bir değişmesini öneriyor. Yeni nesil tam sentetik yağlarda 10k da değiştirmek bana anlamsız geliyor. Bence gönül rahatlığıyla 20k binebilirsiniz :)
Motulde olur bencede. Ama Elf e pek güvenmedim. 10bin periyodunda değiştirdim yağ sim siyahtı. Ustam çok kararmış dedi geciktirme dedi.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bugün araçta fena bir değişiklik yaptım. Tr şartlarında hayalim olan arabayı aldım. Gitti leon geldi 2.0 - 320 hp typer gt :)

Geçen grand cherooke ile gidiyorum önümde honda civic (ben normal civic) sanıyorum 70-80 km hız gibi bi kamyonu sollamaya çıktık tabi dib gaz çıktık yanlız civic arayı açıyor ve açtı allah allah dedim bu civicler nasıl bu kadar gidiyor arkadaki R yazısından hatırladım Meger senin araçdanmış hayırlı olsun güle güle kullan.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Geçen grand cherooke ile gidiyorum önümde honda civic (ben normal civic) sanıyorum 70-80 km hız gibi bi kamyonu sollamaya çıktık tabi dib gaz çıktık yanlız civic arayı açıyor ve açtı allah allah dedim bu civicler nasıl bu kadar gidiyor arkadaki R yazısından hatırladım Meger senin araçdanmış hayırlı olsun güle güle kullan.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
haha teşekkürler. Altlarında karbon lip, marşpiyel, arkada kanat vs olunca typer dir :) benim araç stock ama cogu doldurup kullanıyor. Bizim wp Grupta paylaşıyorlar porche, m5 ler vs bile geçemiyor typerleri :D

garbis

Çaylak Detaycı
Üye
haha teşekkürler. Altlarında karbon lip, marşpiyel, arkada kanat vs olunca typer dir :) benim araç stock ama cogu doldurup kullanıyor. Bizim wp Grupta paylaşıyorlar porche, m5 ler vs bile geçemiyor typerleri :D

Honda nın diğer adı japon ferrasidir. Öyle kolay kolay kimse yetişemez :D

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Motulde olur bencede. Ama Elf e pek güvenmedim. 10bin periyodunda değiştirdim yağ sim siyahtı. Ustam çok kararmış dedi geciktirme dedi.
Dizel araçlarda yağı koyduktan 10 km sonra bile yağ simsiyah oluyor. Araç benzinliyse normal değil ama. Hocam tamamen bilgilendirme için yazıyorum, kafanız karışmasın. İçinize sinmiyor huzursuz ediyorsa 5 binde bile değiştirin, psikolojik olarak kendinize yük yapmayın.

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
-Glazenin bu kadar etki yapacağını bilmiyordum. Fusso'nun parlaklık performansı düşük olmasına rağmen glaze ile oldukça iyi bir parlaklık verdi.
fusso authentic yada Vonixx Blend Carnauba wax ile çok daha iyi sonuç alacağımı düşünüyorum.
-Kl pro akülü makineyi ise çok seviyorum. Apartman önünde kablolu makine ile, yav adam deli mi ne bakışlarına maruz kalıyordum.
Şimdi ise al makineyi çık dağın başına işine bak.
Akünün sadece %25 gücü ile glazeyi bitirdim. Her şarj da performans ı daha da artıyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
-Glazenin bu kadar etki yapacağını bilmiyordum. Fusso'nun parlaklık performansı düşük olmasına rağmen glaze ile oldukça iyi bir parlaklık verdi.
fusso authentic yada Vonixx Blend Carnauba wax ile çok daha iyi sonuç alacağımı düşünüyorum.
-Kl pro akülü makineyi ise çok seviyorum. Apartman önünde kablolu makine ile, yav adam deli mi ne bakışlarına maruz kalıyordum.
Şimdi ise al makineyi çık dağın başına işine bak.
Akünün sadece %25 gücü ile glazeyi bitirdim. Her şarj da performans ı daha da artıyor.
Yorumun icin tesekkurler abi bu arada Hüseyin abi sayesinde bende birkac sey ogrendim makina konusunda dün aldigim makinanin Bataryali 2018 Üretimi Sarj Ünitesi 2017 Üretimi Makinanin kendisi 2020 üretimi yani tam bir Toplama olmus Huseyin abinin yardimiyla Distributorle konusup Bataryalari ve Sarj unitesini degisime yolladim yeni tarihli yollayacaklar Alacak olan arkadaslar mutlaka batarya larin tarihine baksin bilindigi üzere Lityum Pillerin Raf ömrü 5 yil yani bana gelen pillerin ömrü yarisindan fazlasini tamamlamis.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@Detail 35 kardeşim sağolsun benim Astra’ya 3 ay kadar önce Fireball seramik yaptı. Ön kaputta ürün testi yapalım dedik ve ön kaputa uzun soluklu Carpro vs Fireball karşılaştırması başlattık.

şimdiye kadar geçen 3 aylık sürede en dikkat çeken Fireball’ın toz ve kir tutma konusunda Carpro’ya ağır hezimet yaşattığı..

Resimde göreceğiniz üzere kaputun ağır tozlu sol tarafına Carpro U.K. 3.0 + Gliss uygulandı. Daha az toz ve kirin olduğu Kaputun sağ tarafında ise Fireball Devil’s Blood + Typhoon uygulandı.

Fireball sadece toz konusunda değil, kireç ve su lekesi konusunda da bariz bir şekilde rakibine göre daha iyi.

uzun soluklu dayanımları konusunda ise gözlemleyip göreceğiz. :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Yağ olarak eneos 0w20 geliyor diye biliyorum ancak ben size 0w40 viskoziteli bir yağ öneririm. Güle güle binin