Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #8,101
Bu ürün Türkiye de yok evet. Ancak benim size attığım ürün de aynı görevi görüyor. Bu arada @Tonyukuk07 söylediği de çok doğru. Ben artık jantlar araç üzerindeyken demir tozu sökücü ürünleri kullanmıyorum. Boyasız metalleri paslandırdığı ve kararttığı için. Kışın-yazın jantları söktüğümde kullanıyorum sadece. Belki de bu sebepten uzun zamandır jantın poryaya yapıştığını hatırlamıyorum.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Alman forumunda geçenlerde böyle bit konuyla ilgili yazı okumuştum. Sebepler arasında ilginç bir şekilde Demir tozu sökücü vardı. :) yani Demir tozu sökücü veya Demir tozu sökücü etken maddeli jant temizleyiciyi eğer yüzeyden bol suyla veya uygulama ardından ekstra şampuanla iyice temizlenmezse o Demir tozu sökücü kalıntıları boyasız yüzeylerde çalışmaya devam ediyor ve Demir tozu çözünme işlemi o bölgede durduğunda jant yüzeye yapışıyor.
Kesinlikle katılıyorum, diğer araçlarda kaynamamasından dolayı bunu bende fark ettim, hatta forumda kısa bir konusu geçmişti diye hatırlıyorum. Demir tozu çözücüler kesinlikle ana etkenlerden biri.
Bu ürün Türkiye de yok evet. Ancak benim size attığım ürün de aynı görevi görüyor. Bu arada @Tonyukuk07 söylediği de çok doğru. Ben artık jantlar araç üzerindeyken demir tozu sökücü ürünleri kullanmıyorum. Boyasız metalleri paslandırdığı ve kararttığı için. Kışın-yazın jantları söktüğümde kullanıyorum sadece. Belki de bu sebepten uzun zamandır jantın poryaya yapıştığını hatırlamıyorum.
Özellikle gözlemde bilezik çevresinde tuz benzeri kalıntılar en büyük tutuşu sağlıyor. Sayıları 3-4den fazla olup tüm bilezikte onlarca olduğunda tam kaynama oluşuyor. Bu durum oluştuğunda ciddi darbe vermeden bırakmıyor maalesef. Jantları sökmeden kullanmam diyecek kadar titiz olduğum bir konu değil ancak yine de oldukça sinir bozucu. Hele ki jantları yeni aldığım dönemde 6 aylık jant lastiğe balyozla vururken biri şimdi janta gelecek diye korkmadım değil. :eek:
@EmirhanYigiter, bey şu masajlarıda inceleyebilirsiniz. video faydalı olacaktır.

Hızlı Soru - Cevap
Hızlı Soru - Cevap
Yine arındık

iyi detaylar.
Tunap olan çinko sprey veya türevi bir ürün galiba. Astar + ısıya dayanıklı boya çözemediği için bu seçeneği elediğimizi varsayarsak diğerleri daha mantıklı geldi. Ben hiç çözemezsem bijonlara gelmeyecek şekilde silme hafif bir gres çekmeyi düşünüyordum ancak anti seize şuan denemeye değer görünüyor. Problem özellikle yazlıklarda daha fazla olduğundan yazlık lastiklere geçmeden kesinlikle temin edeceğim teşekkürler.
Acelem yok ancak dövizin rekor tazelediği anlarda :basx: bu ürün biraz lüks kaçıyor. Alternatifleri denedikten sonra araba hala kalırsa deneyeceğim gibi duruyor, yine de çok teşekkürler.

Geçmişte konuşmuşuz buldum mesajı :D
Çok fazla olunca da mekanikçiler çok sövüyor. Jant kesin kaynıyor, akslar kaynıyor. Bir kere sağ ön tekerde 120km üzerinde sekme gibi bir problem oldu. Aks kontrolü için sökerken bilya kısmını ne kadar denersek deneyelim bırakmamıştı. Jantların disk ile birleştiği yerler de 4 mevsim lastik kulananlarda kaynama olasılığı yüksek.
Birebir tecrübe diyebilirim. Mekanikçilerin demir tozu temizliği diye bir şeyden pek haberi olduğunu söyleyemem. Ben sürekli başında durduğumdan çaktırmadım sadece. Ancak gerçekten boyasız kısımlarım temasında kesinlikle paslanmadan ötürü kaynama oluyor. Her bakımda jant söktürüyorsanız zaten kaynamaya imkan tanımıyorsunuz demektir, kullansanız da problem olmaz.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@EmirhanYigiter hocam Demirtozu temizleyiciler zararlıdır anlamı çıkmasın şimdi. O yüzden yabancı okuduğum kaynaklarda demirtozu temizliği aceleye getirilmeden ve bolca su tutularak iyice arındığından emin olana kadar durulama işlemine devam edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Hatta demirtozu temizletici sıkıldıktan sonra en fazla 2-2.5 dakika içinde durulama yapılıp Foam ile tekrar yüzeyin yıkanması gerektiğini söylüyorlar. Bir video var tüm Demir tozu etkili jant ürünlerine biret Bijon koyuyorlar 10 saat sonra sonuç kararan ve tuzlanma yapan bijonlar. ;) o yüzden petrolde vs aceleye getirip iyice durulamadan, yüzeyde uzunca dakikalar bırakarak kullanmamak lazım.

şimdi okuyan arkadaşlar demirtozu temizleyiciler zararlı anlamı çıkarmasınlar diye bunu yazma gereği duydum. İyice arındıracağız bu ürünü temas yüzeylerinden. :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
@EmirhanYigiter hocam Demirtozu temizleyiciler zararlıdır anlamı çıkmasın şimdi. O yüzden yabancı okuduğum kaynaklarda demirtozu temizliği aceleye getirilmeden ve bolca su tutularak iyice arındığından emin olana kadar durulama işlemine devam edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Hatta demirtozu temizletici sıkıldıktan sonra en fazla 2-2.5 dakika içinde durulama yapılıp Foam ile tekrar yüzeyin yıkanması gerektiğini söylüyorlar. Bir video var tüm Demir tozu etkili jant ürünlerine biret Bijon koyuyorlar 10 saat sonra sonuç kararan ve tuzlanma yapan bijonlar. ;) o yüzden petrolde vs aceleye getirip iyice durulamadan, yüzeyde uzunca dakikalar bırakarak kullanmamak lazım.

şimdi okuyan arkadaşlar demirtozu temizleyiciler zararlı anlamı çıkarmasınlar diye bunu yazma gereği duydum. İyice arındıracağız bu ürünü temas yüzeylerinden. :)
Yakın zamanda demir tozu ihtiyacı olan beyaz bir araca uygulayacağım zaten onu da görürlerse yine kullanmaya ikna olurlar. :D Ben demir tozu temizliğinden sonra tüm aracı QD ile killeyip tekrarında durulandığından çok kalıntı bıraktığımı sanmıyorum özellikle uzun yıllardır aynı aracı yıkadığımdan nerelerde kalabileceğini bildiğimden bol bol su tutuyorum. Ekleme için teşekkürler kafalarda karışıklık kalmasın.

Oscar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Selam herkese.
Bir amatör olarak guzel yaptigimi düşünüyorum sizlerin yorumu onemli tabikide shine mate kendi orjinal pedleri kanimca yaramaz yün keçe cok asiri toz yapiyor pasda pedi 3. Parcada patladi deviri 4 e aldigimda neyseki devam edecek pasta pedi buldum.
Uygulamalar
demir tozu sökücü
Rx kil hamuru
Menzerna yeşil 400
Menzerna 3800
valet pro kati wax
Kati wax silmek ölüm oldu biraz fazla beklettim yorulmuştum
Bu arada orbital makina icin isiya dayanikli pasta pedi ve cila sungeri ne tavsiye edersiniz iyi iş cikaracak.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selam herkese.
Bir amatör olarak guzel yaptigimi düşünüyorum sizlerin yorumu onemli tabikide shine mate kendi orjinal pedleri kanimca yaramaz yün keçe cok asiri toz yapiyor pasda pedi 3. Parcada patladi deviri 4 e aldigimda neyseki devam edecek pasta pedi buldum.
Uygulamalar
demir tozu sökücü
Rx kil hamuru
Menzerna yeşil 400
Menzerna 3800
valet pro kati wax
Bu arada orbital makina icin isiya dayanikli pasta pedi ve cila sungeri ne tavsiye edersiniz iyi iş cikaracak.

Elinize saglik hocam dedigim gibi Pedler is gorur ama uzun sureli olmaz demistim Ped in Krali Meguiars ti ama oda artik Getirmeyecek malesef lake country ile ortak üretim cogu pedler meguiars in bir de aklinizda olsun makinanin uzerindeyken ped i bosta ve yuksek devirde calistirmayin firlayip gidiyor icinden cikanlar la ben 1 er uygulama yapmistim :)

Son düzenleme:

Oscar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Elinize saglik hocam dedigim gibi Pedler is gorur ama uzun sureli olmaz demistim Ped in Krali Meguiars ti ama oda artik Getirmeyecek malesef lake country ile ortak üretim cogu pedler meguiars in bir de aklinizda olsun makinanin uzerindeyken ped i bosta ve yuksek devirde calistirmayin firlayip gidiyor icinden cikanlar la ben 1 er uygulama yapmistim bu arada uygulama güzel olmus :)
Zaten firladi gitti ped
Polytop rupes ped guzel dedi bir arkadas senin tavsiyen nedir.

CNR Detailing

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Çınar’ım ile buluştum. Nasıl mutlu olmuşsam 32 diş gülmüşüm :) Misafirperverliği ve hoş muhabbeti için çok teşekkür ederim @CNR Detailing
Gitmişken orda aracıma bir de bakım yaptırdım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Seninle tanışmak büyük bir mutluluktur Can hocam :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Çınar’ım ile buluştum. Nasıl mutlu olmuşsam 32 diş gülmüşüm :) Misafirperverliği ve hoş muhabbeti için çok teşekkür ederim @CNR Detailing
Gitmişken orda aracıma bir de bakım yaptırdım.

Hem @CNR Detailing ile görüşüyor, hem de adabasına orada bakılıyor. Arabalarımızla kıskanarak like attık fotoğrafa :D

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Herkesi bekleriz :) Araç testlerimiz de mevcut hot hatch ya da Fastsuv can hocam biraz ürktü ama olsun o kadar :D
Biraz ürktüğümü doğrudur :) 180 beygirli Fastsuv beni gerçekten heyecanlandırdı. Tabii bunda senin şoförlüğünün payı büyük ;)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hem @CNR Detailing ile görüşüyor, hem de adabasına orada bakılıyor. Arabalarımızla kıskanarak like attık fotoğrafa :D
Sorma Atalay hocam. Resmen vip hizmet gördüm :) Bakım da öyle güzel oldu ki anlatamam. Aracın sesi soluğu değişti. Muammer üstadımın torpili olmasaydı muhtemelen 1 hafta sonrasına randevu alırdık orası ayrı bir konu tabii :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selam herkese.
Uygulamalar
demir tozu sökücü
Rx kil hamuru
Menzerna yeşil 400
Menzerna 3800
valet pro kati wax

Selamlar, fotoğraflar aracın bitmiş hali mi anlayamadım, yoksa daha pasta yapacak mısınız