Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bir süredir araçla ilgilenemedim. Aslında hava da soğuktu ama bu şekilde kirli durmasına içim elvermedi.
Ön yıkamada b33 ve magifoam mix yaptım. Kir sökme iyiydi ancak köpük kalıcılığı azaldı bir tık.
Kovada maxi suds II kullandım araç çok kirli olduğu için.
Yıkama sonrasında da Aytoglym Express Wax geçtim. Parlaklığından ve ıslak araca sıkıp kurulanmasından çok memnunum.

Kirler akarken.

Havanın sertliği belli oluyor sanırım

Bir de polen filtresi değiştirdim. İlk defa yan sanayi aldım. Hiç memnun kalmadım. Yapısı çok ince ve dandik. En kısa sürede orijinalini takacağım.

Soldaki orijinal sağdaki yan sanayi

Orijinal filtre.

Final fotoğrafı pek yok. Çünkü hem hava çok soğudu hem de karanlık çöktü.
İş bittiğinde sıcaklık bu şekilde

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Selam hocam., eski bir post tesadüf eseri gördüm., polen filtresini servisten orjinal almak isterseniz bi dünya para isterler yazık günah., paylaştığınız resimde görülüyor filtre üreticisi Mann filtre., kodu: CUK26014-2 dışardan OEM olarak tedarik ederek çok daha uyguna alabilirsiniz; https://www.filtremarketim.com/urun...kw-131hp-polen-kabin-filtresi-cuk26014-2-mann

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Selam hocam., eski bir post tesadüf eseri gördüm., polen filtresini servisten orjinal almak isterseniz bi dünya para isterler yazık günah., paylaştığınız resimde görülüyor filtre üreticisi Mann filtre., kodu: CUK26014-2 dışardan OEM olarak tedarik ederek çok daha uyguna alabilirsiniz; https://www.filtremarketim.com/urun...kw-131hp-polen-kabin-filtresi-cuk26014-2-mann
Teşekkür ederim öncelikle düşünüp araştırıp paylaştığınız için. Ben de dediğiniz gibi Mann dan almayı düşündüm. Ancak bir de Filtron marka denemek istedim. Şuan elimde Filtron marka var. Malzeme kalitesi alıntı yaptığınız postta görünen polen filtresinden çok daha iyi. Ancak henüz araca takamadım. Eğer memnun kalırsam Filtron dan devam edeceğim. Memnun kalmazsam sizin de dediğiniz gibi Mann dan devam edeceğim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende de bunun bir önceki versiyonu Pro modeli var, memnunum. Arka kamerası da olduğu için sizdeki bu modeli alacağım. Bir kaç gün kullanın bakalım, her hangi bir problem yaşayacak mısınız? Arka kamera çözünürlüğü, telefon/mobil proğramı üzerinden kullanımı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Ben de takipteyim hocam yorumlara göre eldekini yenilemek peşindeyim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Yaklaşık 3 yıl önce AliExpress den aldığım LED sis farlarından birinin devresi yanmış ışık vermiyordu tekrardan halojene çevirdim. Bu 3 yıllık süre içinde çok fazla kullanmadım tekrar alır mıyım bilmiyorum fakat beyaz tonlarinda LED siste pek bir fark yaratmıyor tercih edecekler sarı tonlarını öneririm

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Bu olay çoğu kez benimde başıma geldi, bir de çamaşır makinesinin içini temizlemek var köpükleri almak uğraştırıyor malesef. Acaba makinede sadece kurulama havlusu mu vardı yoksa sayıca fazla bez var mıydı?
Bu tarz durum genelde çok az bez grubuna karşılık çok fazla deterjan koyularak yapılan yıkamalarda rastlanır.

Fanboy

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
35 ml :) fyeon towel wash sisesinde 25 to 50 ml diyor talimatlaylra uygun. 20 ml ile denedim tasmadi ama durulamada atamadi fazlasinida 2 ayri makinada denedim
Ben bir ara 41 ml falan koymuştum. Aynı şekilde facia idi. Daha bir kaç kez daha oldu bu şekilde. Gyeon Towel Wash baya köpük yapıyor. Genelde 25-30 ml ideal. Daha fazla koymuyorum.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
6 tane yikama eldiveni mevcuttu
Hocam arabayı yıkarken yıkama eldivenlerini köpük yoğunluğu şampuan ile mi kullandınız? Bu da neden olmuş olabilir. Ben genelde yıkamadan önce duş başlığını kullanarak eldivenlere tazikli su tutuyorum. Kabaca şampuanını akıtıyorum. Sonra makinede yıkıyorum. Ona rağmen bile köpük oluyor.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Büyük ihtimalle şampuan kaldı eldivenlerde, ben öncesinde duş başlığı ile yıkayıp sonra bir müddet beyaz sirkeli suda bekletiyorum bu kadar kopurme yapmıyor bir de içinde kalan partiküller de düşüyor
kuru eldiveni yikadim sorun o :)

Hocam arabayı yıkarken yıkama eldivenlerini köpük yoğunluğu şampuan ile mi kullandınız? Bu da neden olmuş olabilir. Ben genelde yıkamadan önce duş başlığını kullanarak eldivenlere tazikli su tutuyorum. Kabaca şampuanını akıtıyorum. Sonra makinede yıkıyorum. Ona rağmen bile köpük oluyor.
kuruydu eldiven beyaz sirkeyi bıraktım sertlestirdigini dusunuyorum aksine artık onunda

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
kuru eldiveni yikadim sorun o :)

kuruydu eldiven beyaz sirkeyi bıraktım sertlestirdigini dusunuyorum aksine artık onunda
Geçmiş olsun bence deterjan bir tık fazla olmuş gibi görünüyor:( Gyeon towel wash piyasadaki en iyi microfiber deterjanlarından birisi bence. Ama gerçekten çok köpük yapıyor ve bunun için miktarı azaltmak hem aile huzurumuz hem makinamız hemde kesemiz için faydalı diye düşünüyorum :sırıtan1: Ben bu deterjanda 20ml civarı kullanıyorum ve gayet yeterli geliyor :gulumsemex:
Aslında beyaz sirke kireci kırma konusundada faydalıdır ve aksine polyester karışımlı ürünlerin yumuşamasını sağlar. Sertleştiğini düşünüyorsanız bence suyun kirecinden ve yıkama ısısından kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Microfiber ürünler 40-60 derecede yıkanabilir. İdeal yıkama 40 derecedir aslında. Ama belirli aralıklarla 50-60 derece sıcaklığa çıkabilirsiniz. Bence bir gün ılık sirkeli suda bekletip 50 derece ısıda yıkama yapabilirsiniz.
Yumuşatmada en garanti yol aslında kurutma makinasıdır. Düşük ısıda kurutma yaparak gerçekten ne kadar yumuşadığını görebilirsiniz:gulumsemex: