Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Emre2303

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
Ben de önümüzdeki hafta fren hidrolik yağını Bosch ENV6 ile değiştireceğim bakalım. Şu anda fiyatı aşırı uygun Motul 5.1'in yarı fiyatına satılıyor ve kağıt üstünde hiçbir eksiği yok düşünenler varsa tavsiye ederim.

Emre2303

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
Yorucu bir gece yıkaması yaptım :rahattx:
Zaten boyası kötü olan arabamı bir aydır petrol şampuanı ile yıkayarak daha da mahvetmiştim, wax namına hiçbir şey kalmamış durumdaydı. Önce Magifoam-Marolex-Purestar Double Twist Wash Mıte ile yıkamayı gerçekleştirip Silk Dryer ile kuruladım. Ardından Kiwami ile eski parlaklığını yakalamaya çalıştım hem de koruma altına aldım. Harelerle dolu olmasına ve kötü bir boyaya sahip olmasına rağmen resimlerde belli olmasa da Kiwami çok güzel parlaklık katmayı başarıyor seviyorum bu waxı. Koltukları iki aydır temizlemiyordum temizliğini yapıp bakım kremi ile bakımını gerçekleştirdim. Son olarak da Sarp ile lastikler parlatılıp eve dönüldü.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugun aracimin icini detayli bir sekilde temizledim. Uzun zamandir bej renkli kumaslar silinmemis ve kol dayama nerdeyse bir kismi siyah renge burunmustu. Koltuklar da da su lekeleri olusmustu.
valet pro carpet cleaner i koltuklara sıktım ve fırça ile bir güzel fırçaladım. Zaman zaman fırçayı su ile temizleyip uygulamayı sürdürdüm. Daha sonra mikrofiber bez ile fazla suyu aldım ve kurumaya bıraktım. Henüz tam kurumadı ama şimdiden ilk günkü haline dönecek gibi duruyor :) keşke öncesi sonrası fotolarını alsaymışım ama iç temizlik yaparken birden koltuk temizlerken buldum kendimi :)

Valet pro citrus pre wash u 1:20 oraninda karistirarak tum plastik aksamlari da fircalayarak temizledim. Detay fircalari ile en kucuk bolgeleri dahi temizledm.
Plastik aksamlari meguiars protectant ile korumaya alacaktm fakat yorgunluktan yapamadm, en kisa zamanda tekrar bir tozunu alip meguiars ile de korumaya alacagim

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Ön arka balata değişti Ferodo marka. Ön disklerim yamulmuştu tornaya verilip düzeltildi ve fren hidrolik yağı Bosch ENV6 ile değiştirildi.

Fiyatı uygun gözüküyor. Benimde Dacia'nın hidroliğini değiştirmem lazım. Gerçi daha bir dolu ihtiyacı da var ama hepsini tek kalemde yaptırırsam köşede mendil açmam gerekir :(

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Yıkadım
S100 wax hala ölmemişti ama boncuklaması Authenicden daha kötü gibi geldi, ömür olarak da daha uzun gibi duruyor şimdilik.
Magic Dressingin fiyatından ötürü alternatif lastik parlatıcıları değerlendiriyorum. Zamanında benzinlikten Autokit deri vinil koruyucu almıştım, Sarp'ın farklı markalısı işte aynı form ve renkte.
Biraz önce piyasa da bir bakayım dedim Sarp 90 civarına gelmiş, yarı fiyatına T Rax diye bir markanın var 45 liraya, ürünü beğenirsem onuda alıp denemeyi düşünüyorum.

Buna da dün uyguladım.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Forumun en pis motoru olsa gerek Kc Motor Plast ile temizlik yaptık sayılır.

Ellerinize sağlık. Ancak motor plast kirli motoru temizlemek için değil de motor yıkandıktan sonra üzerinde tabaka şeklinde koruma oluşturmak için kullanılıyor. Daha iyi verim alabilmeniz için yazmak istedim.

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerinize sağlık. Ancak motor plast kirli motoru temizlemek için değil de motor yıkandıktan sonra üzerinde tabaka şeklinde koruma oluşturmak için kullanılıyor. Daha iyi verim alabilmeniz için yazmak istedim.
Merhaba bende KC motor plast'ı uygulayacağım ama motor kirli biraz. Hazırlık temizliğini en doğru şekilde nasıl yapabiliriz.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hafta sonu aracın içini temizleyip , plastik aksamlarına meguiars ile koruma sürmüştüm.
Dün de benzinlikte aracın dışını yıkadım.
Benzinlikte zaman harcamamak için ilk önce kapı önünde , pompa ile jantlara magifoam sıkarak fırçalı bir şekilde kabasını temizledim. Daha sonra benzinlikte jantlara K2 pro demirtozu temizleyici sıktım. Sonra yine pompa ile magifoam ile ön yıkama yaptım. Ön yıkama sonrası sarı sonax şampuan ile kova yıkama yaptım. Yıkama sonrası sonax
sarı hızlı cila ile arabayı cilaladım.