Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Öne çıkan konu #8,881
Merhabalar hocam. Elixir konusunda yorumlarınız nedir ? Özellikle su iticilik ve ömrü açısından. Vonixx blend spray Wax ve elixir arasında kaldım ikisinde de gönlüm var açıkçası . Ancak elixir parlaklık açısından etkiledi diyebilirim beni.
Evet elixir’in parlaklığını ben de çok seviyorum :) Vonixx kullanmadım ama elixir’den sonra muhtemelen vonixx denerim dikkatimi çeken bir ürün. Elixir’de benim en çok sevdiğim şey kullanım sarfiyatı, çok çok az kullanıyorsun. Şişe hiç bitecek gibi gelmiyor resmen. Kullanımı kolay, sıcak havada anında kuruma, iz leke bırakma vs. yapmıyor çok da zor şartlar olmazsa. Ancak forumda gördüğüm kadarıyla vonixx’in özellikle ömrü elixir’e göre iyi görünüyor. Ben kesinlikle bir sonrakinde vonixx deneyeceğim :) tercih size kalmış ikisi de güzel ürünler..

IlgazRafi

Çaylak Detaycı
Üye

Bugün aracin Lastiklerini değiştirdim,Pazarama Uygulamasindan aldim.

225/45/17 91W Ebat Hankook Ventus S1 Evo 2 yi tercih ettim.

Kazimkarabekir Caddesindeki Mng ye gonderttim,hemen yaninda Hankook bayisi vardi oraya taktirdim.150₺

Daha önceki aracimda da vardi bu lastikten begeniyordum tekrar aldim.
Islak kuru memnun muydunuz, bende 225 40 18 bakıyorum ps5 bakıyordum lastikçi bunu önerdi ama yorumlarda ıslak zeminde kızaklama yapıyor denildiği için emin olamadım

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Islak kuru memnun muydunuz, bende 225 40 18 bakıyorum ps5 bakıyordum lastikçi bunu önerdi ama yorumlarda ıslak zeminde kızaklama yapıyor denildiği için emin olamadım
Hocam Lastikler güzel ilk düsen yagmur da tüm lastikler kizaklama yapar yagmurda islandikca sertlesiyor ve kizaklama olmuyor gecen hafta denemistim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Akü naz yaptı, geçitiğimiz günlerde, Dacia gibi bir markanın aküsünün yaklaşık 7 yıl dayanması baya mutlu etti beni, cansıkıcı bir durum olmasın diye yenisi ile değiştirdim, Mutlu aküye geçiş yaptım.
Renault grubu fabrika çıkışı olarak varta kullanıyordu bir aralar. Biz de Kangoo da 7 yıl kullandık ki araba çok aktif kullanılmayan bir araçtı. Sonrasında mutlu aldık 4 yıl kadar da onu kullandık tekrardan inci ile değiştirdik bakalım o nasıl bir dayanım gösterecek. Bu arada kendi aracımda da mutlu var 4 yıl oldu yaklaşık memnunum.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
11.02.2023'de motor temizliği yaptım. Güzel detaylı temizlik yapacaktım iş çıkınca biraz aceleyle bitirmek zorunda kaldım.

En son bu hale getirip bıraktım.

Bir kaç saat sonra bu haldeydi.

12.02.2023'de de killeyip wax sürdüm.
Kirli hali

1:10 Magifoam

Vonixx Blend Black Edition Seramik içerikli wax'ın dolduruculuğu, özellikle çok ince wax sürerim ancak doldurmasını istediğiniz yerler varsa ürünü biraz daha kalın sürerseniz dolduruculuğu daha gözle görülebilir oluyor. Ben dolduruculuğunu beğendim açıkçası.

Final

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Pazar günü otomobili yıkadım. Tertemiz yaptım. Ertesi gün sabah yağmur yağdı. Hadi tam yerler kurumuşken yola çıktım, yakınlardaki şantiye sağolsun, kutsal toprak taşıyan hafriyat kamyonlarını şantiyeden çıkarken yıkamadıkları için her yer off road parkuruna dönmüştü. Sanki otomobili hiç yıkamamışım gibi yan paneller, arka lastikler ve bagaj kapağı çamur oldu. Hay senin derdine diyenler olabilir ama o kadar zamanım gitti, yoruldum, ürün kullandım...vs. Ya insaf be, yıl olmuş 2023, şantiyeye kamyon yıkama tertibatı alınamıyor mu? Ya da ne bileyim bu neden şart koşulmuyor ?
Sonra uygun bir yerde tekrar su tuttum. Bugün yine mecburen aynı yoldan geçtim hayret yol temizdi.
Millet canının, malının derdinde bende derdimi...

garbis

Çaylak Detaycı
Üye
Pazar günü otomobili yıkadım. Tertemiz yaptım. Ertesi gün sabah yağmur yağdı. Hadi tam yerler kurumuşken yola çıktım, yakınlardaki şantiye sağolsun, kutsal toprak taşıyan hafriyat kamyonlarını şantiyeden çıkarken yıkamadıkları için her yer off road parkuruna dönmüştü. Sanki otomobili hiç yıkamamışım gibi yan paneller, arka lastikler ve bagaj kapağı çamur oldu. Hay senin derdine diyenler olabilir ama o kadar zamanım gitti, yoruldum, ürün kullandım...vs. Ya insaf be, yıl olmuş 2023, şantiyeye kamyon yıkama tertibatı alınamıyor mu? Ya da ne bileyim bu neden şart koşulmuyor ?
Sonra uygun bir yerde tekrar su tuttum. Bugün yine mecburen aynı yoldan geçtim hayret yol temizdi.
Millet canının, malının derdinde bende derdimi...
demirinden , çimentosundan ve bilimum malzemesinden çalan zihniyet mi kamyonları yıkamadan dışarı çıkartacak ....???

emre1252

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir ya da iki hafta önce yapmış olduğum far temizliği uygulaması. İlk defa yaptım. 3M far yenileme kiti (3M Headlight Restoration Kit) ve matkap yordamıyla. Ekstradan 3M Plastic yenileyici (3M Plastic Restorer) ve 3M plastik cilası 3M Plastic Polish) ve en son 3M far verniği (3M headlight lens clear coat). Önce ve sonra

Son düzenleme:

aykutclyn

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Aracı bayadır kullanamadığım için otoparkta tozlanmıştı, bugün biraz ilgilenmek istedim.

Önce k2 roton ve magifoam ile jant temizliği yaptım. Sonrasında VP citrus pw ile ön yıkama ve araç kırli olmadığı için magifoam ile temaslı yıkama
yaptım.

Yaklaşık 2 ay önce uyguladığım turtle wax ceramic sprey in koruyuculuğu hala iyi durumda.

Kurulama sonrasında, lastiklere Gyeon Q2 uyguladım, camları IPA ile temizledim ve araç içinin tozunu spritz ile alarak tamamladım.

VID-20230306-WA0021

Mrtcpt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Yalova
Merhabalar, Kusura bakmayın biraz geç yanıt verdim. Yoğunluktan foruma vakit ayıramaz oldum maalesef. Neredeyse tüm köpük yapıcıları kullanmış biri olarak marolex 7000'den oldukça memnunum şu ana kadar sıfır olumsuzlukla kullandım. Yakınlarda herhangi bir kullanım videom veya fotom yok fakat mart ayında kullanırken video ve fotoğraf çekmiştim. Onları ekliyorum, size yardımcı olacaktır. Ek olarak ben herhangi bir modifikasyon yapmadım, olduğu gibi kullanıyorum. Sanırım o gün içinde autobrite magifoam vardı ama sulandırma oranını maalesef hatırlamıyorum. Köpük ucu olarak da orta köpük yapan başlık vardı diye hatırlıyorum.

Merhaba, nasılsınız. Bende marolex 7000 pompa aldım, aracım yeni pasta cila oldu. Tek seferde fırçasız şampuan kullanıp aracımı basıncı su ile yıkamak için en memnun kaldığınız ph nötr şampuan öneriniz hangisi olurdu?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Aracı bayadır kullanamadığım için otoparkta tozlanmıştı, bugün biraz ilgilenmek istedim.

Önce k2 roton ve magifoam ile jant temizliği yaptım. Sonrasında VP citrus pw ile ön yıkama ve araç kırli olmadığı için magifoam ile temaslı yıkama
yaptım.

Yaklaşık 2 ay önce uyguladığım turtle wax ceramic sprey in koruyuculuğu hala iyi durumda.

Kurulama sonrasında, lastiklere Gyeon Q2 uyguladım, camları IPA ile temizledim ve araç içinin tozunu spritz ile alarak tamamladım.

VID-20230306-WA0021

Cayır cayır yanıyorsun, maşallah. :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bayadır yıkayamadığım clio yu yıkadım
Kirliler

Ön yıkama magifoam

Jantlara flowey r1 kullandım
Ön yıkama sonrası baya temiz çıktı

Kova yıkaması shiny garage

Yıkama sonrası 6 aylık wetproof seramik güncel durumu

Wizard of gloss blue marlin ile kuruladım

Kapı aralarını vs iyice kuruladım

Yüzeyi nasiol clean ile hazırladım

fotoğraf link
Nasiol metal coat f2 ile seramiği destekledim

Finaller

gizli foto paylaşım

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kirliler

Ön yıkama magifoam

fotoğraf link

Finaller

gizli foto paylaşım

Wetproof hakkinda dusuncen nedir hocam

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Kirliler

Ön yıkama magifoam

fotoğraf link

Finaller

gizli foto paylaşım

wetprof ve nasiol metalcoat hakkında düşünceleriniz nedir ?

wetprofu kullanıcı gözünden , metalcoatı ise hem uygulayıcı hem kullanıcı gözünden merak ediyorum açıkçası.
teşekkürler