Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #9,561
Teşekkür ederim. Coil değilde eibach yay takmayı düşünüyorum bakalım
Hocam geçmişte 2 farklı araçda eibach pro kit 35mm kullanmış biri olarak söylüyorum. Kesinlikle ne coil ne pres yaptırın, eibach pro kit takın konforlu şekilde yol tutuşu hissedin. 2 farklı araçda da öncesinde türkiye piyasadında en bilindik coiloverı taktım, ilk 1 ay çok iyi geliyor. Ancak 1 aydan sonra aşırı sert geliyor. Coilden sonra eibach pro kit e geçince aracın kaderi değişiyor. Fiyatı pahalı ona lafım yok ancak kalite zaten ucuza alınmıyor, bunu detail ürünlerinde de görüyoruz :)

BarisSamsunlu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam geçmişte 2 farklı araçda eibach pro kit 35mm kullanmış biri olarak söylüyorum. Kesinlikle ne coil ne pres yaptırın, eibach pro kit takın konforlu şekilde yol tutuşu hissedin. 2 farklı araçda da öncesinde türkiye piyasadında en bilindik coiloverı taktım, ilk 1 ay çok iyi geliyor. Ancak 1 aydan sonra aşırı sert geliyor. Coilden sonra eibach pro kit e geçince aracın kaderi değişiyor. Fiyatı pahalı ona lafım yok ancak kalite zaten ucuza alınmıyor, bunu detail ürünlerinde de görüyoruz :)
Tavsiyeniz için teşekkürler bende öyle düşünüyorum bir kaç arkadaşımda eibachdan memnundu bakalım inşallah önümüzdeki ay alacağım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Çok uzun zaman sonra aracı yıkadım aşırı çamurluydu ön yıkama ve temaslı yıkama yapmama rağmen yinede pislikler tam olarak akmadı. yüzeyde cok fazla çizik oluşmuş en kısa sürede tüm aracı meg 3-1 wax ile alabildiğim çizikleri alacağım. davlumbaz içleri çamurlu duruyor maalesef cıkartamadım. içime sinmeyen bi temizlik oldu.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Araca yazlık için yeni jant lastik takımı aldım.

Hayırlı olsun güle güle kullanın güzel duruyor :) Lastikler de güzel seçim olmuş ama sizce nasıl yumuşak geldi mi hissiyatı? Abimin PS5'ler biraz yuvarlanma sesini içeri veriyor sanki Continental ile aralarında bi yumuşaklık farkı yok gibi.. Bu arada kesinlikle tavsiyem Eibach Pro kit olur araca takabilceğiniz en güzel eklentilerden biri kanımca :) Kendi aracım golf 7.5 da 35mm, abim volkswagen CC de 25mm Pro kit kullanıyoruz yıllardır çok çok güzel konforu ve özellikle yol tutuşuna etkisi.

BarisSamsunlu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hayırlı olsun güle güle kullanın güzel duruyor :) Lastikler de güzel seçim olmuş ama sizce nasıl yumuşak geldi mi hissiyatı? Abimin PS5'ler biraz yuvarlanma sesini içeri veriyor sanki Continental ile aralarında bi yumuşaklık farkı yok gibi.. Bu arada kesinlikle tavsiyem Eibach Pro kit olur araca takabilceğiniz en güzel eklentilerden biri kanımca :) Kendi aracım golf 7.5 da 35mm, abim volkswagen CC de 25mm Pro kit kullanıyoruz yıllardır çok çok güzel konforu ve özellikle yol tutuşuna etkisi.
Teşekkürler ps5 önceki aracımda da 2000 km kullanma şansım olmuştu yuvarlanma sesi dediğiniz gibi biraz alıyo fakat deseni ve diğer aracımdan içimde kalan bi lastik olduğu için tercih ettim yuvarlanma sesine de katlanıcaz artık :) Eibach ile ilgili yorumları okudukça önümüzdeki aya dayanamayıp siparişi geçicem sanırım :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün akşam iftar sonrası havanın sıcak olmasını fırsat bilip yıkamaya gittim. Saat akşam 22:30 da benzinlikde 11 aracı bekledikten sonra yıkamaya girebildim :) Yıkama sırasının geç saatte bile yoğun olmasından dolayı pek detaya giremedim, 1.5 ayın pisliği için ön yıkama k2 bora sıkıp bora işini yaparken jantlara k2 mixer şişede flowey r1 uyguladım. Temaslı yıkama içinde sıradaki insanları bekletmemek için köpük pompasıyla ab magifoam uygulayıp yıkamayı bitirdim. Daha detaylı yıkamayı bayram öncesi yaparım diye düşünüyorum. Yıkama sonrası sefa hocamdan aldığım meguiars xpress wax ile tüm kaportayı dolaştım ((uygulama kolaylığı, yüzeyde bıraktığı hissiyat ve parlaklık konusunda aşırı beğendiğim bi ürün oldu)). Yine sefa hocamdan aldığım meg m40 ile ön panjur ve sis farı çevresindeki plastiklere uygulama yaptım. Jantlara elimde kalan çok az miktardaki carpro elixir i sıkıp ürünü bitirdim. Lastiklere de carpro darkside uygulayıp yıkama gecesini sonlandırmış oldum. Akşam fazla detaylı resim alamadım gündüz daha detaylı çekme fırsatım oldu.

uploading site

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.

Gündüz hava çok sıcak olduğu için haftalık terapiyi iftardan sonraya bıraktım.

Paspas altları ve çevresi çok kirli olmadığı için el fırçası ile tozları bir araya toplayıp nemli bez ile aldım. Elektrik süpürgesine ihtiyaç kalmadı. Genelde iç kısımi temiz tutuyorum.

İlk olarak araç iç temizliği ile başladım. İç mekânda flowey İ2 kullandım. Yarım litrelik şişeye 1:20 oranında kullandım.
Sonra iç plastik aksamı meguiars suprema ile geçtim. Üzerinden bez ile fazlasını aldım. Kapı kumaş kısımları lotar ile geçtim. O da yarım litrelik şişeye 1:50 oranında kullandım.

Paspaslari sulandırılmış arap sabunu ile temizleyip cardup lastik parlatıcı ile geçtim.

Dış aksama geçince ilk olarak jant ve lastik temizliği ile başladım. İlk olarak su tutup geçtim lastik ve davlumbazlari. Temizliğinde flowey R1 ve cartainer lastik fırçasını kullandım. Bir litrelik şişeye 1:20 oranında kullandım. Sonra kova yıkama sonrası kovada kalan şampuanli su ile lastik ve davlumbazlari tekrar geçtim. Jant fırçası sgcb 45 cm lik olanı kullandım.

Ön yıkama için ab magifoam kullandım. İki litrelik el basınçlı ilaç pompasına 50 ml magifoam ekledim. Tek seferde tüm aracı geçtim hatta belden aşağısını özelikle yan kısımları iki kere geçtim. Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Kova şampuanı olarak sam's detailing şampuani kullandım. 5 litrelik kovaya 30 ml kullandım. Baya köpük oldu. Bence yeterli idi. Yıkama eldiveni purestar polar white wash kullandım. Eski bir yıkama eldivenim vardı, onunla araç dışı plastik aksamı, lastikleri ve davlumbazlari tekrar yıkadım.

Kurulama havlusu wurties twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını başka bir bez ile aldım. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım. Camları igl glass ecoclean ile geçtim. Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım. Davlumbaz içlerini cardup lastik parlatıcı ile geçtim.

En son hızlı cila olarak meguiars X-press kullandım. İlk kez kullandım. Kokusu ve hissiyatı çok iyi. Sonra beyaz kuğuyu yerine çektim. Saat 20.00 de başlayan temizlik 23.00 de bitti.

Yarın koku olarak ilk işim 30 liralık kahve çektirmek olacaktır .

Gece çekilen fotoğrafları paylaşıyorum.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun

Golfün kaput ve çamurluklarına ppf kaplama yaptırdım.

160 mikron tpx (hibrit) malzeme. Tam poliüretan ürünler için samsunda aldığım en uygun fiyat sadece kaput için 35 bin tl idi.

Komple kaplatıp 5 sene dursun deseydim cliff, rayno, stek gibi markaları değerlendirirdim fakat düzenli olarak koruma uygulayacağım için ön 3 parçayı en ekonomik ve f/p bir ürünle korumayı seçtim.

Araç 0 alındığında da acarlar vw’de kaput koruma yapılmıştı ve o da tam poliüretan değildi. 5 yıldır üstündeydi ve sökülürken beklediğimden az yıpranmıştı. Çizik çoktu fakat sararma minimumdu.

Benim kullandığım ürün bekbarsın ürünü ama sanırım Starkın folyosuyla birebir aynı. Ahım şahım bir parlaklığı olmasa da hatrı sayılır bir su itiş özelliği var. Üzerine ben de koruma atarım zaten. 2 yıl içinde değiştiririm diye düşünüyorum. Samsunda ekstra bir sıcaklık da söz konusu değil sararma adına. Zaten optimum performansını da maksimum 3 sene verir 3 yıla araba hala bende olur mu o bile meçhul.

Biliyorum lafı uzattım fakat yükselen ppf trendiyle beraber fiyatlar da yükseldi ve heves eden kullanıcıların hevesi kursağında kalıyor, Uygun fiyatlı ürünlerde ise ekstra dikkat edilmesi gerekiyor. Bu yüzden biraz lafı uzattım.

Ürünü uygulamadan önce uzun süre gözlemlemiştim zaten. Benim içime sindi. Komple kaplasam bu ürünle mi kaplatırım, hayır. Onu da belirteyim.

Fikir ve sorularınıza açığım, teşekkürler :)

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Artık kışlık lastikleri çıkartıp yazlıklara geçme vakti geldi de geçiyor. Dün hazır okullar tatil iken değişimi yaptım. Lastikçi Ahmet usta, yıllardan beri bildiğim ve değişimi yaptığım esnaftir. Ben yazlıkları ve kışlıklari ayrı jant ile kullanıyorum. Çıkan jant-lastik takımını orada temizleyip sonra depoya kaldırıyoruz. Bir gün önce aracı temizlediğim için jant ve lastikler temiz idi. Yazlıklarda temiz idi. Sadece lastik parlatıcıya ihtiyaç vardı. Onu da sürünce tam oldu. :)

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Almanyadan Orjinal Direksiyon Geldi Ve Gösterge İçin Kokpit Kapağı Üstündeki Tırnak Kırılmasına Karşı Çıkma Orjinal Izgara Tedarik Ettim

Gösterge Geldi Ve Almanya Sipariş Direksiyonu Gönderen Akıllı Araca Uygun Direksiyon Tuşları Göndermemiş Tuşlar Çalışmadı 2 Hafta Tuş Bekledim Tekrar Almanya Sipariş Servisten Ve Geldi

Izgara Tahmin Ettiğim Gibi 1 Tırnak Kırıldı Ama Zor Olan Bu İdi Benim İçin

İşleme Başladık

Gösterge Verilerini Aldık

Kapağını Takmadım Biraz İşlem Gerekiyor Scirocco & Beetle Parçaları Kullandım Aynı PQ Platformu Kullandığı İçin Yazılım Vs Yok Keyifli Bir Görüntü Oldu

Eski Hali

Son düzenleme:

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Kışlıklar out, yazlıklar in. P7 cinturatoları hiç sevmemiştim. Bakalım sportcontact 7’ler nasılmış.

Hayırlı olsun merak ettiğim lastiklerden biri :) Siz de sanırım PS5 de vardı daha önce ? yanlış hatırlamıyorsam :D Abim 19 inc janta geçme niyetinde ama lastik konusu biraz düşündürüyor hali hazırda 18 inc de Pilot Sport 5 var ama yuvarlanma sesi rahatsız edebiliyor, sanki çokta yumuşak degil gibi.. Conti Sp7'ler nasıl sizce ?

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Almanyadan Orjinal Direksiyon Geldi Ve Gösterge İçin Kokpit Kapağı Üstündeki Tırnak Kırılmasına Karşı Çıkma Orjinal Izgara Tedarik Ettim

Gösterge Geldi Ve Almanya Sipariş Direksiyonu Gönderen Akıllı Araca Uygun Direksiyon Tuşları Göndermemiş Tuşlar Çalışmadı 2 Hafta Tuş Bekledim Tekrar Almanya Sipariş Servisten Ve Geldi

Izgara Tahmin Ettiğim Gibi 1 Tırnak Kırıldı Ama Zor Olan Bu İdi Benim İçin

İşleme Başladık

Gösterge Verilerini Aldık

Kapağını Takmadım Biraz İşlem Gerekiyor Scirocco & Beetle Parçaları Kullandım Aynı PQ Platformu Kullandığı İçin Yazılım Vs Yok Keyifli Bir Görüntü Oldu

Eski Hali

Merhaba hocam elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş. CC seviyoruz abimin de var ve şu an dokunuşlarla sizin ki çok daha güzel hale gelmiş :) Direksiyon konusunda özellikle Almanyadan ne kadara geldi fiyat özel degil ise ? Orjinal olarak satan yerler var diye biliyorum ama..

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Hayırlı olsun merak ettiğim lastiklerden biri :) Siz de sanırım PS5 de vardı daha önce ? yanlış hatırlamıyorsam :D Abim 19 inc janta geçme niyetinde ama lastik konusu biraz düşündürüyor hali hazırda 18 inc de Pilot Sport 5 var ama yuvarlanma sesi rahatsız edebiliyor, sanki çokta yumuşak degil gibi.. Conti Sp7'ler nasıl sizce ?
Evet önceki aracımda ps5 vardı :) bende lastik sesinden rahatsız olmuştum biraz açıkçası onu net hatırlıyorum. Ancak yumuşaklık konusunda çok emin olmamakla beraber sanki sc7’ler daha sertmiş gibi geldi bana. Tabi daha bugün taktırdım 50-60 km yol yaptım sadece. Yarın uzun yola çıkacağım nasipse, tekrar yazarım deneyimlerimi. Şu an kesin bir şey demek için erken :) yumuşak ve sesi az lastik istiyorsanız asymmetric 6 öneririm.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Evet önceki aracımda ps5 vardı :) bende lastik sesinden rahatsız olmuştum biraz açıkçası onu net hatırlıyorum. Ancak yumuşaklık konusunda çok emin olmamakla beraber sanki sc7’ler daha sertmiş gibi geldi bana. Tabi daha bugün taktırdım 50-60 km yol yaptım sadece. Yarın uzun yola çıkacağım nasipse, tekrar yazarım deneyimlerimi. Şu an kesin bir şey demek için erken :) yumuşak ve sesi az lastik istiyorsanız asymmetric 6 öneririm.
Uzun yol deneyiminizi paylaşırsanız memnun olurum hocam :) Doğrusu arabaya binen bir çok kişi PS5'ler için sesli lastik diyor farkedilir bir yuvarlanma sesi var 2022 üretim olduğu hal de. Michelin'e yakışmayan bir seri olmuş gibi duruyor. Asymmetric 5 de kullandık dediğiniz gibi goodyear biraz daha sessiz :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Uzun yol deneyiminizi paylaşırsanız memnun olurum hocam :) Doğrusu arabaya binen bir çok kişi PS5'ler için sesli lastik diyor farkedilir bir yuvarlanma sesi var 2022 üretim olduğu hal de. Michelin'e yakışmayan bir seri olmuş gibi duruyor. Asymmetric 5 de kullandık dediğiniz gibi goodyear biraz daha sessiz :)
Lastik sessizligi konusunda Net tecrübe vereyim size

Hankook S1 evo3 lastik Ses konusunda gercekten cok basarili ve sessiz.

Goodyear EagleSport TZ modeli Hankook a gore belirgin yuvarlanma yol sesi var.

Normalde Hankook harici lastik almazdim Goodyear in 225/45/17 inc lastik in 4 Adetini 6700₺ Lastik yili 2023 Haziran Haftasi (05.01.2024) Sökme Takma dahil oldugu için gözü kapali aldim.Hankook 11.000₺ civariydi :)

Ancak yol Tutuşu ve İslak zemin tutuşu Goodyear 1 Tik Daha iyi Hankook a göre,Her iki lastikle de 15/20 bin KM yaptim ona istinaden yaziyorum.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Lastik sessizligi konusunda Net tecrübe vereyim size

Hankook S1 evo3 lastik Ses konusunda gercekten cok basarili ve sessiz.

Goodyear EagleSport TZ modeli Hankook a gore belirgin yuvarlanma yol sesi var.

Normalde Hankook harici lastik almazdim Goodyear in 225/45/17 inc lastik in 4 Adetini 6700₺ Lastik yili 2023 Haziran Haftasi (05.01.2024) Sökme Takma dahil oldugu için gözü kapali aldim.Hankook 11.000₺ civariydi :)

Ancak yol Tutuşu ve İslak zemin tutuşu Goodyear 1 Tik Daha iyi Hankook a göre,Her iki lastikle de 15/20 bin KM yaptim ona istinaden yaziyorum.
Sefa hocam değerli yorumun için teşekkür ederim :)
Benim aracımda Goodyear EagleSport var ne çok iyi ne çok kötü bir şey diyemiyorum. Ama abim 7 set falan lastik kullandı Continentalden Michelin e, Bridgestone'a Goodyearın kışlıklarına kadar şu an özellikle 235 tabanında etkisi ile PS5'ler yumuşak diye düşünülürken bir önce ki Conti SC5'lerden çok da farkı olmadı aksine biraz da üretim hatası gibi PS5'ler de çok fazla uğultu şikayetleri de var okuyoruz forumlarda şikayet var da vs. Hankook hiç kullanmadık doğrıusu çünkü biraz yol tutuş da önemli. Ses konusunun dışında PS5den başka şikayetimiz olmadı hiç ama bakalım şimdi 19 inc janta geçince 245/35 R19 ebatlarına geçicek lastik için tavsiyenizi dikkate alıp inceleyeceğim :)