Merhabalar detail forum ailesi.
Gündüz hava çok sıcak olduğu için haftalık terapiyi iftardan sonraya bıraktım.
Paspas altları ve çevresi çok kirli olmadığı için el fırçası ile tozları bir araya toplayıp nemli bez ile aldım. Elektrik süpürgesine ihtiyaç kalmadı. Genelde iç kısımi temiz tutuyorum.
İlk olarak araç iç temizliği ile başladım. İç mekânda flowey İ2 kullandım. Yarım litrelik şişeye 1:20 oranında kullandım.
Sonra iç plastik aksamı meguiars suprema ile geçtim. Üzerinden bez ile fazlasını aldım. Kapı kumaş kısımları lotar ile geçtim. O da yarım litrelik şişeye 1:50 oranında kullandım.
Paspaslari sulandırılmış arap sabunu ile temizleyip cardup lastik parlatıcı ile geçtim.
Dış aksama geçince ilk olarak jant ve lastik temizliği ile başladım. İlk olarak su tutup geçtim lastik ve davlumbazlari. Temizliğinde flowey R1 ve cartainer lastik fırçasını kullandım. Bir litrelik şişeye 1:20 oranında kullandım. Sonra kova yıkama sonrası kovada kalan şampuanli su ile lastik ve davlumbazlari tekrar geçtim. Jant fırçası sgcb 45 cm lik olanı kullandım.
Ön yıkama için ab magifoam kullandım. İki litrelik el basınçlı ilaç pompasına 50 ml magifoam ekledim. Tek seferde tüm aracı geçtim hatta belden aşağısını özelikle yan kısımları iki kere geçtim. Sonra çift kova yıkamaya geçtim. Kova şampuanı olarak sam's detailing şampuani kullandım. 5 litrelik kovaya 30 ml kullandım. Baya köpük oldu. Bence yeterli idi. Yıkama eldiveni purestar polar white wash kullandım. Eski bir yıkama eldivenim vardı, onunla araç dışı plastik aksamı, lastikleri ve davlumbazlari tekrar yıkadım.
Kurulama havlusu wurties twisted duble plus kullandım. Kapı aralarını başka bir bez ile aldım. Dış plastik aksamda meguiars 40 kullandım. Camları igl glass ecoclean ile geçtim. Lastik parlatıcı fraber gommanera kullandım. Davlumbaz içlerini cardup lastik parlatıcı ile geçtim.
En son hızlı cila olarak meguiars X-press kullandım. İlk kez kullandım. Kokusu ve hissiyatı çok iyi. Sonra beyaz kuğuyu yerine çektim. Saat 20.00 de başlayan temizlik 23.00 de bitti.
Yarın koku olarak ilk işim 30 liralık kahve çektirmek olacaktır .
Gece çekilen fotoğrafları paylaşıyorum.