Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,241
Kaç yıl önce aldığım 5 lt şampuanı nihayet dün bitirdim :):):) Türlü türlü sebeplerden şampuanı az kullanmıştım. Son 1 yıldır yaptığım yıkamalarda ürünü kullanınca en nihayet ürün dün bitti. Dün, 2 otomobili peş peşe yıkayınca ben de bittim. Neyse, an itibariyle fena değilim.
Bu arada, dün demirtozu temizleyicilerden de bir tanesini bitirmiş oldum. (bak hele, lan olm senin kaç tane demirtozu temizleyicin var da bir tanesi bitti diyorsun, bu nasıl iş...)
Fotoğraf çekmek için maalesef mecalim kalmadı. Maalesef jantları istediğim gibi temizleyemedim. Daha doğrusu ürüne çok güvendim ama jantlar uzun süredir temizlenmediği için maalesef ürün %100 temizlik yapamadı. Hatta 1 tur daha ürünü jantlara sıktım, elimden geldiğince fırçaladım ve biraz daha kir temizlemeyi başardım ama genele bakınca kıyıda köşede halen yapışmış kirler var. Bana en acilinden ya sert bir diş fırçası ya da aynı işi yapabilecek bir fırça lazım. Gerçi diş fırçası almak daha hesaplı olabilir :D
Otomobilin geneline de demirtozu sıktım. Hiç beklemediğim şekilde otomobilin her yeri kıpkırmızı oldu. Bu arada, bu anlattığım otomobil validenin otomobili. Temizliği benim ellerimden öptüğü için maalesef anca mecalim olduğunda ve vaktim olduğunda ilgilenebiliyorum. Bir sonraki yıkamayı anca 1 ay sonra yapabileceğimi düşünüyorum. O zamana kadar yine çok kirlenecektir. Bari bu süreçte susuz kalmasın diye üzerine ıslak yüzeyde aktive olan hızlı cila kullandım. O ürünü kendi aracımda da kullandım. Herhalde bir sonraki yıkamada o ürünü de bitrimiş olurum. (bitireceğim de elime ne geçecek, aynı üründen 2 tane daha hiç açılmamış var :D:D:D )
Soru şu 5 lt şampuan nedir ne degildir yada biz kafamizda 5 lt hangisiyse onumu anlayalim,Demirtozu Hak getire litrede belirtmemissin bunu zaten bilemeyiz bilmiyom aklimdaki.deli sorular iste :heyecan:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Soru şu 5 lt şampuan nedir ne degildir yada biz kafamizda 5 lt hangisiyse onumu anlayalim,Demirtozu Hak getire litrede belirtmemissin bunu zaten bilemeyiz bilmiyom aklimdaki.deli sorular iste :heyecan:
Hahahah, olm reklam olmasın (yeni fobimiz de bu oldu).
O zaman şyöle yapalım, #reklamdeğildir, #işbirliğideğildir = 5lt şampuan Gojo , 1lt demir tozu K2 roton :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hahahah, olm reklam olmasın (yeni fobimiz de bu oldu).
O zaman şyöle yapalım, #reklamdeğildir, #işbirliğideğildir = 5lt şampuan Gojo , 1lt demir tozu K2 roton :)
Bundan sonraki paylasimlara Reklam Degildir ibaresi ekleyeyim.bende

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Cumartesi günü yıkadığım ve her gün kullandığım otomobilin toz durumu. Teşekkürler İstanbul, teşekkürler inşaat şirketleri ve hafriyat kamyonu sahipleri. Siz olmasanız bu tozları nereden bulacağız ?
Yeri geliyor, otomobili yıkadıktan 1 saat sonra çamur dolu bir sokak karşıma çıkıyor. Gelde deli olma. Ödediğim paraya mı, harcadığım emeğe mi, tükettiğim ürünlere mi yanayım ne diyeyim bilemediğim anlar.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Validenin otomobilinin lastiklerine kaç sene önce aldığım ve an itibariyle bitirmeye uğraştığım ama için için de bitmese iyi olur, keşke zamanında supermarkette satılan bu üründen 1 tane değil 10 tane alsaymışım bile diyorum.
Ürünün adı TW perfect shine tire gel (#reklamdeğil, #işbirliğideğil)
Hidrofobik etkisi var. Dayanımı fena değil. Yağışlı güne denk gelirseniz yine dayanmaya çalışıyor ama üst üste birkaç gün yağışlı havaya denk gelirseniz maalesef yanaklar kirlenmeye başlıyor. Jelden çok krem tipi diyebileceğim bir ürün. İnceden güzel bir kokusu da var. Trimlere hiç sürmedim ama kullanılabilir ve sanırım bitirmek için validenin otomobilinin trimlerine süreceğim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Rutin yıkama yapıldı. Yeni jantları ADBL Rimtector ile korumaya aldım. 2 yıkama önce Carnauba wax sürmüştüm etkisi gitmeye başladı Vonix Blend Katı waxla yeniledim wax sonrası beyaz araç bile parladı. 2 Araçtada Adbl Tire coat deniyorum 1 tester ürünle iki aracın lastiklerini parlatabildim. ADBL Tire Coat güzele benziyor diğer araçta 1 haftayı geçti etkisi hala devam ediyor tabi yağmur çamur görmedi önümüzdeki hafta yağıştada test edeceğim. Şuanlık parlatıcı güzel tekrar indirim olursa tire coat alınabilir. Çok fotoğraf çekemedim karanlıkta bir iki fotoğraf alabildim :)

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
2 haftadır yağmur çamur derken yıkanmayan ve üzerindeki kiri 1 hafta taşıyan araca bugün hızlı bir yıkama yaptım.
Önce jantları ve lastikleri wax pro jant temizleyicisi ile temizledim. Mikrofiber jant fırçası ve detay fırçası kullandım.
Sonrasında k2 bora ile ön yıkama yaptım. Akabinde de fraber bersolux ile temaslı yıkama.
İyi bir kurulamadan sonra ADBL sentetik sprey wax uyguladım.
Lastiklere de hızlı olarak atas pneubell sprey ile parlatma yaptım.
Benzinlikte 1 saatte yapılacak Max işi yaptım.
Aracın boyası çok kötü durumda. Önümüzdeki süreçte pasta yapılıp boyası toparlanacak sonrasında da seramik koruma yapılacak. Buna rağmen sentetik waxın yüzey hissiyatı ve parlaklığı bence hiç fena değil.
Bugüne dair fotolar aşağıda.

bir update çekmiş olalım. Ortalama 200km yol ve 7 gün sonraki lastik parlatıcının durumu.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
3.5 Aydır kapalı da yatan aracımızın önce Noco Genius 5 ile akü bakımını yaptık. Severek kullandığım favori cihazlarımdan biridir Noco :)

Bir hafta kadar sonra rutin yıkamamız yapıldı. Önce lastiklere Carteiner fırça + Shiny garage lastik temizleyici. Davlumbazlara Le APC akabinde fırçalama. Jantlara ise R1 sıkıp en son üzerinden Le Apc ile geçtik.

Jantların üzerinde 5 aydan uzun süre olmuştur Sonax Seramik Spray var 3. yıkaması bu ama yağmur çamur görmedi en fazla tozlanıyor :) Etkisi hala ilk gün ki gibi su itişi vs..
hd foto indir

Daha sonra Polham şarjlı köpük pompası ile yine 2 tur olmak şartıyla Megifoam geçtik. Polham alındığı günden bu tarafa demir başlardan birisi oldu oldukça memnunum performansından :D

3.5 ay önce uygulanmış Soft99 Speed & Barrier Spray boncukları ilk yıkaması onun da.
fotoğraf png yapma
Son olarak Le Black hole evo havlu ile kurulaması yapıldı ve bir süre daha iyi havalarda çıkartılmak üzere paketlendi :D
imgur upload picture

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana

Bugün hızlı yıkama işlerinde hanımın arabası vardı. Çok vaktim olmadığı için tüm işlem ortalama 1 saat 15dk gibi sürdü. Tüm detaylar olmadı ama genel olarak temizlendi.

Aracın üzerinde TPU PPF kaplama var. Araç yaklaşık 1 aydır yıkanmıyor. Yağmur çamur derken baya bir kirliydi.

Yıkamayı benzinlikte yaptım. Öncelikle jantları wax pro jant temizleyici ve mikrofiber jant fırçası ile temizledim. Detaylarına ve lastiğe ise Detay fırçası ile giriştim.

Ön yıkamada kompresörüm bozulduğu için Marolex'i götürmedim. Geçen kampanyadan aldığım Polham pompa bize eşlik etti. Aracı 1 kere ön yıkamada dönmeye ucu ucuna yetti. Beklediğimden çok daha pratik çıktı. Büyük araba için yeterli değil ama Hatchback bir araç için çok ideal. 1/30 oranla yaklaşık 50ml k2 Bora ve 1.5lt su ile ön yıkamayı yaptım. Ben bu k2 Bora'yı biraz seviyorum.

Sonrasında basınçlı durulama. Ardından kova götürmedim, Polham'a Nasiol Cleanion Pro koyup (1/50 gibi ) ile köpük yaparak zaten soğumuş ve ıslak yüzeye bir yandan köpük püskürtüp bir yandan temaslı yıkamayı yaptım. Elimi çabuk tutarak güç bela çok fazla şampuanı kurutmamaya çalıştım. Bu arada bu sefer yıkama eldiveni olarak yeni aldığım ADBL Washmitt kullandım. İlk defa bu tarz bir ürün kullanıyorum ve memnun kaldım. Makarna tipi yıkama eldivenlerine göre çok daha keyifli yıkama yapmanızı sağlıyor.

Kurulama için gölgeye çekip LE Black hole ile girişene kadar, her ne kadar hızlı davranmaya çalışsam da Adana'ya sıcakların gelmesi ve hafif rüzgar nedeni ile kurumalar başlamıştı.

Aracın kurulaması, sonrasında ADBL Syntetic Spray Wax uygulaması yaptım. Bu wax'ın kokusu gerçekten çok güzel. Ayrıca videosunda da görmüştüm hafif ıslak yüzeye uygulanabiliyor diye. Bu sebeple kurulama sonrasında yüzeyde kalmış olan hafif damlacık kalıntılarını da çözdürme şansım oldu. Parlaklığı benim hoşuma gitti.

Lastiklere bu sefer stoğa geçen eklediğim Nasiol Detailer Shine'ı Klin lastik süngeri ile uyguladım. Ben süngeri beğenmedim. En azından bu uygulama methodunu beğenmedim. Daha cazip bir yöntem bulmam lazım. Nasiol Detailer Shine finish'i de beklediğimden bir tık daha mat oldu. Dayanımını göreceğiz.

En son iç taraflarda camları 1:1 İPA-Su ve Carbon bez ile sildim. İç Trimlerde Fraber Brilliant uyguladım.

Final fotoları.:

Yakın zamanda hem vakit bolluğu hem de yer uygunluğunu sağlayabilirsem çok daha detaylı işler olacak.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
3.5 Aydır kapalı da yatan aracımızın önce Noco Genius 5 ile akü bakımını yaptık. Severek kullandığım favori cihazlarımdan biridir Noco :)

Bir hafta kadar sonra rutin yıkamamız yapıldı. Önce lastiklere Carteiner fırça + Shiny garage lastik temizleyici. Davlumbazlara Le APC akabinde fırçalama. Jantlara ise R1 sıkıp en son üzerinden Le Apc ile geçtik.

Jantların üzerinde 5 aydan uzun süre olmuştur Sonax Seramik Spray var 3. yıkaması bu ama yağmur çamur görmedi en fazla tozlanıyor :) Etkisi hala ilk gün ki gibi su itişi vs..
hd foto indir

Daha sonra Polham şarjlı köpük pompası ile yine 2 tur olmak şartıyla Megifoam geçtik. Polham alındığı günden bu tarafa demir başlardan birisi oldu oldukça memnunum performansından :D

3.5 ay önce uygulanmış Soft99 Speed & Barrier Spray boncukları ilk yıkaması onun da.
fotoğraf png yapma
Son olarak Le Black hole evo havlu ile kurulaması yapıldı ve bir süre daha iyi havalarda çıkartılmak üzere paketlendi :D
imgur upload picture
Maşallah Zafer, gözler Golfü arıyor ama CC de tatmin ediyor :D
Jant lastikte ben de shiny lastik temizleyici+r1 ciyim.
Polham+magi benim de favorim, baya rahat ve keyifli oluyor.
Sonax ceramic ürününü kaportada kullanıyorum ama niyeyse ömrü tatmin etmedi, biraz da toz çekiyor gibi geliyor. Kaportada denedin mi?
Arkadaşımın aracına detaylı yıkama demirtozu vs sonrası vonixx carnauba ceramic spray wax uyguladım.Ürünü bolca kullanıp bald wipe bez ile uyguladım.Slopes mor cila bezi ile parlattım.Parlaklığa üst düzeyde ulaştık beklediğimizden 10 gömlek üstü oldu.

Maşallah, beyazlara geçince beyaz parlatma taktikleri geliştiriyor insan :D beyazken bembeyaza dönüşüyor resmen araçlar. Uzun süredir farklı farklı sıvı ürün kullandıktan sonra geçen ben de vonixx blend e döndüm. Gerçekten başka duruyor blend. Ürünü uygularken örneğin kaputa 5 6 fıs sıkıp hiç beklemeden baldwipe ile silmiştim, tüm araba bittikten sonra da uzun tüylü cila beziyle dolanmıştım(katı wax gibi yüzeyde donan-kalan varsa toparlayım diye). Yöntemlerimiz aynı dimi? Son dönemde performanslar düşünce bir şeyi eksik/yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünmeye başladım.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sonax ceramic ürününü kaportada kullanıyorum ama niyeyse ömrü tatmin etmedi, biraz da toz çekiyor gibi geliyor. Kaportada denedin mi?

Maşallah, beyazlara geçince beyaz parlatma taktikleri geliştiriyor insan :D beyazken bembeyaza dönüşüyor resmen araçlar. Uzun süredir farklı farklı sıvı ürün kullandıktan sonra geçen ben de vonixx blend e döndüm. Gerçekten başka duruyor blend. Ürünü uygularken örneğin kaputa 5 6 fıs sıkıp hiç beklemeden baldwipe ile silmiştim, tüm araba bittikten sonra da uzun tüylü cila beziyle dolanmıştım(katı wax gibi yüzeyde donan-kalan varsa toparlayım diye). Yöntemlerimiz aynı dimi? Son dönemde performanslar düşünce bir şeyi eksik/yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünmeye başladım.
Yöntemler aynı mustafa hocam bence vonix blend karşısında birçok ürün bulunsada en iyisi benim nazarımda. Adbl syntetic , auto finesse caramics, nanolex vs kullanıyorum ama blend bence üst düzey bir malzeme.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yöntemler aynı mustafa hocam bence vonix blend karşısında birçok ürün bulunsada en iyisi benim nazarımda. Adbl syntetic , auto finesse caramics, nanolex vs kullanıyorum ama blend bence üst düzey bir malzeme.
Valla zamanında aldık aldık koyduk parlasın derdiyle farklı kategorilerde olanlar da olsa :D Tac shineewax, elixir, vonixx blend, sonax ceramic, fireball carnauba, adbl syntetic wax vs. Benim için zirve blend, sonrasına adbl ve shineewax oynar. Diğerleri maalesef benim beklentimi karşılamadı.
Eldekiler bitse al kenarda dursun diye blend mutlaka alırdım :) katı waxları hayatımızdan çıkaralım derken sıvı waxlara tutulduk:D

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Valla zamanında aldık aldık koyduk parlasın derdiyle farklı kategorilerde olanlar da olsa :D Tac shineewax, elixir, vonixx blend, sonax ceramic, fireball carnauba, adbl syntetic wax vs. Benim için zirve blend, sonrasına adbl ve shineewax oynar. Diğerleri maalesef benim beklentimi karşılamadı.
Eldekiler bitse al kenarda dursun diye blend mutlaka alırdım :) katı waxları hayatımızdan çıkaralım derken sıvı waxlara tutulduk:D
Bencede kendi yorumuma göre blend çok çok iyi.Hafif toz çekme var ama içeriğinde carnabuadan dolayıdır. Su iticilik parlaklık vs üst düzey.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu

Mustafa abi şu sıralar beyaz Polo var bende siyahı da uğurladık. CC abimin araçlarından biri hatta vazgeçilmezi :) Vw 'nin ürettiği en kaliteli arabası diyebilirim malzeme kalitesinden işciliği tasarımına, sürüş zevkine kadar meraklısı olan değerini biliyor, bir kere binende bir daha başka arabaya zor geçiyor :D
Shiny lastik temizleyici abimle 2. ortak galonumuz oldukça memnunuz finisi çok güzel oluyor hatta parlatıcı sürmeden orjinal lastik görüntüsü ile kullandığımız olmuştur. Sonax için ise uzun süre takip edemiyoruz dolapta en çok hızlı cila katogorisinden ürün var sanırım. o sebeple keyfi her ay başka bir ürün uygulanıyor arabalara süre olarak takip etmek mümkün olmuyor dayanımını hiç test edemedik kaportada özellikle :) Ama Sonax Spray severek kullanıyor su itişi oldukça iyi dayanım olarak da fena degildi diye hatırlıyorum o yüzden jantlara uygulayıp denemek istedi. Toz konusunda son 3 ayda diğer siyah aracına Adbl Sentetik wax uyguladık her seferinde daha 24 saat olmadan siyahta acayip toz topladığını gözlemlemiştik bunda havalarında etkisi olabilir ama kısa sürede farkedilir bir toz oluyor yanında duran diğer araçlara bakarak bunu net fark etmiştik :) Toz toplama konusunda bu kadar dikkatimi çekmedi açıkcası Sonax.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mustafa abi şu sıralar beyaz Polo var bende siyahı da uğurladık. CC abimin araçlarından biri hatta vazgeçilmezi :) Vw 'nin ürettiği en kaliteli arabası diyebilirim malzeme kalitesinden işciliği tasarımına, sürüş zevkine kadar meraklısı olan değerini biliyor, bir kere binende bir daha başka arabaya zor geçiyor :D
Shiny lastik temizleyici abimle 2. ortak galonumuz oldukça memnunuz finisi çok güzel oluyor hatta parlatıcı sürmeden orjinal lastik görüntüsü ile kullandığımız olmuştur. Sonax için ise uzun süre takip edemiyoruz dolapta en çok hızlı cila katogorisinden ürün var sanırım. o sebeple keyfi her ay başka bir ürün uygulanıyor arabalara süre olarak takip etmek mümkün olmuyor dayanımını hiç test edemedik kaportada özellikle :) Ama Sonax Spray severek kullanıyor su itişi oldukça iyi dayanım olarak da fena degildi diye hatırlıyorum o yüzden jantlara uygulayıp denemek istedi. Toz konusunda son 3 ayda diğer siyah aracına Adbl Sentetik wax uyguladık her seferinde daha 24 saat olmadan siyahta acayip toz topladığını gözlemlemiştik bunda havalarında etkisi olabilir ama kısa sürede farkedilir bir toz oluyor yanında duran diğer araçlara bakarak bunu net fark etmiştik :) Toz toplama konusunda bu kadar dikkatimi çekmedi açıkcası Sonax.
Haydaaaa, maşallah Zafer. Kazasız belasız sürüşler dilerim, hayırlı uğurlu olsun inşallah. Biz beyazcıyız ya :D
Valla arteon ile doldurmaya çalıştılar yerini ama malzeme hataları yüzünden tamamen dükkanı kapattılar :) o kasa CC zirve idi bence de. Valla ben de senden görüp görüp apc veya r1 de temizliyor diyordum. Ama 1 lt alıp denedikten sonra ben de hakkaten iyiymiş diyip devamını aldım. Paspasta vs de güzel iş çıkarıyor.
Sonax için de sürdüğümde ya benim yüzeyden kaynaklı ya şampuanlardan kaynaklı olacak ki 2 yıkama görmeden boncuklar dağılıyordu.

sltmaker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende @sajmora98 gibi beyaz vw cc araca sahibim. Parlaklığı önceliklendirirsem alabileceğim en iyi sıvı wax ürünü sizin yorumunuza göre Vonixx Blend gözüküyor.
Peki katı Vonixx Blend ve sıvı Vonixx Blend arasındaki farkı deneyimleme şansınız oldu mu? Hangisi neden daha iyidir merak ettim.
@Cilacı hocam sizinde yorumunuzu alabilir miyim