Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Musdaa55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #10,401
Teşekkürler,

Alta foam 2000 yeşil köpük ucu ve 100ml ADBL Yeti 1400ml şebeke suyu . Bu haliyle bile köpük çok yoğun oldu, Atımı zor oldu. Bir dahakine 75ml şampuan 1425ml su deneyeceğim.
Teşekkürler
Yeni pompa aldım, modifiyeledim bu ölçülerle deneyeceğim

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Merhba,
Bu sabah erkenden 7 de kalkıp benzinlik yıkamasına gittim. Bu aracımın 2. yıkanması.

Önce Alta foam 2000 (yeşil uç) ve şarjlı pompa ile ADBL Yeti 1/10 çözelti ile 40psi de jantları köpükledim. (köpük çok yoğun oldu ve su ile seyrelttim)

Jantları duruladım, Tekrar köpükleyip üzerine Koch GS 1/10 sprey geçtim. Eski bir sünger ile ovalayarak temaslı yıkama yaptım. Yekrar durulamaya geçtim ve tazyikli suyun kalan süresinde yıkama kovamı doldurdum.

Aracı köpüklemek için 1/15 ADBL Yeti şampuanı denedim ama bu bile yoğun oldu, (bir dahaki yıkamaya 1/20 deneyeceğim) 1,5 L ile aracı komple köpükledim.

Sonra komple durulama yaptıktan sonra wash mitt ile tek kova yıkamaya geçtim (Chemical guys Striptz 1/400 şampuan). Ön cam, tavan, yan ve arka camlar ve panelleri temaslı yıkama ile yıkadıktan sonra son durulamayı yapıp kurulama için aracı gölgeye çektim.

Aracı komple kuruttuktan sonra tüm camları ADBL Glass pro ile tekrar temizledim. Son olarak tüm panelleri Meg Quik Wax ile cilalayıp topralandım çünkü başka işim vardı.

Tekerlere lastik koruyucu, plastik aksamlara koruyucu gibi işlemlere vaktim kalmadı.

Tüm anlattığım işlemler 2 saat sürdü. Bayağı da yoruldum :)

İç temizlik başka bir güne inşallah.

Ön 4 panel Stek Dynolite ppf, geri kalan kısımlar Meg Quik wax ile cilalı.

Yıkama sonrası eve dönüşte aracın dikiz aynalarının altından, kapı kollarından ve arka spoiler aldından damla damla su akıyor ve iz yapıyor. Benzinlikte kurulama yaparken yüksek basınçlı hava püskürtme imkanı olsa daha iyi kurulama yapılabilir.

Ben hepsiburadadan geçen ay şu turbo fanı aldım gerçekten harika çalışıyor,aynalar kapı kolları arka bagaj plakalıktan artık su gelmiyor üfleyip adam akıllı işi bitiriyorum ,tavsiye ederim..bu alet evdeki filtreli süpürgelerin filtrelerinide temizlemekte pek başarılı bilgin olsun

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Ben hepsiburadadan geçen ay şu turbo fanı aldım gerçekten harika çalışıyor,aynalar kapı kolları arka bagaj plakalıktan artık su gelmiyor üfleyip adam akıllı işi bitiriyorum ,tavsiye ederim..bu alet evdeki filtreli süpürgelerin filtrelerinide temizlemekte pek başarılı bilgin olsun
Arac temizlerken uflemeli bir sey kesin lazim :) bende bundan alaym almaym, temudan alaym fln derken bir turlu cesaret edip alamamistim. Onerinz dogrultusunda listeye aldim. Tesekkurler

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arac temizlerken uflemeli bir sey kesin lazim :) bende bundan alaym almaym, temudan alaym fln derken bir turlu cesaret edip alamamistim. Onerinz dogrultusunda listeye aldim. Tesekkurler
Bendede var boyutuna gore cok iyi hava üflüyor istersen bendekini dene oyle siparis ver :)

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhba,
Bu sabah erkenden 7 de kalkıp benzinlik yıkamasına gittim. Bu aracımın 2. yıkanması.

Önce Alta foam 2000 (yeşil uç) ve şarjlı pompa ile ADBL Yeti 1/10 çözelti ile 40psi de jantları köpükledim. (köpük çok yoğun oldu ve su ile seyrelttim)

Jantları duruladım, Tekrar köpükleyip üzerine Koch GS 1/10 sprey geçtim. Eski bir sünger ile ovalayarak temaslı yıkama yaptım. Yekrar durulamaya geçtim ve tazyikli suyun kalan süresinde yıkama kovamı doldurdum.

Aracı köpüklemek için 1/15 ADBL Yeti şampuanı denedim ama bu bile yoğun oldu, (bir dahaki yıkamaya 1/20 deneyeceğim) 1,5 L ile aracı komple köpükledim.

Sonra komple durulama yaptıktan sonra wash mitt ile tek kova yıkamaya geçtim (Chemical guys Striptz 1/400 şampuan). Ön cam, tavan, yan ve arka camlar ve panelleri temaslı yıkama ile yıkadıktan sonra son durulamayı yapıp kurulama için aracı gölgeye çektim.

Aracı komple kuruttuktan sonra tüm camları ADBL Glass pro ile tekrar temizledim. Son olarak tüm panelleri Meg Quik Wax ile cilalayıp topralandım çünkü başka işim vardı.

Tekerlere lastik koruyucu, plastik aksamlara koruyucu gibi işlemlere vaktim kalmadı.

Tüm anlattığım işlemler 2 saat sürdü. Bayağı da yoruldum :)

İç temizlik başka bir güne inşallah.

Ön 4 panel Stek Dynolite ppf, geri kalan kısımlar Meg Quik wax ile cilalı.

Yıkama sonrası eve dönüşte aracın dikiz aynalarının altından, kapı kollarından ve arka spoiler aldından damla damla su akıyor ve iz yapıyor. Benzinlikte kurulama yaparken yüksek basınçlı hava püskürtme imkanı olsa daha iyi kurulama yapılabilir.

Hocam elinize sağlık. Plakadan anladığım kadarıyla ankaradasınız :) eğer çok uzak değilseniz istanbul yolu çiftlik kavşağı ışıklardaki shell benzinlikte basınçlı hava var, yıkama jetonuyla kullanabiliyorsunuz. Yıkama alanı da gayet yeterli kovaya pompaya su alabileceğiniz çeşme vs mevcut yolunuz düşerse tavsiye ederim.

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

Teşekkürler, piyasada aynı tipte bir çok ürün var, işe yaramaz bir şey çıkar diye almaya çekiniyorum açıkçası.

Bendede var boyutuna gore cok iyi hava üflüyor istersen bendekini dene oyle siparis ver :)
Sefa hocam sizin o taraftan geçerken eğer müsait olursan ben de 5 dakika yan aynalara falan bir su doküp denemek isterim. :)

Hocam elinize sağlık. Plakadan anladığım kadarıyla ankaradasınız :) eğer çok uzak değilseniz istanbul yolu çiftlik kavşağı ışıklardaki shell benzinlikte basınçlı hava var, yıkama jetonuyla kullanabiliyorsunuz. Yıkama alanı da gayet yeterli kovaya pompaya su alabileceğiniz çeşme vs mevcut yolunuz düşerse tavsiye ederim.
Teşekkürler hocam :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Teşekkürler, piyasada aynı tipte bir çok ürün var, işe yaramaz bir şey çıkar diye almaya çekiniyorum açıkçası.

Sefa hocam sizin o taraftan geçerken eğer müsait olursan ben de 5 dakika yan aynalara falan bir su doküp denemek isterim. :)

Teşekkürler hocam :)
Al götür kullan hocam sorun yok :)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bgn aracı yıkaym demiştim ama bu nasıl bir sıcak, sanrm bgn yıkayamayacağım :(
Sabah aşırı sıcak vardı öğleden sonra biraz serinler gibi olunca hızlıca yıkayım dedim. Tam kurulamaya başlıcam, bu sefer de yağmur atıştırdı :( yagmurun dinmesini bekledim, arac kurumasin die bir kac kez duruladim bu arada.

artik ankara da 3 mevsimi bir arada yasiyoruz, bir de kar yagsa tam olacak

yalniz yazin geldigi arac ustundeki recinelerden belli olur, bir sonrakine kil de yapmam gerekiyor.
:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
bir süre önce aracımı satmıştım.
yerine bir tık büyük sedan geldi.
tanzanit blue
tozluydu yıkadık kuruladık

fırsat bulursak ön ppf i söküp polisajlayıp seramiklicem
Hayırlı olsun. İyi bildiğim araçtır malesef bu jenerasyonun verniği çok zor. Standart keçeler de uyumsuz, desenli süngerler de uyumsuz. Seramikle de korumak bana göre müstakil kapalı otopark yoksa ve tamamen keyfi kullanıma mahsus değilse biraz hayal. G kasa bmwleri ppfsiz önermiyorum. Güle güle kullanın.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Camlarda çizikler vardı soft99 cam pastasıyla yün keçeyle geçtim kireçler ve belli belirsiz çizikler gitti. Derinleşmeye başlayan diğer çizikler hala orda ama en azından karşıdan far vurunca yansıma bitti sayılır.
Ön cama bekbars cam seramik
Geri kalan komple her yere adbl sprey wax
Yaza hazırız:cool:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Cumartesi günü metalik siyah renkli 2022 Model honda civice uygulama yaptım yaşına göre 77 bindeki bir araca göre aşırı çizikti otomatik fırçalı yıkamaya girmiş hep boyası epey yorgundu. Ön camda silecekler aşırı erken yıpranıyor diyordu ön camada demirtozu sonrası cama özel kil ile uygulama yaptım aşırı pütürlüydü o sorunuda hallettim. Ön kaput kısmında bayi çıkışlı aşırı dandik folyo vardı sahibi sürekli uzun yola gittiği için taş izinden dolayı söktürmek istemedi elimdede ppf olmadıgı için yenisini söküp kaplayamadım 7-8 ay sonra aracı satacakmış satarken sökümünü gerçekleştireceğiz. Motor kısmını temizleyip İç temizliğinide yaptıktan sonra en son deri temizlik ve bakımını yapıp kokusunu asıp aracı teslim ettim. Son fotoğraf gece çekildiği için aracın üstüne çiğ düştü :)
Detaylı Jant Lastik Davlumbaz Temizliği
Ön Yıkama
Demirtozu Temizliği
Zift Temizliği
Kil Temizliği
Cam Kili ile Ön Cam Temizliği
Cam Pastası
Temaslı Yıkama
Kurulama-Maskeleme
3 Aşamalı Polisaj
İpa ile Yüzey Temizliği
Cam Yağmur Kaydırıcı
Prep ile Yüzey Temizliği
Wetproof Seramik Kaplama
Lastik-Davlumbaz Parlatma
https://youtube.com/shorts/k530TWHzdfs?si=QWyGwbTbhDoYRez8

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu hafta sonunu baya yogun geçirdik :) Pazar günü Nissanın ismini dahi bilmediğim büyük bir jeepine 3 aşamalı polisaj yaptım oda metalik siyahdı işlem sonrası simleri görmek gerçekten insanı mutlu ediyor. Bu araçta menzerna pasta setini kullandım güzeldi beğendim kalının tozuması biraz fazlaydı onun dışında çizik alması çalışması cok güzeldi. Polisaj sonrası İpa ile temizlik yapıp Fireball Butterfly Graphene seramik ile korumaya aldım. 7 Yıl dayanım vaad ediyor fakat öyle bişey mümkün değil kaliteli ppflerde bile en iyisi 5 sene dayanıyor :) bu araçta yorgunluktan fotoğraf çekmeyi unuttum en son polisaj bitince bi video çekmiştim linkten izleyebilirsiniz.
https://youtube.com/shorts/dT2Umgj3Skw?si=OCO5ML9QvlvzdrrG