Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #10,461

GhostSoldier

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün sabah @Sefa46 abiyle aracımda bulunan servis çıkışlı kaputta bulunan 4 yıllık TPH PPFi söktük. Daha doğrusu o söktü ben de izledim. :sırıtan1: Sonrasında Prep ile yüzeyi temizleyip ADBLnın Synthetic Sprey Waxını uyguladık. Zamanında söktüğümüz için yüzeyde hiçbir kusur yoktu. Hem de gitmişken Adam's ın dış trim koruyucusunu, K2 Roton Pro'yu ve ADBl Bonnet ihtiyaçlarımı hallettim. Şimdiye kadar kendisinden aldığım her üründen memnun kaldım. Kendisine yeniden teşekkür ederim.

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
Uzun zamandır bu kadar ilgilenememiştim arındık resmen :D
ilk önce jant lastik temizliği ile başladım jantlar flowey r1 lastikler vonixx vexus (rengi mint yeşil ve çok hoş bir nane benzeri fresh bir kokusu var temizliğindende memnun kaldım) hemen arkasından Ön yıkamada k2 bora kullandım prewash şekilde uyguladım sonrasında durulama. Shine Mate Grid Guard tek kova çoklu eldiven tekniği ile temaslı yıkamaya geçtim kovada şampuan olarak Deturner Ceramic Shampoo kullandım aracım seramikli olmasada belirli bir aralıkla kullanıyorum asidik olmasından mütevellit kireç lekelerinin oluşmasını ve ufak tefek olanları yok ediyor gibi geliyor. eldiven olarak gyeon smoothie, adbl wash mitt ve slopes wash mitt kullandım. fitilleri vs work stuff detay fırçası ile fırçaladım sonrasında durulayıp kurulamaya geçtim liquid elements black hole ile heryerini kuruladım sonrasında aracı camlar dahil komple ipa ile sildim kaporta ve camlarda superclean cila bezi ve karbon cam bezini kullandım. ve sıra wax’a geldi native black kullandım parlaklık olarak çok tatmin etti. lastiklerde fraber gommalux aerosol kullandım çok pratik ve epey parlak bunuda baya beğendim final fotoğraflarını aşağıya bıraktım.

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ADBL synthetic spray wax uyguladım. Parlaklık ve derinliği çok güzel. Lastiklere de bir süredir kenarda bıraktığım Auto Finesse Satin uyguladım. Benim sevdiğim şekilde çok parlatmadan temiz bir görüntü bırakıyor. Şişe bittiği için tekrar almaya niyetlendim ama fiyatı (900 tl/500 ml) nedeniyle vazgeçtim

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Bugün okul çıkışı erken olunca yaza merhaba terapisi yaptım :) .
Araç içini haftalık temiz tuttuğum için içini hemencecik süpürüp, kapı eşiklerini adbl qd yi beze sıkıp geçtim. Diğer yerlerin nemli bez ile tozunu aldım. Paspaslari kc gs ile temizleyip meguiars hyper dressing ile korumaya aldım. Motor kısmına geçen sanayide bir arkadaşın yanına uğradığımda hava tutmuştum. Bugün sadece beze kc gs sıkıp kıyıda köşede kalmış lekeleri alıp meguiars hyper dressing ile korumaya aldım.
İkinci aşama olarak lastik, davlumbaz ve jant temizliğine geçtim. Davlumbazlarda kc gs, jantlarda meguiars whell brigthener, lastiklerde flowey R1, aynı zamanda polhammobile şarjlı pompaya 25 ml deturner ön yıkama şampuanı ekleyip lastik, davlumbaz ve jantları cartenier lastik fırçası, eski bir mikrofiber bez ile davlumbaz içlerini ve jant kollarının arkasını yıkadım. Bijon kapaklarını, jant kollarının arasını detay fırçası ile jant içlerini elimin ulaştığı yere kadar bez ile yıkadım. Yumuşak, mikrofiber uçlu jant fırçası almıştım temu dan onunla jant içlerini yıkadım.
Üçüncü aşama olarak ön yıkamaya geçtim. Modifiyeli alta foama 30 ml deturner ön yıkama şampuanı ekleyip tüm aracı alta ile dolandım. Sonra aracı duruladim. Ayna altları, stop çevreleri, ön tampon detayları, plakalık etraflarını, silecek altlarını, dış plastik aksamı detay fırçası ile polhammobile de kalan ön yıkama şampuanı ile yıkadım. Çift kova yıkamada meguiars deep crystal car wash şampuanı kullandım. Kovaya 40 ml ekledim. Kaporta yüzeyini prustar polar white wash mite ile, dış plastik aksamı diğer eldiven ile yıkadım. Kurulama havlusu olarak virtues twisted duble plus ile kaporta yüzeyini, diğer uygun bir havlu ile kapı aralarını, bagaj kapağı aralarını, dış plastik aksamı, kaput altını, başka bir mikrofiber bez ile davlumbaz içlerini, lastikleri, jantları kuruladim. Sonra koruma olarak kaporta yüzeyine meguiars 3 in 1 wax elle uyguladim, nasiol cila bezi ile parlattım. Dış plastik aksama, davlumbaz içlerine, ayna altı plastik yerlere, silecek altı plastik yere koruyucu olarak meguiars 40 kullandım. Sonra mikrofiber bez ile üzerinden geçtim meg 40 kullandığım yerlerin. Kromlara K2 alluchrom kullandım. Camları K2 nuta ile geçtim. En son lastik parlatıcı olarak sonax ekstrem jel olanı kullandım. Tüm bu işlemlere saat 15.30 gibi başlayıp 21.00 gibi bitirdim. Öğleden sonra gölge olmaya başlamasi ve havanın az da serin esmesi detayda kolaylık sağladı. Aracı yeniden kirlenmeye hazırlansin diye garaja park ettim. :) . Herkese iyi detaylar diliyorum.

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
Uzun zamandır bu kadar ilgilenememiştim arındık resmen :D
ilk önce jant lastik temizliği ile başladım jantlar flowey r1 lastikler vonixx vexus (rengi mint yeşil ve çok hoş bir nane benzeri fresh bir kokusu var temizliğindende memnun kaldım) hemen arkasından Ön yıkamada k2 bora kullandım prewash şekilde uyguladım sonrasında durulama. Shine Mate Grid Guard tek kova çoklu eldiven tekniği ile temaslı yıkamaya geçtim kovada şampuan olarak Deturner Ceramic Shampoo kullandım aracım seramikli olmasada belirli bir aralıkla kullanıyorum asidik olmasından mütevellit kireç lekelerinin oluşmasını ve ufak tefek olanları yok ediyor gibi geliyor. eldiven olarak gyeon smoothie, adbl wash mitt ve slopes wash mitt kullandım. fitilleri vs work stuff detay fırçası ile fırçaladım sonrasında durulayıp kurulamaya geçtim liquid elements black hole ile heryerini kuruladım sonrasında aracı camlar dahil komple ipa ile sildim kaporta ve camlarda superclean cila bezi ve karbon cam bezini kullandım. ve sıra wax’a geldi native black kullandım parlaklık olarak çok tatmin etti. lastiklerde fraber gommalux aerosol kullandım çok pratik ve epey parlak bunuda baya beğendim final fotoğraflarını aşağıya bıraktım.

native 3 gün sonraki durum toz çekme durumu epey az lastiklerde güzel görünüyor

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
ADBL SOFT Glaze üstüne Vonix Native kullandım parlaklık müthiş. Aracın kaput kısmında kireç lekesi gibi şeyler var nasıl oluyor anlamıyorum sanırım 3 senedir polisaj görmediği için. En kısa sürede polisajımı yapıp seramikle korumaya alıcam :)

Asidik.sampuanla bir yikama yapsana emirhan faydasi olacakmi deneyelim

İl
Gebze
Adbl İnterior Cleaner, Koch Po, 2 Scrup Ped 2 Detay fırçası ve bir mini sünger ile temizliği yapıp Koch TS ile korumaya aldım. Adbl İnterior QD ile ayak basılan yerleri bezle geçip hızlıca korumaya aldım. Ekranın üstündeki fabrikasyon jelatini çıkartıp yerine internetten aldığım ekran koruyucuyu taktım. En son camları Adbl Glass Cleaner Holo ile temizleyip pianoblackleri K2 Lcd ve Carbon bezle geçtim. Adbl in Sandal kokusunu sıkıp bitirdim :)

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Herkese Selamlar
Bugün araç üzerinde genel olarak ağır bi kir yoktu sadece toz ve pati izleri oluyor
İlk olarak K2 Neorim ile Jant Lastik temizliği yaptım lastikleri macwag lastik fırçası ile jantları cartainer fırça ile fırçaladım daha sonra önceki yıkamadan kalan şampuanla jant lastiğe köpük sıkarak tekrar üstünden geçtim
Aracı ıslattım jant ve lastikleri duruladım
Marolex Axel 3000 e 2 litre su 30 40 ml gibi adbl yeti ile şampuanladım
Horizon eldiven ile yıkadım
Ardından durulama ve KFZ havlu ile kurutma yaptım
1 1.5 Ay önce ADBL Sentetik wax uygulamıştım hala da etkisi ilk günkü gibiydi ama biraz da olsa parlaklık versin diye superclean 800 gsm bez ile tekrar uyguladım
Camlar için ADBL glass pro ve carbon bez ile temizledim :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Fast Liquid markasının Wet Coat ürününü kullandım (reklamdeğildir) iyi ki 1 tane almışım, bir kaç defa otomobile fısfısladım (sanıyorum otomobile toplamda 3 defa fısfısladım) ardından su tuttum. Belki hidrofobi daha iyi hale gelir diye ümitlendim ama olmadı, sinirimden de şişede kalan ürünü otomobilin sol yarısına döktüm. Yok arkadaş hayatımda hiçbir değişiklik olmadı.
Uygulama öncesi otomobilde cila namına hiç kimse yoktu. Sonrası da farklı olmadı. Daha da almam.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Fast Liquid markasının Wet Coat ürününü kullandım (reklamdeğildir) iyi ki 1 tane almışım, bir kaç defa otomobile fısfısladım (sanıyorum otomobile toplamda 3 defa fısfısladım) ardından su tuttum. Belki hidrofobi daha iyi hale gelir diye ümitlendim ama olmadı, sinirimden de şişede kalan ürünü otomobilin sol yarısına döktüm. Yok arkadaş hayatımda hiçbir değişiklik olmadı.
Uygulama öncesi otomobilde cila namına hiç kimse yoktu. Sonrası da farklı olmadı. Daha da almam.

Ayni Vonixx Spell gibi :smilex:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bak ben onu tamamen unutmuştum, dediğin gibi, aynı onun gibi, etkisi var ile yok arasında hatta yok hükmünde. Yahu, bari 3 defa ve peşpeşe uyguladım bari kendini kabul et, üstüne eklen, o da yok.
Aman ya, aklımda kalacağına işte aldım ve bir daha da satın almam, aklıma dahi gelmez. O değilde, dış trim ürününü ne yapacağım bilmiyorum. Daha doğrusu, güvenli bir şekilde nereye dökeceğime karar veremedim. Çevreye, doğaya...vs'ye zarar vermek istemiyorum. Şişeyi olduğu gibi atmak da olmaz. Sitedeki pis su giderine mi döksem ne etsem. Yar bana bir akıl.