Merhabalar detail forum ailesi.
Bugün okul çıkışı erken olunca yaza merhaba terapisi yaptım

.
Araç içini haftalık temiz tuttuğum için içini hemencecik süpürüp, kapı eşiklerini adbl qd yi beze sıkıp geçtim. Diğer yerlerin nemli bez ile tozunu aldım. Paspaslari kc gs ile temizleyip meguiars hyper dressing ile korumaya aldım. Motor kısmına geçen sanayide bir arkadaşın yanına uğradığımda hava tutmuştum. Bugün sadece beze kc gs sıkıp kıyıda köşede kalmış lekeleri alıp meguiars hyper dressing ile korumaya aldım.
İkinci aşama olarak lastik, davlumbaz ve jant temizliğine geçtim. Davlumbazlarda kc gs, jantlarda meguiars whell brigthener, lastiklerde flowey R1, aynı zamanda polhammobile şarjlı pompaya 25 ml deturner ön yıkama şampuanı ekleyip lastik, davlumbaz ve jantları cartenier lastik fırçası, eski bir mikrofiber bez ile davlumbaz içlerini ve jant kollarının arkasını yıkadım. Bijon kapaklarını, jant kollarının arasını detay fırçası ile jant içlerini elimin ulaştığı yere kadar bez ile yıkadım. Yumuşak, mikrofiber uçlu jant fırçası almıştım temu dan onunla jant içlerini yıkadım.
Üçüncü aşama olarak ön yıkamaya geçtim. Modifiyeli alta foama 30 ml deturner ön yıkama şampuanı ekleyip tüm aracı alta ile dolandım. Sonra aracı duruladim. Ayna altları, stop çevreleri, ön tampon detayları, plakalık etraflarını, silecek altlarını, dış plastik aksamı detay fırçası ile polhammobile de kalan ön yıkama şampuanı ile yıkadım. Çift kova yıkamada meguiars deep crystal car wash şampuanı kullandım. Kovaya 40 ml ekledim. Kaporta yüzeyini prustar polar white wash mite ile, dış plastik aksamı diğer eldiven ile yıkadım. Kurulama havlusu olarak virtues twisted duble plus ile kaporta yüzeyini, diğer uygun bir havlu ile kapı aralarını, bagaj kapağı aralarını, dış plastik aksamı, kaput altını, başka bir mikrofiber bez ile davlumbaz içlerini, lastikleri, jantları kuruladim. Sonra koruma olarak kaporta yüzeyine meguiars 3 in 1 wax elle uyguladim, nasiol cila bezi ile parlattım. Dış plastik aksama, davlumbaz içlerine, ayna altı plastik yerlere, silecek altı plastik yere koruyucu olarak meguiars 40 kullandım. Sonra mikrofiber bez ile üzerinden geçtim meg 40 kullandığım yerlerin. Kromlara K2 alluchrom kullandım. Camları K2 nuta ile geçtim. En son lastik parlatıcı olarak sonax ekstrem jel olanı kullandım. Tüm bu işlemlere saat 15.30 gibi başlayıp 21.00 gibi bitirdim. Öğleden sonra gölge olmaya başlamasi ve havanın az da serin esmesi detayda kolaylık sağladı. Aracı yeniden kirlenmeye hazırlansin diye garaja park ettim.

. Herkese iyi detaylar diliyorum.