Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Arkadaşım galerisindeki araçlara kullanmak için bu jel lastik parlatıcıyı (180TL) trendyol üzerinden tesadüfen almış. Parlak ve ıslak görünümü uygun fiyata arayanlar için birebir, lakin biraz toz çekiyor. Dayanım konusunda ise 1 hafta çok rahat parlaklığını yüzeyde koruyor. Meg Endurance ve Sonax Xtreme kullanıcısı olarak Şaşkınlığımı sizinle paylaşmak istedim.
etiketgüleroto Güler Oto Lastik Parlatıcı Jel A A Kalite - Fiyatı, Yorumları

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Arkadaşım galerisindeki araçlara kullanmak için bu jel lastik parlatıcıyı (180TL) trendyol üzerinden tesadüfen almış. Parlak ve ıslak görünümü uygun fiyata arayanlar için birebir, lakin biraz toz çekiyor. Dayanım konusunda ise 1 hafta çok rahat parlaklığını yüzeyde koruyor. Meg Endurance ve Sonax Xtreme kullanıcısı olarak Şaşkınlığımı sizinle paylaşmak istedim.
etiketgüleroto Güler Oto Lastik Parlatıcı Jel A A Kalite - Fiyatı, Yorumları
Hocam ürünü bilmiyorum ancak lastiğe o parlaklığı veren gliserin oluyor genellikle. Ucuz lastik parlatıcılar lastik yanaklarını çatlatıyor, ömrünü azaltıyor. Lastik yanağı orta uzun vadede pul pul oluyor. Lastik parlatıcılarında testi yapılmış bilinen global markaları tercih etmeniz sağlıklı olur. Ancak ürünün içeriğini bilmiyorum dediğim gibi, sadece uyarmak istedim. Koruyalım parlatalım derken lastiğe zarar vermemek lazım, yerle tek temasımızı onlar sağlıyor :)

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Kendi aracımdaki bazı şikayetlerimden dolayı servise bıraktım işlemlerin hazır garantisi bitmeden yapılsın diye.

Yerine Ateca verdiler yıkayıpta vermişler saolsunlar ancak lastikleri Fireball Tire Janus ile parlatıp, 3D Final Touch ile kaportadaki su lekeleri ile komple bir sildim.

Detaycı adam araç ikamede olsa boş duramıyor

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
bagaj kapağında yazılar yıkama esnasında çıktı sanırım daha önce sökülüp takılmış altında yapışkan silikon tarzı yapışkan vardı apc vs çıkarmıyor

detay marketim osmangazi şubesindekiyken zift ve yapışkan için ürün bakarken birisi bu üründen memnun kaldığını söyleyince autoglym tar remover aldım ve sadece beze damlatıp yapışkan izlerinin üzerinden 2-3 kere geçtiğim gibi hemen çıkardı sonuç bu şekilde
be fit 21 indir

Tutankhamun

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Kendi aracımdaki bazı şikayetlerimden dolayı servise bıraktım işlemlerin hazır garantisi bitmeden yapılsın diye.

Yerine Ateca verdiler yıkayıpta vermişler saolsunlar ancak lastikleri Fireball Tire Janus ile parlatıp, 3D Final Touch ile kaportadaki su lekeleri ile komple bir sildim.

Detaycı adam araç ikamede olsa boş duramıyor
Yaşadığınız sorunlar neydi aracınızda ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Petrol de hizli bir aksam yikamasi yaptik.

2 kopuk pompasi, 1 kova su+sampuan, , 4 mikrofiber ile gittim .

Pompalardan biri polham, baslangicta guzel seri atiyor ama sonlara dogru icinde belli seviye sivi olmasina ragmen atis gucu dusuyor. Kacak filan olsa ilk bastada iyi atmaz diye dusunuorm. Belkide sarji azalinca tam performans veremiyor bakalm deneyip anlicaz.

Kova sampuani nasiol clean pro kullandim, bitirmeye calisiyorum :)

lastiklere de sise dibindeki son AB Tyre gloss u boca ettim ve 1.5 yil sonra yarim litre siseyi bitirdim cok sukur :)

camlari da k2 nuta ve karbon bez ile sildim.

Araba cok kirliydi cok icime sinen bir yikama olmadi ama yapcak bisi yok oldugu kadar artik :)

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar iyi forumlar
Bugün aracıma hem uygulamaktan hemde izlemekten çok keyif aldığım jant lastik temizliği yaptım birde ben çekeyim dedim sizde izlemekten keyif alıyorsanız buyrun:)

https://youtube.com/shorts/495nJ-qrg1Y?si=YYbrLoKfuPJ3z_0R

Not: Yıkama kısmını çekmeyi unutmuşum :sırıtan1:

emrejdm

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
1 Haftadır kocaelinde aralıklı aralıklı yağdığı için dogru düzgün temizleyememiştim 2 gün önce yıkama fırsatı buldum şimdi paylaşabiliyorum :)
Asidik şampuanla yıkamasını yapıp Angelwax Dark Angel uyguladım. Uygulaması cok rahat silmesi kaliteli bez ile aşırı kolay parlaklık ve derinlik muazzam fakat bu paralar edermi tartışılır :/ Maşallah demeyi unutmayalım lütfen :)

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
lastik değişim zamanı gelmişti normalde hankook ventus prime4 düşünürken son anda tercihimi laufenn s fit eq+ yana kullandım yorumlarının iyi olması ve hankookun alt markası olmasından dolayı tercih ettim tabiki en büyük etkenlerden biriside nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Detay işlerine ilk merak sardığım zamanlar (forumun varlığından habersiz) temin ettiğim Turtle Wax‘ı bitirmek için bugün aracıma uygulama yaptım.

Demirtozu ve kil temizliği sonrası yüzeyi ipa ile silip uygulamaya geçtim.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbul’un göbeğinden memlekete gidince detaycı olarak bir avantaj bir dezavantaj olduğunu fark ettim.

Avantajı o kadar rahat detay yapılıyor ki benzinlikler boş evin önü müsait dünya varmış dedim, Dezavantajı ise aracın temiz kalma süresi çok daha kısaldı toz toprak sinek böcek :)

Son yıkamamın üstüne çok geçmeden kirlendi ama hazır müsaitken bir yıkama daha yaptım

Ön yıkama Ab Magifoam temaslı yıkama Adbl shampoo
Jantlar temizdi ürün kullanmadım şampuanla yıkadım
Lastikler için Sonax xtreme lastik parlatıcı
Camlar Meguairs, iç plastikler Sonax xtreme

Hep aynı açılar atmamak için çeşitli görseller sunmaya çalıştım
Buyrunuz;

Kapı fitilleri, içleri, altları

Lastik fırçam ile davlumbaz temizlerken çok zorlanıyorum elim girmiyor sonuç tam istediğim seviyede değil henüz

Cila uygulamadım 3 Yıkama önce uygulamıştım