Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #10,601
İstanbul’un göbeğinden memlekete gidince detaycı olarak bir avantaj bir dezavantaj olduğunu fark ettim.

Avantajı o kadar rahat detay yapılıyor ki benzinlikler boş evin önü müsait dünya varmış dedim, Dezavantajı ise aracın temiz kalma süresi çok daha kısaldı toz toprak sinek böcek :)

Son yıkamamın üstüne çok geçmeden kirlendi ama hazır müsaitken bir yıkama daha yaptım

Ön yıkama Ab Magifoam temaslı yıkama Adbl shampoo
Jantlar temizdi ürün kullanmadım şampuanla yıkadım
Lastikler için Sonax xtreme lastik parlatıcı
Camlar Meguairs, iç plastikler Sonax xtreme

Hep aynı açılar atmamak için çeşitli görseller sunmaya çalıştım
Buyrunuz;

Kapı fitilleri, içleri, altları

Lastik fırçam ile davlumbaz temizlerken çok zorlanıyorum elim girmiyor sonuç tam istediğim seviyede değil henüz

Cila uygulamadım 3 Yıkama önce uygulamıştım
Eline emeğine sağlık abi araba bayi çıkışlı haline dönüş resmen :D

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
uzun yola çıkmadan son ve detaylı temizliğini yaptım. tavan taban temizliği deri ve kapı temizliği sonrası koruma. hava karardığı için çok fotoğraf çekemedim
Merhaba hocam resimdeki sprey şişeden memnunmusunuz? Bu tür şişeleri en uygun ve kaliteli olarak nerden temin edebiliriz?
İkinci soru genel forum ahalisinede olsun.

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
21:30 dan 03:30 a kadar.
Sefa abi den aldığım soft99 compound Z ile ön cama pasta yaptım.
Bir kat ipa ile sildikten sonra fusso coat uyguladım.
Yıkamadan sonra farları ipa ile silip. Farlara far seramiği uyguladım fakat bir hatam olmuş.
Okadar yıkama ve silmeye temizlenmiştir diye saatin de etkisiyle direk seramiği uygulamıştım. Altında sinek izi kalmış .

Son olarak silecekleri değiştirdim. Eve gittik yatmaya.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çoğu detaycı gibi benimde temizlemeyi sevmediğim, bir türlü içime sinmeyen ön camın içten temizliğini, İnce Garaj ’ın paylaşımından sonra şevke gelip gerçekleştirdim.
Uzun uğraşlardan sonra sonuç ilk defa tatmin etti.

Köpüklü su ile camı bir tur geçtikten sonra nemli bezle durulayıp karbon beze ipa sıkarak son durulamasını gerçekleştirdim.

GhostSoldier

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
10 yıl 100 bin kmdir kullandığımız Opel Corsa aracımızı sattık. Lpgde kullanmamıza rağmen bize buji bobin dışında hiç sorun çıkarmadı. Cefakar arabaydı 4 kişilik aileyi 7 sene tek başına idare etti. Detay açısından da bakacak olursak alındığından beri sünger, yıkama eldiveni yüzü görmedi. 2016da aldığımız ay benzinlik otomatik yıkama makinesinde yıkandı. Dışarıda da sadece 2 kere yıkatıldı. Hep kendimiz içini dışını yıkadık.( fırçayla:sırıtan1:). Yeni sahibine hayırlı olsun. Gerçekten temiz bir araba almış olacak boyasındaki sayısız kılcak çizik haricinde.

Son düzenleme:

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Serviste 4. Yil bakimlarini yaptirdiktan sonra @mustafacagri hocamin onerisi ile tanistigim Vortex Mechanic Hasan Usta’da balata ve disk degisimi gerceklestirdik. Hasan usta Isini duzgun yapiyor. Sahsen memnun kaldim, @mustafacagri hocama tesekkur ederim.

enteresan bir sekilde on balata deil arka balatalar bitmis ve arka diski bozmustu. Mecburen arka disk degistirildi. Hem disklerde hemde balatalarda hella pagid markasini tercih ettim.

desen png

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Selamlar herkese

1. İnsignianın polisaj işlemlerini tamamladım bu akşam, en son polisaj işlemimi sanırım 2 sene önce yapmıştım fena hamlamışım bacaklarım tutmuyor desem yeri var:terlisırıtan:
  2. Elimde mikron ölçen bir makina olmadığından zımpara, ağır aşındırıcı ya da yün ped kullanmadım sağ arka kapı hariç.
  3. İşlemleri Einhell 18/180 şarjlı polisaj makinası, iki adet 4amper einhell batarya, Menzerna 2500-3000, Rupes Mid Cut ve Finish pedler, Dvx red storm, YCL kafa lambası bolca ipa ve Mf bezler ile gerçekletirdim toplamda 15-16 iş saati sürdü.
  4. Einhell makinayı ilk kez kullandım aşırı hafif ya da aşırı ergonomik bir ürün değil f/p ürünü diyebilirim priz seçeneği olmayanlar değerlendirebilirler.4amper batarya ortalama 2 panel çıkarıyor ve yine ortalama 60-70dk da tamamen şarj edilebiliyor.
  5. YCL kafa lambası benim gibi yetersiz ışık ortamında çalışanlar için iyi bir seçenek tam dolu batarya 3 saat kadar kapatıp-açmadan aydınlatma sağlıyor. Güçlü-Zayıf-Sos aydınlatma modu mevcut ve aydınlatma alanını daraltıp genişletebiliyorsunuz.
Buyrun resimler

İşlemlerin ardından benzinlikte Newmix şampuan ve yıkama eldiveni ile yıkama işlemini yaptım (benzinliğin yanındaki salonda düğün varmış yoğunluk ondan:sırıtan1: )komple seyreltilmemiş ipa ile sildim. Soft 99 authentic geçtim,lastikleri sonax jel ile parlattım.

Son düzenleme:

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Selamlar herkese

1. İnsignianın polisaj işlemlerini tamamladım bu akşam, en son polisaj işlemimi sanırım 2 sene önce yapmıştım fena hamlamışım bacaklarım tutmuyor desem yeri var:terlisırıtan:
  2. Elimde mikron ölçen bir makina olmadığından zımpara, ağır aşındırıcı ya da yün ped kullanmadım sağ arka kapı hariç.
  3. İşlemleri Einhell 18/180 şarjlı polisaj makinası, iki adet 4amper einhell batarya, Menzerna 2500-3000, Rupes Mid Cut ve Finish pedler, Dvx red storm, YCL kafa lambası bolca ipa ve Mf bezler ile gerçekletirdim toplamda 15-16 iş saati sürdü.
  4. Einhell makinayı ilk kez kullandım aşırı hafif ya da aşırı ergonomik bir ürün değil f/p ürünü diyebilirim priz seçeneği olmayanlar değerlendirebilirler.4amper batarya ortalama 2 panel çıkarıyor ve yine ortalama 60-70dk da tamamen şarj edilebiliyor.
  5. YCL kafa lambası benim gibi yetersiz ışık ortamında çalışanlar için iyi bir seçenek tam dolu batarya 3 saat kadar kapatıp-açmadan aydınlatma sağlıyor. Güçlü-Zayıf-Sos aydınlatma modu mevcut ve aydınlatma alanını daraltıp genişletebiliyorsunuz.
Buyrun resimler

İşlemlerin ardından benzinlikte Newmix şampuan ve yıkama eldiveni ile yıkama işlemini yaptım (benzinliğin yanındaki salonda düğün varmış yoğunluk ondan:sırıtan1: )komple seyreltilmemiş ipa ile sildim. Soft 99 authentic geçtim,lastikleri sonax jel ile parlattım.
Abi merhabalar, soru cevapta polisaj hakkında tecrübesi olanlara bir soru sordum da yardımcı olabilir misin? Şimdiden teşekkürler.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bugün elimdeki malzemelerle hızlı bir motor temizliği yaptım.

Kullandığım ürünler:
  • Divortex Susuz Motor Temizleyici
  • 3D Orange Degreaser APC
  • No Name kimyasala dayanıklı fırça
  • Work Stuff kimyasala dayanıklı fırça
  • Gyeon Preserve Plastik Bakım
  • Şarjlı Hava Tabancası

Temizlik öncesi:

Uygulama aşamaları:
  • İlk olarak tozları uzaklaştırmak için hava tuttum.
  • Motorun plastik parçalarını Divortex ile, kaporta iç kısımlarını ise APC ile fırçaladım.
  • Sonrasında tekrar hava ile temizledim ve temiz fırça + su ile üzerinden geçtim.
  • Tekrar hava tutarak kuruladım.
  • Kimyasal kalıntı bırakmamak için nemli bezle son temizlik yaptım.
  • Plastik kısımlara Gyeon Preserve uyguladım, 5 dakika sonra kuru bez ile fazlalıkları aldım.
Temizlik sonrası:

İşlemden sonra motor bölmesi çok daha temiz ve bakımlı bir görünüme kavuştu

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Kullandığım ürünler:
  • Şarjlı Hava Tabancası

Temizlik öncesi:

Uygulama aşamaları:
  • Motorun plastik parçalarını Divortex ile, kaporta iç kısımlarını ise APC ile fırçaladım.
  • Sonrasında tekrar hava ile temizledim ve temiz fırça + su ile üzerinden geçtim.
  • Plastik kısımlara Gyeon Preserve uyguladım, 5 dakika sonra kuru bez ile fazlalıkları aldım.
Temizlik sonrası:

Ellerinize sağlık her yer sıfırmış gibi temiz duruyor, aslında KC Motorplast gibi bir üründe olsaymış tadından yenmezmiş.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün aracımın üzerindeki tozu atmak adına haftalık temizliğini yaptım. Ön yıkama da ADBL Yeti, kova yıkamasında ise Auto Brite Purple Velvet kullandım.
Lastik ve Davlumbazları Koch GS ile fırçaladım. Lastik parlatıcı olarak da favorim olan Meg Endurance’ ı MR Dıy lastik parlatma aplikatörü ile uyguladım.
Hızlı cila olarak, Polytop Gloss’ u sık sil şeklinde ilerledim.

Aracın boyası her ne kadar kılcal çizikte olsa sonuç tatmin etti.

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bugün aracımın üzerindeki tozu atmak adına haftalık temizliğini yaptım. Ön yıkama da ADBL Yeti, kova yıkamasında ise Auto Brite Purple Velvet kullandım.
Lastik ve Davlumbazları Koch GS ile fırçaladım. Lastik parlatıcı olarak da favorim olan Meg Endurance’ ı MR Dıy lastik parlatma aplikatörü ile uyguladım.
Hızlı cila olarak, Polytop Gloss’ u sık sil şeklinde ilerledim.

Aracın boyası her ne kadar kılcal çizikte olsa sonuç tatmin etti.

Kırmızı çok yakışmış sizde baya emek vermişsiniz, emeğinize sağlık. :)
Ancak Velvet kullanıp üstüne hızlı cila sürmek mantıksız geldi sonuçta Velvet cilalı kova yıkama şampuanı.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kırmızı çok yakışmış sizde baya emek vermişsiniz, emeğinize sağlık. :)
Ancak Velvet kullanıp üstüne hızlı cila sürmek mantıksız geldi sonuçta Velvet cilalı kova yıkama şampuanı.
Aracı kuruladıktan sonra finish parlaklığı pek tatmin etmedi. Detay çantamda görünce dayanamadım, birazda içim rahat etsin diye kullandım. :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aracı kuruladıktan sonra finish parlaklığı pek tatmin etmedi. Detay çantamda görünce dayanamadım, birazda içim rahat etsin diye kullandım. :)
Haahaha :) çok doğru diyorsunuz o çantada hızlı cila varsa vakit geçirmek için kullanılır. Ben böyle durumlarda çoğunlukla cilasız kullanıyorum, petrol de zaman geçirmek için wax sürüyorum.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerinize sağlık her yer sıfırmış gibi temiz duruyor, aslında KC Motorplast gibi bir üründe olsaymış tadından yenmezmiş.
Teşekkür ederim.

Aslında bu uygulamayı 2 ayda bir kez tekrarlıyorum ama elimdeki eskiden kalan ürünleri bir türlü bitiremedim.

Elimde olan ürünleri bitirip motor ve araç iç aksam plastikler için yeni ürünler alacağım. Bu sebeple eldekileri değerlendireyim dedim.
Koch MP Alışveriş listemde olan bir ürün. Muhtemelen bir sonraki uygulamada K2 Akra ile temizlik korumada Koch Mp kullanacağım.

Benim motoru arkadaş görünce bugün onun motorunuda bir güzel parlattık

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye

Kullandığım ürünler:
  • Şarjlı Hava Tabancası

Temizlik öncesi:

Uygulama aşamaları:
Temizlik sonrası:

Şarjlı hava üfleyiciden memnun musunuz nasıl performansı bende arayıştayım.