Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Öne çıkan konu #181
_CaN_' Alıntı:
@ondrclvz" @"Ozgur_gs_91" @"Pro paylaşımlar çok güzel.

Motor temizliği fotoğraflardan çok güzel görünüyor. Elinize sağlık.

Wash and wax ile foam lance nasıl bir ikili olmuş ? Yorumların nedir Özgür?

Antifog uygulamsı kendini bariz belli etmiş. Hiç kullanmadığım ürünler arasında.
Wash and wax kir söküyordu basınçla beraber foam şampuanlarından pekte farklı gelmedi köpük daha kısa süre durdu. Bu arada antifog bendede var kullandım ve hiç güzel bir sonuç vermedi ön camda yağlanma yapıyor buguyu önledikçe

Moderatör tarafında düzenlendi:

fthArs7

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
@Pro gyeon antifog gerçekten başarılı bir ürün, ben de uygulamayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir nokta var: iç-dış cam temizliğini İPA ile yapıyorum acaba antifog ve yağmur kaydırıcı korumaya bir zararı olur mu İPA nın.?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
fthArs7' Alıntı:
@Pro gyeon antifog gerçekten başarılı bir ürün, ben de uygulamayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir nokta var: iç-dış cam temizliğini İPA ile yapıyorum acaba antifog ve yağmur kaydırıcı korumaya bir zararı olur mu İPA nın.?
Koruma derken? IPA sadece temizlik yapar.

fthArs7

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Murat' Alıntı:
fthArs7' Alıntı:
Yanlış anlamışsınız İPA ile camları temizlerken cam üzerindeki yağmur kaydırıcı ve iç camlardaki buğu önleyiciyi söker mi anlamında sordum

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
fthArs7' Alıntı:
Murat' Alıntı:
Yanlış anlamışsınız İPA ile camları temizlerken cam üzerindeki yağmur kaydırıcı ve iç camlardaki buğu önleyiciyi söker mi anlamında sordum

Bugu önleyiciyi bilmiyorumda yagmur kaydırıcı olarak gtechniq g5 gibi ürünleri etkileyebiliyor gyeon view nanolex ultra glass gibi ürünleri etkilemez.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

legenddoctor

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
2 gün önce ilk göz agrım corolladan sonra son göz ağrım f30 u yıkadım maşAllah ınızı alırım

Filtre yok fotolarda.

2 tur valet pro pH natural dondum arkasına da af finale geçtim.

Sıfır kokusun muhafaza etmek icin iç kısma sadece nemli bez ile toz alma işlemi yaptım

Kaputta zymöl glasür var. Gecen uyguladım uygulama sonrası ilk yıkamadan sonra video çekildi ve bu da su iticilik videomuz.

https://youtu.be/CbcFG3p9v1M

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@legenddoctor araç şahane. Rengi mineral beyaz mı?

Bir de Valet Pro ph natural snow foam ile ilgili yorum alabilir miyim?

legenddoctor

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
@Detail Guy EyvAllah Dursun.

@_CaN_ hocam aracımda sadece garajda beklemeye bağlı toz oldugu icin cok kir pis durumu yok, bu sebeble beni memnun etti, yoğun kirli olursa zayıf kalacagını cok yerde okudum o sebeble valet pro ansf de aldım ama henuz denemedim onu.

Renk sedefli beyaz ama adı özellikle mineral beyaz mı bilemedim :) bu arada dışında komple şeffaf folyo var rengi biraz törpülüyor folyo olmasa daha güzel duracak eminim:)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
@legenddoctor komple şeffafın dezavantaj ve avantajlarını gözlemlediğin kadarı ile anlatabilirmisin?

legenddoctor

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Detail Guy' Alıntı:
@legenddoctor komple şeffafın dezavantaj ve avantajlarını gözlemlediğin kadarı ile anlatabilirmisin?

Bana kalırsa imkan varsa folyo yapılmalı. Zira arabayı koruyacaz diye kimyasala bir kamyon para bayıyoruz kaldı ki bence en iyi boya koruma folyodur. İstersen fırça ile yıka :D

Hatta imkan varsa kendini onaran folyo tercih et derim kılcal çizikleri ısı tabancası ile bile alırsın :D

Benim kendini onarandan degil. Zamanla 1 yıldır kılcal çizik oldu geçen deneme amaçlı bagaj kapağına Polisaj yaptım abartmadan cok ısıtmadan, sonuçtan memnun da kaldım.

Tek dezavantajı arabanın orijinal rengini önemsenmeyecek kadar az bir oranda perdeliyor ama kafaya takacak kadar degil bu. Videoyu izlediysen eger kaputta zymöl var ve folyo uzerine cok da güzel tutunmuş halde duruyor zymöl. Üstüne de finale attım bence gayet de parlıyor ;)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
legenddoctor' Alıntı:
Detail Guy' Alıntı:

Bana kalırsa imkan varsa folyo yapılmalı. Zira arabayı koruyacaz diye kimyasala bir kamyon para bayıyoruz kaldı ki bence en iyi boya koruma folyodur. İstersen fırça ile yıka :D

Hatta imkan varsa kendini onaran folyo tercih et derim kılcal çizikleri ısı tabancası ile bile alırsın :D

Benim kendini onarandan degil. Zamanla 1 yıldır kılcal çizik oldu geçen deneme amaçlı bagaj kapağına Polisaj yaptım abartmadan cok ısıtmadan, sonuçtan memnun da kaldım.

Tek dezavantajı arabanın orijinal rengini önemsenmeyecek kadar az bir oranda perdeliyor ama kafaya takacak kadar degil bu. Videoyu izlediysen eger kaputta zymöl var ve folyo uzerine cok da güzel tutunmuş halde duruyor zymöl. Üstüne de finale attım bence gayet de parlıyor ;)

Teşekkürler araştıracağım doktorum

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
fthArs7' Alıntı:
Camlarda antifog varken sadece nemli bez ile temizlik yapıyorum, İpa antifogu silip alıyor daha önce denedim :)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
MuratYARDIM' Alıntı:
Bugün aracıma detay yapmasam da Bosch car servisinde periyodik bakımını yaptırdım :)

Oda bi değişiklik sonuçta

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Bu arada yeni öğrendiğim bir hususu paylaşmak istiyorum.
Bosch car servisinin camında garantisi devam eden araçlarınızız periyodik bakımı garanti kapsamında bozulmadan yapılmaktadır yazıyordu. İşin ayrıntısını öğrencmek için yetkili biriyle görüştüm. Rekabet kurulunun aldığı karar doğrultusunda fabrika garantisi devam eden araçların kurumsal servislerde orjinal parça veya eşdeğerindeki ürünler kullanılmak şartıyla garantinin bozulamayacağını söyledi. Bosch car müşteri hizmetlerini aradım konunun ayrıntılı bir şekilde sordum. E-posta adresimede yönetmeliği postaladı. Tabi opeli aradığımda öyle birşey olamayacağını söylesede yönetmelikte açık açık yazıyor. Tabi tercih meselesi. Garantilik bir durumda problem çıkartacakları kesin. Öyle bir durumda servisten garanti bozulduğuna karşı belge isteyin ve hukuksal önünüz açık olsun dediler.
İnşallah bir sıkıntıyla karşılaşmam diye ümit ediyorum. Fiyatı servislerin yaklaşık 1/3 fiyatı.
http://www.rekabet.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FBa%C5%9Fvuru+Rehberi%2Fmotorluk%C4%B1lavuz.pdf

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Tabi bu bulunduğunuz şehirdeki servise göre değişebilir ustaların personelin tutumu. Ünye Erhanlar Bosch Car servisinden gerçekten memnun kaldım. Öncelikle arabanın yanındayım ve bundan rahatsızlık duymadılar. Bir kaç soru soruyorum hemen cevap veriyorlar. Fiyatı hesaplı. Kesinlikle sabit bir fiyatta diretmiyorlar. Genelde müşterinin pazarlığına karşılık veriyorlar. Aracı teslim almadan koltuk poşeti ve direksiyona şeffaf poşet geçirdiler. İkramda bulundular. Daha ne yapsınlar :D
@Detail Guy

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Şeffaf folyo boya koruma için en yöntemlerden biri. Haklısın @legenddoctor Arada folyoyu hafif bir aşındırıcı veya srp tarzı bir ürünle temizlemeyi ihmal etme. Gözle görülür bir fark olacaktır