Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Öne çıkan konu #1,761
Öncelikle yağmurda test etme şansımın yeni olduğu Gyeon Q2 View ‘i sizlerede göstereyim.Km saati ile birlikte çekmeye çalıştım daha anlaşılır ifade edebilmek için. En sevdiğim ürünlerden biri oldu diyebilirim 50-60 km gibi hızlardan çalışmaya başlıyor. Yoğun yağıştada çise yağmurda da görevini güzel yerine getiriyor özellikle diğer araçlardan gelen su birkintilerinde hızlı tahliyeside çok memnun etti beni hiç beklemeden görevini yerine getiriyor. Favori ürünlerim arasında kendisi benim için :utandim:<3

Servis periyodu 15.000 kmde 1 bakım fakat her zaman 10.000 kmde 1 yapıyorum araç bakımlarını. Servis filtre elemanlarıyla ve Liqui Moly ürünleriyle sıvı bakımlarımızı yaptık.

Engine Flush
Liqui Moly 4200 Toptec 5w30
Ceratec katkı ile birlikte

Engine flushın daha önce inceleme gözlemleme şansım olmuştu motor içi kalıntı temizliğini kendi ürün grubuna göre iyi iş yapıyor.

Ceratec ise motor içi koruma kısmında önerilenler arasında daha öncede kullandığım bir ürün 50.000 km motor içinde varlığını sürdürdüğü söyleniyor.
Kendi gözlemlediğim daha sarsıntısız ve stabil çalışmaya katkısı olarak faydada bulunuyor.

:sicak:
Gyeonu sevdim ama fiyatını sevemedim :) Başarılı ellerine sağlık ,bakımda aradan çıkmış ohh...

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Valla fiyat düşündürüyor abi tabi ama işini güzel yapması göz kararmasına sebep olur bende :komik:
Video'da çok başarılı gözüküyor. Bir şişe ürün kaç tane aracın ön camına uygulanabiliyor acaba ve ortalama dayanıklılık süresi ne kadardır bir bilginiz var mı?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Video'da çok başarılı gözüküyor. Bir şişe ürün kaç tane aracın ön camına uygulanabiliyor acaba ve ortalama dayanıklılık süresi ne kadardır bir bilginiz var mı?

Uzun süre dayanımını test edemedim hocam fakat forumda @SubaruOutback test uzmanımızın 22 ay sonra test videosu mevcut size fikir verebilir :)

Ben üç kat uyguladım ön cama,şişenin %60 ı duruyor bu biraz el ayarı ile alakalı olabiliyor, biraz daha hassas davranılırsa tüketim daha da azalabilir daha ekonomik hale gelebilir diye düşünüyorum hocam :utandim:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Teşekkürler Onur abi. Maksimum 40-50 saniye beklettim aracın üzerinde. Plastiklere temas ettirmemeye özen gösterdim. Kesinlikle düzenli kullanılacak bir ürün değil. Eli de tahriş ediyor.

Teşekkür ederim Can abi. Su haznesinin temizliği çok uğraştırdı. Sistemdeki suyu tamamen temizlemeden kesinlikle takmam bunu :D Soğutma suyu değişimini 1 haftadır araştırıyorum. Tam olarak nasıl değiştriceğime karar verebilmiş değilim. Radyatördeki tapadan değişim yaparsam sadece radyatördeki su değişmiş olacak. Ben motor bloğu ve kalorifer peteğindeki suları da boşaltmak istiyorum. Bu havalarda rölantide termostat açmıyor. Bütüb suyu nasıl dışarı atacağımı bilemedim. Hava yaptırmaktan da korkmuyor değilim. Sanırım videodaki şekilde değişim yapacağım.
Radyatör su değişiminden korkmana gerek yok kardeşim. Sitemdeki tüm suyu tamamen boşaltman çok zor. Ancak sistemi bir kaç defa yıkayarak, yani temiz su koyup devirdaim yaptırmak suretiyle temizleyebilirsin. Videoda da bahsettiği gibi hava almak için eski model araçlarda radyatörün üst kısmında su doldurduğun yerin hemen yanında bir yerde vida olur. Oradan alabilirsin. Olmadığında ise nasıl yapman gerektiği zaten açık şekilde anlatılmış.

Radyatör sıvısı, araçtan araca değişmekle birlikte gelende 4 yılda bir değişmesi tavsiye edilir. Dikkat etmen gereken en önemli nokta ise hangi tip antifiriz kullanmak gerektiğidir. Organik, inorganik, hibrit organik ve nitritli organik gibi çeşitleri vardır.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Radyatör su değişiminden korkmana gerek yok kardeşim. Sitemdeki tüm suyu tamamen boşaltman çok zor. Ancak sistemi bir kaç defa yıkayarak, yani temiz su koyup devirdaim yaptırmak suretiyle temizleyebilirsin. Videoda da bahsettiği gibi hava almak için eski model araçlarda radyatörün üst kısmında su doldurduğun yerin hemen yanında bir yerde vida olur. Oradan alabilirsin. Olmadığında ise nasıl yapman gerektiği zaten açık şekilde anlatılmış.

Radyatör sıvısı, araçtan araca değişmekle birlikte gelende 4 yılda bir değişmesi tavsiye edilir. Dikkat etmen gereken en önemli nokta ise hangi tip antifiriz kullanmak gerektiğidir. Organik, inorganik, hibrit organik ve nitritli organik gibi çeşitleri vardır.
Aslında alttaki videodaki gibi değiştirebilsem suyun tamamı tek defada değişmiş olacak fakat L300'ün yedek su deposundaki hortumdan su akmıyor nedense.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kendi kendimi alıntılayayım :)

Bez evet çok hoş, çok dokulu ve kaliteli fakat benim gibi hamam sefası tarzı yıkama severler için 20lt suyu bir arabada harcamak çok olası :D

Yer İmkanı olan için kesinlikle tavsiye edebilirim
Hayırlı olsun, ben bir de mjjc nin kini aldım bakalım, karşılaştırma yapayım ucuz olan ile

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Vay arkadaş ya, bugün sözde yağmur yoktu. Öğleye doğru bildiğin yaz havası oldu bende gittim Duster'ı yıkadım. Saat 14:00 gibi FB parkına gittik. Otomobile dönerken prostatlı bir buluta denk geldik

Biraz çiseler gibi yağdı yerler ıslanmadı bile 30dk yağmadı sonra bir daha aynı şey oldu, biraz durdu sonra bir daha aynı şekilde yağdı. Neyse, böyle böyle 4 defa yağdı bıraktı ama beni de stres etti. Bari otomobili yıkadığım gün yağmur olmasaydı, umarım kirlenmez etmez dedim neyseki sadece camlarda su lekeleri oluştu

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Vay arkadaş ya, bugün sözde yağmur yoktu. Öğleye doğru bildiğin yaz havası oldu bende gittim Duster'ı yıkadım. Saat 14:00 gibi FB parkına gittik. Otomobile dönerken prostatlı bir buluta denk geldik

Biraz çiseler gibi yağdı yerler ıslanmadı bile 30dk yağmadı sonra bir daha aynı şey oldu, biraz durdu sonra bir daha aynı şekilde yağdı. Neyse, böyle böyle 4 defa yağdı bıraktı ama beni de stres etti. Bari otomobili yıkadığım gün yağmur olmasaydı, umarım kirlenmez etmez dedim neyseki sadece camlarda su lekeleri oluştu
Bırdada fena yağmur var, 6 saatlik emek var eve yğrüyerek mi gitsem diye düşünmüyor değilim:deli:

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Çok yakında bütün şehirlerde misafirhanelerimiz kurulacak az kaldı sabredin, ücretsiz yemek,wifi ,garajda yıkama imkanı ve bol bol detay ürünleriyle hemde...
Adminim balon çıkacaksa bizi boşuna heveslendirme
Böyle güzel gelişmelere çok açız bu ara
Sonra hayal kırıklığına uğramayalım
;)

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
Dün hızlı motor temizleme yaptım.

Amacım çinden aldığım bezi test etmekti havalardan sebep aracı uzun süredir yıkayamıyordum hanımdan ufak bir izin kopartıp bari motoru hızlıca temizleyeyim istedim.
foto1.jpg
Kirli halimiz böyle önce epoca ya 1/10 meguiars süper degreaser koyup sıktım.
foto2.jpg
5 dakika bekleyip meguiars apc ve çeşitli fırçalar yardımıyla kirlerden arındırdım.
Secho pompata su koyup duruladım böylece 1 litre su ile temizlik yapmış oldum.
foto3.jpg Kurulamayı çinli bez ile yaptım.
Çok kalın değil bir tarafından bakıldığında diğer tarafı görünüyor fakat kurulama performansını ben yeterli buldum.
Kapı araları jantlar gibi yerler için almıştım ve işime yarayacak gibi görünüyor.
foto4.jpg
@nuriksari ve @ccibb bilginize.

Son düzenleme:

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli

Amacım çinden aldığım bezi test etmekti havalardan sebep aracı uzun süredir yıkayamıyordum hanımdan ufak bir izin kopartıp bari motoru hızlıca temizleyeyim istedim.
Ekli dosyayı görüntüle 4937
Ekli dosyayı görüntüle 4938
5 dakika bekleyip meguiars apc ve çeşitli fırçalar yardımıyla kirlerden arındırdım.
Ekli dosyayı görüntüle 4939 Kurulamayı çinli bez ile yaptım.
Çok kalın değil bir tarafından bakıldığında diğer tarafı görünüyor fakat kurulama performansını ben yeterli buldum.
Kapı araları jantlar gibi yerler için almıştım ve işime yarayacak gibi görünüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 4940
Valla kış indirime dayanamadım
Lucullan da ilk defa indirim yapmış
Aldım gitti
40*100 ikiye katlayıp medium duo yapıyim diyorum :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Ekli dosyayı görüntüle 4937
Ekli dosyayı görüntüle 4938
Ekli dosyayı görüntüle 4939 Kurulamayı çinli bez ile yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 4940
Elinize sağlık güzel bir temizlik olmuş.