Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #381
Pro' Alıntı:
Atocan' Alıntı:
Efsane kasa ne severdim bunları ya sorunsuz az yakar kadran devirir temizi oldumu bide ömürlük makinalar maşallah kıymetini bil admin bey :)

Teşekkür ederim..Temizleri gerçektende sorunsuz, genel bakımları yapıldığı sürece sadece yağ değişimi için bakıma götürüyorum. Kadran devirmişliğim var harbiden videosu vardı fakat bulamadım  . Japon yapmış bizde bakmaya korumaya uğraşıyoruz işte  ;)

Tipodan gına gelince ustama gittim bi daha seninle görüşmemek için ne alayım dedim eğer bulabilirsen corolla gli al bulamazsan civic es makyajlı al kafan rahat bin dedi corollayı bir ay aradım bılamadım civic aldım 2000 model hakikaten sanayi yolunu unuttum yağ su devam japon gerçekten sorunsuzlukta bir numara bide kasa azıcık sağlam olsa asla vazgeçmezdim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@umrdmr Beyazı parlatanlardansın sende ;)

@Nobran ellerine sağlık. Güzel bir temizlik olmuş

@Pro Senin araçlar çok hoşuma gidiyor. Ancak piyasada gerçekten temizi yok denecek kadar az.

Moderatör tarafında düzenlendi:

emre-sti

Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
8 aydır babam nasıl yıkatti ve fırça ile yikandiysa da hikari diamond 2 yıl geçmesine rağmen halen canavar gibi . Üstünde hiç bir şey yok .yarın Cg c07 bsd kokteyli uygulayıp üstüne zymol glasur uygulayacağım

Arka bagaj üstü ve cam üstü spoylerimizi boyattik yapıştırma öncesi deneme için üstüne koydum .o zaman araç yıkanmalıdır üstü hafif çamurlu idi

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Atocan' Alıntı:
Pro' Alıntı:
Teşekkür ederim..Temizleri gerçektende sorunsuz, genel bakımları yapıldığı sürece sadece yağ değişimi için bakıma götürüyorum. Kadran devirmişliğim var harbiden videosu vardı fakat bulamadım  . Japon yapmış bizde bakmaya korumaya uğraşıyoruz işte  ;)

Tipodan gına gelince ustama gittim bi daha seninle görüşmemek için ne alayım dedim eğer bulabilirsen corolla gli al bulamazsan civic es makyajlı al kafan rahat bin dedi corollayı bir ay aradım bılamadım civic aldım 2000 model hakikaten sanayi yolunu unuttum yağ su devam japon gerçekten sorunsuzlukta bir numara bide kasa azıcık sağlam olsa asla vazgeçmezdim

Usta doğru tavsiyelerde bulunmuş...Herkes birgün japoncu olacak  :D

_CaN_' Alıntı:
@umrdmr"  Beyazı parlatanlardansın sende ;)

@"Nobran" ellerine sağlık. Güzel bir temizlik olmuş

@"Pro Senin araçlar çok hoşuma gidiyor. Ancak piyasada gerçekten temizi yok denecek kadar az.
Teşekkür ederim Can, harbiden temizi çok nadir..

Motors

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Bugün Actrosa iç döşeme aldım. Halı, koltuk kılıfı vs. Onları geçirdim. Fakat tam bitmedi işlerim çıktı. Sabah halledip Motorsun detail garajı konusunda paylaşacağım.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Dün Toyota bugün Honda..
3d wash wax ile yıkandı bsd uygulandı..

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Pro gri ve beyaz harici her araç emeğin karşılığını veryor maşallah güzel olmuş eline sağlık admin bey

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
umrdmr' Alıntı:
Ankara'da bugün hava 0'ın üstünde olunca fırsatı değerlendirmek istedim.

Benzinlikte yıkama yaptım. Şarjlı ilaç pompasıyla fritz gold sıktım. Sonra Tek kova ile zymol şampuan ile yıkadım.

Sonrasında araç ıslakken favori qd'm Project 32 sıkıp, autofinesse aqua deluxe ile aracı kuruladım.

Ellerine saglık umur, güle güle kirlet

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
VP Concerated çift yıkama yaptım. Jantlar nigrin+ bilberry karışım fırçalı. Davlumbazlar Ataş EST-Proteo karışım.

İÇ TEMİZLİK VİNET SİLME 
SONAX MAT EFFECT

EXUP DAVLUMBAZA 

LASTİĞE SARP

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
@umrdmr" @"technologyst" @"Pro" ellerinize saglik.
@"Motors Senin uyguladigini tam anlayamadim ama halinin alti kaymaz plastik tarzi birseyse koku yapiyor. Balkonda kullanmistik.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
technologyst' Alıntı:
VP Concerated çift yıkama yaptım. Jantlar nigrin+ bilberry karışım fırçalı. Davlumbazlar Ataş EST-Proteo karışım.

İÇ TEMİZLİK VİNET SİLME 
SONAX MAT EFFECT

EXUP DAVLUMBAZA 

LASTİĞE SARP

Ellerine saglık güle güle kirlet.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Motors

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
MuratYARDIM' Alıntı:
@umrdmr" @"technologyst" @"Pro" ellerinize saglik.
@"Motors Senin uyguladigini tam anlayamadim ama halinin alti kaymaz plastik tarzi birseyse koku yapiyor. Balkonda kullanmistik.
Yok normal halı altı. Kaymaz veya plastik değil. Bildiğimiz halının altı :)

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kim demiş yağmurlu havada temizlik olmaz. Kısıtlı zamana rağmen bişeyler yaptım ufaktan bugün.
Öncelikle vaktim olmadığından çok hızlı davrandım içine, motora hatta kapı eşiklerine, davlumbazlara bile dokunmadım.
Dışarda şakır şakır yağmur yağarken ben iş yerinin garajına çektim arabayı. Çıkartım hortumumu teşkilatı kurdum.
Öncelikle 2 farklı yağmur gördüğünden araca citrus sıkıp ilposanı hazırladım bu arada.

O çalışırken jantlara koch chemie demir tozu sökücü sıktım. Geçen ay demirtozu temizliği yapılsa da bayağı morardı.

Bi tur su sıkıp kabasını aldıktan sonra ilposana kendi icadım ölçü kabıyla :) 150ml divortex 2.5lt kadar su koyup 30 kere pompaladım. Sonra 35+35 pompalayarak tüm aracı döndüm.

Bu arada jantlara hızlıca billbery ve fırçayla detay olmadan giriştim.

Sonra tekrar duruladım. Çift kova için yine yaklaşık 100ml divortex kullandım ve meguiars wash mitt ile bastırmadan aracı döndüm ve sonrasında tekrar duruladım.

Bu arada bu divortex nasıl köpürüyor nasıl köpürüyor anlatamam. Her yer köpük oldu. Bence bu konuda çok başarılı.

Geçen ay yapılan titanium sayesinde boncuklanma hat safada.

Çektim kenara kurulamaya başladım.
Hala bi havlum olmadığından, microfaser ın lüks kurulama diye geçen beziyle bastırmadan çekerek sildim.

Yalnız ön cama geçen ay yapılan gtechic c5 camda iz yaptı. Tamamen kurulamadan önceki fotosunu da ekliyorum. İlk yağmurda çok iyiydi ama ikincisinde aynı etkiyi göremedim.

Son olarak tüm arabayı jantları ve lastikleri sildikten sonra lastikler tamamen kurumadan 3d magic dressingi sakal fırçası ile sürdüm ve arabayı park edip önce metro sonra otobüsle eve döndüm.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Geçen hafta uyguladığım authentic wax sonrası ilk yıkamayı yaptım. Authentic su iticiliğini ve parlaklığını sevdim ayda 1 yenileyecem plan olarak. Şampuan zymöl autowash kokusuna bayıldım, hızlıca motor temizliği yaptım bahçe hortumuyla su tuttum biraz korksam da bişi olmadı şimdilik. Yıkama sonrası Koch Chemie PW denedim ürün güzel. Lastiklere Exup çok beğenmesem de iş görür. Yeni Uber kurulama havlumu özlemişim.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@Yangsagan keşke konu açsaydınız, çok güzel detaylı bir yıkama olmuş, elinize sağlık. Renk muhteşem zaten. Yıkayıp orada bırakmakla iyi etmişsiniz. Bu kadar uğraşıpda çıkılmazmış zaten bu sokaklara