Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #641
ccibb' Alıntı:
Dragstar' Alıntı:
Ellerinize saglık, Kullandıgınız su arıtma suyu gibi temiz kirçsiz degilse bu sistem kireç lekesine neden olur kurtulmamız zor olabilir.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Su direk kuyu suyu arıtma olduğunu da hiç zannetmiyorum
Şimdi bu işlemin sonucu oluşan kireç lekelerini daha sonra çıkarmak zor olur
Doğru mu anladım
Bu şekilde durulama yapıp kurulamazsan zamanla kireç lekeleri oluşması kaçınılmaz olacaktır. Boyayı matlaştıracak ve zaman geçtikçe çıkarması da eziyete dönecektir.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
ccibb' Alıntı:
O zaman bugün çift kova farz oldu
İyi olur. Geçen forumda arkadaşalr paylaşmıştı araçtaki kirden rahatsız oluyoruz hava da yağmurlu diye şöyle pratik bi çözüm bulmuşlardı. Yağmur altında arabaya sus tutup geçiyoruz zaten koruma var kirli tabaka gidiyor yapmur suyu da durulama yapıyor kireç lekesi kalmıyor diye. ;) herkes bir yöntem geliştirebilir çözüm bulabilir kendi durumuna zevkine göre. Önemli olan aracı çizmeyecek leke yaratmıcak çözümler bulmak.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
nuriksari' Alıntı:
ccibb' Alıntı:
Su direk kuyu suyu arıtma olduğunu da hiç zannetmiyorum
Şimdi bu işlemin sonucu oluşan kireç lekelerini daha sonra çıkarmak zor olur
Doğru mu anladım
Bu şekilde durulama yapıp kurulamazsan zamanla kireç lekeleri oluşması kaçınılmaz olacaktır. Boyayı matlaştıracak ve zaman geçtikçe çıkarması da eziyete dönecektir.

Araç çok kirli olduğu ve benim de zamanım olmadığı için bu yola başvurdum yoksa çoğumuz gibi ben de terapi niyetine yıkama yapıyorum
Uyarı için teşekkürler
Yanlış anlamadıysam kireç lekeleri bu işin devamlılığında oluşuyor
Gerçi kuyu suyunu da hesaba katarsak kısa sürede oluşabilir
Ben en iyisi kovaları doldurayım

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
ccibb' Alıntı:
nuriksari' Alıntı:

Araç çok kirli olduğu ve benim de zamanım olmadığı için bu yola başvurdum yoksa çoğumuz gibi ben de terapi niyetine yıkama yapıyorum
Uyarı için teşekkürler
Yanlış anlamadıysam kireç lekeleri bu işin devamlılığında oluşuyor
Gerçi kuyu suyunu da hesaba katarsak kısa sürede oluşabilir
Ben en iyisi kovaları doldurayım
Arıtılmamış saf su filtrelenmemiş su her şekilde araçta kireç lekesine sebep olacaktır. Bu lekelerin şiddeti yoğunluğu ve oluşma süresi ise kullanılan suyun sertliğine bağlıdır.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Yağmur suyu ile araba yıkarken su lekesi olmazdı benim araçta. Şimdi şekeke suyuna geçtim silmezsem hemen iz. Önceden silmesemde sorun olmuyordu.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ozgur_gs_91' Alıntı:
Yağmur suyu ile araba yıkarken su lekesi olmazdı benim araçta. Şimdi şekeke suyuna geçtim silmezsem hemen iz. Önceden silmesemde sorun olmuyordu.
Yağmur suyunda olmaz doğal su ama kuyu suyu şebeke suyu musluktaki su benzinlikteki su eninde sonunda kireç lekezi iz bırakacaktır.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Ben yıkama kovasına 25-30 ml beyaz sirke koyarım her zaman. Kireç lekesini engelliyor. Kurulamama bir yana sıcak havalarda aracı çift kova ile yıkarken bile kuruduğu için kireç lekesi bırakıyor.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Birkaç eksik dışında bitti sayılır.500 ml pastayı yettiremedim, tavan yarım kaldı :) Tavanı ve iç mekanı temizleyip konu açacağım.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Paian' Alıntı:
Ben yıkama kovasına 25-30 ml beyaz sirke koyarım her zaman. Kireç lekesini engelliyor. Kurulamama bir yana sıcak havalarda aracı çift kova ile yıkarken bile kuruduğu için kireç lekesi bırakıyor.
Güzel fikirmiş. Şampuanlı suya mı durulama suyuna mı sirke katmak daha mantıklı?

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
nuriksari' Alıntı:
Paian' Alıntı:
Ben yıkama kovasına 25-30 ml beyaz sirke koyarım her zaman. Kireç lekesini engelliyor. Kurulamama bir yana  sıcak havalarda aracı çift kova ile yıkarken bile kuruduğu için kireç lekesi bırakıyor.
Güzel fikirmiş. Şampuanlı suya mı durulama suyuna mı sirke katmak daha mantıklı?

Şampuanla suya katmak daha mantıklı. Panel üzerinde kalan su yıkama suyu oluyor. Kurutma makinasındaki suyu kullanmak da bir başka seçenek. Millet ütüde kullanır ben araba yıkamak için 
kullanıyorum :)

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Adil_57 ile yıkama yaptık.
Bir de soft99 un cam pastası ile camdaki izlerden kurtulduk

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@Yangsagan elinize sağlık. Askerde verdikleri spor ayakkabı mı o?!?! Dost başa düşman ayağa gibi olmasın algıda seçicilik diyelim :).

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Paian' Alıntı:
@Yangsagan elinize sağlık. Askerde verdikleri spor ayakkabı mı o?!?! Dost başa düşman ayağa gibi olmasın algıda seçicilik diyelim :).
Aynen o. Askerde kullanmadım desem yeridir. Sadece araba yıkarken kullanıyorum. Yüksek tabanlı. Çok iyi oluyor. 8 yıl oldu. Hala taş gibi. Ara ara da makineye atıyorum.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Japonyalılar Yıkandı ::)
Ceviz Pre wash sonrası,Valet Pro Ansf uyguladım.. Araçlar fazla kirli olmadığı çift kovaya gerek kalmadı.. Ardından Finale uygulayıp güzel bir foto yakaladım  :cool:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Japonlara maşallah :)
Toz bile olsa ben yine de çift kova ile yıkama yapıyorum hatta yine prewash yapıyorum. Tıp daha bana çare bulamadı :D :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
2 hafta etkili olan lastik parlatıcı uyguladım, crystal concept'in ürününü uyguladım ama sırf kalıcılığını gözlemlemek için bant çektiğim diğer yarıya ürünü uygulamadım :D
Arkadaşım şu an bana tıbben sana çare bulmak imkansız dedi :D :D

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
SubaruOutback' Alıntı:
2 hafta etkili olan lastik parlatıcı uyguladım, crystal concept'in ürününü uyguladım ama sırf kalıcılığını gözlemlemek için bant çektiğim diğer yarıya ürünü uygulamadım :D
Bizim derde deva yok Hakan, düzenli olarak bir kutu wax alıp rahatlıyorum:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emre Mert' Alıntı:
Birkaç eksik dışında bitti sayılır.500 ml pastayı yettiremedim, tavan yarım kaldı :) Tavanı ve iç mekanı temizleyip konu açacağım.

Emre ellerine sağlık Sonuçlar iyi konusunu bekliyoruz

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
onurçiko' Alıntı:
SubaruOutback' Alıntı:
Bizim derde deva yok Hakan, düzenli olarak bir kutu wax alıp rahatlıyorum:)

+1

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi