Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

smtcglr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul - Beylikdüzü
Öne çıkan konu #2,161
Salı günü akşamı uzun bi aradan sonra yikayalim dedik.
Önce kirli resimleri bi yükleyeyim
Sonra pompa ile güzelce ceviz sıktım kirler bi aksın dedim ve ceviz yine işini güzel yapti.
Peşine tanzikli su tüm kirlerden kurtuldum. Ardından tek kova ile valetpro concentrated şampuanla yıkadım. Hali ile bukadar kirli duran arabada kiwami wax ın etkisi azalmıştı. Bu sefer protector değilde elimde az kalan bsd yi uygulayayım dedim ve bu arada yağmur başladı :) şans işte. Hemen hızlıca bir uygulama yapip eve dönüş yaptim. Bunlarda bsd nin boncukları. Selam olsun herkese..
Hava haftaya güzel sanki :of:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yorgunluktan (bir an önce bitmesini istedim) fırsat bulup çekim yapamadım,

Rutin yıkama ardından;
Kaput içine ve iç marşpiyerlere fusso ve davlumbazlara pss uygulamadım, daha önce motor içine uygulayıp çok memnun kalmıştım,

Elinize sağlık. Pss güzel bir bitiş yapmış :alkis:

mtekin

Amatör Detaycı
Üye

Rutin yıkama ardından;
Kaput içine ve iç marşpiyerlere fusso; davlumbazlara da pss uygulamadım, daha önce motor içine uygulayıp çok memnun kalmıştım,

Davlumbazlar çok iyi görünüyor. Pss ne kadar dayanıyor bu şekilde

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Rutin yıkama ardından;
Kaput içine ve iç marşpiyerlere fusso; davlumbazlara da pss uygulamadım, daha önce motor içine uygulayıp çok memnun kalmıştım,

ellerine sağlık davlumbazın görüntüsü gayet güzel olmuş.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bugün hava çok gezmeye müsait değil diye evden izin alıp soluğu care solution Umut'un yanında aldım. Auto Glym Polar Blast uygulaması yaptım, söyledikleri gibi pH nötr sayılabilecek bir ürün ama %100 tüm kirleri sökemiyor :(
Gerçi, foam lance ile istediğim gibi traş köpüğü kılıklı bir köüp yapamadım ama neticede görünürde kirlerin hepsi akıp gitmiş gibi oluyor ama havlu kağıt ile yüzeye dokundurunca öyle olmadığını gözlemledim.
Son bir kez daha ürün ile ilgili video hazırlayıp tüm videoları birleştirip sizlerle paylaşacağım.

Özetle, kendimi sessize almadım ince eleyip sık dokumaya çalıştığımdan paylaşımlar gecikti :(

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün değilde pazar günü yaptığım temizliği bugün ancak atabildim. Hem yıkayıp hemde fotoğraf çekmek tek başına gerçekten çok zor oluyormuş. Eksiklerim ve yanlışlarımla birlikte ilk uygulama paylaşımım kusurlarımı mazur görün lütfen ama düzeltinde :tesekkurr:

ÖNCE KİRLİ HALİMİZ : Çok aşırı kirli değil kaba bi otopark tozu ve uzun yol lekeleri mevcut
IMG_20190316_231844.jpg IMG_20190316_231736.jpg IMG_20190316_231857.jpg IMG_20190316_231731.jpg

HAZIRLIK: 50 ml ANSF+150ml ceviz karışımını kwazara önce su sonra karışım olarak ekliyorum.
IMG_20190316_211243.jpg IMG_20190316_211444.jpg IMG_20190316_211449.jpg
Şöför koltuğuna perona girip çıkarken kirletmemek için servis kılıfını takıyorum. Bagajıda fazla ıslatmamak ve kirletmemek için nalburdan aldığım muşambayı seriyorum. Evde boş bidonda kalmadığı için bimden aldığım içme suyunu kullandım bu seferlik:deli:
IMG_20190316_231624.jpg

ÖN YIKAMA : Uzun yol kalıntıları için tosbağanın tar&sap remover'ı sprey şeklinde uyguluyorum. Korumaya zararı nedir pek bilmiyorum ama iyi iş çıkarıyor.Jantlarada vp dragons breath sıkıyorum. Onlar iş yaparken bende kwazar ile işe koyuluyorum.Köpük kıvamını siyah başlıkla seviyorum ama her panel yarısında tekrar pompalıyorum. O biraz uğraştırsada benzinlikçi tayfa olarak katlanıyorum. Maalesef peron arkası saat 12 civarı olmasına rağmen bir anda dolduğu için fazla fotoğraf çekemedim. Hızlı ve kabaca dış detaylara giriyorum.
IMG_20190316_234147.jpg IMG_20190316_234144.jpg IMG_20190316_235148.jpg IMG_20190316_235012.jpg IMG_20190316_235107.jpg

Durulama sonrası 4 aylık fusso coat üzerine+ 1 aylık fukupika spray advance durumu:
IMG_20190316_235853.jpg

YIKAMA: Kova yıkama öncesi kwazarda kalanlar ile detaylara giriyorum.Jant ve lastik içinde bilbery+1 kapak Vp pH neutral Snow Foam kulanıyorum. ve bilbery leke yapmasın diye secho ile duruluyorum.

IMG_20190317_002643.jpg IMG_20190317_002928.jpg IMG_20190317_003227.jpg IMG_20190317_000438.jpg

Araç zaten aldığımızdan bu yana polisaj istediğinden şimdilik tek kova ile yıkamaya geçiyorum.Şampuan olarak Vp concentrated kullanıyorum.
IMG_20190317_004509.jpg

Kurulama&Finish: Kurulamaya geçmeden önce paspasları çıkartıp apc ile fırçaladıktan sonra kurumaya bırakıyorum.
IMG_20190317_011130.jpg
Kurulamada Gyeon silk dryer kullanıyorum. Güzel iş yapıyor hiç sıkmadan kurulamayı bitiriyorum. Kapı altları ve içleri içinde gojonun mavi büyük havlusunu kullanıyorum.
IMG_20190317_011539.jpg Hızlı cila ve fussonun koruyucusu olarakta tekrar fukupika ile geçiyorum.
Dış plastikleride parlak sevdiğimden sonax ile geçiyorum. Uygulamada Aliexpressden yeni gelen süngerleri kullandım ama hiç memnun kalmadım. yanımda da başka sünger olmadığı için bu seferlik böyle idare ediyorum.
IMG_20190317_014815.jpg IMG_20190317_014954.jpg
Jantlarada yılbaşı indirimlerinde aldığım CG Wheel Guard'ı ilk kez uyguluyorum. Maalesef yine alinin süngerlerine mecbur kaldım.Ama yinede güzel bir parlaklık kattı. Lastiklerede yine ilk kez Meg Endurance uyguluyorum parlaklığı sonaxın mavi jelden daha çok hoşuma gitti bakalım kalıcılığı nasıl olacak.
IMG_20190317_015433.jpg

Uygulamada birçok yerde unutsam da finalde bol bol fotoğraf çektim :mutlu:

IMG_20190317_024719.jpg IMG_20190317_024739.jpg IMG_20190317_195514.jpg IMG_20190317_025148.jpg IMG_20190317_025121.jpg

Buraya kadar okuduğunuz(dayandığınız) için teşekkürler. Kusurlarım ve hatalarım affola:tesekkurr:

Ekli dosyalar

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bugün değilde pazar günü yaptığım temizliği bugün ancak atabildim. Hem yıkayıp hemde fotoğraf çekmek tek başına gerçekten çok zor oluyormuş. Eksiklerim ve yanlışlarımla birlikte ilk uygulama paylaşımım kusurlarımı mazur görün lütfen ama düzeltinde :tesekkurr:

ÖNCE KİRLİ HALİMİZ : Çok aşırı kirli değil kaba bi otopark tozu ve uzun yol lekeleri mevcut
Ekli dosyayı görüntüle 7811 Ekli dosyayı görüntüle 7815 Ekli dosyayı görüntüle 7816 Ekli dosyayı görüntüle 7817

HAZIRLIK: 50 ml ANSF+150ml ceviz karışımını kwazara önce su sonra karışım olarak ekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7818 Ekli dosyayı görüntüle 7819 Ekli dosyayı görüntüle 7820
Şöför koltuğuna perona girip çıkarken kirletmemek için servis kılıfını takıyorum. Bagajıda fazla ıslatmamak ve kirletmemek için nalburdan aldığım muşambayı seriyorum. Evde boş bidonda kalmadığı için bimden aldığım içme suyunu kullandım bu seferlik:deli:
Ekli dosyayı görüntüle 7821

ÖN YIKAMA : Uzun yol kalıntıları için tosbağanın tar&sap remover'ı sprey şeklinde uyguluyorum. Korumaya zararı nedir pek bilmiyorum ama iyi iş çıkarıyor.Jantlarada vp dragons breath sıkıyorum. Onlar iş yaparken bende kwazar ile işe koyuluyorum.Köpük kıvamını siyah başlıkla seviyorum ama her panel yarısında tekrar pompalıyorum. O biraz uğraştırsada benzinlikçi tayfa olarak katlanıyorum. Maalesef peron arkası saat 12 civarı olmasına rağmen bir anda dolduğu için fazla fotoğraf çekemedim. Hızlı ve kabaca dış detaylara giriyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7822 Ekli dosyayı görüntüle 7824 Ekli dosyayı görüntüle 7827 Ekli dosyayı görüntüle 7823 Ekli dosyayı görüntüle 7831

Durulama sonrası 4 aylık fusso coat üzerine+ 1 aylık fukupika spray advance durumu:
Ekli dosyayı görüntüle 7832

YIKAMA: Kova yıkama öncesi kwazarda kalanlar ile detaylara giriyorum.Jant ve lastik içinde bilbery+1 kapak Vp pH neutral Snow Foam kulanıyorum. ve bilbery leke yapmasın diye secho ile duruluyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 7833 Ekli dosyayı görüntüle 7834 Ekli dosyayı görüntüle 7835 Ekli dosyayı görüntüle 7836

Araç zaten aldığımızdan bu yana polisaj istediğinden şimdilik tek kova ile yıkamaya geçiyorum.Şampuan olarak Vp concentrated kullanıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7837

Kurulama&Finish: Kurulamaya geçmeden önce paspasları çıkartıp apc ile fırçaladıktan sonra kurumaya bırakıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7838
Kurulamada Gyeon silk dryer kullanıyorum. Güzel iş yapıyor hiç sıkmadan kurulamayı bitiriyorum. Kapı altları ve içleri içinde gojonun mavi büyük havlusunu kullanıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7839 Hızlı cila ve fussonun koruyucusu olarakta tekrar fukupika ile geçiyorum.
Dış plastikleride parlak sevdiğimden sonax ile geçiyorum. Uygulamada Aliexpressden yeni gelen süngerleri kullandım ama hiç memnun kalmadım. yanımda da başka sünger olmadığı için bu seferlik böyle idare ediyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7849 Ekli dosyayı görüntüle 7840
Jantlarada yılbaşı indirimlerinde aldığım CG Wheel Guard'ı ilk kez uyguluyorum. Maalesef yine alinin süngerlerine mecbur kaldım.Ama yinede güzel bir parlaklık kattı. Lastiklerede yine ilk kez Meg Endurance uyguluyorum parlaklığı sonaxın mavi jelden daha çok hoşuma gitti bakalım kalıcılığı nasıl olacak.
Ekli dosyayı görüntüle 7841

Ekli dosyayı görüntüle 7842 Ekli dosyayı görüntüle 7843 Ekli dosyayı görüntüle 7848 Ekli dosyayı görüntüle 7847 Ekli dosyayı görüntüle 7846

Buraya kadar okuduğunuz(dayandığınız) için teşekkürler. Kusurlarım ve hatalarım affola:tesekkurr:
Elinize saglik guzel yikama olmus. Bence ne kadar polisaj geregi olsada cift kova veya cok eldiven tarzinda bir yikama sonra ciziklerin alinma asamasina kadar hic degilse mevcut hali korumaya yardimci olur bir de davlumbaz da temizlik istiyor gibi geldi bana. Bunlar harici bence gayet basarili isler olmus.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize saglik guzel yikama olmus. Bence ne kadar polisaj geregi olsada cift kova veya cok eldiven tarzinda bir yikama sonra ciziklerin alinma asamasina kadar hic degilse mevcut hali korumaya yardimci olur bir de davlumbaz da temizlik istiyor gibi geldi bana. Bunlar harici bence gayet basarili isler olmus.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Teşekkürler, zaten çift kova takımı alınacaklar listemde en başlarda. Birde davlumbaz fırçasıyla geçtim ama fırçanın değmediği yerlerde pek iş yapmadı üstünede sıkabileceğim bi korumam olmadığı için kötü duruyor birde arka davlumbazlar plastik değilde sert halı gibi bi malzemeden olduğu için ne kullanmam gerekiyor bilmiyorum.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

Ekli dosyayı görüntüle 7811 Ekli dosyayı görüntüle 7815 Ekli dosyayı görüntüle 7816 Ekli dosyayı görüntüle 7817

Ekli dosyayı görüntüle 7818 Ekli dosyayı görüntüle 7819 Ekli dosyayı görüntüle 7820
Ekli dosyayı görüntüle 7821

Ekli dosyayı görüntüle 7822 Ekli dosyayı görüntüle 7824 Ekli dosyayı görüntüle 7827 Ekli dosyayı görüntüle 7823 Ekli dosyayı görüntüle 7831

Ekli dosyayı görüntüle 7832

Ekli dosyayı görüntüle 7833 Ekli dosyayı görüntüle 7834 Ekli dosyayı görüntüle 7835 Ekli dosyayı görüntüle 7836

Ekli dosyayı görüntüle 7837

Ekli dosyayı görüntüle 7838
Ekli dosyayı görüntüle 7839 Hızlı cila ve fussonun koruyucusu olarakta tekrar fukupika ile geçiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 7849 Ekli dosyayı görüntüle 7840
Ekli dosyayı görüntüle 7841

Ekli dosyayı görüntüle 7842 Ekli dosyayı görüntüle 7843 Ekli dosyayı görüntüle 7848 Ekli dosyayı görüntüle 7847 Ekli dosyayı görüntüle 7846

elinize saglık forumun bir yansıması gibi çok başarılı iyi detaylar.