Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #2,561
Aracıma bişey yapamadım malesef hafta sonu ankaradaydım tabi kar kış yolda araç bayağı kirlendi,ereğliye döndüm aracı yıkattım bi baktım sol arka çamurlukta 5 cm boyutunda çizik sol arka kapıda yine küçük küçük çizikler.muhtemelen anahtarla çizmişler polisajla geçecek şeyler ama can sıkıcı.ayrıca o yenimahalle yolları ne halde ya tak tuk düşmediğimiz çukur yok.şükür ufak sıyrıklarla atlattık :)

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracıma bişey yapamadım malesef hafta sonu ankaradaydım tabi kar kış yolda araç bayağı kirlendi,ereğliye döndüm aracı yıkattım bi baktım sol arka çamurlukta 5 cm boyutunda çizik sol arka kapıda yine küçük küçük çizikler.muhtemelen anahtarla çizmişler polisajla geçecek şeyler ama can sıkıcı.ayrıca o yenimahalle yolları ne halde ya tak tuk düşmediğimiz çukur yok.şükür ufak sıyrıklarla atlattık :)

Ankara ya gelip haber etmezsen hemde Yenimahalle ye geliyorsun haber etmiyorsun yaa yollar adamı böyle eder işte mini buluşma yapardık :)

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Ankara ya gelip haber etmezsen hemde Yenimahalle ye geliyorsun haber etmiyorsun yaa yollar adamı böyle eder işte mini buluşma yapardık :)
:) düğün vardı ona geldim 2 günlüğüne,akrabalar sağolsunlar hiç bırakmadı arabaya petrolde şu tutmaya bile vakit bulamadım:) bir dahakine sözüm olsun zaten çoğu akraba yenimahallede :)

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Böyle arabaya yaslanan, gelip geçerken elindeki poşetleri sürten, bebek arabasını yaslayan, kapı çarpan vs. şeyler bir tek bizi bulur zaten... Geçen bakımda Peugeot Eskişehir Banaz Servisi benim sol arka kapımda göçük bıraktı sağolsun. Ancak hata bende. Neden aracı teslim alırken kontrol etmedim ki? Dikkatlice baksam kesin fark ederdim. Sonradan aradım dedim kamera kayıtlarını inceleyin diye. Bir şey yokmuş kabul etmiyorlarmış falan falan...
Kabahat bizde kardesim servis arabayi alirken sagina soluna bakiyo tik leri atip araci iceriye aliyo bizde guveniyoruzya bakmadan binib gidiyoruz

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Geçmiş olsun, bu ara forumun üzerine kara bulutlar çöktü. Neyse, dert etme, nasılsa boyasız bir şekilde göçük möçük hepsini hallediyorlar. Benim bagaj kapağını boyasız düzelttiler ya, senin kapıdakini kesin hayli hayli düzeltirler, nerede ne vardı bulamazsın bile :)
İstanbul'da yaptırmak istersen, elinden tutar Teknik El'e götürürüm seni :)
Geleyim abi o zaman. Buralarda hiç yok öyle güzel göçük düzelten yerler.

kadirx

Çaylak Detaycı
Üye
Geçen aldığım jant ve lastiği rot balans için sanayiye gittim.. jantın biri yamuk çıktı..duzeltilirken jantın kenarı yırtıldı, kaynak torna baya uğraştırdı..havalar bir türlü duzelmedigi için yıkama fırsatı ancak buldum..benzinlik tayfası olarak b33 ilposan ..camlara S3 lastiklere sonax bu haftalık dış için yeterli..( kullanmadığım da kapalı garajda yatıyor)
nokian iyidir hayırlı olsun

kadirx

Çaylak Detaycı
Üye
Muayene yapıldı. Okuldan bir arkadaşla aynı saate randevu aldık. Muayene aynı peronda yapıldı. Arkadaş emniyet kemeri kilittlememesinden dolayı ağır kusurdan kaldı. O ara sırada beklerken kemeri kontrol ettim. Yolcu tarafında sıkıntı yok fakat şoför tarafındaki kemerin kilittlenmediğini fark ettim :) Şansıma bizim aracın muayenesini başka bir teknisyen yaptı. Ya fark etmedi ya da bilerek görmezden geldi. Hafif kusurlarla geçtik. Fakat en kısa sürede emniyet kemerini yaptıracağım. Kim bilir ne zamandır o halde. Boşu boşuna takmışız resmen.
Ekli dosyayı görüntüle 10111
ayın 4 ündede beni girecem

ön lastik 225 arka 235 sıkıntı olurmu acaba

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Sıkıntı istanbulda kapıdaki lastik ebatları araç üzerinde yok diye bırakıyorlar.

Ebat kısmını hallettim ama ön arka farkını halledemedim açıkcası.
İstanbulu tabi bilmiyorum ama önler farklı arkalar farklı ebatti hemde yüksekliğine kadar farklıydı.205 50 17 ve 215 45 17 gibi.. ebat vardı arabada.belkide dikkat ermediler burada ama geçti.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
O minibüs 422.744 km'de olamaz en fazla 100.000 km'dedir. Emre, sen km sayacını da bir kontrol ettir fazla fazla yazılmış :) Millet km düşürür siz km eklemişsiniz :D
Motorun kaç kilometre gideceğini çok merak ediyorum abi :) Yağı ve suyu sürekli kontrol ediyorum. Maşallah en ufak eksilme yok :) Sesi, gidişi ve yakıtı da gayet iyi.

ayın 4 ündede beni girecem

ön lastik 225 arka 235 sıkıntı olurmu acaba
Bildiğim kadarıyla kapının kenarındaki etikette yazan ebatlar olmak zorunda. Biraz da teknisyenin dikkatine bağlı.

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye
dün b33 ile ön yıkama (beklentilerimin altında kaldı ne var ne yok indirecek derken biraz trafik filmi bıraktı 150 ml kullandım foamlance da)
tekkova yıkaması :) vp consantrated
jantlara da tekkovadan artan sampuanı araba fırcasıyla ovalama üzeri cillop (fırca sadece jantlara )
camlara s3
lastiklere sarp
iç aksama spritz
koruma olarak da koch pw ile göz kararı biraz sonax bsd karıstarark foam ile atrak eldiven ile yedirdim (karısım oranları belli deil :) )
malesef uygulama esnası ve öncesi fotolar yok mazur görün sadece finaller
bu arada pasparlak gözükse de arac hareler mevcut polisaj ihtiyacı var malesef :(

Ekli dosyalar

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
dün b33 ile ön yıkama (beklentilerimin altında kaldı ne var ne yok indirecek derken biraz trafik filmi bıraktı 150 ml kullandım foamlance da)
jantlara da tekkovadan artan sampuanı araba fırcasıyla ovalama üzeri cillop (fırca sadece jantlara )
camlara s3
lastiklere sarp
iç aksama spritz
koruma olarak da koch pw ile göz kararı biraz sonax bsd karıstarark foam ile atrak eldiven ile yedirdim (karısım oranları belli deil :) )
bu arada pasparlak gözükse de arac hareler mevcut polisaj ihtiyacı var malesef :(
Trafik filmini sıfır indirecek ve zarar vermeyecek ön yıkama şampuanı çok zor.
Arabanın çok güzel rengi var, bir polisajla hatika bir sonuç çıkar, maaşallah.

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye
Trafik filmini sıfır indirecek ve zarar vermeyecek ön yıkama şampuanı çok zor.
Arabanın çok güzel rengi var, bir polisajla hatika bir sonuç çıkar, maaşallah.
onur üstad wax ı falan söküyor saglam temizlik yapıyor denilince benim beklentilerim nirvanaya ulaştı :) korumayı sökmesi öanemli değil yenileriz mantığı ile zaten b33 aldık ki wax ı söküyor diyen coktu bunun bilinciyle denedik bakalım birdahaki denemede 200ml koyarak deneyecem

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
onur üstad wax ı falan söküyor saglam temizlik yapıyor denilince benim beklentilerim nirvanaya ulaştı :) korumayı sökmesi öanemli değil yenileriz mantığı ile zaten b33 aldık ki wax ı söküyor diyen coktu bunun bilinciyle denedik bakalım birdahaki denemede 200ml koyarak deneyecem
Waxı söker ama kör olası trafik filmi waxdan iyi tutunuyor. :utan:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
camlara s3
lastiklere sarp
iç aksama spritz
Elinize saglık tertemiz olmuş.
Konuda adı geçmişken bukadar yogun kir sökmenin ön yıkama harici ürün olarak tek ilacı Benin için Aradığınız GS. O trafik filmini yeniden yazıyor kurguluyor ve oynuyor. Bildiğin film starı Green olanından. Bu arada Önemli ; !!! Jant dahi olsa fırça adının bile geçmemesi lazım burada.
bu gün bir küçük uygulamam oldu kendisiyle paylaşırım ilerleyen saatlerde show yaptı meret. Hayır bu seferde yerler çok kirleniyor oda ayrı bir dert. Gülen surat.

cermen_555

Acemi Detaycı
Üye
Elinize saglık tertemiz olmuş.
Konuda adı geçmişken bukadar yogun kir sökmenin ön yıkama harici ürün olarak tek ilacı Benin için Aradığınız GS. O trafik filmini yeniden yazıyor kurguluyor ve oynuyor. Bildiğin film starı Green olanından. Bu arada Önemli ; !!! Jant dahi olsa fırça adının bile geçmemesi lazım burada.
bu gün bir küçük uygulamam oldu kendisiyle paylaşırım ilerleyen saatlerde show yaptı meret. Hayır bu seferde yerler çok kirleniyor oda ayrı bir dert. Gülen surat.
hocam koch gs mı ? nasıl kullanılıyor foamlance ile misal ne oranda ? ipolsan b. ilac kopuk pompam yok önden belirtim :)
ileride ins jantlar için ayrı bi fırca alırım ama bütce meselesi yavas yavas ona gelene kadar daha sırada olanlar var malesef :(

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
hocam koch gs mı ? nasıl kullanılıyor foamlance ile misal ne oranda ? ipolsan b. ilac kopuk pompam yok önden belirtim :)
ileride ins jantlar için ayrı bi fırca alırım ama bütce meselesi yavas yavas ona gelene kadar daha sırada olanlar var malesef :(
Evet kc Gs. Kişisel seyretme. Kirin kimligi araç koruma ürünün durumu zamanı gibi etkenler deyiştirir. Ama koch chemie firması dış ve motor için 1:5 - 1:30 öneriyor. Ben 1:5 köpük Spreyi 1:10 sprey pompa kullanmıyorum çeşitli alanlarda ki uygulamalarda.
Foam da kullanmadım deneyerek kişisel olarak bulman lazım seni memnun edecek oranı. Sonuçta koruma wax gibi bir derdin olmayacağı için bu sorun olmaz.