Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Mk.dursunaydin

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #3,081
Continental Ecocontac6 kullanıyorum.
Taban sağlam ama yanaklar çok zayıf.
Contipremium 6 lardada yapı aynı.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
@EmreMert ellerine sağlık uyguma konusunu bende sabırsızlıkla bekliyorum.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ufak tefek bir iki değişiklikte biz yaptık.
Öncelikle motor yıkandı. Ekli dosyayı görüntüle 13204
Ayakalti aydınlatmayı daha önce yapmıştım.
Sıra ambiyans aydınlatmada
Ekli dosyayı görüntüle 13208 Ekli dosyayı görüntüle 13209 Ekli dosyayı görüntüle 13210
Yeni lastik aldım bir haftalık iken sol arkayi taş kesti yanaktan. Ekli dosyayı görüntüle 13211
Ellerine sağlık aydınlatma güzel olmuş.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Bugün @Atocan ın da katkıları ile ne zamandır dokunamadığım arabayı elden geçirdim. Daha doğrusu @Atocan elden geçirdi bile diyebilirim :) Fotoğraflarda görünenler kendisi.

Önden ceviz + snow foam (bitmek üzere olan Chemical Guys Honeydew + Autobrite Magifoam) geçtik. Kova yıkamada bir klasik olan Zymol Autowash kullandık.

Arabanın jantları olsun temizliği için Flowey T52 uyguladık. Ayrı bir konuda incelemesini yapacağım.

Daha sonra Mothers California Gold Clay uygulayıp birkaç taş izi ve çiziğe Loew Cornell Fine Line Pen ile rötuş uygulaması yaptık.

Araç içi temizlikte ise Soft99 Wash Mist’i tercih ettik.

Boya koruma olarak Dr. Beasley’s Carnauba Wax atıp jantlara Dr. Beasley’s Wheel Seval geçtik.

Ekli dosyayı görüntüle 13213
Ekli dosyayı görüntüle 13214 Ekli dosyayı görüntüle 13215 Ekli dosyayı görüntüle 13216
Maşallah İki kişi çalışmak süper

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hocam hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin inşallah. Benim de çok hoşuma giden bir araç. Özellikle kırmızı renkli amg paketli olanları. En azından sizin gibi kullanıcı birini bulmuşken araçtan biraz bahseder misiniz?

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
araç 1.6 benzin turbo 122 hp ancak şanzıman ve motor B200 ile aynı.. yani bi bakıma 156'lık çok rahat olabiliyor yazılım ile.

aracın konusunu açacağım vakit bulunca aklınıza gelen olunca sorun. bende yeniyim zaten daha tam hakim değilim hem markaya hemde modele

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
araç 1.6 benzin turbo 122 hp ancak şanzıman ve motor B200 ile aynı.. yani bi bakıma 156'lık çok rahat olabiliyor yazılım ile.

aracın konusunu açacağım vakit bulunca aklınıza gelen olunca sorun. bende yeniyim zaten daha tam hakim değilim hem markaya hemde modele
Hayırlı olsun aracınız bir yıldız daha görmek mutlu etti :) M270 motorlar yazılımı çok sevmiyor hatta aynı blok benim aracımda 180 derece ters şekilde var 156hp olarak ancak motor kodum m274, çok araştırdım yazılım için ancak forumlarda o kadar problemler yaşayan olunca stock binmeye karar verdim :)

diesel32

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hayırlı olsun aracınız bir yıldız daha görmek mutlu etti :) M270 motorlar yazılımı çok sevmiyor hatta aynı blok benim aracımda 180 derece ters şekilde var 156hp olarak ancak motor kodum m274, çok araştırdım yazılım için ancak forumlarda o kadar problemler yaşayan olunca stock binmeye karar verdim :)
benim araç B180 122 hp aynı motor B200'de 156'lık.. amacım B200 gibi olması yoksa başka isteğim yok :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
benim araç B180 122 hp aynı motor B200'de 156'lık.. amacım B200 gibi olması yoksa başka isteğim yok :)
Biliyorum hocam. Motor kodunuz m270 a180,b180,cla180,gla180 de olan motor aynı zamanda ters çevirilip bazı değişiklilerle arkadan itişli olan c180,e180 de de kullanılıyor aynı motor ama o zaman m274 kodunu alıyor. Sadece yazılım ile b200 gibi olmasını beklemeyin motorda farklılıklar var egzoz çapları intercooler vb gibi ufak detaylar var. Benim aracımda c180 mesela m274

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Bende bir yıkama durumu atayım dedim dayanamadım :) Konya ilinin Taşkent ilçesinde yaşıyorum. Çok küçük bi ilçe o yüzden çok kısıtlı imkanlar var .Elimizden geldiğine aracımızı dikkatli yıkamaya, temizlemeye çalışıyoruz.Şimdiden hatalarımı, eksiklerimi söylerseniz sevinirim.

Kirli fotoğraflarımızı çekmeyi akıl edemedim üstadlar :( Fotoğraf konusunda baya gelişmem lazım onu farkettim bu yazıyı yazarken :komik: Şimdiden özür dilerim fotoğraflar konusunda ...

Araç bayağı kirliydi.Konya-Taşkent yolunda genişletme çalışmaları var.Git-gel yaparken toza bulanıyoruz.Lastiklerin yanak hallerinden anlayabilirsiniz durumu :) Temizliğe jantlardan başladık.
5.jpg
9.jpg
Jant temizliğimin ardından Valet Pro Dragon Breath ile demir tozu temizliğimizi yaptık. Yollardaki çalışmalardan dolayı baya demir tozu biriktirmişiz.

8.jpg

Jantlardan sonra Valet Pro Advenced Naturel Snow Foam ile 2 defa ön yıkama yaptım.Özellikle jantlar ve aracın etek altına 2. seferde bol kullandım malzemeyi.

6.jpg

Kovayla yıkama şamuanı olarak Gyeon Bathe+ kullandım.2 sefer kullandığım bir ürün.1. Sefer kullandığımda pek fark etmemiştim ama bu kullanışımda araç daha geç kir tutuyor gibime geldi.Aracımda seramik kaplama olmasına rağmen. Uzun vaeli kullanım deneyimimi isterseniz paylaşırım.

7.jpg

Yıkama sonrası kurulamamız Wizard of Gloss Blue Marin ile oldu. Bezi ilk kez kullandım. Ve gerçekten diğer peluş kurulama bezlerinden çok daha iyi arkada su izi bırakmadan temizliyor.Benim aracımdan sonra beraber çalıştığımız okul müdürümüzün aracını da yıkadık. 2 aracı kuruladı buna rağmen performasından bişey kaybetmemişti. en az 1 araç daha kurulardı havlu. Gerçekten işimi çok kolaylaştırdı.Beni mutlu den bir ürün :mutlu:

3.jpg
Lastikelerimize 3D Magic sürerek sonlandırdık. 4.jpg
1.jpg

Akşam olmaya başlamıştı . Halı saha maçına yetişecektim.Final fotoları hesap makinesiyle çekilmiş gibi çıkmış :of:sonradan farkettim.Şimdiden özür dilerim fotoğraf kalitesizliği için. Olursa sonraki paylaşımımda düzeltmeye çalışacağım.Sağlıcakla kalın :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Corolla iyice suriyelilerin arabalarına benzemeye başladı. Çiziksiz paneli kalmadı. Muhtemelen bisikletli çocuklar çizdi. Mümkün olduğunca düzeltmeye çalıştım.

Rütuş + 2000 grit zımpara + Dyo likid pasta + Menzerna 2500 + Scholl Concepts S40 sonrası belirginliği azaldı. Işık vurmadıkça sırıtmıyor en azından. Yalnız fırçanın önemini çok iyi anladım. En ufak bir taşırmada tüm işlem çöp oluyor.

Master'da parlasın biraz :) Bitince konusunu açacağım.