Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Ara bakım yapıldı. Liqui Moly toptec 4310 yağ kondu. Orijinal yağ ve hava filtresi değiştirildi. Yaklaşık 8000 km olmuş bakım yapılalı.
Araç rahatladı. Yağ konusunda henüz yorum yapamayacağım çünkü yeni olduğu için hissiyat güzel. Zamanla belli olacak bakalım.
Bu arada öncesinde total marka yağ vardı içinde.
Ekli dosyayı görüntüle 15770 Ekli dosyayı görüntüle 15771 Ekli dosyayı görüntüle 15772
Totalden sonra Liqui Moly oldukça iyi gelir diye düşünüyorum oem filtre kullanmanızda ayrı güzel. Yetkili servis bakımından daha profesyonel bir bakım olmuş kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ben chemical guys jet seal atıyorum camlara :) iç tarafada auto glym car glass polish acaba bu fogla kıyasla hangisi daha iyidir :)
Glacodan da antifog dan da memnunum. Autoglym car glass polish kullanmadım bilmiyorum fakat antifogda 2 ay gibi bir süreyi yakaladım bu nedenle tek geçerim antifogu. :)

Unique

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya/Taşkent
Ara bakım yapıldı. Liqui Moly toptec 4310 yağ kondu. Orijinal yağ ve hava filtresi değiştirildi. Yaklaşık 8000 km olmuş bakım yapılalı.
Araç rahatladı. Yağ konusunda henüz yorum yapamayacağım çünkü yeni olduğu için hissiyat güzel. Zamanla belli olacak bakalım.
Bu arada öncesinde total marka yağ vardı içinde.
Ekli dosyayı görüntüle 15770 Ekli dosyayı görüntüle 15771 Ekli dosyayı görüntüle 15772
Güzel günlerde binin. Benimde yağ değişim zamanım yaklaşıyor. Hangi yağı alacağıma karar veremedim daha; şuan araçta castrol magnatec 5w30 var. Yeni yağ Liqui Moly , Motul mu alsam diye düşünüyorum.Motul un kalitesi çok beğeniliyor.liqui Moly yi de forumdaki beğenen ve öven arkadaşlar olmuştu.Kısacası kararsız kaldım :dusun: Tavsiyelerinize ihtiyacım var üstadlar :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Uzun süredir leşline olarak takılıyordu araba. Haftasonu için plan yapılınca hızlı bir el atayım dedim. Araç çok kirli olduğu için 2 LT 1:10 B33 hazırladım. Yarısı ile ön yıkama yaptım. 1,5 aylık balata kirlerini bile temizledi artık nasıl güçlüyse :). Daha sonra eldiven yıkaması yaptım. Önceden wax öncesi yüzey temizliğini Bilberry ile yapardım ancak bu sefer kalan B33 ile yapayım daha kolay olur diye düşündüm. Nitekim ne var ne yok söktü. Daha sonra kil eldiveni ve İPA ile (M700 koyduğum kavanozu bulamadım) yüzeyi 2 tur geçerek tamamen temizledim. Yüzey hazırlığından sonra Soft99 Kiwami Silver ile dışı bitirdim. Kiwami yine boyundan büyük iş yaptı. Hazır indirimdeyken bir kutu daha mı alsam acaba :dusun:.
1.jpg
2.jpg

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Güzel günlerde binin. Benimde yağ değişim zamanım yaklaşıyor. Hangi yağı alacağıma karar veremedim daha; şuan araçta castrol magnatec 5w30 var. Yeni yağ Liqui Moly , Motul mu alsam diye düşünüyorum.Motul un kalitesi çok beğeniliyor.liqui Moly yi de forumdaki beğenen ve öven arkadaşlar olmuştu.Kısacası kararsız kaldım :dusun: Tavsiyelerinize ihtiyacım var üstadlar :)
Teşekkür ederim öncelikle. Markanın önerdiği onaylar doğrultunda yağınızı seçebilirsiniz.

Sadece önerim şu, motul alacaksanız eğer kesinlikle aldığınız yerin güvenilir olmasına dikkat edin. Piyasa sahteleri dolaşıyor çünkü.
Eğer liqui moly alacaksanız da benimle özelden iletişime geçin size direk tedarikçinin numarasını vereyim. Kendisi marmara bölge sorumlusudur ancak yardımcı olur.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Totalden sonra Liqui Moly oldukça iyi gelir diye düşünüyorum oem filtre kullanmanızda ayrı güzel. Yetkili servis bakımından daha profesyonel bir bakım olmuş kazasız belasız iyi günlerde kullanın.
Teşekkür ederim. Peugeot'un oem filtrelerini temin etmek kolay oluyor. Servisten almak için uğraşmıyorsunuz yani. Ayrıca peugeot servislerinin rezilliğini de çekmemiş oluyorum.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Uzun süredir leşline olarak takılıyordu araba. Haftasonu için plan yapılınca hızlı bir el atayım dedim. Araç çok kirli olduğu için 2 LT 1:10 B33 hazırladım. Yarısı ile ön yıkama yaptım. 1,5 aylık balata kirlerini bile temizledi artık nasıl güçlüyse :). Daha sonra eldiven yıkaması yaptım. Önceden wax öncesi yüzey temizliğini Bilberry ile yapardım ancak bu sefer kalan B33 ile yapayım daha kolay olur diye düşündüm. Nitekim ne var ne yok söktü. Daha sonra kil eldiveni ve İPA ile (M700 koyduğum kavanozu bulamadım) yüzeyi 2 tur geçerek tamamen temizledim. Yüzey hazırlığından sonra Soft99 Kiwami Silver ile dışı bitirdim. Kiwami yine boyundan büyük iş yaptı. Hazır indirimdeyken bir kutu daha mı alsam acaba :dusun:.
Ekli dosyayı görüntüle 15932
Ekli dosyayı görüntüle 15933
Elime sağlık aga yapmışsın yine yapacağını yalnız başına :alkis::)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Elime sağlık aga yapmışsın yine yapacağını yalnız başına :alkis::)
Valla bahane çıkaran arkadaşlar var o yüzden yalnız yaptık bakalım :D. Gerçi ufak tefek kireç lekeleri duruyor o içime sinmedi. 3d Eraser ile müdahale etmek lazım sanırım. Ha bu arada Soft99'un motor mendilini de kullandım haklısın burun silinirmiş :D. Gerçi hakkını yemeyeyim benim motor kısmı epey kirli. Düzenli bakımda toz vs. almak için olabilir.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Valla bahane çıkaran arkadaşlar var o yüzden yalnız yaptık bakalım :D. Gerçi ufak tefek kireç lekeleri duruyor o içime sinmedi. 3d Eraser ile müdahale etmek lazım sanırım. Ha bu arada Soft99'un motor mendilini de kullandım haklısın burun silinirmiş :D. Gerçi hakkını yemeyeyim benim motor kısmı epey kirli. Düzenli bakımda toz vs. almak için olabilir.
Müsait vakit denkleyemedik bir türlü kış gelmeden bu işi halledelim :)

furkanaykac

Acemi Detaycı
Üye
İl
Çorum
12C4043B-BB24-4BAE-B9C2-25D88D925382.jpg

bizde spor pedallara geçiş yaptık yakında bagaj koruma kromu da gelecek son 2 eksik ayak dinlendirme ve iç kapı eşiği kromlarınıda tamamlayıp bu senenin aksesuar ve tunning olayını kapatıyorum seneye retrofitlerle başınızı şişireceğim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Geçmiş olsun bişisi yoktur umarım
Görünen hasar var ancak şuan için hissedilir bir sorun yok diye düşünüyorum. Çekişte gidişte bir tatsızlık yok. Ancak sevgili Muammer @CNR Detailing bir peugeot uzmanı olarak hortumun değiştikten sonra araçtaki yaptığı farkı anlayabileceğimi söyledi. Bakalım bugün elimde olur muhtemelen hortum. Akşama değiştiririm.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Gün geçmiyor ki bir aksilik ile karşılaşmayayım. Turbo hava emiş hortumu yırtılmış. Çok küçük bir yer ama herhangi bir kaçak var mı bilemedim. Üç kat olarak üretilmiş çünkü. Yenisinin siparişini verdim. Değiştirince anlayacağım artık.

Ekli dosyayı görüntüle 16078 Ekli dosyayı görüntüle 16079
Çekişten düşmemesi ilginç. Daha önceden insigniada olmuştu bu bana ve araba birden yokuş çıkamaz hale geldi. Yolda bırakabiliritesi var yani aman diyim çok zorlamamak lazım.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Çekişten düşmemesi ilginç. Daha önceden insigniada olmuştu bu bana ve araba birden yokuş çıkamaz hale geldi. Yolda bırakabiliritesi var yani aman diyim çok zorlamamak lazım.
Muhtemelen hortumun dış katmanı hasarlı şuanda. Ancak agresif kullanımlarda hortumun zayıf noktası olduğu için patlatabilir ve dediğin sorunları yaşayabilirim.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Muhtemelen hortumun dış katmanı hasarlı şuanda. Ancak agresif kullanımlarda hortumun zayıf noktası olduğu için patlatabilir ve dediğin sorunları yaşayabilirim.
Erken teşhis hayat kurtarır deyip kamu spotumuzu da yapalım:). Yani öyle böyle değil araba 2. vitese bile geçemiyordu. Geçmiş olsun "Aslan"a :nazar:.