Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #3,561
Arkadaşlar herkese keyifli forumlar

Aracımız mini mini cooper

Araç oldukça kirli ve bakımsız durumda idi ancak ilk halinin fotoları maalesef yok
Araç hortumla yıkandı :)
Kurulandı
Yüzey temizliği zymol hd cleanese ile yapılarak zymol titanium uygulandı
İç aksamlara ise oğlumun tercihi meguiars uygulandı
Gelelim final fotolarına. :)

Ekli dosyayı görüntüle 17879 Ekli dosyayı görüntüle 17880 Ekli dosyayı görüntüle 17881 Ekli dosyayı görüntüle 17882
Yakında sizin arabayı kaçırmaya başlar usta :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Dün sabah erken saat arabami muayeneye goturdum. Islemler cabuk bitti cok sukur, hafif kusur ile gectik. Kusur da motor numarasinin okunamamasi. Cevreme sordum herkeste varmis bu kusur, dert etmedim sonucta geçtik.

20191228_073822_resized.jpg
20191228_075825_resized.jpg
20191228_083559_resized.jpg

Ardindan pek de kis gormedigimiz Istanbul'da kislik lastik almak icin favori saticima gittim. Favori lastigim olan nokian marka lastik almak icin bayiye yanastim lakin yaklasik 20 arabalik kuyruk olunca beklemedim ciktim. Niyetine girmistim bir kere lastik almanin, hanimi ve oglani avmye birakmistim, onlari almaya giderken bir petlas bayisi gördüm ya nasip dedim daldim iceri. Saticinin yaklasimi gayet samimiydi. Bende tak abi dedim. Boyle arastirmadan etmeden asla alisveris yapmam nedense yapasim geldi o an. Nasipmis diyelim.

Neyse adamin cirak lastikleri geciriyor adam balans yapiyor falan, dedi ki abi senin jantin birisi yamuk, cok sert cukura mi dustun? Yakin zamanda hatirladigim bir durum yasamadim ama 1 sene kadar once boyle bir sey olmustu dedim.

Hatta benim arabam otoparkta dusuk hizda guderken sekme yapiyordu. Ben de bunu servise soylemistim, bana motorun karakteri diyerek gecirtmislerdi. Yaklasik 1 senedir yamulmus jantli arabaya biniyormusum bunlar yuzunden. Belgelere bakacagim is emrinde bu sikayetim yaziliysa benden cekecegin var dogus oto.

Baska bir jantcida yamuk janti da duzelttirdim. Gunumu muayene lastikci sanayi ucgeninde gecirmis oldum.

20191228_135645_resized.jpg

Jant iclerim de sandigimdan temiz cikti :) sadece kol arkalari cok kirli diger kisimlar su ve az biraz fircalik. Yazliklara gececegim zaman yanimda temizleyici ile gidecegim. Dun yagmur camur kiyamet vardi diye elleyemedim hicbir yerini.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Dün sabah erken saat arabami muayeneye goturdum. Islemler cabuk bitti cok sukur, hafif kusur ile gectik. Kusur da motor numarasinin okunamamasi. Cevreme sordum herkeste varmis bu kusur, dert etmedim sonucta geçtik.

Ekli dosyayı görüntüle 17968
Ekli dosyayı görüntüle 17967
Ekli dosyayı görüntüle 17969

Ardindan pek de kis gormedigimiz Istanbul'da kislik lastik almak icin favori saticima gittim. Favori lastigim olan nokian marka lastik almak icin bayiye yanastim lakin yaklasik 20 arabalik kuyruk olunca beklemedim ciktim. Niyetine girmistim bir kere lastik almanin, hanimi ve oglani avmye birakmistim, onlari almaya giderken bir petlas bayisi gördüm ya nasip dedim daldim iceri. Saticinin yaklasimi gayet samimiydi. Bende tak abi dedim. Boyle arastirmadan etmeden asla alisveris yapmam nedense yapasim geldi o an. Nasipmis diyelim.

Neyse adamin cirak lastikleri geciriyor adam balans yapiyor falan, dedi ki abi senin jantin birisi yamuk, cok sert cukura mi dustun? Yakin zamanda hatirladigim bir durum yasamadim ama 1 sene kadar once boyle bir sey olmustu dedim.

Hatta benim arabam otoparkta dusuk hizda guderken sekme yapiyordu. Ben de bunu servise soylemistim, bana motorun karakteri diyerek gecirtmislerdi. Yaklasik 1 senedir yamulmus jantli arabaya biniyormusum bunlar yuzunden. Belgelere bakacagim is emrinde bu sikayetim yaziliysa benden cekecegin var dogus oto.

Baska bir jantcida yamuk janti da duzelttirdim. Gunumu muayene lastikci sanayi ucgeninde gecirmis oldum.

Ekli dosyayı görüntüle 17971

Jant iclerim de sandigimdan temiz cikti :) sadece kol arkalari cok kirli diger kisimlar su ve az biraz fircalik. Yazliklara gececegim zaman yanimda temizleyici ile gidecegim. Dun yagmur camur kiyamet vardi diye elleyemedim hicbir yerini.
Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın yeni lastiklerinizi. Ben de sizin gibi normalde araştırmadan kolay kolay hiç bir şey almam. İyi cesaret edip almışsınız. Aslında böylesi daha iyi. Öbür türlü de paranoyak gibi oluyoruz :komik:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın yeni lastiklerinizi. Ben de sizin gibi normalde araştırmadan kolay kolay hiç bir şey almam. İyi cesaret edip almışsınız. Aslında böylesi daha iyi. Öbür türlü de paranoyak gibi oluyoruz :komik:
Bir onceki aracimda cok arastirmistim, nokian'a oyle karar vermistim. Hatta lastikleri satarken de bir gun icinde 3 talip cikmisti hemen satilmisti. Artik biraz da istanbulda olmama guvenerek aman dedim ne olursa olsun yilda 2 gun kar goruyoruz bana kışlık lastik olsun yeter dedim ve aldim. Dediginiz gibi ince eleyip sık dokumaktan paranoyak olduk :)

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Yağmur yağdığı için sadece iç temizlik yaptım, uzun zamandır içine detaylı girişememiştim, motoruda söyle bir geçiverdim,
Bir de arabanın üstüne biri kusmuş, sanırım yılbaşı hatırası bırakmış bana, yağmur altında ona da bastım kostikli yıkamacı köpüğünü tazzikli su ile duruladım sadece. Vaktim hiç kalmadığı için yıkama yapamadım dışına.Zaten bir kaç güne polisaj yapacam, koruma koruma yenileyecem diye, İçi 3 buçuk saat sürünce vakit kalmadı.

Motora sadece Autobritedirect pink sheen satin interior dreesing kullandım. Ürün güzel toz alıp temizlik yapıyor, satin diyor ama satinin bir tık üstü parlaklığı var. Kokusu güzel.
IMG-20200102-WA0045.jpg

Öncelikle aracı güzel detaylıca bir süpürdüm, sonrasında zemin halıları, koltıiukları ve kapı içlerindeki kumaş kısımları tornador ile, valet pro carpet cleaner kullanarak bir tur geçtim ve matkap ucu fırça aparatı ile fırçaladıktan sonra mikrofiber bez ile kuruladım.
Plastık aksamlara flowey i2 ile ve valey pro fırça ile temizledim. Üstüne autobritedirect pink sheen satin interior dressing ile korumaya aldım.
Direksiyon ve vites topuzunu flowey leather cleaner ile temizledim, çok sevdiğim ve finalini çok sevdiğim bir ürün.
Piano black kısımları ve nikelajlı parçaları Zymöl detail wax ile taçlandırdım.
IMG-20200102-WA0034.jpg
IMG-20200102-WA0036.jpg
IMG-20200102-WA0035.jpg
IMG-20200102-WA0039.jpg
IMG-20200102-WA0037.jpg
IMG-20200102-WA0038.jpg
IMG-20200102-WA0042.jpg
IMG-20200102-WA0041.jpg
IMG-20200102-WA0040.jpg
IMG-20200102-WA0049.jpg
IMG-20200102-WA0044.jpg
IMG-20200102-WA0043.jpg
IMG-20200102-WA0046.jpg
IMG-20200102-WA0048.jpg
IMG-20200102-WA0047.jpg

Baktım @Shirb13 ün geleceği yok iş başa düştü:kop:

Son düzenleme:

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Yağmur yağdığı için sadece iç temizlik yaptım, uzun zamandır içine detaylı girişememiştim, motoruda söyle bir geçiverdim,
Bir de arabanın üstüne biri kusmuş, sanırım yılbaşı hatırası bırakmış bana, yağmur altında ona da bastım kostikli yıkamacı köpüğünü tazzikli su ile duruladım sadece. Vaktim hiç kalmadığı için yıkama yapamadım dışına.Zaten bir kaç güne polisaj yapacam, koruma koruma yenileyecem diye, İçi 3 buçuk saat sürünce vakit kalmadı.

Motora sadece Autobritedirect pink sheen satin interior dreesing kullandım. Ürün güzel toz alıp temizlik yapıyor, satin diyor ama satinin bir tık üstü parlaklığı var. Kokusu güzel.
Ekli dosyayı görüntüle 18047

Öncelikle aracı güzel detaylıca bir süpürdüm, sonrasında zemin halıları, koltıiukları ve kapı içlerindeki kumaş kısımları tornador ile, valet pro carpet cleaner kullanarak bir tur geçtim ve matkap ucu fırça aparatı ile fırçaladıktan sonra mikrofiber bez ile kuruladım.
Plastık aksamlara flowey i2 ile ve valey pro fırça ile temizledim. Üstüne autobritedirect pink sheen satin interior dressing ile korumaya aldım.
Direksiyon ve vites topuzunu flowey leather cleaner ile temizledim, çok sevdiğim ve finalini çok sevdiğim bir ürün.
Ekli dosyayı görüntüle 18050
Ekli dosyayı görüntüle 18051
Ekli dosyayı görüntüle 18052
Ekli dosyayı görüntüle 18053
Ekli dosyayı görüntüle 18054
Ekli dosyayı görüntüle 18055
Ekli dosyayı görüntüle 18056
Ekli dosyayı görüntüle 18057
Ekli dosyayı görüntüle 18058
Ekli dosyayı görüntüle 18059
Ekli dosyayı görüntüle 18060
Ekli dosyayı görüntüle 18061
Ekli dosyayı görüntüle 18062
Ekli dosyayı görüntüle 18063
Ekli dosyayı görüntüle 18064
Abi araç gelmiş hayırlı olsun, Rabbim bir daha böyle birşey yaşatmasın inşallah. Pink Sheen den genel olarak memnun kaldın mı abi?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

ellerine saglık üstad @onurçiko . araç içi sıfır fresh durumuna gelmiş.

iyi detaylar.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Onur abi ellerine sağlık. Sağ ön koltuğun oturulan kısmının kapı tarafındaki desteğinde leke mi var yoksa fotoğraflar mı yanıltıyor ? Gözüme takıldı da :rulet:
Bu arada tornador çok kullanışlı bir aparat bence. İlerde ben de almayı düşünüyorum.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Onur abi ellerine sağlık. Sağ ön koltuğun oturulan kısmının kapı tarafındaki desteğinde leke mi var yoksa fotoğraflar mı yanıltıyor ? Gözüme takıldı da :rulet:
Bu arada tornador çok kullanışlı bir aparat bence. İlerde ben de almayı düşünüyorum.
Tornador kullanmak sabır işi, bir yeri temizlerken başka yer kirleniyor. Bende var çok aşırı kir varsa kullanıyorum anca buhar yada başka birşeyle üstünden tekrar geçmem gerekiyor, hem iz kalıyor hemde etrafa toz, kir sıçratıyor.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
ellerine saglık üstad @onurçiko . araç içi sıfır fresh durumuna gelmiş.

iyi detaylar.
Teşekkür ederim üstadım, içine bir aydır falan elleyemiyordum vakit bulup, hem yeni ürün deneme hevesi hem artık uykularımı kaçırıyorsu, sıdırladık yine şükür.
Teşekkür ederim kardeşim, yok doğru orayı resim çektikten sonra temizledim, sonrasında tekrar çekmemişim.
Tornador güzel temizlik yapıyor yerine göre hem pratik oluyor hem zor oluyor, Özgür'ün dediği gibi arkasından tekrar temizlemek lazım zira uçuşan tozlar, kumlar ve diğer partikülleri tekrar süpürüp silmek gerekiyor, 3 kere süpürdüm arabayı komple.
Tornador kullanmak sabır işi, bir yeri temizlerken başka yer kirleniyor. Bende var çok aşırı kir varsa kullanıyorum anca buhar yada başka birşeyle üstünden tekrar geçmem gerekiyor, hem iz kalıyor hemde etrafa toz, kir sıçratıyor.
Doğru bir noktaya değindin Özgür, her seferinde kullanılacak bir alet değil çok kirliyse kullanabilirsin ama rütin temizliklerde sıkıntı.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bıcı bıcı günüydü. Benzinliğe gittim, pompacılar kwazar şarj ederken dalga geçti :)

Kwazar+anfs ikilisi ön yıkama. Zymöl auto wash ile tek kova yıkama.
Jant için billbery kullandım, beğenmedim.
Lastiklere sonax extreme jel

Öncesi

Sonrası

Ardından CG Gosswork glaze ve Süpriz wax :)

Detayları için videolar gelecek.

İçerilere en sevdiğim detay ürünü AF SPRITZ

Camlar Cg glass cleaner (S3 den başarılı buldum)

Dış kauçuk kısımlarda AF REVIVE

Final

Tek başıma kısıtlı zaman olması sebebi ile jant lastiklere özenemedim. Davlumbazlara bakmak huyum değil zaten :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi