Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bıcı bıcı günüydü. Benzinliğe gittim, pompacılar kwazar şarj ederken dalga geçti :)

Kwazar+anfs ikilisi ön yıkama. Zymöl auto wash ile tek kova yıkama.
Jant için billbery kullandım, beğenmedim.
Lastiklere sonax extreme jel

Öncesi

Sonrası

Ardından CG Gosswork glaze ve Süpriz wax :)

Detayları için videolar gelecek.

İçerilere en sevdiğim detay ürünü AF SPRITZ

Camlar Cg glass cleaner (S3 den başarılı buldum)

Dış kauçuk kısımlarda AF REVIVE

Final

Tek başıma kısıtlı zaman olması sebebi ile jant lastiklere özenemedim. Davlumbazlara bakmak huyum değil zaten :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Maaşallah, eline sağlık. Bu renk senin ellerinde hayat buldu. Güzel parlamış. Wax yorumlarını bekliyorum.
Davlumbaza bir girersen müptelası olursun :)

Son düzenleme:

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Maaşallah, eline sağlık. Bu renk senin ellerinde hayat buldu. Güzel parlamış. Wqx yorumlarını bekliyorum.
Davlumbaza bir girersen müptelası olursun :)
Davlumbazlar keçe gibi. Onla uğraşacak tecrübem yok hocam :) normal plastik olsa sokacak birşeyler bulurdum da :)

Wax uygulaması kolay, parlaklığı ag hd wax gibi. Acaip ekonomik bir ürün ve ag hd gibi aralara derelere kaçınca ızdırapa dönüşmüyor. Detaylı başlığını açacağım.

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Bıcı bıcı günüydü. Benzinliğe gittim, pompacılar kwazar şarj ederken dalga geçti :)

Kwazar+anfs ikilisi ön yıkama. Zymöl auto wash ile tek kova yıkama.
Jant için billbery kullandım, beğenmedim.
Lastiklere sonax extreme jel

Öncesi

Sonrası

Ardından CG Gosswork glaze ve Süpriz wax :)

Detayları için videolar gelecek.

İçerilere en sevdiğim detay ürünü AF SPRITZ

Camlar Cg glass cleaner (S3 den başarılı buldum)

Dış kauçuk kısımlarda AF REVIVE

Final

Tek başıma kısıtlı zaman olması sebebi ile jant lastiklere özenemedim. Davlumbazlara bakmak huyum değil zaten :)

Ne uğraşıyorsun at bizim köpük on numara derler hep pompacilar

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün işe servis değil kendi aracımla gidince, iş yerinin de otoparkı kapalı olunca wax tazelemek için fırsat ayağıma geldi diye düşünüp işe koyuldum.
Benzinlikte aracı kostikli köpük ile bir güzel yıkadım. Havanın 4 derece olduğu İstanbul sabahında kova yıkaması yapmaya cesaret edemedim açıkçası.
Ardından aracı otoparka aldım ve klin korea ile kuruladım. Medium boyunu kullanıyorum ve tüm aracı kurulamak için yetti.
-Eylül ayında uyguladığım fusso tavan ve kaputta eser kalmamıştı artık, tüm araca yeniden uyguladım.
-Cam temizliğinde 3D Final touch ve 3D glass cleaner kullandım, Final touch çok daha iyi temizliyor.
-Cam temizliği için Kimyasaladamlar'dan aldığım Valetpro cam bezi ve forumdaki arkadaşlardan temin ettiğim Klin ve Liquidelements in cam bezlerini kullandım. Valet pro dan memnun kalmadım açıkçası. Klin'in temizlik kabiliyeti de Streak Buster Cam bezinden daha iyi bence. Özetle sıralamam Klin>LE Streak Buster> Valet pro
-Camları temizledikten sonra Gyeon Anti-fog uyguladım bütün camlara.
-Torpido temizliği ve koruması için KC Refresh Cockpit Care kullandım.
-Davlumbazlara CG Blueguard
-Lastiklere Meg Endurance
-Dış trimlere Meg Ultimate Protectant
-Deri direksiyonun temizliği için 3D Liquid Leather kullandım. Mat bir finişi var ve kaygan bir yüzey bırakmıyor.
-Jantları da fusso ile korumaya aldım şimdilik, uygun zamanda jantlar içinde koruyucu güzel bir ürün edinmeye çalışacağım.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
Keyifli detaylar... :)

IMG_3955.jpg
IMG_3956.jpg

IMG_3958.jpg

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
11XX kmde fırsat bulup direksiyona deri koruyucu uyguladım. Önden temizlik için Auto Glym Leather Cleaner’i fırça ile sürüp bim beziyle kuruladım. Öncesi sonrası çekmeye gerek yok direksiyon zaten mattı kirde çıkmadı. Arkasından Chemical Guys Leather Conditioner’i yine aynı bezin farklı bir kısmı ile sürdüm 10-15dk sonra fazlasını aldım. Dışarı çıkacağım için emilmesini beklemedim direksiyona sürüp gelince silsem 2-3 saat kalacağı için bırakmak istemedim.
BBC3307C-9F3A-4B95-AD8E-991312C959F6.jpeg

CgG gülen yüzü :)

B2D0CE4A-0C36-4448-8767-B0E43D0563D6.jpeg

Conditioneri sürdükten sonra flashsız arabanın aydınlatması.

18FBDF2C-F39A-406F-9A38-52C6A4054815.jpeg

Flashlı

BF741E0E-38C0-4227-BD20-8FEBD7ED39B1.jpeg

Kremi sildikten sonra flashsız

BF741E0E-38C0-4227-BD20-8FEBD7ED39B1.jpeg

Flashlı

6BBA80D4-19B1-49BB-9DDD-B448328C8515.jpeg

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@green_spell eline sağlık çok güzel olmuş bu detaylar koca bir konu olur mahrum bırakmayın hocam :):nazar:
Hocam şu gece yarısı ya da sabahın köründe gitmeler olmasa , İnan bende çok isterim.

Wax tazeleyeceğim diye kova yıkamayı falan es geçtim ama benzinlik köpüğünü araca yayarken ellerim dondu, eldivenin içinde bile, ah bir müsait yıkama yeri olsa da rahat rahat iş yapsak :)

MuratYARDIM

Amatör Detaycı
Moderator
İl
Ordu
Hocam şu gece yarısı ya da sabahın köründe gitmeler olmasa , İnan bende çok isterim.

Wax tazeleyeceğim diye kova yıkamayı falan es geçtim ama benzinlik köpüğünü araca yayarken ellerim dondu, eldivenin içinde bile, ah bir müsait yıkama yeri olsa da rahat rahat iş yapsak :)
Maalesef müsait yer sıkıntısindan petrolde sıra bekleyenlerle kavga edecek duruma gelmek bizler için çok muhtemel.

Kaya42

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Rutin pazar yıkaması yaptım. Konya’daki bozuk havalardan dolayı 5 haftadır yıkanmamıştı. Soğuk havadan dolayı kirli hallerini çekemedim. Ansf ile ön yıkama, zymöl ile çift kova yıkadım. Lastiklere geçmişte bol bol stokladığım sarp geçtim, camlarda koruma olmadığından amway loc ile camları sildim, güzel finisihi var. 3 aylık fusso’nun parlaklığı ve koruması başarılı şekilde devam etmekte.

E9424E16-6BB7-4F82-8188-134BBFF02B10.jpeg

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar bende uzun bir süre sonra kendi aracıma vakit ayırabildim, çokta ihtiyacı yoktu açıkçası :D

Önce yerimizi aldık :)

Sonra ortak alım ile aldığımız nanolex interior cleaner aşkımın yarısını sonax'ın genel temizleyicisinden boşalan sprey şişeye aktardım ve aracımı ödüllendirmeye başladım. (gerçi kokusu ile kendimi ödüllendirdiğimi düşünüyorum) Sırf kokusu için bile alınır bir ürün :) ardından her yeri fırçaladım. Sonrasında mazgalları @omrslhmms abimin denemem için hediye ettiği Valet Pro köpük çubuğu kullandım. Sonrasında yeni aldığım Koch Chemie Top Starı spreyle sık sil şeklinde uyguladım. En son Sonax leather care'ı kolçak vites topuzu ve direksiyona uyguladım.

Son durum;

Dıştan bir duruladım ve sonra Sonax turuncu şampuanla geçtim son olarak Divortex hızlı cila ve lastik parlatıcı ile de günü bitirdim :)

Foam lance'i garajda bırakmaya gönlüm el vermedi :D Evin benim için en kıymetli bölümünde gönlümün baş köşesine kondurdum :)

(Kamu Sporu Geçelim :))

Kitaplığımın bir bu kadar kısmı da sol tarafta var. Lise de üniversiteye hazırlanırken öğretmenimin tavsiyesi üzerine kitap okumaya başladım sonrasında bu benim için detailing gibi bir zevk ve sadece insana hobileri sorulduğunda söylenen bir şey olmaktan çıkıp uygulamaya geçti. Liseden beri her okuduğum kitabı kitaplık oluşturma hedefim doğrultusunda parasını verip alırım. Çok faydasını gördüm öneririm arkadaşlar.

Son düzenleme: