Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #3,681
Arkadaşlar ben aracıma bir şey yapmadım ama can sıkıntısından Google Sketchup'ta garajımla ilgili bir kaç bir şey yapmaya çalıştım. Daha devam edeceğim.

Bu içinin şimdiki hali,

Çizmeye başladığım şey ve olmasını planladıklarımı adım adım paylaşırım.

Şu anlık bismillah dedim bu çıktı :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar ben aracıma bir şey yapmadım ama can sıkıntısından Google Sketchup'ta garajımla ilgili bir kaç bir şey yapmaya çalıştım. Daha devam edeceğim.

Bu içinin şimdiki hali,

Bu garaj değil maşallah otopark İbrahim, buradan çok iyi şeyler çıkar inşallah :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bu garaj değil maşallah otopark İbrahim, buradan çok iyi şeyler çıkar inşallah :)
Abi inşallah :) Öncelikle Allah isteyen herkese daha iyilerini nasip etsin.

Burasını biz kendi mağazamız için depo olarak kullanıyorduk komple Karaca Bayii olduktan sonra diğer markalara müsaade edilmedi ve haftalık olarak zaten sevkiyat yaptıkları için burası boşa çıktı. Sonrasında da kira da kaldı burası bir müddet. Şu an boş, boş kalınca da ben kullanmaya başladım. Şu an içerisi bomboş ver tertemiz bu fotoğraflar ilk boşaltıldığı haftaya ait. Arabamın ön kısmında benim rafım falan var şu an.

Bakalım yerleri mat granit mermer döşetmeyi düşünüyorum. Rampanın bittiği yerde gider ve dalgıç pompa var suyu dışarı basıyor. Orasını araç yıkama bölümü olarak düşünüyorum. İçeri kısımları da panel halinde bölerek polisaj, iç temizlik ve araç teslim gibi ayırabilirim.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Güzel bakım olmuş. İyi günlerde kullanın aracınızı. Bir de başka arkadaşların işine yaraması amacıyla fiyat paylaşabilir misiniz?

Ek olarak balans ayarı yapan ustanız iyi bir ustaya benziyor. Araç üzerinde balans yapan yer azınlıkta çünkü.
Araç bakımını Zeytinburnu teknik oto sanayi sitesinde Ke-ir otomotivde yaptırdım usta aracın tüm sorunlarına tek atıyor baya bilgili ve ilgili tavsiye ederim. Rot balans da yine sanayiye 200 metre uzaklıkta opel var o sokakta abdullah usta diye birisi onu da bana Ke-ir otodan Burhan usta tavsiye etti fiyatlar şöyle:
Direksiyon kutusu 650 Tl
Z rotlar 120Tl
Arka disk takımı:650Tl
1 takım arka balata 190Tl
4 kapı fitili 400 ama bana 360Tl:para:
Rot balans 100 Tl
İşçilik 450 Tl

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Abi inşallah :) Öncelikle Allah isteyen herkese daha iyilerini nasip etsin.

Burasını biz kendi mağazamız için depo olarak kullanıyorduk komple Karaca Bayii olduktan sonra diğer markalara müsaade edilmedi ve haftalık olarak zaten sevkiyat yaptıkları için burası boşa çıktı. Sonrasında da kira da kaldı burası bir müddet. Şu an boş, boş kalınca da ben kullanmaya başladım. Şu an içerisi bomboş ver tertemiz bu fotoğraflar ilk boşaltıldığı haftaya ait. Arabamın ön kısmında benim rafım falan var şu an.

Bakalım yerleri mat granit mermer döşetmeyi düşünüyorum. Rampanın bittiği yerde gider ve dalgıç pompa var suyu dışarı basıyor. Orasını araç yıkama bölümü olarak düşünüyorum. İçeri kısımları da panel halinde bölerek polisaj, iç temizlik ve araç teslim gibi ayırabilirim.
Allah rast getirsin, hep istedim böyle bir yer ama olmayacak herhalde. Gider yerine ters eğim verip çamurla suyu ayırmak lazım. Tıkandığı zaman insanı bezdiriyor bu gider işi.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bu içinin şimdiki hali,

Keşke aynı mahallede otursaydık :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Keşke aynı mahallede otursaydık :)
Size buralardan bir ev ayarlayalım hocam, seve seve :)

Allah rast getirsin, hep istedim böyle bir yer ama olmayacak herhalde. Gider yerine ters eğim verip çamurla suyu ayırmak lazım. Tıkandığı zaman insanı bezdiriyor bu gider işi.
Berkay umarım ilerleyen zamanlarda gönlüne göre bir yerin olur :) Önerin için teşekkür ederim. Şurayı biraz daha açıklayabilir misin sonunda ikiside aynı yerden tahliye olacak, nasıl bir fark yaratır ters eğim vermek ?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Size buralardan bir ev ayarlayalım hocam, seve seve :)

Berkay umarım ilerleyen zamanlarda gönlüne göre bir yerin olur :) Önerin için teşekkür ederim. Şurayı biraz daha açıklayabilir misin sonunda ikiside aynı yerden tahliye olacak, nasıl bir fark yaratır ters eğim vermek ?
giderin olduğu yeri biraz çukur yapıp gider noktasının çukurun yüksek tarafında kalmasını sağlamak. Alçak kalan yerde ağır kir ve çamurun birikmesini sağlayacak. Yani su ilk önce alçak kısımda birikecek, yükseldikçe üstteki temiz suyun fazlası gidere gidecek. Biriken çamuru düzenli temizleyeceksin. Tıkanmaması için dedim. Yıkamacılar rögar kullanıyor, onunla aynı mantık bir mini bir rögar olur

HocaDeler

Amatör Detaycı
Üye
giderin olduğu yeri biraz çukur yapıp gider noktasının çukurun yüksek tarafında kalmasını sağlamak. Alçak kalan yerde ağır kir ve çamurun birikmesini sağlayacak. Yani su ilk önce alçak kısımda birikecek, yükseldikçe üstteki temiz suyun fazlası gidere gidecek. Biriken çamuru düzenli temizleyeceksin. Tıkanmaması için dedim. Yıkamacılar rögar kullanıyor, onunla aynı mantık bir mini bir rögar olur
Evet bende yıkamada çalışmıştım oradada rögar sistemi vardı giderin tıkanmaması için ama o çamurun dolduğu yer bildiğin balçık olurdu
Bir kere temizlemek nasip oldu çalışanlar olarak hayattan soğumuştuk:saskin: